Bir sene kaybetmek kötü mü sizce? Yoksa paralı okumak mı?
^^^^Bu arada 2. girişimdi çalışmadım o yüzden yapamadım yani hazırlanırsam bidaha 3 olacak.
^^^^Bu arada 2. girişimdi çalışmadım o yüzden yapamadım yani hazırlanırsam bidaha 3 olacak.
gir zatenn kitap sınav parası belki özel ders falan alıyorsun işte harcanıyor zaten o kadar başarılı olursan parayı veriyorlar derece yapınca zaman kaybetme tekrar deneme hedefi olanlar için senin yok gibi^^
Koç veya sabancıda okuyacaksan paralı okumak. Onları burssuz olarak bile kazanamıyorsan bir sene daha hazırlan.
Kendine güveniyorsan 1 sene hazırlık yapmanı tavsiye ederim
3. sene ya çok geç olmaz mı
Herkes gerizekalı sanacak
Paralı okursan sadece eğitim alanına ortalama 100.000 Tl civarı para gidebilmekte tabi bu genel ortalama çünkü daha pahallı okullar ve daha ucuz okullar da mevcut. Şimdi bir hesap yapalım seninle. Sadece eğitimine 100.000 tl ortalama para gitti. Senin sosyal masrafların da olacak elbete ve belki özel okulu şehirdışında okuyacaksan yatılı kalma masraflarınıda eklersen ve ailenin veya senin durumun bunu rahat kaldırabilecek düzeyde ise git özele. Ancak Özel üniversitelerde bütünlemeye kaldığın ders başı ek ücretlendirmelerde var bunu sakın unutma. Şimdi sen düşün Sence 1 sene hazırlanmakmı yoksa özele gitmekmi daha mantıklı olur. Ha tabi şu da var Sen turgut özal gibi bir üniversiteye ya da ona benzer ucuz maliyetli bir üniversiteye gidecek isen ücretler biraz daha uygun olur.
Evet haklısın ama hayata çok geç başlamış oluyorum 20 yaşında başlarım dediğini yaparsam. Yaşıtlarım ise mezun olacak neredeyse. Buna üzülüyorum hadi birinci girişim olsa neyse de 2 kere girdim tembelliğimden dolayı birşey yapamadım.
O zaman senin 1 sene hazırlanman gene birşeyi değiştirmez 2 kere aynı hatayı yapan birisi 3. de gene aynısını yapar tatlım. Dediğim gibi ailenin veya senin durumun iyi ise Özel üniversitelere göz atmanın vakti gelmiş. Ancak kısman ailem ödeyebilir diyorsan bu part time çalışılıp eğitim ücreti ödenecek okullar değil.
paralı derken tam paralımı yoksa :%50 burslu falan mı
Cevap
3Cevap
Imkanin varsa paralı oku ben özelde okudum tum okul hayatimda ama gemde okulu asiri sevmezdm ya
paran varsa git vakıfa yoksa bekle derim rezil olma bence
bekleme
kaybetme zaman
paralı okumak.
Mezun olunca iflas edersem
Bekle hazırlan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar