Sırf ailem böyle inaniyor diye dayatma yaparak 17 yasında kara çarşafa girdim hayat halen daha zehir gibi bazen sokakta yasitlarimi goruyorum minietek kisacik giyiniyorlar yanlarinda sevgilileri var eglencelere gidiyorlar onlari kiskaniyorum benim cevremde kimse yok hayattan sogudum kara carsafi atmak istiyorum derdimi bir tek buraya anlatabiliyorum ailem gibi degilim ben sizce ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılDayata yerine bunu sebebini gerekliliğini anlatarak ve en güzeli çocuklara örnek olarak en güzel şekilde anlatılmalı. Zorla yaptırılınca bu sefer kişi daha çok uzaklaşıyor. Sana kimse açıl saçıl diyemez. Bu senin tercihin ama bu dinen caiz değil. Bunun yerine yine öttünme usülüne uygun ferace ve pardesü, vs giyebilirsin. Bu içten gelmeli ama bu taklitle hakikiye ulaşır. Bunun yanı sıra Bir Hadis-i Şrifte şöyle buyruluyor :nsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür.[Buhârî, Enbiyâ, 54]. Herkes ne yapmak istediğinde özgür ama ahirette gösterilen yere gideceksin.
Bir alim örtünme konusunda şöyle diyor ''Bir alim şöyle diyor :''İnsanoğlu, Allah Teâlâ’nın lûtfettiği insanlık şeref ve haysiyetini muhâfaza edebilmek, yani vakar, hayâ ve ciddiyetini koruyabilmek için örtünmeye mecburdur. Örtünmek, yaratılıştan gelen hayâ duygusuile doğrudan alâkalıdır. İnsana mahsus bir keyfiyet olan hayâ ise îmandan bir şûbedir.
Kadının örtünmesiyle kadınlık şahsiyeti korunmaktadır. Kadın, örtüsüyle karşısındakine bir zarâfet ve nezâket hissi vermektedir. Aksi hâlde kadın, nefsânî arzuları tahrik eden bir şehvet vâsıtası hâline getirilmiş olur. Bu ise onun şahsiyet ve haysiyetini ayaklar altına alarak annelik vakârını zaafa uğratır.
Tesettür, kadını hem fizikî, hem de rûhî olarak muhâfaza altına alan bir kalkan mesâbesindedir. Kadın, tesettürden uzaklaştığı ölçüde kadınlığına has nice meziyetlerini de yitirmektedir. Lâkin tesettürlü ve vakarlı bir hanım; hayat boyu bir iffet âbidesi olarak ömür sürer.
Tesettür emri, İslâm’da kadına verilmiş olan yüksek mevkî ve kıymetin de mühim bir tezâhürüdür. Nitekim değerli hazineler, en güzel şekilde muhâfaza edilir; tutup da hırsızların gözleri önüne serilmez. İşte müslüman kadın, kendisine verilen yüksek kıymet sebebiyle yabancı bakışların yıpratıcı ve incitici tesirinden tesettür sâyesinde muhafaza edilmek istenmiştir. Tesettürün en büyük hikmetlerinden biri de budur.'40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende Allah korkusu yok. Çarşaf giymeyebilirsin ama mini etekli sevgilisi olan kızlara özeniyorsan senin yolun yol değil. Ailen az biraz öteki dünyayı anlattıysa cehennemin ne olduğunu da, hesap verirkenki durumunu da, kabir azabını anlattıysa ve sen umursamıyor yine de gö*ümü başımı açıcam sevgilimle yiyişicem diyorsan tek denilebilecek şey Allah yolundan döndürsün.
24 Yorumla
Soran+1 yılPek umrumda degil zorla kapaliyim su an ailem gibi dusunmuyorum
Cevap sahibi+1 yılGit geneleve madem okadar canın çekmiş.
Soran+1 yılGenelev ne alaka
Cevap sahibi+1 yılPek umrumda değil nedir ya... Acı çekerken gerçekten öyle mi düşüneceksin. Kabirde falan.
+1 yılsen onlara özenmemelisin bilmemne yol gösterici cümlerler değil. birincisi bunu ailen istedi diye değil Allah istedi diye yapmalısın. Peygamber efendimiz bile dinde zorlama yoktur ve müjdeleyin nefret ettirmeyin demiş. ailenin zorlamaya hakkı yoktur sadece uyarabilirler. kara çarşaf değilde normal şallar vs takabilirsin. ama sen kapanmak istemyosan kim ne derse desin içinde kalır ve mutlaka bir gün açılırsın. nefret etme kapanmaktan. sana getirilerini görünce aldığın sevabın yapamadıklarını nasıl bastırdığını farketceksin. ama şimdi aileni al konuş ben böyle istemiyorum de. eğer içinde o hayalındeki şeyleri yapmadan dayanamıcağına dair bir his varsa o zaman yapcağın şey ailene ben şu an istemiyorum diyip herşeyden hevesini alcaksın yapmak isteyip içinde kalanları yapcaksın tabi sınırı aşmicak şekilde. sonra kendi isteğinle kara çarsaf giymeden normal şal vs takarak kapanirsin s çünkü sen bunları yapmadan kafandan atamıcaksın bu duyguyu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılşimdi hanımların giydiği çarşaf, eskilerin çarşafı ile aynı değil. Çok ince ve yapışkan bir kumaş olduğundan rüzgârda, yağmurda ve benzeri hafif zorlanmada tesettür olmaktan çıkmaktadır. Kalın bir iç kıyafet olmadıkça çarşaf iyi bir tesettür olma özelliği taşımıyor. Evet, tip olarak çarşaf, en güzel olandır. Ama bu çarşaflar, o çarşaf değildir. Önemli olan tesettürdür. Çarşaf şekline takılmak kuru bir takıntı ve tutuculuk olarak önümüzde duruyor. Size tavsiyem, bu konuyu ailenizle geniş bir zaman yaymanızdır. İnatlaştırırsanız, aile huzurunuzu kaçırırsınız. Kaş yaparken göz çıkarmayın. Allah sıhhat ve afiyetinizi daim etsin.
23 Yorumla
Soran+1 yılBak sorun o degil ben kapali olmak iatemiyorum fikirlerim ailem gibi degil farkli dusunuyorum ve ben bir bireyim bu sekilde yapamiyorum eve tikildim asosyal oldum cevremde kimse benimle konusmuyor
Cevap sahibi+1 yılÖrtünden nasıl vazgececeksin ki? Hic mi bilincin yok?
Cevap sahibi+1 yılTrolll olduğun çok belli. insanları karalamak adına düştüğünü alcakliga bak yazık sana
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
46Cevap
+1 yılAçılmak icin yollar ariyacagina sana bunu zorla da olsa giydiren ailenin neden giydirdigini araştir ben kendi isteğimle 12 yasimda carsaf giydim heves dediler cikartirsin gunah olur yapma dediler ama anne babamin iznini aldiktan sonra digerleri umrumda olmadi 12 yasimda elhamdulillah giydim yillardir da üstümde hamd olsun evet her ne kadar uygun olmadigini bilsem de bir sevdiğim var ama Allahtan ayri sehirlerdeyiz sadece telefonda görüşüyoruz dedigim gibi boş çabalaşmak yerine senin ahiretini kurtarmak isteyen ailene odaklan..
00 YorumlaHayatında isteklerini yerine getir mutlaka. Benim yapmak istemediğim bir durum karşısında kimse karşımda durmuyor artık. şu an 18 yaşındayım. Ailem ile kavga ederek ve aldığım kararlar sonucu ulaştığım neticeler sonucu önümden çekildiler artık. şu an namaz kılmıyorum, oruç tutmuyorum. Kimseyi karıştırmıyorum bu durumuma. Ama iyi bir insan mıyım der isen çevremdekilere göre öyleyim. Sadece iyi bir insan olmak istiyorum ve oldum. Yeri geldiğinde gayet güzel günahlara da giriyorum ve şu an kimseye gıpta ile bakmıyorum hayatta.
10 Yorumla
+1 yılZorla olacak iş değildir bu... Ailenle konuş çıkar. Zira yaş itibari ile karakter din kariyer ile ilgili arayış donemin. Bu dönemlerde çok normal. Ancak mini etektir falan bu tur şeylere bakıpta aldanma. Hatalara yönlenme.
Kendine iyi bak ve mutlu olduğun gibi davran. Polianna olmana gerek yok canım.20 Yorumla
+1 yılO çarşafın manevi değerini herkes kaldıramaz ve anlayamaz zaten.
Daha fazla o çarşafı lekelemeden çıkar ve sen de ahiretini dünya için satanlardan ol o zaman. Burada yaşayacağın dünyalık zevkler sizi ahiretten daha çok cezbediyor o zaman. Ve evet sende kesinlikle birilerinin beynini bulandırmak için yazıyorsun bunları.
Herkes Hz. Fatıma r. a gibi olamaz. O mini eteği giyip erkeklerle arkadaş ol ve sonra da pişman ol o zaman.31 Yorumla- +1 yıl
Aradigim yorum👊🏻
Sen onlara özenmemelisin. Ailen çarşaflı oldugu için ve sanada çarşaf giydirdikleri için gurur duymalısın. Bu dünya imtahan yeri. Böyle düşüncelere girme. Dinini yaşa. Şahsen ben çarşaflı sevgilim olsun ilerisini düşünrm. Çarşaf utanılacak bişey degil. Eger sevgili istiyorsan ben olayım ama o işler biraz boş işler tavsiye etmem. Eğer konuşmak istersen mesaj at
20 YorumlaBirilerinin boyundurugu altında yaşamak istemiyorsan bunu değiştirmenin yolu senden geçiyor. oku ya da çalış, madem o evin kararları seni boğuyor. Unutma hayat senin hayatın, kimseyi kırmadan incitmeden tek yol o evden adam gibi usulünce uzaklaşmak.. o da ya okursun yasin genç git üniversiteye paranız yoksa burslara zorla, ya da çalış bir yerde ufaktan başla.. sen bir bireysin düşünebilen hissedebilen bir genç kız, koyun gibi gürültüden kararlarını verebilirsin
10 Yorumla
+1 yılailenle açık acık konuş ben çarşaf giymek istemiyorum ama tesettüre kendim belirliyeyim de , bence ailende razı olur bana baskı yaparlarsa deki"ben islamın emirlerine uyarak kendime yakışanı giymek istiyorum.
00 Yorumla
+1 yılben böyle dayatma yapan bir ailem olsaydı giderdim. bir dakika bile düşünmeden. ister cahil deyin ister ergen deyin ne derseniz deyin. kimse bana dayatma yapamaz. özgür ruhum bunu kaldıramaz
11 Yorumla
Soran+1 yılBende senin gibiyim ama ailem izin vermiyor iste maddi gucumde yok kendi gibi olmayanlarla arkadaslik kurdurmuyorlar anlatmaya calistim ama dinlemiyorlar beni onlar gibi hissetmiyorum kendimi
Gizli Üye(30-35)+1 yılTroll soru milleti tesettur den Soğutuyorsunuz belki kapanmak isteyenler sizin yüzünüze kapanmak acak vebali ne olacak kardeşim şimdi. Git hayatını yasa cehnnemden bilet al
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bu ve bu tip şeyler yazanların kendi görüşleri fikirleri olmadığını edebiyle yaşayan kızları aklınca yoldan çıkarma aklını bulandırma amaçlı olduğunu düşünüyorum
33 Yorumla
Soran+1 yılCok yanlis anlamissin edepten bahsediyorsun ama cevremde 1 kisi bile kalmadi
Cevap sahibi+1 yılkaç oldu dikkatimi çekti itibar etmeyin böyle şeylere. güya kapananları istemiyerek zorla kapatılmış gibi vs vs göstermek öyle algı oluşturmak amaçlı uyanık olun müslümanlar
Cevap sahibi+1 yılHayır hayıırr öyle olduğunu varsayarak konuşuyum. zaman ahir zaman kalmaıysa öyle edepli kız erkek sen daha sıkı sarılman lazım ecri daha büyük olur. onlar öyleydi bende oldum bahane değil biliyosundur
+1 yılBende senin durumundayim 14 yaşım da carsaf giydirdiler. şu an 17 yaşındayım 18 e giricem 1 ay kaldı. Annemle konuştum bir kaç defa ama çok sert tepki gösterdi. Ama ben kararlıyım çarsafi cıkartıp tunik tarzı giyicem. Çunku bu benim hayatım ve bende bir bireyim. Kendi kararlarımı da verebilecegim bir yaştayım. Neyse umarım sende çıkartabilrsin..
10 Yorumlakendin gibi düsünen biriyle birleştir hayatını, o aile icinde acılman zor olur diye düsünüyorum, şimdilik cözüm bu bence
20 Yorumlaçarşaf konusu tartıılır ama mini etek giyen zina yapan insanlara özenme onlar cehenneme sen cennete gidince kıymetini anlarsın kardeşim sen ahir zaman mücahitisin böyle düşün
23 Yorumla
Soran+1 yılSorun o zaten ailem gibi dusunmuyorum sanki farkli biriyim
+1 yılAilenin yaptigi yanlis ama senin mini eteklilere ozenmen daha yanlis ben olsam ailemi en azindan genc kizlarin kapandigi gibi kapanmaya ikna ederdim ilerde carsaf giyerim diye
00 Yorumla
+1 yıladi pislik insanlar, allah sizi bildiği gibi yapsın, sırf sitede xper almak için yapmadığınız oyun söylemediğiniz yalan kalmadı ailesi zorla yapıyormuş yürü git ordan yalan pislik.
40 Yorumlaseni kara çarşafa sokan ailen, böyle sitelere girmene izi veriyor?
İlginç bir durum hakikaten04 Yorumla
Soran+1 yılBabam annem her dakika basimda durmuyorlar herhalde?
Soran+1 yılNiye? Sen ne saniyorsun ki anlamadim? Evde aksama kadar oturup kuran mi okuyoruz? Bizim de kendimize gore cevremiz hayatimiz var
Zordan iman etceğine boşuna kapanma allahı sevdiğin için kapanırsan kapan allahı sevmiyorsan kapanmanın anlamı yok açıl gitsin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılKapalılık Tesettür e EVET ama karaçarşaf nedir abi yaa :S
Şu an yaş kaç nerede yaşıyorsun?24 Yorumla
Soran+1 yıl19 yasindayim ama ailemle yasadigim icin zorla kapaniyoeum
- +1 yıl
Abicim kapalılıktan utanma güzel bir şey ama ÇARŞAF kötü :/ Özellikle TR de kötü :(
- +1 yıl
@bjkandahmet abicim aslında çarşaf kötü degil. Bizim milletimiz modernlik adı altında çarşafa yobaxlık gözüyle bakıyorlar. Benimde ailem çarşaflı ama kimin ne dediği umrumuzda değil çok şükür
- +1 yıl
TR de zor dedim abicim bak istersen... :S Ki tesettürlü ol pardesü giy KARAÇARŞAF dikkat çekiyo blader.. .:S
Keske zorla olmasaydi bu belki o zaman kendi isteginle atmak yerine ortmek isterdin senin degil ailenin sucu cikart diycem carsafi ama ailemin musade edicegini dusunmuyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılbence yalan konuşuyorsun kara çarşaflı değil mını eteklı gezenlerdensın
00 Yorumla
+1 yılçok uzak bir ilde üniversite kazanacaksın en iyi çaren bu gibi gözüküyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Senin gibi düşünen biriyle hayatını birleştirene kadar sabret derim. Ailen çok tutucuysa üzülürsün.
00 YorumlaTesettüre eyvallah ama çarşaf nedir ya bu devirde? Benim en yakın arkadaşım tesettürlü mesela gayet normal duruyor ama çarşaf her yeri örtsün derken daha çok dikkat çekiyor.
00 YorumlaAilenle konuş. Onların keyfine göre davranmak zorunda değilsin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılgencecik çocuklarına niye böyle yapııyorlar dicem saçma olacak ailenle konuş istemiyorum falan de
00 Yorumla Olmuyorsa zorlamayacaksın. Ve kitapta kara çarşaf giyin yazmıyor. Hatlarınızı belli etmeyecek şekilde giyinin yazıyor.
00 Yorumla
+1 yılçarşafı bırakabilirsin. ama tesettürden çıkma sakın.. hem o minililere de özenme.. sen bizim için daha değerlisin.. ve Allah için de öyle.
12 Yorumla
Soran+1 yılBen kapali olmak istemiyorum bunu erkekler icin yapiyoruz sonucta ben aikem gibi degikim acilio sacilmak istiyorum hep baskiyla buyudum cunku
- +1 yıl
peki tercih senin. dinde zorlama yoktur. ama Allahın emir ve istekleri de belli.. karar senin.. benim kişisel düşüncem kapalı olan kişi açık olana göre çok çok değerlidir.
Sen mini etek falan giymeye özenme bence. Tamam carsaf giyme ama başörtüsü yap oda yok iise normal giyin. Ailene aazdaha sabret evlenince eaine ait olacaksin. Esini kkendinbul ailen degil
00 Yorumlaiş yerinde bayan arkadaş var daha önce sen gibi çarşaflıymış nasıl olduysa atmış çarşafı şimdi ise gayet açık istersen numarasını veriyim ona sor nasıl başardığını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCarsaftan açılmaya mini etek çok abes kaçar ama carsaftan normal kapanabilirsin tunik pantolon falan örtünden vazgeçme
10 Yorumla
+1 yılbence yaşamak istediğin tarza uygun bir eş seçmeye çalış...
00 Yorumla
+1 yılkapalı ve çarşaflılardan iğreniyorum.
güzel olduğunu düşünüyor musun?
biraz güzelsen çarşafı çıkarınca erkek arkadaşların olabilir03 Yorumla
Soran+1 yılEvet guzelim ve asosyalim suanda sadece internet benim arkadasim ailem kendi gibi olmayanlarla arkadaslik kurtdurtmuyor 17 yasima kadar beklediler
- +1 yıl
çarşaflılardan iğreniyorum.
erkekler senle muhattap olmuyor büyük ihtimalle.
çünkü bu geri kalmışlık.
modern insanları görüyorsun dimi sokaklarda.
çıkar bence geri kalmışlık - +1 yıl
atatürk zamanında kaldırmış zaten böylelerini
+1 yılAilen bunun hesabını nasıl verecek seni mutsuz etmeye ve istemediğin birşeyi yaptırmaya hakları yoktu yazık ya
00 Yorumla
+1 yılistemediğini söylerek günaha giriyorsun
özendiğin şeylerin çok da güzel olmadığını ilerde anlaycaksın00 Yorumla
+1 yılailen gibi olmaya çalışsan.. dışarıdakilere değilde annene ya da akrabalarına ilgi duysan biraz daha belki senin için iyi bir sonuc olabilir
00 Yorumla
+1 yılÇalışıp , kendi ayakların üzerinde olacaksın. O zaman kimse karışamaz.
00 Yorumlabizim dinimizde zorlama yoktur ama bunun farkinda degilmis ailen
00 Yorumlainşallah seni anlayan bir sevgilin olur onla mutlu olursun
00 Yorumlaah be cok uzucu.. bu dayatmalar yok mu sinir oluyorum... umarım kısa zamanda kurtulursun.. 18 yaşını doldurmayı bekle artık..
00 Yorumla
+1 yılbaskiyla olcak bir sey degil bu.. kendi ayaklarinin ustunde durmaya bak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu hayata bıdaha gelmıceksın unı gıt kndne bı hayat kur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbir gün ölecekler, o zamana kadar sabret ya da üniversiteye gittikten sonra sana karışamazlar asi ol.
00 Yorumla- Diğer konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yıl:D Ulan bu aileler ne MAnyak ya. Din yüzünden insanların özgürlüğünü kısıtlıyorlar. D
00 Yorumla
+1 yılOldugun gibi yasa ve kimsenin seni yargilamasina izin verme !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanal seks yap camda mastürbasyon felan yap açılırsın
00 Yorumla- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılÇarşaflı olduğuna inanmıyorum
24 Yorumla
Soran+1 yılInan diye yalvariyorum zaten. Ailem gibi degilim diyorum kolaysa sen gir de gor bakalim
- +1 yıl
Çarşaflı olmadığımı nerden biliyorsun ki?
- +1 yıl
Bu çarşaflı değil bencede. Çarşafı kötülemek için buraya gtünden konu açmış. Amacı başka bunun. Yoksa çarşaflı bir kız kendini ve özendiği şeyleri iyi seçmeli. Çünkü o şeref herkese nasip olmaz. Ailemde çarşaflı. Ben mesela annemle bir yere giderken hep gurur duyuyorum. Bazılarıda var annesi çarşaflı oldugu için utanır sıkılırlar...
- +1 yıl
@Bmwciubi tam olmasada katılıyorum. .
Zor durum ama annene dusuncelerini anlatabilirsin
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bence trol soru bu...
00 Yorumlakendi ayakların üzerinde durduğunda at çarşafı
00 Yorumla
+1 yılHayat senin at gitsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBencede at, daha fazla kirletme.
30 YorumlaÇarşaflı bırı kara çarşaf demez, bı bıtmedınız ya
00 Yorumla
+1 yılözgürce yaşamak seninde hakkın cesaretli ol
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum
- +1 yıl
o zaman bir yerden başlamalısın
Gizli Üye(30-35)+1 yılya kaderine razı gel ya isyan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüniversite kazan ailenden uzaklaş
02 Yorumla
Soran+1 yılKafamda var o da diger ihtimal tabi boyle yasarsam zaten sonum hic iyi olmayacak ailemden sogudum iyice
Cevap sahibi+1 yılailenden az uzaklaş ama uzaklaşınca çizgini asla bozma çünki baskı altında yetişenler baskıdan kurtulunca yoldan çıkıyorlar ;) bu tavsiyemi kulak ardı etme
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılZaten içinden gelmiyorsa örtünmek doğru değil
00 Yorumla 17 yaşında çarşaf nedir ya ruh emici gibi.
00 Yorumla
+1 yılYirt kes sonra yanlsi anliyorlar insanlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDua et böyle bir aileye sahip olduğuna
40 Yorumla
+1 yılpardesü ferace falan giy
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi