Çin lokantalarına belki denk gelmişsinizdir. Peki hiç içerisine girip yemek yediniz mi ? önerebileceğiniz bir tat var mı? yada yemek istediğiniz bir yemek
Cevabın nedir?
Denk gelmedim, bizzat çin ülkelerinde yemek yedim .
Pişmiş balık tarzında herşeyi yiyebilirsin, somon çok iyi hazırlanır , kafa bulmak istersen saki yuvarla ama bil ki rakıdan daha zalim çarpar ayarı kaçırırsan. Onların ufak bardakları vardır orijinal, 2 saatte 1 bardağın yarısı saçmalamanın limitidir. Tabi ertesi gün (başağrısı) hapını hazır etmen iyi olur :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıllink Ezbere konuşmuyorum, elimde belgelerim var :D
Çinlilerin prinçleri bizimkinden farklı, özellikle tavuklu prinç yemekleri var, gayet lezzetli... Diğer ürünlerinin çoğunda domuz yağı olduğundan denemedim...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPortakalli ordegi tek gecerim.Yurt disinda yasadigim icin her Allahin gunu yiyebilme sansim oluyor.Cok guzel ve cin yemeklerinin en pahalisi olma ozelligine sahiptir kendisi:)Bu arada bir arkadas cin yemegi olarak sushi yazmis ya Allahim ya:)))Cunku sushi japon mutfagina aittir.Bilmiyorsa ogrensin buradan...
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTesekkurler en iyi cevap sectigin icin:)
- +1 yıl
rica ederim gizlide olsan veridiğin cevabın hoşuma gitti
+1 yılfar east'ten somon füme.tempera,avakadolu sushi,barbakü soslu vasabi.yasemen çaylı,ve yeşil çayı dondurma.ama alkol diyorsan buzda saki.bu arada yumurtalı pirinç pilavı tazeyken yemen gereken ilk şey.sanırım adamların kuralı bu bilmiyorum:)ama öyle işte
03 Yorumla- +1 yıl
:)) ilginçmiş
- +1 yıl
Adam çin mutfağını soruyor sen japon mutfağından bahsediyorsun pehhh.
- +1 yıl
bütün olay sonuna tofu eklemedim diye mi?fasulye filizi somon fümenin yanında gelmiyor mu?pirinç pilavı buğulu yenimiyo mu?illa gümüşsuyu alman konsolosluğunun yanı çin lokantası mı demek lazım.illa lokanta mı verelim.ben soranın kendisine evden sipariş verebileceği lezzetli önerilerde bulundum.illaki pekin ördeği yicem diyorsa,az kaldı dayansın yılbaşında hindi niyetine aradan çıkarır.pehh:)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
31Cevap
+1 yılgerçekten lezzetli de olsa çinli insan ölçülerine göre hazırlanmış porsiyonları ekmek desteğinden de yoksun getirildiğinden karın doyurmayan yemek türü. ayıp olur, öküz görüntüsü vermeyelim diye ekmek de istemedik. 30 küsür tl hesap ödedik ve aç kaldık.
gerçi sorun bizde de olabilir çünkü amerika'ya gittiğimizde bu sefer damak tadı uyuşmazlığı nedeniyle 3 ay boyunca arkadaşlarla aç bilaç gezmiştik. huysuzuz galiba.
her neyse, türk yemeğinin yerini tutmaz işte bu. iskender falan yiyin, boşverin çin yemeğini.22 YorumlaBen Japon mutfağını severim.Onigiri ve miso çorbası güzeldir.birde yemeklerin yanında pirinç koyarlar adi gohan zannedersem.onunda cok farklı lezzeti var.Birde Portakalli ördek yemiştim Japon restoranında.cok lezizdi.Sushiyi ben sevmedim açıkcası ama oda farklı bir tat.
17 Yorumla- +1 yıl
maşallah çinliler gibi yaşamaya alışmışssın :D sen şimdi karetede öğrenmişsisndir^^
- +1 yıl
şimdi asıl yakındoğunu merak ettim senin adana kebaptan başlarsın ozaman :D
- +1 yıl
mübarek japonya da kalmış gibi konuştu :D en güzel sofra bizimdir beah kim ne derse desin kuru fasülyenin yanında soğan vuracaksın sonra turşudanda alacaksın bana bana yiyeceksin hemide yerde oturup ne o öyle şusiler buşiler :D
bizim damak zevkimizle onlarınki tamamen başka diyebilirim. yani hiç örtüşmüyo. taksimde gittim ben. bi kore yemeklerini tattım bi de çinlilerin. koreninkini daha çok beğendim. ama onlar çok acı kullanıyolar. pilavlarına ölürüm lapa lapa. çin mutfağını hiç beğenmedim. berbattı. ama kore içn gaya restaurantı (taksim ) tavsiye ederim.
08 Yorumla- +1 yıl
reklamıda çok iyi yapmışsın bravo:)
- +1 yıl
maşallah ne yazmışssın ama zannedersem ayrıyeen baya takıntıların ar galiba :D ufacık kelimelere dahi burcun ne senin ?
- +1 yıl
Koç burcunda doğan bir kadın da tıpkı o burcun erkeği gibi, enerjik, cesur, kıskanç, tatlı, cazibelidir. Ayrıca kendilerine has çok özel bir çekicilikleri vardır. Gelelim bu müthiş kadının özelliklerine...
Bir kere Koç kadını ihtiraslıdır. Özel hayatında da, işinde de... Dolayısıyla bu kadın yaptığı iş ne olursa olsun, yükselmeyi kafasına koymuştur. Hiçbir Koç kadını için çalışma hayatı, sadece biraz para kazandıracak ve onu oyalayacak bir yol sayılmaz. - +1 yıl
sen gizemli ve çok sırıtıksın anlaşıldı :D
iş yerinde bazen yapıolar çin usulü tavuk... havuçları ,kabakları kalem gibi verev kesip kızartıyolar tavuk kuşbaşilarını yumurtaya sonra galeta ununa susama bulayıp kızartyolar baharatla harmanlıyolar karıştırıyolar işte hepsini fasla güsel olmasada idare eder :@
02 Yorumla- +1 yıl
bilgiler için çok teşekkür ederim
türklerin damak zevkşine uymadıgı kesin . bilginiz merak gidermek acısından deneyebilirisiniz . Çinliler en çok; pirinç unu, yumurta, balık ve karides, mantar, et ve soya ürünlerini çok tüketirler.yemek kültürleri dünyanın en beğenilen yemekleri olarak bilinir ama ben bir kaç yemegini yedim ıhhhhh dedim . karar herkesin kendinin olması dileklerimle begenilerinize kalsın ..
10 YorumlaDiğer konusunda 470 cevap paylaştı. Tatlı soslu etlerini seviyorum.
Kızarmıi dondurma iyi yapılmışsa benim için künefe ile kapışır.
Noodle da severim, mümkünse dana etli.
Cevahir'in üst katında açık büfe var, çok uygun fiyata hepsinden deneyebiliyorsun. Türkiye'de lüks bir restoran türü olduğu için çok tercih etmiyorum keza porsiyonlar küçük ve fiyatı yüksek.
Bir İtalyan mutfağı değil tabi :)00 Yorumla
+1 yılBen şahsen kızarttığım tavuğa bile bol bol tuz döken bir insanım tatlı tavuğu napıyım ben, Hele portakallı tavukmuş falanmış çok itici geliyor adamlar ekmek yemiyor bir kere! ben lahmacundan iskenderden vazgeçmem tarz olucaz diye mideyi bozmaya gerek yok
02 Yorumla- +1 yıl
güzel bir yaklaşım ekmek yememeleri ama ince ve kilolu olmadıklarının ispatıdır ama benimde görüşüm türk mutfağını kimse tutamaz şöyle ekmeği bandıra bandıra yemesi güzel oluyor değilmi :))
- +1 yıl
Doyduğunu hissediceksin bol etli tatlılı mutfağımız dururken neymiş o öyle :)
- Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.
+1 yılBen çok beğeniyorum bu mutfağı. Özellikle tavuklu yemekleri ve sebzeli pilavları güzel oluyor. Soslarını ayrı ayrı beğeniyorum. Hepsinde olmaz ama bulursan mısırlı yengeç çorbasını da tavsiye ederim. Japon mutfağında ise bazı suşi çeşitleri, wasabinin ilginç lezzeti, rameni de severim.
00 Yorumla
+1 yılİçinde fare yavrusu, böcek ve solucan olmayanlarından tercih etmeye çalışsan iyi olur ıyyyk google dan bi bakayım dedim aman Allah'ım o ne yaa :P Şükürler olsun ki Türkiye de doğmuşum bin şükür valla...
01 Yorumla- +1 yıl
:))
Diğer konusunda 397 cevap paylaştı. Çin Mantısı vardı bi ama hiç restoranda yemedim arkadaşım yapmıştı.
Pekin ördeği yemiştim chov meinmi ne o da güzel türk mutfağına yakın bir tadı vardı somon fileto vardı birde sanırım ancak japonmu çinmi hatırlayamıyorum soyalıydı çindir sanırım00 Yorumla
+1 yılKorelilerden besleniyorum. Arpa çorbası içmiştim sadece idare ederdi :) Türk mutfagına değişmemm hiçbir şeyi.
21 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sana
Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. sebzeli bir makarna tarzı bişeyi var ona bayılıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
adı ne acaba
- +1 yıl
Noddle ..
Bir kere gitmiştim. Yemeklerin adını hatırlamıyorum ama karides cipsi de getirmişlerdi ikram olarak o çok güzel bişeydi.
01 Yorumla- +1 yıl
ikramı güzel oluyor anlaşılan :) diyolarla bedava sirke baldan tatlıdır o hesap ^^
+1 yılBen bundan 2 sene evvel yaptığım Çin gezisinde, Çinli bir vatandaşı yemiştim.
01 Yorumla- +1 yıl
afiyet olsun zaten ufacık tefecik bir şeyler diş arana giren kısımlarını da galiba diş ipiyle temizlemişssindir sen şimdi:D
Sebzeli noodle, sebzeli sushi, egg-roll, karışık sebze, tofulu sebze, portakallı tavuk (hiç yemedim ama güzel diyorlar), acılı-ekşili çorba bayılıyorum ve öneririm!
02 Yorumla- +1 yıl
acılı ve ekşilşi çorba biraz garibimsi ama çekici buldum :D
+1 yılBir kere avm de babamla gezerken bi çin restoranı bulduk, gel bi tatlarına bakalım dedim ve aldığım tepki ; LAN OLUM İÇİNDE FARE BOKU KÖPEK KANI YILAN DERİSİ DOMUZ ETİ VARDIR , BIRAK !
İçimde ki çinli öldü.00 Yorumlatatlı ekşi soslu tavuk harika sonrasında da kızarmış dondurma offff canım çekti
02 Yorumla- +1 yıl
bu deidklerini aynı andamı yemeyi planladın acep ?_
cin yemegine bayilirim ! kesinlikle makarnasini pilavini.. balik türü yemeklerini tavsiye ediyorum !
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çinli ile evlenmek istiyorum ama Asya mutfağı tam katliamsın lan.
cevaplarda Çin ile Japon mutfağını karıştırıp hacamat etmişler.00 Yorumla
+1 yılAmına koduğumun oğulları. Çine iş görüşmesine gittim aç kaldım orada...
00 Yorumlahayvansal yiyeceklerden uzak durun derim viyetnamlıların yemeklerini görmüşdüm doğal ortamda
00 Yorumla
+1 yılEvet yedim Noodle bence önerebileceğim en iyi tatlardan karideslisi çok lezzetlidir
00 Yorumla
+1 yılbi arkadaşın abisi çinde okuyor :D o söylemiş arkadaş yapmış yemiştik :DDDD
01 Yorumla- +1 yıl
afiyet bal şeker olsun ^^
+1 yılBen değilde,kuzenim Çin'e gittiydi.Kokusundan yiyememiş,aç kalmış:((88988 etler,diğer yemekler bok gibi kokuyormuş,dayanamamış çocuk:(8
04 Yorumla- +1 yıl
bu herşey anladımda 88988 numaraları neyi ifade ediyor çözemedim miğdenmi bulanıyor yoksa :D
- +1 yıl
onlar benim gülücük tarzım:(((888
- +1 yıl
sen ağlarken gülen farklı bir karakteristiksin anladım .^^.
- +1 yıl
;););););););)););););));;); :((8
kardesım sen yine biizim kebaplardan şaşma.boş iş bu böcek sinek çig balık işleri.
00 YorumlaTürk mutfağı varken hiç işim olmaz. Neyin neyden yapıldığı belli bile değil, marjinal olacağım diye kasıp bünyeyi bozamam hiç, içli köfte forever :)
00 Yorumlacin yemegini sevmem ama sebzeli noodle yerim tek cinlerden
02 Yorumla- +1 yıl
süpr oluyor değilmi içine bide tavuk göğsü pişirip atacaksın dahda güzel oluyo
+1 yılHiç öneren duymadım yemedim yememde yenilemeyecek şeylere o kadar para döken insanları anlamıyorum:-D
00 Yorumla
+1 yılBen Yemedim Ama Merak Etmiyorum Desem Yalan Olur Sonucta Yeniliklere Açık Olmak Lazım ..
00 Yorumla
+1 yıleğer türk yemeklerini tatmaya ömrüm yeterse çin yemeği tadarım
10 YorumlaHazır ramen cesıtlerı harıc bısey yemedım yersem anca ramenını tatlılarını ve kavun ekmegını yerım :3
01 Yorumla
+1 yılÇin ya da Japon denemedim ben İtalyan takılıyorum :)
02 Yorumla- +1 yıl
para var huzur var
- +1 yıl
Daha çok kendim yapmaya çalışıyorum ya da aşçı olduğu için babam yapıyor gidip İtalyan resraurantlarında yemiyorum-z
çin yemeklerinden nefret ederim, tavuğu bile tatlı bir sosa buluyorlar
00 Yorumlakardeş suşi falan çiğ iliyosun bizim hamsinin yerini tutmaz iyi araştır;)
00 Yorumla2 haftada bir filan great dong fang a gidiyoruz.bağımlısıyım çok severim
00 Yorumlayemedim yaşasın türk mutfağıı:)
02 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum sana
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. köpek balığı yüzgeci çorbası
03 Yorumla- +1 yıl
kelimeler kendi içinde devrikleşmeye başlamış sen onların imal tarihi geçmeden güncelle ^^
Cok yedim..severim ben..japon mutfagindan guzeldir
03 Yorumla- +1 yıl
neyi seversin ama yediğin nedir arkadaşım :D
- +1 yıl
şempaze poposu daha güzeldir bence kızarmış tarafından :D:D:D
yedim ördek soslu makarna
08 Yorumla- +1 yıl
insan çincesini yazar bari :D
- +1 yıl
var olmaz mı hiltonun tam yanında var
- +1 yıl
oke sen çaldır ben ararım :D
- Diğer konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılWok yemiştim, fena değildi...
00 Yorumla sadece suşi yedim çok beğendim
01 Yorumla- +1 yıl
AFİYET OLSUN :D
+1 yılYok yemedim yememde çiğ balık midem kaldırmaz :(
11 Yorumla- +1 yıl
:((
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. tatlı ekşi soslu tavuk
00 Yorumlabu mevsımde rakı balık + muhabbet
00 Yorumla
+1 yılcalifornia roll, beef noddle <3
00 YorumlaDiğer konusunda 2,9b cevap paylaştı. yemedim kebap tercih ederim
00 Yorumlayemedim yememde aklima böcekler geliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
kurbağa bacağı mesela;)
+1 yılsushi yemege kalktim allahimmmmm
03 Yorumla- +1 yıl
sen tam bir çılgınsın dikkat et de yanmayasın acı diyolar tadına recep ivedikten de bizzat gördük hissettik :D
- +1 yıl
Acı olan vasabi sosu:-D
- +1 yıl
vasabi sosu demek vayy bee
+1 yılNoddle dan başka bir şey yenmez çin mutfağında.
00 Yorumlaevet pilav yerim bol bol
10 Yorumlaçinlilerden nefret ederim :)
00 Yorumla
+1 yılla la jiro gaaifan
02 Yorumla- +1 yıl
buda neyin nesi şimdi ?
- +1 yıl
çin yemeği
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. ımm superdır
00 Yorumla
+1 yılvalla yemem bile :s
00 Yorumla