AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
111Cevap
Oruç tutup karıya kıza bakanlar var içki neki üç kağıtçılığın bini bin para
O oruçla alakalı değil! Namazla alakalı. Alkol içen bir kişinin 40 gün kıldığı namaz kabul olmaz!
Bu da doğru değil. Namazı kabul olur fakat sevap kazanamaz.
Alkollü ike tutmaya kalkmadığın sürece sıkıntı olmaz evladım, tutabilirsin.
Fırsatçım sen bizden iyi bilirsin. Yaz şuraya güzel bir görüş ve seç onu. Biz nereden bilelim.
40 gün olayı yalan bence alkol vücuttan 72 saate tamamen çıkıyor yani üç gün sonra tut
Doğru olan sarhoslukgectikte n sonra temizlenip oruca başlarsınız
Arkadaş bu tarz soruların cevabını yanlış platformlarda arıyorsunuz. Bu İslam ile ilgili bir konu. O zaman ona uygun yerlerden araştırın. Burada iyi niyetlisini de kötü niyetlisini de bilemezsiniz.
Benden size nötr bir tavsiye 💐
duş alıp abdestini aldıktan sonra ağıldan kilarsin tabi tövbe ettiğin surece
içinden gelirse kılabilirsin ama allah bilir en doğrusunu canım kabul etme etmemeyi biz değil
alkol kanından temizleme kadar kılınmıyor bılıyorum ama
40 gün boyunca abdest geçmez. Ramazan da geldi oruç tutmak istesen bile boşa tutarsın
Yalan
Vücut alkolü 40 içinde vücuttan atıyor
İlk yazdıkların tamamen yalan, kafandan uydurma
He ya he hepsini salladım git bak kafir
Ulan sahtekar, Müslüman birine kafir dersen sen dinden çıkarsın. Milleti dinden uzaklaştırmak için yalan uyduruyor. Merak etme ahirette bunun hesabını soracaklar senden
Al oku da bilgilen
www.fetva.net/.../...-40-gun-namaz-kilamaz-mi.html
Ya sen ne saçmalıyosun senin gibi gerzekler yorum yapmasın lütfen ben burada namaz kılsam bişi olur mu diyoum dediği şeye bak ya
Ulan aptal, internetteki yazılanlara inanılır mı. Git hocalara sor
Ağzın yüzün yamulur ne olacak
Ya sen çok biliyorsun ufaklık hadi git burdan
Akıl yaşta değil baştadır gelmişsin kaç yaşına alkol aldıktan sonra namaz kılarmıyım diye soruyorsun :d
alkol alındıktan 1 saat sonra vücuttan atılmaya başlar o da saatte 0,1 promil atılır..
sen tut gerisini Allaha bırak, biri kabul olmaz derse tutmayacak mısın,
Evet abdestini alıp kılabilirsin. Eğer ayakta durabilecek durumdaysan abdestini alıp namazını kılabilrisin kardeşim
Alkol vücuttan atıldıktan sonra (24-48 saat) oruç tutulabilir.
40 gun oruc tutulmaz diye biliyorum.
Tovbe etmelisin. InsAllah kabul olur 40 gun sonra. Hem 3 aylardayiz kardesim nefsinizi tutamayip iciyorsunuz, sonra buraya soruyorsunuz 😊
İçmemen tabiki daha iyi olurdu canım ama tutabilirsin. Yani sarhoşluk halin olmadığı sürece kendi iraden ve bilincin açık olduğu sürece bir sorun olmaz : )
Olmaz kılma abdest bile alınmaz ağzında alkol var kanın da 1 gün geçmesi lazim
İçerken kılabilirsin niyet önemliymiş öyle söylediler
Sen tut da orasını Allah bilir.
Haram bişey vücuda girdikten 40 gün sonra çıkıyomuş Ondan olabilir ama şu demek değil bardak kırıldı diyede su içmekten vazgeçilmesen orucunu tut
Kqnki herkesin bünyesi bir değil bunu doktora sormadığın benim bünyem alkolü ne kadar vücudumda tutuyor diye
Ben 60 diye biliyorum ama yani şöyle alkol vücuttan 60 günde atıldığı için orucun kabul olmuyor. Yani yine Allah bilir tabiki.
Bende bunu anlamıyorum Ramazan'dan önce iç sonra iç sadece o ay içme..
Pardon Kimi kandırıyorsunuz?
Öyle bir şey yok, sarhoşluğun geçti mi alkol vücuttan atıldı mı içkinin etkisi biter. Bu dönemde içmemeye dikkat et yeter :)
İçkinin oruçla ilişkisini çözemedim. Ne diyorsan dostum? Apar topar gorus secmeseydin😂😂😂😂😂
11 gün zina yap aldat tost ol 1 ay müslüman ol hadi ordan
Knk sadece zinanın z sini kullanmamış alkolden zinayı nasıl çıkardın?
Bilmiyorum ama sen yine de tut zaten günaha girmişsin yine girme bari tutmayıp
Normalde olduğundan çok daha fazla su tüketirsen ve gerçekten inancın için oruç tutarsan sorun olmaz
Buna takılma sen yine orucunu tut Allah katında değerlendirilir
Daha eğitimli bu konuya hakim kişilere sorman daha net cevap almanı sağlar. Kafanı karıştırma...
Ya bence şöyle diyim sigara 24 saatte atılıyorsa kandan onunda en fazla 48 saati var diye biliyorum
40 günde üzerinden atamiyosun alkolü diye biliyorum
Hurafe o. Sarhoşluk geçince ibadetlerini yerine getirebilirsin.
Oruç tutmadığım için bilmiyorum,
oruç tutmak mazide kaldı
11 ay içiyorsun ondan Sonra oruç kaç gün sonra tutulur diyosun
Sen orucunu tut Allah bilir kabul edip etmiceğini kimse bilemez
Etkisinde değilsen sorun yok
Fetva hattı değil burası.
Peki cinsellik hattı mı, psikoloji hattı mı, tedavi hattı mı? Bunlar soruluyor burada...
@Belkibirgünbiryerde cinselik psikoloji farklı şeyler. Buradan dini şeyler hakkında yorum yazıp insanları dinlerinden çıkaran çok insan var. Yarım bilgileriyle din hakkında bir şey dememek lazım.
Cinseliği de yaşıyoruz. Bi tecrübemiz oluyor. Bildiğimiz konular hakkında tavsiye verince insanlara zararı olmaz.
Tamam işte dini de yaşıyoruz ve din hakkında da tavsiye verenler var. Din konusunda yanlış bilgi verip dinden çıkaranlar varsa cinsellik hakkında da yanlış bilgi verip insanların cinsel hayatının içine s*icanlar var. Bırakın herkes istediğini sorsun. Bilenler cevap verir.
@Belkibirgünbiryerde cinsel hayatta ben görmedim insanın cinseliğini bozacak yorum.
Anal seks diye arat sitede. Ya da double penetrasyon, swinger... Bunlari bir sitede araştır da görüşleri gör bakalım. Cinsellik nasıl oluyormuş.
@Belkibirgünbiryerde peki. Cinselik de böyle yanlış yorumlar yapılıyorsa dini konularda daha çok olur. Bence siteyi kapatalım o zaman
Çünkü cinselikte yanlış ediliyor. Dini konularda da edelim diyorsun. İnsanların cinsel hayatını çok olumsuz etkiliyor dedin. Bende dini konularda olumsuz etkilediğini düşünüyorum (Cinselikte veya başka konuda da oluyor tabi). Yanlışa devam edemeyiz sonuçta değil mi
Ben öyle demedim. Senin din ile ilgili kısıtlayıcı konuşmanı eleştirdim. Sen de cinlsellik vs. örnek verdin. Ben örneğin üzerinden devam ettim. Kisaca herkes istediğini paylaşabilir. Burası özgür bir platform. Kimse paylaşımı nedeniyle kinanmamali demek istedim. Sen de bir türlü haklısın diyemediğin için konu saçma sapan yerlere gitti.
@Belkibirgünbiryerde peki. Ama yinede katılmıyorum sana
Bu arada bu yorumunu görmemiştim. Evet en doğrusu bu aslında.
Sarhoşluğunun etkisi geçtiyse tutabilirsin
sanmiyorum ya tanri affedicidir
Tut. Allah kabul eder inşallah
Günah x2 hadi bakalım kıl şimdi
Böyle saçmalık olmaz. Tutabilirsin tabi!
İbadet için sarhoşluğun geçmesi gerekir
40 gün sonra kandan tamamen atılıyormuş
Kabul olur neden olmasın niyetin güzel olsun yeter
40 gün vücutta kaldığını biliyorum
Bence öyle bişey yok
İçki iç iyidir içki orucuda içkiyle aç
Alkol vücuttan 1 ay çıkmaz.
40 gün kandan çıkmaz diye diyorlar ama bilmiyorum
Sarhoşluk yoksa güne yok tutulur bence
Ne söylediğini bilince tutabilirsin.
40 gün ibadetin kabul olmaz
bana öyle öğretildi. Doğrusunu Rabbim bilir
yok kılınmaz diye biliyorum bende
Sarhoş değilsen kılabilirsin.
Ayakta durabiliyor musun, kafan yerinde mi
İyiysen, ayakta durabiliyorsan tabiki kılabilirsin. Farz çünkü, bunun hakkında hadisler de var
ne yaptığının farkındaysan kılabilirsin.
bilinç kaybolmadığı takdirde kılabilirsin. int araştır istersen ben ramazan ayında akşam alkol alıp sabah oruç tutulur mu olarak araştırmıştım 😂 ordan biliyorum
Tuttun mu oruç
tuttum valla dayanamadım içtim napiyim.
Allah kabul etsin hocam
allah razı olsun babacan.
sen tut bos ınsanlara kanma
tekrar gusul abdesti alman gerekiyor.
ve agzinin. icki. kokmamasi gerek dislerinide fircala.