Geçen salı günü en son içki içtim ve ramazanda oruç tutmak istiyorum fakat 40 gün geçmeden oruç tutulamadığını duydum sizce tuttuğum oruçlar kabul olur mu?
Alkol aldıktan kaç gün sonra oruç tutulur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Geçen salı günü en son içki içtim ve ramazanda oruç tutmak istiyorum fakat 40 gün geçmeden oruç tutulamadığını duydum sizce tuttuğum oruçlar kabul olur mu?
Merhabalar;
Alkol içtikten sonra oruç tutulur mu? Alkolün insan bedeninde yarattığı sarhoşluğun süresi bellidir. Sarhoşluk geçtiği vakit orucunu tutabilir. Toplum tarafından uydurulan ve dinden soğutmak için söylenen 60 gün ithafı tamamen delilsizdir. Aslında ramazan ile ilgili ayetler bu konuya açıklık getiriyor. Örneğin bakara suresi 184 ayeti bunun ve diğer sorunların cevabını veriyor.

Orucumu bozarsam 60 gün tutmak zorunda kalır mıyım?
Cevabı koca bir hayır.! Aşağıya eklediğim ayet açıkça ne kadar süre tutamamışsanız, o kadar oruc borcunuz olur. Oruç tutanın bu bilinçte olması gerekir. Bu temel hususları bilerek kendilerini himaye altına almalıdır. Eğer ki bilmiyorsa kuran'a sormalıdır. Kuran her şeyin cevabını veriyor.
Bakara 2-185

Bu sorularda sürekli soruluyor. Oruç geceleri eşlerinize yaklaşabilirsiniz. İnsanların kendini bu konuda tutamayacağını bildiği için bu konuda kurallarını aşağıdaki ayette veriyor. Bakara 2 - 187

Alkol içtikten kaç gün sonra oruç tutulur? Alkol bünyeden idrar yoluyla çıkar. 600ml alınan bira 3 saat içinde çıkar. En fazla 5 saat sürebilir. Şarap mesela kana karıştığı için 8 saat ile 12 saat aralığında atabilir. Alkol komasına girecek kadar içecek olsanız en fazla 48 saat ile 72 saat içinde çıkar.
Oruç tutacak herkese şimdiden hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum.
Cevap
110Cevap
Çok güzel bir soru olmuş bayağı bir araştırdım açıkçası ta bir tane kaynak bağımlısı kalmadım birkaç tane yerden okudum aslında burada kitaplarda yazanlardan daha çok önemli olan şey şu yani bilimsel kanıtlar gerekiyor alkol kandan kaç günde atılıyor tam olarak aslında bu 35 gün civari filan sürüyormuş yani mesela diyelim ki bugün bir şeyler içtin onun etkisi aslında tam olarak 35 gün sonra filan senin vücudundan yavaş yavaş gitmeye başlıyor.
Ancak o zaman işte kan yavaş yavaş kendi kendini temizliyor vücut yavaş yavaş kendine geliyor.

Yani aradan 35 gün geçmesi oldukça yeterli bir rakam çoğu yerde 40 yazıyor ama 35 yazanlar bana daha çok güven verdi niye bilmiyorum 35 iyidir.
Ama bence önemli olan şey hani günlerce filan değil ya da içmek değil önemli olan niyet diye düşünüyorum sonuçta bununla ilgili bir sürü ayet var kitapta da yazılmış önemli olan şey niyet yani mesela sen şu anda böyle bir şey senin aklına takıldı değil mi işte ben içki içtim diye düşünüyorsun oruç tutabilir miyim bunu düşündüğün anda aslında içimi bırakırsan yine de kabul olur bence çünkü Allahın takdiri bu.

Ramazan ayında alkol alınmasını tavsiye eder misin diye soracak olursan oruç açtıktan sonra evet olur olabilir yani ama oruç kapatana kadar alkolün etkisiyle tamamen gitmesi gerekir ki bu imkansızdır bilimsel olarak çünkü promil ölçüsü ile değişen bir şey aslında ayrıca şöyle de bir şey var içmemek bence yani kendine hakim olmak hem senin iradeni genişletir hem de daha iyidir yani riske atmaya gerek yok.

Aslında önemli olan bu değil alkol içmek her zaman yasaktır bütün yani İslam ile ilgili olan kitaplarda ayetlerde yazılarda makaleler de her yerde görürsün bunu hatta bunu bütün insanlar bilir alkol içmek İslam’da genel olarak günahtır.
Sana verebileceğim en güzel en naçizane tavsiyem şudur aklına bu soru takıldığında artık alkol almayı tamamen bırak ramazan ayında almamaya çalış yani elinden geldikçe kendine sahip ol tuttuğun oruçların sevabından düşürmemeye çalış fazla daha sonrasında güzel bir abdest al tövbe et temizlen niyet et sahurunu yaptıktan sonra uyu.

Umarım gerçekten yardımcı olmuştur bu yazı sana aslında bir tane soru var yukarda ama ben konuyu bir çok yerden ele almaya çalıştım açıklamaya çalıştım hani ramazan ayında alkol kullanmak caiz midir değil midir?
Tövbe edip hemen bir dakika sonra tutmaya başlayabilirsin bence. Fiziksel olarak alkolden hiç alkol almayan biri olsan dahi kurtulamazsın ve vücudundan tamamen atamazsın. Alkol organizmamızın doğal süreçleri sonrasında metabolizmamızda ortaya çıkan maddelerden biridir. Ayrıca sadece vücudumuzdaki döngüler vasıtasıyla değil organizmamızda yaşayan bazı bakteriler nedeniyle de vücudumuzun içerisinde alkol üretilir. Alkolün etanol gibi farklı formları olsa da alkol alkoldür. En basitinden hepimizin ilkokul veya lisede biyoloji derslerinde gördüğü kreps döngüsünde alkol sentezi gerçekleşir. Yani 40 gün beklemenin bir mantığı yoktur ve mittir. Eğer bu tarz safsatlara inanıyorsan dinin hakkında daha fazla okumanı öneririm. Ben senelerce toplumdaki bu tarz safsataların peşini bırakmadım. Sana bazı örnekler ve kaynaklarını verebilirim.
Bu tarz safsataların genelde kaynakları vardır. Kutsal kitaplarda cevap bulamazsın.
Örnek veriyorum; Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri diye bir adam böyle safsataların kaynaklarından biridir.
Seneler önce evimde olduğu için bu adamın 1800 lerden kalma marifetname isimli kitabını okumuş ve şaşkınlıkla bir bilene sormak için yola koyulmuştum. Kime sorduysam bu adamın gayıptan bilgiler alan bir evliya olduğunu söylüyorlardı. Sonra tüm bu ve buna benzer safsataları böyle ruhsal sorunu olan ve hiçlikten ses duyduğunu iddia eden adamların meydana çıkardığını anladım. Şimdi ben genellikle cinsellik ve cima ile ilgili maddeler ilginizi çekebileceği için bu kitapta yazan safsataların bazılarını yazayım siz zaten merak ederseniz bu tarz safsatalar nereden çıkıyor diye araştırarak alkolle ilgili safsatanın nereden çıktığını da bulursunuz. Bu arada islamda ve harami kültüründe 3 gün 7 gün 40 gün gibi ifadeler sıkça kullanılır. Bazı rakamlar sıkça kullanılır bu sayıların sıkça kullanılmasına bir örnek vereyim. Yine İbrahim Hakkı'nın kitabında bir meleğin 40 bin kanadında 40 bin kanat her bir kanadında ise 40 bin tüy bulunur, diye tasvir eder. Neden 40 neden 40 bin. Bu rakamların kullanımı da taaa eski yunana kadar gider biraz din tarihleri araştırabilirsiniz bu konu hakkında detaylı bilgi için.
Adam kitabında herşeyi gayıptan duyduğunu söyleyerek sıralamış:
Bu arada aklıma hepsi gelmediği için bazı hatırladıklarımı yazdım kalan kısımlarını ise internet kaynaklarından bulup yazdım. Kitabın internette pdf hali var eğer ısrarcı olursanız direk elimdeki orijinal kitaptan fotografını çekip atabilirim de ilgili sayfaları. En kötüsü de ne biliyor musunuz bu aşağıdaki dinle alakası olmayan d*li uydurmalarının toplumda bir karşılığı var. Hala bu maddeleri sayıklayan insanlar görebilirsiniz ve bunu gerçek din sanarak yapıyorlar bunu.
-40'ı çıkmamış bebek eşik atlatılmaz
-Cimadan önce mal eti yenmez besmele çekilir
-meyve ağacı altında cima edenin birey zalim olur.
-cima sırasında konuşanın birey dilsiz olur.
-yorganın altına girmeyip yıldızların altında cima edenin birey münafık olur.
-başkalarının yanında cima edenin birey hırsız olur.
-ister zorla, ister rızayla yapılsın, hamamda cima edenin birey ahmak olur.
-ayın ilk gününde, on beşinde veya son gününde cima edenin birey deli olur. ama ayın ---İlk günü sabaha yakın cima edenin birey cömert olur.
-öğleden evvel ve sonra cima edenin birey şaşı olur.
-ramazan bayramı gecesi cima edenin birey anaya ve babaya ási olur.
-kurban bayramı gecesi cima edenin birey dört veya altı parmaklı olur.
-şaban ayının tam ortasının gecesinde cima edenin birey münafık olur. erle avratın ---bundan sakınmak için üzerlerini örtmeleri şarttır.
-güneşe karşı ve ayakta cima edenin birey altına işeyici olur.
-baldızını düşünüp cima edenin birey hünsá yani çift cinsiyetli olur.
-cimada kadının cinsel organına bakan erkeğin birey ya orta malı olur, yahut kör olur.
-cimada öpüşenin birey sağır olur, ezan okunurken cima edenin birey yalancı olur.
-yolculuğa çıkılacak günün gecesinde cima edenin birey malını-mülkünü asilik yolunda harcayıcı olur.
-karnı aç iken cima edenin birey zayıf, tok iken cima edeninki ise şişman olur.
-hasta avratla cima edenin birey de zayıf ve hasta olur.
-boşalma sırasında hatıra ne gelirse, birey öyle yaratılır. çirkin yüzler hayal edenin birey -çirkin ve ayıplı, güzelleri hatıra getirenin birey ise güzel yüzlü olur
-pazartesi gecesi cima edenin birey álim ve sofu olur.
-salı gecesi cima edenin birey cömert ve şefkatli olur.
-çarşamba gecesi cima edenin birey katil ve kavgacı olur.
-perşembe günü öğleden evvel cima edenin birey álim olur ve şeytan o çocuktan kaçar.
-cuma namazından evvel cima edenin birey ya cennete girer yahut şehid olur. cuma -gecesi cima edenin birey ise ibadetine düşkün, içten ve samimi olur.
cumartesi gecesi cima edenin birey şárib-i hamr (şarap içici, bugünkü anlamıyla alkolik) olur.
-pazar gecesi cima edenin birey eşkiya olup yol keser.
-Meyve ağacı altında cima edenin birey zalim olur.
Bende okuyorum dalmışım da neden hepsi cima knk kadın onu sormamış ki bari sorduğu yerden yazsaydin
@AtınıArayanKovboy Neden hep cima ile ilgili olduğunu da yazdım. Eğer ilgi çekici olmayan maddeleri yazsaydım merak edip de araştırmaz veya okumazdın bile :D Kendi toplumumu biliyorum bu yüzden toplumun dörtgözle sarıldığı konulardan birini seçtim dikkatlerini çekmek için. Ayrıca sadece soru sahibi için değil herkesin okuması için yazmıştım.
@AtınıArayanKovboy Yalnızca cima ile ilgili kısımları yazdım başka bir partı yazsam sıkıcı bulur okumazdınız. Ayrıca sıkça cima ile ilgili önerilere rastlıyorsunuz kitapta ben de anlamadım neden cima konusunun üzerinde bu kadar kafa yormuş yazarımız
Dinci sapiklardan biridir
Selam..
Elbette alkol haramdır..
Ama bir haramın işlenmış olması, namaz oruç gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez.
Eğer içki içen bir kişi ne dediğini bilmiyecek kadar sarhoş olmuşsa namaz kılamaz oruç tutamaz..
Az miktar içki içen ve zihin olarak kendinde olan ne yaptığını bilecek kadar beyin uyuşukluğu yaşamayan bir kişi namaz da kılabilir oruçta tutabilir..

İşlenilen bir günah yapılacak olan bir sevaba engel olmamalı..
Dini zorlaştırmak insanları yapacağı ibadetlerden uzak tutmak terkini sağlamak soğutmak için uydurulan alkol aldın şu kadar gün her türlü ibadetten uzak dur diyen insanları dinlememekte fayda vardır..
Çünkü her günahın ve sevabın yeri ayrıdır..
Ayrıca alkol her türlü kötülüğün anasıdır..
Hem vücuttaki organlarımız zarar görmesini sebeb olur, hemde içkiliyken insan beyni uyuştuğu için sağlıklı düşünmeye engel olur.
Bu durum bazen insanın hata yapmasına ve bazen de başının derde belaya girmesine sebeb olur..
Alkol kaç günde vücuttan çıkar?

Bilimsel analiz sonuçlarına göre 8 ila 12 saat içinde bu içeceğin vücuttan atıldığı ifade edilmektedir..
İnsanın yaşı, cinsiyeti, metabolizma hızı değişken etkenlere bağlı olarak bu sürenin değişebileceğini ifade etmektedir.
Merhabalar ^^
Ramazan yaklaşırken, çok yanlış bilinen bir noktaya dair soru sormanızdan ötürü teşekkür ederim. Böylelikle siz ve diğer okuyacaklar da bu durumu öğrenmiş olur.
Oruca niyetlenme şartlarından birisi de, o günkü tuttuğu orucun geçerli olmasındanki kıstaslardan birisi de ‘’ akıl ‘’dır. Yani akli melekelerinin yerinde olmasıdır. Akli anlamda sorunsuz bir durumda olan kişi, imsak vaktine dek sahurunu yapıp imsağın girmesi ile birlikte orucuna niyetlenebilir. Burada bir beis yoktur asla.
Ramazan’da alınan alkol oruca mani midir?
Yine aynı şekilde bakabiliriz olaya. İftardan sonra alınan alkolün etkisi, imsak vaktine dek geçmiş ise ve o Müslüman kişinin akli melekeleri yerinde ise, yani şuuru tamsa oruçla mükelleftir ve imsakla oruca niyetlenmek durumundadır. Eğer ki alkolden ötürü şuuru tam yerine gelmemiş ise ve niyetlenemiyorsa da o Ramazan orucunu sonraki bir zaman kaza etmek durumundadır.
Ramazan’da alkol tüketmenin hükmü nedir peki?
Alkol içmek, bedene ve ruha vereceği tahribattan ötürü her türlüsü dinimizde yasaktır. Normal bir günde nasıl bir yasak ise, aynen Ramazan gününde de öyle bir yasak mahiyetindedir ama bu tabi kişinin içerisinde bulunduğu da büyük bir talihsizliktir ki, o kişi Ramazan’dan nasiplenemiyor demektir. Alkolün haram olmasındaki kıstas da ‘’ çoğu zarar verenin, azı da zarardır ‘’ düsturudur.

Allah şimdiden tutacağımız oruçları kabul eylesin, Ramazan’ı da hayırla ve bereketle geçirmemizi nasip eylesin ^^
Bunu ilk defa duyuyorum. Yani içki içtikten sonra 40 gün beklemeyi hiç duymadım. Tutarsın sanırım zaten içkinin etkisi iki gün içinde vücutta tamamen kayboluyor.
Kabul kısmını ise hiç bilmiyorum onu sadece Allah bilir. Çünkü biz insanları dışarıdan değerlendiririz o ise kalplerimizden geçenden de düşüncelerimizden de haberdardır.
Aynen kesinlikle öyle :)
Tedbirde çok önemli 😊
Bu konuyla ilgili çok fazla söylence var ama ben şuna inanıyorum ki güzelce aklı başında olarak niyet ederek içten bir şekilde tövbe edersen ruhunu temizlersen pişmanlığını gerçekten hissedip Allah'a dua edersen o seni mutlaka duyacaktır tovebeni de niyetini de kabul edecektir... bunu buraya kadar yazdığına göre gerçekten pişman olduğunu düşünüyorum ki güzel bir niyet güzel bir zihin güzel bir tövbe ile Allah'ım sana yol gösterecektir. Bir Müslüman 40 gün dinden çıktı falan gibisinden şeyler yalan bence öyle bir şey olamaz. melekler bizi asla bırakmazlar. herkesin içinde bir vicdan denen şey var ve o umarım doğru yolu da hepimize gösterir. sen dediğim gibi tövbeni et ve güzel bı niyet ile orucunu tut canım hicbirsey olmaz...(yani umarım)
İçkiliyken ne söylediğini okuduğunu biliyor derecesindeysen namaz bile kılabiliyorsun ve kabul olunuyor.. Üstünden 40 gün geçmemesine rağmen orucunu pekala tutabilirsin.. Kesinlikle yapmaman gereken bir şey olmasına rağmen içki içtiğin akşamın gündüzünde de oruç tutabilirsin.. Farz olan ibadetlerde ölçüt bilincinin yerinde olmasıdır.. Bu şekilde de ibadetlerin kabul olunur yani borçlu olmazsın o ibadetlerden ama ne kadar sevap alırsın alır mısın onu sadece Allah-u Teala bilir.. Alkolün 40 gün vücutta kaldığı bilgisi de hatta damarlarda bulunduğu bilgisi de doğru bir bilgidir.. Ama alkolden dolayı ibadetin kabul olmaması gibi bir durum söz konusu değil.. Ramazan ayına kadar daha içme lütfen, Ramazan ayı içinde de içme lütfen ve hatta ömrün boyunca hiç içme lütfen.. Tövbe et, dua et ve ibadetlerini yerine getir İnşaAllah..
Ancak bu haramı işleyen kişi, bunun haramlığını inkâr etmediği müddetçe Müslümandır. Bu nedenle, ibadetleri yerine getirmekle mükelleftir. Ancak ne dediğini, ne yaptığını bilmeyecek kadar sarhoşken yapacağı ibadet makbul değildir. Sarhoş oluşu nedeniyle bu ibadetleri yerine getiremeyen kişi, hem içki içtiği için, hem de görevi olan ibadeti vaktinde yerine getirmediği için tövbe etmesi, Allah’tan af dilemesi ve daha sonra da bu ibadeti kaza etmesi gerekir. Alkol alan kişi, imsak vaktinde ne dediğini bilecek kadar ayık ise, orucu tutması gerekir ve tuttuğu oruç da sahihtir.
Bu konu ile alakalı Diyanet İşleri'nin fetvası şu şekildedir; "Alkol aldıktan sonra �msak vakti girdiğinde ne söylediğinizi bilecek kadar ayık iseniz Oruç tutmalısınız."
Yani bunun için herhangi bir sürece gerek yok. Tabii ki mübarek aylarda alkol tüketmek büyük günahtır ancak hiçbir ibadete engel değildir tövbe edip ibadetlerimize devam edelim..
Şöyle bi yazı var :
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, alkollü içkiler ve uyuşturucu maddeler dinen haramdır. Ancak bu haramı işleyen kişi, bunun haramlığını inkâr etmediği müddetçe Müslümandır. Bu nedenle, ibadetleri yerine getirmekle mükelleftir. Ancak ne dediğini, ne yaptığını bilmeyecek kadar sarhoşken yapacağı ibadet makbul değildir. Sarhoş oluşu nedeniyle bu ibadetleri yerine getiremeyen kişi, hem içki içtiği için, hem de görevi olan ibadeti vaktinde yerine getirmediği için tövbe etmesi, daha sonra da bu ibadeti kaza etmesi gerekir. Alkol alan kişi, imsak vaktinde ne dediğini bilecek kadar ayık ise, orucu tutması gerekir.
Dini boyuttan bakarsan alkolün 40 gün vücuttan çıkmadığı söylenir ve bu sebepten ötürü dini vecibelerin yerine getirilememesi söz konusudur diye biliyorum yanlış bir bilgide olabilir bunu iyi araştırmak lazım burada hocalık yapıp ahlak bekçiliği için demiyorum :) ayrıca dinen günah olduğu için alkol içmek bu noktada tövbe etmen açısından büyük bir fırsat olduğu kanaatindeyim tövbe edersin ve sana imkan olmuş olur hayatında başarılar diler mutlu olursun :)
Vücuda hatam yasak bir şey girerse evet 40 gün ettiğin dua yaptığın hic bir iyilik kabul görmez buna bence oructa dahil sonucta Allah rızası için tutuyorsun bunu degilmi ama yinede bilen bir hocaya danış belki tövbesi falan vardır sonucta Allah la senin aranda bu ama içmesen daha iyiydi
Ben artık bu tür söylemlere inanmıyorum. Niyetin temizse bir gün öncesinde de içsen kabul olur arkadaşım. Eski zorlama ve kendi fikirlerini dayatma yoluna giden güya din alimlerinin uydurma hadisleri ile dolu dinler.. Kendini nasıl iyi hissediyorsan, nasıl güveniyorsan o yoldan ilerle ve hiçkimseye kulak verip doğru deme.
alkol necaset hukmundedir. alkolun tamamen vucuttan atilmasi 40 gunu bulur. necaseti atana kadar yani 40 gun boyunca hicbir ibadetin yapsan da fikhen kabul olmaz. zaten kabul olmuyo deyip farz ibadetler yapilmazsa na kabul hukmu 80 gune cikar. yani 2 kat cezasi olur.
benim tavsiyemse, kil nanazini bisey olmaz. samimice tovbe et. Allah a kendini, nefsini sikayet et. uzak durmaya calis alkolden. sirf samimiyetin var diye gunahlarin sevaba cevrilebilir. 😊
aldığınız bilgiyi olduğu gibi ezberlemeyin anlayın. 40 gün ibadetin kabul olmayacağı değil günahın boyutunu anlatmak için bu örnek verilir yoksa dedikodu eden fal bakanların muhtemelen bir ömür ibadeti kabul olmamalı. biraz mantık 😉 Allah huzuruna gelmeye niyet eden kulunu geri çevirmez çünkü o niyeti içine verende o dur
hayir. tekil saniyorsun. perdeler alemi vardr. giybetin de bir farki yok ickiden. ama sen ölü yedigini bilmiyorsun. ancak bilmiyorsun gormuyorsun diye bunu yapmamis sayilmiyorsun. bunda perde vardr mesela. her buyuk gunahlarda 40 gun olayi yoktur. sadece somut ve soyut acidan yeme fiili gerektiren gunahlarda bu var. 40 gunden az olan da bir kac tane hatrliyorum yanilmiyorsam. ama o 7 necaset yendiginde 40 gunde atilir vucuttan. bunun negatif enerjisi de perde arkasinda belirdigi icin melekler falan bile yaklasmaz olumsuz enerjisi var diye. ama ibadet ettiginde o 40 gun bitmeden melekler hayret edip onun bagislanmasi icin dua ederler. umarim faydali olabildm 😊
sürekli içkisini içip namaz kılmayı düşünen ayrı olmak kaydıyla bu dediklerne katılmıyorum. Allah tövbe edip ona geleni o dk itibariyle huzuruna kabul eder insanların aklını karıştırma ve üstüne yorum yazma cvp vermycem
İşte sizin sorunununz bu kulaktan dolma sağdan soldan duyma bilgilerle islamiyeti yaşamaya çalışıyorsunuz. Oruç tutabilmen için kanında alkol olmaması gerekir. İçtiğin içkide bir sağlık sorunun yok ise ertesi gün vücuttan atılmış olur
Alkol aldıktan sonra ibadet yapılabilmesi için kişinin ayık olması kendini bilmesi yeterlidir zaten alkol vucutta en hızlı emilen ve vucuttan en hızlı atılan maddedir yani bahsedildiği gibi 40 gün vucuttan çıkmaz muhabbeti doğruyu yansıtmaz önemli olan alkol alan kişinin sarhoşluğunun geçip kendini bilecek hale gelmesidir içilen alkolün günahı ayrıdır sonrasında yapılan ibadetin sevabı ayrıdır.
Icki icmek haramdir orasi kesin. Ama icki iciyorum diye namazimi biracagim oruc tutmayacigim diye bir sart yok. namaz kilarsin oruc tutarsin borcundan kurtulursun ama sevap alamazsin. Ama omur boyu kadar degil. Icki birakirsa vve namax kilip oruc tutarsa 40 gun icinde sevap alamazsin diye biliyorum
Sarhoşluk hali geçince içki içen kimse namaz kılabilir oruç tutmaya başlayabilir. İçki içmek haram olsada bu ibadetlerin yapılmasına mani değidir. İçki içen birisine oruç tutamazsın denilmez
Mevlana ne demiş; ne olursan ol yine gel. Sende ne olursa olsun orucunu tut. Cenab-ı Hakk' ın kimin orucunu kabul edip etmeyeceğinin kararını biz veremeyiz. Fetva verenle şirk koşanı ayırt etmekte zorlanır oldum artık.
Kul ile Allah arasına girilmez. Bende Alkol Kullanıyorum ve akşamda alacağım. Alkolün yeri ayrı Oruç un yeri ayrı. Sor bakalım o 40 gün diyenlere Kuran-ı Kerim in kaçıncı ayetinde neresinde geçiyormuş söylesinler bakalım.
Kabul olup olmucağını Allah bilir oruç tutmak istediğini söyliyorsun sadece oruç tutmak olmaz namazınıda kılman gerekiyor ve alkolu bırakıp tövbe etmen gerekiyor ama sen oruçtan sonrada devam edeceksen alkol almaya günaha girersin.
Ne alakası var
Kabul olur. Her duyduğuna inanma. Duşunu al hatta güdül abdestini al artık tertemizsin. Niyetlen orucunu tut. Allah kabul etsin. Ameller niyetlere göre değişir. Rahat ol sen. Kimseye kulak asma. 😎🌸🤗
Sarhoslugun gittiginde tutabikirsin diye dusunuyorum. En dogrusunu allah bilir
Ama sen cevabi burada degilde ilim kuruluslarimizda gorev yapanlsrdan ogrenmen dogrunolur. burada verecegimiz yanlis cevap bizlerde vebal altinda kaliriz.
Bu konuda en sağlam bilgiyi diyanet kaynaklarından ya da bir cami imamından veya ona denk ilahiyat bitirmiş veya ilahiyat fakültesinde ders veren bir hocadan alırsınız. Buradaki yorumlara bakılarak bu konular hakkında karar alınmaz.
Öyle bişey yok alkol alınca o sarhoşluk hali geçtikten sonra namazda kılınabilir oruçta tutulur içki içmek haram olsada bu ibadetlerin yapılmasına engel değildir tabi o sarhoşluk hali geçtikten sonra, içki içen birisine oruçta tutamazsın denilmez alkol vücuttan atliminin 40gun surmesinden dolayı bazıları tutulamayacagi halk arasinda sadece bilgisizce gezinmis şeylerdir.
CumhurBaşkanı veya Başbakan hatta savcı seni çağırdı sende alkollüsün...
Kimin karşısına çıkacağımıza dikkat edersek alkolün etkisi namaza kadar kalmaz... onDan sonra zaten senin alkolle işin olmaz...
Allah (c. c) Rahmet ve Merhamet sahibidir.
Ya sen tut gerisini Allah'a bırak.. Allah bilir içindeki tövbeyi biz bişey diyemeyiz ki. bir günah işledin diye sevabından da olacak değilsin ya tutmalısın bence.
Sen tut allah kabul eder. ettiği kadar diyelim içkiyi bahane etme yeter
Tutarsın 24 saat içinde vücutdan atılır hurafelere inanmayin
Eğer orucun kabul olmayacağının sağlam kaynağı varsa o zaman tutman anlamsız olur. Allah cömerttir ama enayi değildir. Her şeye müsaama göstereceğini sanmıyorum.
Alkol tuketiyorsan zaten dinine bağlı değilsin anlamına geliyor, Ha illaki tövbe edip oruç tutmak istiyorsan 40 gün hikayesini unut tutman gereken zamanda tut tövbe ettikten sonra temizleniyorsun zaten dininizdeki Allah affedici... Umarim soylediklerim işine yarar
Bunların hepsi insanı ibadetten uzaklaştırmak için Kur'an okurken abdest almak da aynı şey yapmana gerek yok sırf okumaya üşen ibadet etme diye söyleniyor.
Tanıdığım bi imamın oğlu vardı alkolün kalitesine göre değişir o diyodu rakıda 40 gün birada 2 gün benim babam imam benden daha mı iyi bileceniz diyodu 🤣🤣🤣
Kandaki alkol miktarı genelde 10 saat gibi bir sürede normale döner. Tabi bu değer kişinin vücut yapısına göre değişiklik gösterebilir. 40 gün olayını duymadım bilmiyorum.
Çok zihin bulandırıcı yorumlar yapılmış. Tek kesin bilgi yeterli kanaatindeyim. imsak vaktinde kişi ayık ise orucunu tutabilir ve akabinde de diğer günler oruc ibadeti devam ediyorsa oruç tutmaya devam edebilir. Tekrak söylüyorum akşam, gece alkol alındı.. Ertesi gun oruç tutmak istiyorsunuz. Insan vakti girene kadar ayık bir hale gelirseniz oruç ibadeteni yerine getirebilirsiniz. Sevap boyutuna gelecek olursak bunu Yaradan bilir, kulu degil!
Zaten her kafadan ayrı bir ses çıkıyor boş ver sen onları. Sen tut da gerisini Allah'a bırak.
Ordan burdan duyduğun kulaktan dolma hurafelerle oruç tutup tutmamaya karar vermeye çalışıyorsan zaten en başta hatalısın. Bu akılsızlık ile oruç zaten en başta kabul olmaz. Boşu boşuna aç kalma.
Niyet önemlidir. Rabbim kalbini bilir ona göre sevabını da verir. Bu konuda kesin şudur demek mantıksızca :)
Bildğin kadariyla alkol vücuttan atılına dek yani sarhoşluğun gidip bilinçli düşünebilince oruç tekrar tutulabilir emin olmamamla beraber öyle olduğunu hatırlıyorum. Ama oruç dönemi alkol almak büyük günah.
Niyetini halis tut abdest al gusül ve normal biliyorsan 2 rekat Tevbe namazı kıl ve oruca basla bizede dua et
Kim diyor bunları ☺️ Tavuk musun sen kesmeden 40 gün beklensin… sen ibadetini yap gerisi Yaradanın bileceği iş
Sen tut boş ver insanların ne dediğini günahlar senin kim alıyor üstüne ki sevapları insanların lafıyla alasın
Sen bildiğin gibi yaşa. Din başkalarına bakarak yaşanmaz. İçten yaptığın sürece hiçbir şey olmaz.
Oruc tutulur 40 gün falan muhabbeti hikaye. Millet kulaktan kulağa çok konuşuyor niyetin varsa orucunu tut ...
Sen güzelce niyetlen orucunu tut güzel kardeşim. Toplum olarak artık bunlardan sıyrılmamız gerek. Allah niyetini biliyor, hayırlısı olsun... 🖐️
Ramazanda içilmez içmeyen var saygı duyarım öncesinde neden içmeyim hiç alakası yok uydurma kesin 40 gün falan
Yorum yapmamıyprum net bilmiyorum ama alkol kanda 60 gün çıkmıyor deniliyor
İlk defa duydum, bildiğim kadarıyla sarhoşluğu geçtikten sonra namaz da kılabilir oruç da tutabilir niye böyle şeyler diyorlar da milletin ibadetine mani oluyorlar ki Allah'ım ya
Ramazan yaklaştı, bu sorular başladı. Sarhoşluğun etkisi geçtiği anda ibadet edilmeye başlanır
sarhoş değilsen alkolün etkisi geçtiyse bir gusül al Tevbe et ve kıl namazını kabul olmaz diyenlere de bakma kabul edecek onlar değil sonuçta
kendini ayık hissediyorsan kıl bence kabul olur olmaz onu bilemem ama zararın neresinden dönersen kardır onu bilirim.
Sarhoş değilsen kendinde isen namaz kılabilirsin bacım.
Baya bir önce bişeyler duymustum viski içtikten ya da rakı ıctıkten sonra 40 gün gibi bişeyler dıyolardı
40 gün uydurma. Sarhoşlkuğun geçince niyet eder tutarsın.
İman desen var 💁🏻♀️
Alkol alıyorsam tutmam ben ya. Tutuyorsam da alkol almam.
Kabul olup olmadığını Allah'tan başka kimse bilemez. Sadece vücutta kalır denir, siz yine de tutun kimsenin kabul olur olmaz demesine bakmayın.
Hayırlı günler.
40 gün olayını bende çok duydum ama detaylı bilgim yok 3 aylar girdiğinde hiç alkol kullanmam
Sekiz saat sonra oruç tutulur önemli olan n, iyettir..
Sarhoşluğun geçtikten sonra tut, her şeyin yeri ayrı
Abi sen tut takdir yaratanın kimsenin haddine değil bunları söylemek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?