Çok dindar biri içten ama dışarıdan öyle degil kendine bakmayi seviyor falan anladiginiz gibi hakkinda ne dusunuyorsunuz bu kizlarin?
Cevabın nedir?
Öncelikle bunu dıyduğuma sevinir, bir taraftan da o kardeşim için üzülüyorum. Kimseyi yargılamak haddime değil haşa, fakat dilim döndüğünce düşüncelerimi belirtmek isterim. Şimdi açık giyinmekten kastın nedir önce onu sormaliyım, sadece başı açık ama kılık kıyafet olarak kapalıysa yani mini etek giyip ya da dar kıyafetler giyip tüm vücut hatlarını belli etmiyorsa sorun olduğunu düşünmem. Çünkü öncesi niyet. Ama yok ben hem namaz kılarım hem daracık giyinip göğüs çatalımı sergilerim, oturup kalkarken eteğine dikkat etmem, vücut hatlarım belli olsun ve herkes beni beğensin istiyorum diyorsa, işte o zaman çok üzülürüm. Elbette bayanlar beğenilmek, ilgi odağı olmak istiyorlar (herkes için geçerli değil böyle düşünmeyenler de vardır illaki) fakat bunu kılık kıyafetleri ile değil düşünceleri ile ve hal ve hareketleri ile sağlamalılar. Şurası bir gerçektir ki yüce dinimizin bize gösterdiği bir yol, uymamız gereken emir ve yasakları var. Yüce rabbimizin namaz emrini yerine getirmeye çalışan kardeşimiz umarım gerektiği gibi giyinmeyi de başarabilir. Allah hidayet versin. Ayrıca şunu da biliyorum çevremde böyle arkadaşlarım da var, kapanmaya hazır olmadıklarını, gerektiği gibi davranamayıp daha çok günaha girmelerinden korkuyorlarmış. Kendisini bu duruma hazırlamaya çalışmalı bence bu kardeşlerimiz. Rabbim yardımcısı olsun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkesin dini kendine fakat borcunu ödüyosa farz olan borcunu ödüyosa yani, bir yerdende farz olan bir borcunu yerime getirmiyo. Karşıdan bakıldığında eksiliyo birbirini. Bunun sevabını günahını kıtabını Yüce Allah tutar. Önemli olan bunların yanında iyi bir insan ve müslüman olmalı. Bunun yanında gösteriş kısmı düşünülmemeli herkes kendine yapıyo ne yapıyorsa.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi ben bakımlı ve açıpım diye Allaha secde etmicekmiyim? Bu nasıl bir soru? Ve açık kadınları yargılayan insanlara diyorum, size ne? Tamam bir müslüman islama uygub giyinmeli nefsini yenmeli ama bu Allah ile onun problemi namaz kılmak boynumuzun borcudur. Allaha yaklaşmaktr O nunla sohbetdir namaz , mevlana demiş ki ne olursan ol nerde olursan ol yinede gel diye. Şeytan bizi kandıryor mesela bir günah işliyorsunuz büyük bir günah, gıybet diğelim veya zina bundan dolayı sizin kulağnıza şöyle fısıldıyor: sen artık günahkaraın boşuna kendini yorma namazın sayılmazki, diye oysaki namaz okadar önemlidir ki. işte açık olmakda aynısı sen nefsime hakim olamıyorum, bakımı çok seviyorum dersen ve namaz kılmazsan , başka olumsuz düşünen insanlata kanrsan vay senin haline. Allaha ne olursa olsun bağlı kal ve ona ibadet et.
10 Yorumla
+1 yılbu soru şey gibi olmuş içki içen insanlar ramazanda oruç tutarsa onlar hakkında ne düşünürsünüz.. yani kısacası bir kul Allah'ın her dilediğini yerine getirmiyor olabilir.. kendine göre yapabildiğini yapar oruç tutan insanlara ayrı bakıyor musunuz? eee o zaman ramazanda açık insanların oruç tutması da farklı bişey senin için. bu ne saçma mantık a. m. k
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
50Cevap
+1 yılCok dindar biri zaten dininin emrettigi sekilde giyinir bu neyin mantiksizligi derim. Allah katinda nasil degerlendirilir bilemeyiz yorumlamak da bize dusmez belki ama muslumanlik ortunmeyi kapanmayi emretmiyor mu onu reddedip dur biraz inanc alayim biraz namaz ama yoo basortusu olmaz tsklr bb demek nasil muslumanlik? Tesetturlu bayanlar da bakimli olabilir ayrica.
20 YorumlaDiğer konusunda 352 cevap paylaştı. Bu aynı şuna benziyo. Kapalı olup namaz kılmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence insanların ne düşündüğü önemli degil. Önemli olan senin ibadetini yerine getirmen. ben de açığım ve cok istiyorum namaz kılmak. sanki her kapalı dört dörtlük yerine getiriyo ibadetlerini. herkesin nefsi var sonucta. zaten bir insan bütün ibadetleri emirleri yerine getirse imtihan olmaz. ve söyle bişey okumuştum."bir Müslüman'ın ilk çekileceği ameli onun namazıdır."
20 Yorumla
+1 yılsinavdaki tum sorularin cevabini bildigi halde kopya cekmek gibi sacma ve mantiksiz diyorum hadi eskiden isi ojulu sebebiyle belirli seyler icin her ne olirsa olsun bu durum labul edilemez acik olmak zorundaydi simdi oyle bir derdi de yok kapanmasi icin bir sorun yok acik olmasinin sebebi ne yani
10 Yorumla- Diğer konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılYengem öyle üç ay karaya vurmuş balina gibi mayoyla plajda yatıyor sonra sabah akşam namaz yok umre yok hac dar yırtık pantalonlar falan. Açıkçası inandırıcı gelmiyor bana bir insan namaz kılacak kadar inançlı ise devamıda gelmedi oldukça anlamsız. Ama seni bilemem bilmeden konuşmak olmaz.
00 Yorumla İyi bence. Çünkü insanlar bazen kapalılığı herşeyin önünde görüyor. Bunu abartmamak lazım.
Herşeyin günahıda sevabıda ayrıdır. Açık olması namazının kabul olmadığı anlamına gelmez kesinlikle.
İlerde kapanacağınıda düşünürüm.
Saç neysede.. E bikini giyen birisiyse mesala aşırı bir tezatlık var tabi.
Saçı açık olup kılanlar var. Bende geç kapandım ama bu namazıma engel değildi.
Öyle arkadaşlarımda var. Ama mutlaka kapanırlar yani namaz kılınca zamanla zaten ister kapanmayıda.00 YorumlaYaşam tarzını giyim konusunda degiştirmeyerek başlayacak eleştirilere benim haddim
Degil iki arafta kalmış gibi olur çogumuz öyleyiz çevre ve yaşam tarzı bizlere çok agır gelebiliyor kendimizde radikal degişikler yapmak bu ayrı bişe Allah affetsin bizleri ama yinede güzel bir yoldasın iman var korku var inanç var sevgi var bazı ertelemiyorsun en azından zamanla yaş geçtikçe taşlar yerine girecektir tebrik ederim00 Yorumlaşimdi namaz kılması güzel evetkapalı da olmayabilir sorun yokda şu var ki abartacak şekilde de açık olmaması gerekir normal bir açıklık olabilir belli yerlere kadar yoksa ona söylenecek tek söz var çakma müslüman
10 Yorumlaiyi şeyler değil bir şeyi eksik gelir yani direksiyonu eksik bmw gibi MOTORu nereye çekerse oraya gider ;) ( not dekolte ve dar giyim baz alındı )
ama su basında resam şapkası gibi örgülü kırmızı çapka bilege kadar kapalı gayet normal ispanyol paca kot giyip kütüphande kitap bakıyorsaaa o baska :)00 Yorumla
+1 yılBu konuda kimsenin kimseyi yargılama yetkisi yoktur. İbadet ve dine uygun yaşam bireysel bir sorumluluktur ve uyup uymamak kişinin tekelindedir. Bu konuda herhangi birşey düşünmüyorum. Kişinin doğrusu ne ise onu bağlar.
00 Yorumla
+1 yılBir tencere düşün, içine altın dolduruyor.
Sorun şu, tencerenin altı delik.
Bir yerden alıp, bir yerden kaybediyorsun.
Bence ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.80 Yorumla
+1 yılAçık giyinenler namaz kılamaz diye bir şey yok. İkisi farklıdır. Ona bakarsak oruçta farz namazda. O halde namaz kılmayan da oruç tutmasın demek saçma olur.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkendine bakmak bir temizliktir zaten insanın önce kendisine saygısı olması lazım din allah ile kul arasındadır bence namazını kılıyorsa ne mutlu ona işte inanıyorsa inancını gerçekleştirmeye çalışıyo dışarıdan nasıl göründüğünün önemi yok herkes birşeyler konuşur
10 Yorumla
+1 yılPff klasik kalıpta bir soru daha ablacım profilini çizdiğin kadın senmisin değilmisin onu söyle ona göre cevap verelim.
010 Yorumla
Soran+1 yılNe fark eder?
- +1 yıl
çok şey fark eder madem bu kız sensin ve insanların seni ayıplayacağını düşünüp ben böyleyim hakkımda ne düşünüyosunuz yerine falanca tipte bir kız hakkında ne düşünürsünüz diye soruyosun o halde bende sana soruyorum madem insanların ayıplamasından korkuyosun neden bu haldesin? hadi varsayalım insanların ayıplaması umrunda değil o halde neden soruyosun bu soruyu? fifi de geç.
Hadi gene varsayımdan ötürü ilerleyelim laf olsun diye sordun sen profildeki kız değilsin sanane? sen git profildeki kız gelsin sorsun bence milletin derdi seni germemeli.
En önemliside insanlar acaba beni eleştirirmi yerine Allah beni eleştirirmi vicdanım beni eleştirirmi sorusuna odaklan. Madem namaz kılıyosun Allah kabul etsin e madem açıksın onuda bize sorma geç vicdanının karşısına onunla konus geç kuranın karşısına onunla konus sen bizemi tapıyosun rabbinemi? ben ve tüm site ya giymeyiver tesettürüde nolmus yani böyle daha hoş desek dediğimizimi yapıcaksın? madem yapmıcaksın neden soruyosun - +1 yıl
İnsanları geç ahir zamanda insanlara uyanlar kaybeder. Yandaş bulur çok rahat kendine ama peygamberin yolundan gidenler 1 yandaş bulamaz kendine bizzat peygamberin ağzından duyuyoruz bu cümleleri. Bizim düşüncelerimiz seni değiştirmesin seni Rabbin ve vicdanın değiştirsin sorma böyle şeyler aksi halde bize taptıgını düşünmeye baslıcaz
Soran+1 yılOkumaya usendim naptin ya
- +1 yıl
karakterini yüzüne vurdum bisey yaptıgım yok. Sana bu kelimeleri yazdıran şey insanlar değil vicdanında duydugun rahatsızlık haliyle çözümünüde insanlarda değil vicdanında bulucaksın üşenme efendi ol oku ya da okuma kafana göre herkez kendi bacağından asılıcak sonucta
Soran+1 yılYazdığım gibi degilim ki insanlar dışı kapalı içi fingirdek kızları yapışıyor yani su kapalı olup sevgilisiyle sinemalarda gezen tipleri tam tersi hakkında ne düşünür acaba diye sordum
burası eğlence ve dayanışma sitesi her sorunun bir anlamı olacak diye bir şey de yok.- +1 yıl
kendine örnek aldıgın seviyeye bak bu devirde şeytanın farklı bir espirisi. Falanca gibi olucağıma filanca gibi olurum daha iyi :) yani sence Allah mizan terazisi kuruldugunda kapalı olup sevgilisiyle sinemaya gidenlere oranla sen on numara müslümandın onlardan daha iyi oldugun icin seni şu kadar cennetle ödüllendiriyorum felanmı diceğini sanıyosun? seni neden onlarla kıyaslasın? ya da sen kendini neden onlarla kıyaslıyosun? bu sorunun cevabı basit kendini kandırmak icin. Başarıyosunda. Ama Allah seni onlarla kıyaslamaz. O tip kızlar günah işliyolarsa kendileri öder bedellerini sende işliyosan sen ödersin bedelini. Madem kendine kıyas çıtası arıyosun buyur annemiz hz. aişe. Bizzat bu dinin peygamberinden şöyle bir iltifat alıyor '' ÖLÜM SENİNLE DAHA HAFİF EY AİŞE'' buyur bide kendini annemizle kıyasla madem kıyas istiyosun cennetin neresindesin belirle.
Bak ben sadece bu devirde ÇOĞUNLUĞUN düştüğü hatayı anlatmaya calısıyorum sana karsı bir önyargım yok. - +1 yıl
İslamın cennet çıtası kapalı olup sevgilisiyle sinemaya giden kızlar değil. Bu çıtanın üstündekiler cennete altındakiler cehenneme diyecek olan biri yok. Ve dediğim gibi sen rabbinin kulusun insanların değil bizim ne düşündüğümüzü boşver Rabbin ne düşünür ona odaklan. Kaldıki ben her iki tip kız icinde kötü düsünüyorum iyi geceler
Soran+1 yılAy bunu hiç okuyamam haklisin mumin kardeş..
- +1 yıl
sen bilirsin dediğim gibi her koyun kendi bacağından...
+1 yılBence gayet temiz, namuslu, edepli ve hoş bir insan olduğunu düşünürüm. Buradaki din cahili, yobazların moral bozucu cümlelerine kulak asma kardeşim.
10 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Çok severim öylesini.. :)
Bir de tam tersi var dindar görünüp aslında bir halt olmayan.. Onlardan da nefret ederim..10 YorumlaBence; örtünün altında herhaltı yiyenlerden çokdaha iyidir.
30 YorumlaAteiste bile gerekli tebliği yaptiktan sonra dusuncesine saygi duyan biri olarak onada saygi duyarim. Kimse kimseyi takva da tartamaz...
10 Yorumla- Diğer konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılKız ya da kadın onu takdir ederim normali o derim ve şuna açık demez isek sevinirim açık hoş olmuyor başı açık demek daha mantıklı.
00 Yorumla Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. insanız biz hatalarımız elbet olur zamanla onlarıda düzeltmektir aslolan ama bu bir yerde hata yapıyorum diye doğru bildiğimizi yapmaya engel değil namazını kılmaya devam et elinden gelirse kapanırsanda böyle bir isteğin varsa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla şöyle bir şey var.. Tanıdığım bazı kişiler var ki kapan namaz kıl, ama onlar kadar sevaba girmezsin, o derece insanlar. O yüzden dıştan görüneni boş verin, içiniz iyi olsun yeter.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılklasik ama imanla para kimde bilemessin. zaten o kişi ile Allah arasında olan bir bağ. kimsenin yargılamak gibi bir hakkıda yok. çoook dindar görünüp yemediği halt kalmayacağına varsın başı açık olsun bakımlı olsun amagöründüğü gibi olsun.
00 Yorumla
+1 yılAileleri tarafından zorla kapanıyor hepsi. Sonuç olarak makyaj yapıp açık giyiniyorlar
10 Yorumla
+1 yılnamaz kılmayıp da kapananlara göre daha iyi şeyler düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılHerkesin inancına kimse karışmaz, herkesin doğruları bizim doğrularımız olacak diye bir şey yok
20 YorumlaDiğer konusunda 43,8b cevap paylaştı. her şeyin sevabı olduğu gibi günahı da var.. Namazı terk etmemeli yine de
10 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hani dine göre herkes kendi bacağından asılıyordu?
Sizene yani.00 Yorumla
+1 yılDini kul ile allah arasında olması gerektiğine inanıyorum
Kuran ne kadar kıyafete yansıtmalı desede saçma buluyorum
Gösterişsiz din en saf din benim gözümde10 Yorumla
+1 yılKendimizi kandırmayalım. En kötüsü de bu. Hem dindar hem açık giyiniyor? Çelişkili bir zihin! Biz böylesine münafık diyoruz... Gerçekten dindar olsa açık giyinmez.
10 YorumlaE Namazını kılıyormuş. Kapansa fıstık olacak diye düşünürüm.
01 Yorumla
+1 yılNamaz kılmayıp açık giyinen ve aşırı bakımlı hanımlar kadar seksi değiller.
00 YorumlaNamaz kıl sevap topla
Açık giyin sevap harca
Ha bir de 3 günah bir sevap götürüyor. Haklarında da hiç iyi şeyler düşünmüyorum20 Yorumlanamaz kılması çok güzel. keşke kapanabilse. ama yine de dışardan dindar görünmez sıradan bir kız gibi görünür
10 Yorumla
+1 yılDindarın içi dışı olmaz dindarsa dindardır açık giyinen dindar olamaz büyük konuşmak istemiyorum ama timurtaş uçar hocaefendinin vaazları var bu konuda onları dinlemelisin
00 Yorumla
+1 yılNamaz kılmanın sevabı bir o kadar fazladır. Hatta ilk sorulacak sual kılınan namazlardır. Bunun mükafatını görecektir. Aynı zamanda açık giymeninde cezasını çekecektir.
00 YorumlaO Allah ile Kul arasında bir sorundur.. Biz yadırgayamayız. Bize göre
00 YorumlaDin ile ilgili tüm herşeyden nefret ediyorum tiksiniyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. ne mutlu ona en azından namaz için yanmayacak ki dinin direği namazdır.
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Helal olsun diyorum, gösteriş peşinde falan değiller. Başını kapatıp daracık giyinenler de var neticede
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlabilir din konusunda ahkam kesmiyorsa bir sorun yok. Acik giyinip namaz kilan cok arkadasim var. Takdir ediyorum.
00 YorumlaKendine bakmak güzel bisi ama dıştan fazla göstermemek lazim
00 YorumlaEn azından kılıyor, Allah kapanmayıda nasıp eder ıns derım
00 YorumlaBir kişi icten dindar sa ozaman bunu dışına da yansıtır diye düşünüyorum.
00 Yorumlakimse hakkında bişey düşünmeye gerek yok insan istediği gibi giyinip istediği gibi ibatedini yapabiir
00 YorumlaHem sevap point hem günah point ikisi de var biz bilemeyiz ki :D
00 YorumlaNamaz Farzdır iyi yapıyor
Ama tesettür de farz
Makyaj haram10 YorumlaKimse karisamaz her ibadetin sevabi ayri degil mi saçı kapatmak ayrii namaz ayri yani
10 Yorumla
+1 yılObur dünyada o... lar bile namazindan sorulacak.
yani helal olun onlara00 Yorumla
+1 yılnormal açıklar namaz kılamaz diye bir kural yok ibadetini yapar gerisi ona kalmış
00 Yorumla
+1 yılSevabidsan ve gunahindan ben sorumlu olmayacagima gore bayan donsuzda gezebilir.
00 Yorumlabi' şey düşünmüyorum.
ibadeti de kendine, kapanması da.00 Yorumlaibadetini göstermiyorsa normaldir değilse gösteriş içindir.
00 Yorumla
+1 yılaynen böyle biri var çalıştığım yerde ona da dedim sizleri çözemiyorum amaç ne?
00 Yorumlavar mı öyle kişiler görmedim bakımlı gördüm ama açık görmedim
00 YorumlaBeni ilgilendirmez herkes kendine baksin
00 Yorumla
+1 yılKendi tercihidir saygı duyarım
00 Yorumla
+1 yılKimseyi ilgilendirmediginden eminim
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey düşünmüyorum, banane yahu.
00 YorumlaHerkesle arkadaş ol ama dost olma
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Soran+1 yılAhhha :D
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. kendine bakması ne güzel derim
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılYanlışların doğruları götürdüğünden haberi yoktur.
10 Yorumla - Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem