Arkadaslar bildiginiz kuvettli dua var mi.. cok önemli.
Allahim dua mi nasil kabur eder neye dikkat etmeliyim biraz yardimci olur musunuz
Allahim dua mi nasil kabur eder neye dikkat etmeliyim biraz yardimci olur musunuz
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arapçan varsa wulnaw.dm2301.livefilestore.com/.../...yallahu.jpg bu duayı sabah ve akşam 7 kere oku ve sonra duanı et. Ama duaya ALLAH TEALA'ya hamd ve Fahr-i Kâinat -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimize de salat ve salam ederk başla. Duanı bitirdiğinde de salat ve selam getir Resullulah sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimize.
Hadis-i Şerife göre Dua red olunmaz; Duanın kabul olmaşekilleri aşağıdaki gibidir. Ne zaman '' Duam kabul olmadı '' denirse o zaman reddedilir.
- Zamanı değildir sabretmek lazım.
- Allah karşılığını Ahirette verecektir.
- senin için hayırlı değildir.
- Allah daha iyisini verecektir.
Neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz Nitekim Ayet-i Kerime de şöyle buyuruluyor ; “Olur ki, hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur, olur ki, hoşlanıp arzu ettiğiniz bir şey de sizin için şerli/kötü olur. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz.”(Bakara, 2/216).
Hakkınızda hayırlısı olsun İnşallah.
Cok sagol ama Türkçesi yok mu benim arapcam yok
... Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.”(Tevbe, 9/129).
Cok tsk edrim
Sabah 7 kere ondan sonra dua yine akşam 7 kere sonra yine duanızı okuyun. İnşallah kabul olur
Amin insallah allahim seninde dualarini kabul eder insallah
Duanızda bizi de unutmazsanız bu yeterli benim için :D
Bu arada ihtiyacı olana birine sadaka verip ondan da dua isteyin Temiz insanlardan da isteyin.
kardes seni uzen ne? namazina dikkat ettigin surece namazdan sonraki dualarin onemli. ama eger kabul olmuyorsa fazla uzen serrin altinda bir hayir bir hayrin aldinda ser vardir
Peygamber efendimize salavat getirirsen dualarını Allah Elçisinin adına kabul ettiğini okumuştur.
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim
1) Fatiha Şerifeyi
“iyyake nesteıyn”e kadar oku
ihlas suresini sonuna kadar oku
Allahümmecma beyni ve beyne haceti ve matlübi kema cema te beyne esmaike ve sıfatike ya zel celali vel ikram
Allahümmecma beyni ve beyne haceti kema cemaate beyne esmaike ve sıfatike ya zülcelâli vel ikram 3 kere okusan hacetin kabul olunur
3 günden 7 güne kadar yapılır (ardarda)
15 ggün içinde kabulü umulur.
Benim bildiğim böyle..
Türkçesi yok mu sende? :(
Ben arapca malesef okuyamiyorum.. Türkçeye cevirebilirmisin sen?
Yok canim arapca anlamıyorum ve okuyamiyorum.. o yüzden türkçe daha iyi
Kalbini ferah tutarak Ayet'el Kürsi'yi okuyabilirsin. Peşinden de bildiğin tüm duaları edip, içinden geçen cümleleri samimiyetle, huzurunda olduğunu düşünerek ve bilerek dile getirmelisin bence. Aklını arındır, abdestini almış ol, sessiz bir ortamda ol, konsantre ol ve mutlaka duandan sonra bile hayırlısı ise kabul et Allah'ım de. İnşallah hayırlı ise hakkında kabul olur.
Cevap
6Cevap
Peygamberimizin söylediği hususlar var, bir kitapta yazıyordu. Ama ona ulaşma imkanın yok muhtemelen.
İnternette yazanların çok fazla yardımcı olacağını düşünmüyorum, yalan yanlış bilgi çok.
Allah yardımcın olsun.
once ne istedigin onemli ardindan hayirlisi demen onemli ardindan evladi haksiz yere katledilen ana gibi cigerden dua etmeli baska hic bir yondemi yok
51 TAS SU DÖKÜN SABAH DENIZE karşı şar şar çişini yap te allahım yahu allaha et duanı kabul eder nelere kaldık
Arkadaş gerçekten inanarak dua etmelisin ve bil ki kabul olmuyorsa vardır bir hayır
Dua etmek bir şeyi değiştirmez.
bulursan banada söyle
Yasin suresini oku.
Türkçesi lazim bana
1. Yasın
2. Vel kur'anil hakiym
3. İnneke le minel murseliyn
4. Ala sıratım müstekıym
5. Tenziylel aziyzir rahıym
6. Li tünzira kavmem ma ünzira abaühüm fehüm ğafilun
7. Le kad hakkal kavlü ala ekserihim fehüm la yü'minun
8. İnna cealna fı a'nakıhim ağlalen fe hiye ilel ezkani fehüm mukmehun
9. Ve cealna mim beyni eydihim seddev ve min halfihim sedden fe ağşeynahüm fehüm la yübsırun
10. Ve sevaün aleyhim e enzertehüm em lem tünzirhüm la yü'minun
11. İnnema tünziru menittebeaz zikra ve haşiyer rahmane bil ğayb fe beşşirhü bir mağfirativ ve ecrin kerım
12. İnna nahnü nuhyil mevta ve nektübü ma kaddemu ve asarahüm ve külle şey'in ahsaynahü fı imamim mübiyn
13. Vadrib lehüm meselen ashabel karyeh iz caehel murselun
14. İz erselna ileyhimüsneyni fe kezzebuhüma fe azzezna bir salisin fe kalu inna ileyküm murselun
15. Kalu ma entüm illa beşerum mislüna ve ma enzeler rahmanü min şey'in in entüm illa tekzibun
16. Kalu rabbüna ya'lemü inna ileyküm le murselun
17. Ve ma aleyna illel
Türkçesi yok mu ben okuyamiyorum boyle
Hayırdır?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar