dükkan kendimizin diyelim ki , dekorasyon ve masraflar için 20 bin lira az biliyorum ama yeter mi ? cafe işleten bilen varsa özellikle ? ? ?
mekan 70 metrekare.
mekan 70 metrekare.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer yerin nerde? neye yönelik bir mekan açıcaksın tecrüben ve çevren varmı? ürünü açık hesap al haftadan haftaya ödersin bi plazma alacaksın 6 masa al yarısı alcak yarısı kare masa olsun 2 tane sote mekan yap cafende liseliler gelsin bitanede ps koy onun dışında tavla okey tost nargile çok rahat yaparsın bunları 20bine.
işi biliyon helal.. şimdi netten bakıyorum da ruhsat falan gerekiyomuş.
bizim mekanda sadece 1 adet lavabo ve tuvalet var.
ruhsat şartları 2 tane bay bayan ayrı wc istiyormuş.
baştan yalan oldu bizim proje o zaman ?
yok be o çok basit normal lavaboyu bayan yapıcaksın bitanede yanına bölme yaptır bi pisuar bide lavabo koy tamamdır. ben ticaretin içindeyim çocukluğumdan beri ilk sermayemi sana söylesem gülersin :))))
20 bin liraya kafe açıp, iki sene sonra mecburen kapatıp zarar etmektense, o paraya gidip yeni model bir araba al.. Sonra bu 20 bin liraya aldığın arabayı gidip 22 bin liraya sat..
Her ay 2-3 kere böyle yap.. Otur evinde, tv karşısında göbeğini kaşı..
70 yaşındasın bence :DDD
Hayır 27 yaşındayım ama sen de olmayan pratik zekaya sahibim.
Bak bakalım etrafında hangi cafe 2 yıl kalıcı olabilmiş.. Daha bunun stopajı vergisi, muhasebecisi, dükkan kirası, iti-kopuğuyla uğraşması var. Hele ki, seçkin semtlerde değilsen 1 sene bile dayanamazsın.
Daha bir şeyi 3'ten alıp 5'e satmamış olman, kendi adınla anılan bir hizmetin / malın olmaması ve hayalperest olduğun o kadar belli oluyor ki; sus sen en iyisi.
üzüldüm senin için Allah kurtarsın psikologa git bence ...
sana anlatmak zorunda olmadığım çok sevdiğim bir işim var , kendi markam kendi şirketim var.
ama sen bu kafayla asgari ücretle ömür boyu çalışır sonra ağlar durursun.
dünya çok kısa dostum biraz risk al , zamanı geldiğinde tabi...
Cevap
8Cevap
70 m2 ye kaç masa sandalye koyacaksın da masrafını çıkartacaksın?
butik olur , mekan önü çok müsait.
içeriye 5 masa sığar. bize yeter. zaten cadde üzeri değil. 3 masa dolsun yeter bence.
yazın zaten 4 masa dışarı koyulur. diye düşünüyorum.
ama haklılık payınız var.
biraz titiz davranıp dikkatli hesap yaparsan sanırım açabilirsin,şimdiden hayırlı olsun
kardeş 70 metrekare yerin dekorasyonunu 20 bin ile yapıyorsan bırak hiç girme bu işe
ne iş yapıyorsun merak ettim. mimar falan mısın bu kadar kesin konuşuyorsun ? ?
yok ne alaka bunu söylemek için mimar olmakmı gerek..dostum yer hazır diyosun sadece işin içine gireceksin ki zaten yapacagın iş aşırı sermeyeli bi iş değil cebimde 10 binim olsun bugün açarım cafeyi gözü karartmalısın yoksa karamsarlıkla bi yere varamazsın
illaki dekorasyon çok önemli ama 70 metrekareye çok rahat dekorasyon yapılır 10 12 binle
ha ben yanlış anlamışım , aynı fikirdeyiz
yani dostum 20 bin az para değil 10 binle dekorasyonu çok rahat yaparsın bence hatta artabilir bile üste kalanlada malzemelerini vs vs alsan işin içine girdikçe devir dayim olacaktır zaten ama işi bilmelisin bilmiyorsan hiç girme derim 2008-09 da 53 bin canlı para kaybettim 8 ay içerisinde bilmediğin işe girme
bilenler anne karnında mı öğreniyo ?
yıllarca cafe müşterisi oldum, biliyom yani azıcık :D
kosgeb den eğitim al.
30 bin de hibe alabilirsin bu şekilde
20 binle adam gibi bişey yapamazsın
Açılmaz , uğraşır durursun ...
Gercekten zor. Cok borcun altina girersin.
Şöyle küçük ama şirin bir yer açabilirsin.o_O
İyi birşey çıkarmak istiyorsan az
açılmaz, açılır ama herşey eksik olur
yanına bir sıfır daha eklemen lazım
20 Bin TL az. Tabi konsepte de bağlı.
fazla yatırıp strese girmek istemiyorum
Baya az.
az parayla çok şeyler yapılır bazen :))
bence açılır
zor ya..yetmez...
çok zorrrrrrrr.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?