18 yaşındayım boyum çok kısa nasıl uzarım ne kadar uzarım? biri yardım etsin.boy 170.6-7 cm uzamak için neler yapmalıyım.
biri yardım etsin
biri yardım etsin
ana kemiklerin uzaması neredeyse tamamlanmış yani Adölösan dönemini tamamlamak üzeresini. yarından tezi yok spora baslamalısın. 21 yasına kadar daha ufak uzama olabilir. kemikler arası boşluklar dolmaya devam eder sanırım. beslenmene dikkat etmelisin. kalsiyum ve flor beraber olan yiyecekler yemelisin. mesela yoğurt mesela peynirle ceviz vs gibi. en gec 22 de uyumalısın buyume hormonu gece salgılanır. bunlaarı oku ogren daha cok bilgilen.
peki ne kadar uzayabilirim bunalrı yaparsam en fazla?
Boy ½70 oranında soyaçekime bağlıdır kardeşim...ben sporun boy uzamasında çokta etkili olduğunu düşünmüyorum...lisedeyken sınıfımızda bir arkadaşımız vardı...kendisi basketbolcuydu ve okulun hem futbol hem voleybol hemde basketbol takımındaydı ama boyu 168 ancaydı...geçenlerde görüştük 1.72 olmuş...nba yı takip ediyorsan bazı basketbolcuların boyunun sadece 1.70 olduğunu görürsün...anthony webb , nate robinson gibi...
balıkyağı hapı kullanabilirsin, yoğurt yiyip güneşe çık, bol bol zıpla :))) esne biraz ama zaten uzayacağın kadar uzayacaksın daha çok genetiğe bağlı, dış faktörler çok fazla etkilemez
Benim bildiğim kadarıyla 20 yaşına kadar yolu var erkeklerde ama Türkiye ortalamasına göre kısa değilsin tamsın hatta
Cevap
4Cevap
Dostum küt diye uzama denilen birşey yok.Bol bol spor yapacaksın(yüzme,basketbol,hentbol vb) zıplamalı ve uzanmalı sporlar.Ben 7 yaşından beri basketbolcuyum yaşım 23 boy 1.95 zaman alan işler bunlar.
şimdi başlasam baskete ne kadar uzarım?
peki birşey daha sorucam evde zıplasam basket oynamak yerine hergün 150 defa o işe yarar mı?
teşekkür ederim yorumların için .bu arada alt komşum amcam çeksin okadarcık kahrımı :D
basketbol oyna, yüz, süt iç, yoğurt peynir türevi şeyler ye, hopla zıpla ne bileyim yap bir şeyler..
1.70 boy kısa yani ne diyim allah seni ıslah etsin,şükret haline..
kısa değilmiki 170 yanlış bişeymi söyledim ki .ayrıca şükrediyorum zaten ama elimden ne gelir ne yapabilirim diye sordum.
değil kıs yaa ayıp valla senden kısaları var :) onlar ne yapsınn basket oyna .
boyun kaç?
1.90
ciddiyim ben hadi ama merak ettim .
kısa boyum söylemem dostumm
sanki dalga geçicem varya ayrıca kızın kısası daha sevimli ve tatlı oluyor bunu ben dahil 190 lık arkadaşlarımda söylüyor.
ha tamam o zaman sevındım bak ama yine söylemem:)
Geç kaldın artık küçükken süt içip basketbol oynayıp D vitamini alcaktın ama yinede 18sin 1-2 cm uzayabilirsin.
nasıl bir yardım bekliyorsun? HADİ BEYLER GELİN Bİ EL ATIVERİN ÇEKİP UZATALIM ARKADAŞI BOŞ GEÇMEYİN BEYLERR!
şunu yap şunu yap uzarsın gibi bir şeyler derseniz yardım olur.
senin sorununun aynısı benim kuzenmde wardı boyu 1.57 hormon ignesi vurdurdu şimdi 1.85
165 üstü olanlara vurulmuyo iğne.
aktarlatda uzamax diye bi ürün var onu dene
önden mi uzatçaz arkadan mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar