''Türklerle'' neden anlasamiyorum?

Ben yurt dışında doğdum büyüdüm ama türk olmaktan her zaman gurur duydum.

Hiç kimse alınmasın -benim burada bahsettigim türkler - benim yaşadığım şehirdeki gurbetçi türkler. Türkiyede ki arkadaşlarımı bunlarla hiç kıyaslamam.. hepsini cok severim ve hepsinle cok iyi anlasirim ama burdakiler farkli. Sınıf ayrımı yapmak degil amacim ama nasil olurda batı da doğup büyümüs olmalarina ragmen boyle geri kafali olabiliyorlar.. 90% orta okul mezunu ve gerçekten hiç bir konu hakkında ne tartisabiliyorsun ne de oturup iki kəlam edebiliyorsun.

Geniş bir arkadaş cevrem var aralarinda tek türk olan çocukluğumdan beri en iyi arkadaşım. Onunla düsüncelerimiz birbirine cok uyuyor ama bu oturduğum sehirde okadar cok türk var ki nasil olur da diğer hepsine böyle gicik oluyorum anlamiyorum. bir hallerini hareketlerini görseniz resmen utanç verici.. neden kendilerini gelistirmiyorlar neden bu almanlara sebep veriyorlar? Neden türklügü ve türkleri böyle küçük düsürüyorlar? Türkiye de tatil yapan cok alman arkadaslarim var ve onlar bile türkiye de yaşayan türklerin burdakilerden cok daha iyi ve farkli olduklarini söylüyorlar..
''Türklerle'' neden anlasamiyorum?