• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diğer

Maket yapanlar ilgilenenler var mı?

KaRtal89
KaRtal89 Takip Et
Xper 6 Yaş: 37
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
plastik maket araba ucak vb.

tugla maket ev vb.

metal maket araba otobüs vb.

yapanlar varmı yada işi ileri götürüp yapıp satanlar varmı merak ettim...

Dalga için cevap olsn die yazmayın rica...
Maket yapanlar ilgilenenler var mı?
İş Soruları Satış Soruları Otobüs Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• CemDemir
    CemDemir Takip Et
    Xper 5 Yaş: 51
    +1 yıl

Uzun zamandır yapıyorum, arasıra satıyorum. Ülkede bu konuda tanınan biriysen iyi paraya satabilirsin, hatta millet sıraya girer. Şu anda ülkemizde yaptığı maketler para eden toplam 8-10 kişi var. Yaptıklarımız da pek amatör işi değildir

link

1
    15 Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

öncelikle deneyimli biri olarak yazmana sevindim ve beni amatörlükten çıkarıp herşeyi öğretecek daha deneyimli olmami sağlayacak olursan çok sevinirim ben yürümüyorum ve yapıp satmak istiyorum gerçekten bu konuda bana öncü olacak olan olursa ya da siz olursanız allah sayı olsun sizden hani yapıyorum ama satamamak biraz uzuyorda

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Biz bu işin para için yapılmasına karşıyız. Bu tarz bir forumda böyle bir niyetin olduğunu hisseden zaten sana yardımcı olmaz. Yine de birşeyler öğrenmek istiyorsan;

ihmpmuk

hobimaket

modelevi

scalemodel

Bu forumları takip et

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

ya tabiki para için olması değil ama ben hani hem mutlu olacağım hem kazancım olacak birşey olsun aileme azda olsa belki destek olur diye diyorum onun için dedim hem uzmanlasmak makette neler yardımcı malzemeleri neler eskitme sonra böyle parlatma vs neler onları bilmek ve bir kazancım olsun ki aileme desteğim olsun ve mutlu olacağım bir şey olsun istiyorum

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Bahsettiğim sitelerde birçok ustanın ödüllü modellerine ulaşabilirsin. Bazılarında detaylı anlatımlar, fotolar da mevcut

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

peki teşekkürler bakarım ve bilen suta kişilerden yardım akıl almayı istiyorum umarım o şansım olur birde azıcık olsun gelirim olursa güzel olur tabi o 8-10kişinin arasına girmek zor ama olsun :)

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Burdan bana da sorabilirsin. O 8-10 kişi arasından ilk 5e girerim )

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

siz ve diğer kişiler hani benide usta yapsanızda bende 9. Olsam :)

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Senede 1000 kişi geliyor, 1 tane usta belki çıkıyor )

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

ama böyle desende ben şunu deyim çok profesyonel olmak belki zor ama çat pat biliyorum hani seviyorumda hem sizin bir yeriniz mi var eğitim mi veriyorsunuz yoksa :) ben öğrenip birşeyler yapacam hani istiyorum bunu :)

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Yerli ve yabancı forumlarda genel eğitim veriyorum. Modelleri yaparken her aşamada fotoğraf, bazen video ekliyorum. Dernek buluşmalarında yüz yüze anlatıyorum ya da örnek yapıyorum. Sana tavsiyem, o sitelere gir. Ne yapmak istediğine, ne yapabileceğine karar ver. Öyle başla.

Fırça ile mi çalışacaksın?

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

evet fırça ile yapıyorum toplamda hani süper olmasada 8adet plastik maketim var yeni başlamadım zaten 2yılı geçkin süredir bu meraklarim var

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

Fırçada pebeo, boyada vallejo akrilik kullan

Tek kat sür, bırak. Kurusun yine, sürerken çok oynama, yukardan aşağı sür. İlk katlarda kapanmaz. Son katlarda iyice güzelleşir. Fırçanda çok boya olmasın, fazlasını sil. Boya ile suyu karıştırırken genellikle 1e1 oranla yap

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

anlaşılan size soracağım sizden öğreneceğim baya şeyler var :) ben sizin başınızı baya çok ağrıtacam abi şimdilik netten çıkacam ama sonra sizi ekledim iyice sorarım ama birde maket boyası hep şu tinerlı olan oluyo hani başka boya görmüyorum bulamıyorum.

Yorumla
    • CemDemir
      CemDemir
      +1 yıl

hobbytime.com a bak

Vallejo akrilik su bazlı fırça için

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

o siteyi ve yerini biliyorum tamam bakacam yeri birde bana yakın olsa ora süper olurdu siteden değil bakarak yakından görmek iyi ama ıste şans :)

Yorumla

En İyi Cevaplar

• KulpuKırıkÇaydanlık
    KulpuKırıkÇaydanlık Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.

Bende başlamayı düşünüyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum, sorman güzel oldu, cevaplarını takip etcem..

1
    1 Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

nerden başlayacam derken ne manada nerden mi alacam demek istiyorsun

Yorumla
  • FloridaPerisi
    FloridaPerisi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

hayır canım yapmıyorum. biraz beceri ve sabır gerektiriyor. sen yapıyor musun?

1
    7 Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

yapıyorum canım bir araba bir uçak iki gemi bunlar plastik birde tuğla ev gibi birşey :)

Yorumla
    • FloridaPerisi
      FloridaPerisi
      +1 yıl

vaaayy süperrr :) ben hiç beceremem herhalde. yazım bile çirkindir benim :D

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

yazıya hic girmesen :D benm kendi yazdımı okuyamadm olurdu hele lisede :D

Yorumla
    • FloridaPerisi
      FloridaPerisi
      +1 yıl

hep güzel yazı yazanları imrendim zaten bu yüzden ^^

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

:D bende imreneyim o zaman :D aman takmaya degmez :)

Yorumla
    • FloridaPerisi
      FloridaPerisi
      +1 yıl

:)

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

ben bu maket işlerini ilerletmek istiyorm ya :D ne olacak bakalım :)

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

0

Cevap

2

Cevap

• absinthium
    absinthium Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42 , eic 36%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 998 cevap paylaştı.

Öğrenciyken mecburiyetten yaptık hatta sattığım da oldu.

2
    25 Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

hm iyiymiş

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Milim milim bazen çok sinir bozucu olurdu.. Benim yaptıklarım bunlar gibi link

link

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

güzelmiş ya ama nerden alınıoki bu türlerde maket magzalarnda varmı yoksa bu inşaat ile alakalımı olur mimari maketler yane.

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Hobi mağazalarından, kırtasiyelerden, yapı marketlerden her çeşit malzemeyle yapılır.

Mesela duvar için maket kartonları ve balsalar var genelde yapacağın maketin ölçeğe göre kalınlık seçersin. (Örn. 5 mm)

Fon kartonları, boyalar, deri parçaları, macun, oyun hamuru, kumaş parçaları, kaplama kağıtlarıyla da deri koltuk, tablo, halı gibi şeyleri şekillendirirsin.

Yine hazır bitki örtüsü alabilirsin ya da süngerle kendin yaparsın.. Jellerle su efekti verirsin.

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

benim bildim bi hobbytime die yer var ordan baska nerde vardır ki dururmumdan dolayı hani her yere gidemiyorum gidebilcem ve elle alıp konturol edip begenebilcem yer varmıki.

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Plexi Glass yine vazgeçilmezlerden. Mesela bir teknoloji mağazası tasarımında plexi glass kullanmıştım. Isıya göre şekillendirebiliyorsun bu şeffaf malzemeyi. Kalınlık ve inceliğine göre değişir. Bugün ATM tasarımlarında, tabelalarda, mobilyalarda da da bol kullanılır. Sonra led ışıkları da kullanırız ışıklı tasarımlarda. Gerçek duvar kağıdı da kullanabilirsin. Bunun sonu yok yani.

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Türkiye'de hiç almadım bunlardan. Ben yurt dışında okudum. Ancak biliyorum ki Türkiye'de de bir çok yerde vardır. Ben bilemiyorum sadece nerelerde olur. Çünkü bu tür yerlerde hazır ölçekli araç, insan ve agaç modelleri de var. İnternetten sipariş edilebilecek bir yerler varsa ben de bakar yollarım buradan.

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

ya o dediklern zor sanrsam ben hani hem ortam mmüsait degil hemde durumum engel olabilir bunlara daha böle basit mimari maket yada gösterdigin gibileri yapmak isterim.

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

tamam sagol ya cok meraklıyım maket işlerine ama bide hep gider oluyo yapıp satabilsem diorm sonra bakıyorm hiç hoş olmuyo begenip kim alır ki diorm :)

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Madem öyle benden sana fikir.. Bir şekilde mimarlık ve iç mimarlık öğrencileriyle yakınlık kur. Gerekirse biriyle git okullara hocalara falan çaktırmadan öğrencilere maket işlerini yapabileceğini söyle. Anlaşma şöyle olabilir: Malzeme sizden, yapımı benden.. Yapım parası X TL kadar.

Ancak bunun için de biraz çalışman lazım. Hata kabul etmez. Ölçekli çalışacaksın. Çocuk sana plan ve çizimleri getirecek. Sen de aynısını istenen ölçeğe göre maket haline getireceksin. Çok ciddi kazanırsın.

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Hatta git bir iki hobi malzemesi yapan yerle anlaş, de ki ben öğrencilere maket yapıp satıyorum bana özel fiyatlar ayarlayın. Böylece çocuğu ya oraya yönlendir ya da malzeme de yapım da benden diyip normal piyasadaki malzeme parasını da al. Bundan da kazanç sağlarsın. Bu iş aynı bildiğin inşaat işi gibidir. :D Birinde yüz binlerce TL birinde yüzlerce TL döner. Farkı bu. :D

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

aslında iyi fikir ya ortam buna izin verecek felan iyi olur hem zaman gecer hem bi gelir olur hemdee ben severim böle maket işleri yada olursa mimari maketlerii..

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

haklsıında bazı şeyleri yapmak zor oluo ama ben hobby magzasına bu maetleri satabilrmiym diyip herşeyi ögrenmeyi düşünüyorm :)

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Abartmadan söylüyorum, elin hızlı olursa, maketlerin doğru ve şık olursa, piyasada da tutunursan bir senede bir ev alırsın veya özel durumuna uygun bir araba. Benden söylemesi..

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

haklısn bişilerde tutundunmu olur normal makette bile yani meral araba vs. maketinde bile oldumu kesn bişiler olurda işte hem asırı yetenek gerek el titrememsi pürüzsüz olması herşey yani

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Bak bu dediğim çok kolay değildir. Azim, istek ve yetenek gerektiriyor. Yani bir tane yapmak kolaydır, oturur 2-3 günde yaparsın. Olay para kazanmaksa ufak bir atölye ve hazır şeyler gerekir. Ne bileyim hazırlanmış duvarlar, figürler vs. gibi. Özgün olacak tabi. Dersen ki bu kadar uğraşamam, genel olarak herkesin beğenebileceği temalar seçip, ufak ufak yapıp gitti gidiyor, hediyelikçi dükkanları vs. aracılığıyla satış yapabilirsin. Getirisi de sana ve biraz da şansa kalmış bir durum olur.

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

link

link

link

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

hobbytimeyi biliyorm cogunu biliyormda dedim gibi işte kas hastalgı oldu icin bazen titriyoda oluyo elim ne bileym bazende bilgisiz olmamdan hata oluyor ondan gercekten zor amaa alıyorm madem gideri oldu kadar geliride olsn istiyrm...

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Geçmiş olsun.. Rahatsızlık konusunda iş doktorların da bilgisizlikten korkma. Öğrenirsin. Kimse maket uzmanı değil doğuştan.. :) Merak etme zaten hata yapa yapa mundar ede ede bir bakmışsın hata yapmamayı, püf noktaları, kısa yolları öğrenir olmuşsun. Her malzeme ve her aracın kendine göre hassasiyeti var ve insanın elinin ayarı da buna göre oturuyor zamanla. Bence sen bu işi yapabilirsin. Zira en büyük araç olan istek var. ;)

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

ya olmaz olurmu ben bilgisayarda cizimide seviyorm 5 ayrı maket yaptm hani tamam öyle aman aman süper degilde yaptm yani ilk gemi bi beter oldu :D sonra tas tugla ev yaptm o işte güzel yani :) gerisi maket 2gemi 1ucak 1araba :D ama ne bileyim öyle ev maketleri hani mimari boyutundakileri düşünüyom ama sonra ev maketle dolacak annem sölene bilri ev doldu die haklıda kadn :D

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Yahu baştan desene.. AutoCad veya 3D Max kullanabiliyorsan sen hayli hayli para kazanırsın. Ayrıca mimari olarak da gözün korkmasın. Sana yaptırtacakları maketler ufak bir masanın üstüne rahat rahat sığar küçük olur. En fazla 50x50 cm veya bilemedin 1 metreye 50 cm çıkar bu da en fazla. Kimse öyle kocaman şeyler yaptırtmıyor. Hem bak planı yapıştırıyorsun, o çizgiler falan belli üstüne duvarları falan dikiyorsun. Sonra elindeki plana göre de mobilyaları yerleştiriyorsun.. :)

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Duvar rengi,kaplaması falan önceden duvarları hazırlarsın. Belli zaten kaç metre (cm) duvar keseceğin. Boyunu da ayarladın.Sonra zemini ayarladın.Sonra mobilyaları, merdivenleri vs. ayarladın. Bunların hepsi hazırlanıp bir köşede bekliyor ya sen onları tık tık yerleştiriyorsun en sonda. Olay budur aslında. Diyorum ya, yapa yapa püf noktalar çıkar.

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

haklısn outocad degilde belki biliyodursn googlesketchup die var onu kullandım ev felan herşeyi yaparm ya cok ince ayrntı olmasada :) öyle hava atamam cünkü yalan cıkar felan :)

Yorumla
    • absinthium
      absinthium
      +1 yıl

Bence maddiyatı ayarla ve bir de AutoCad, 3D Max gibi programları öğren. Para var bu işlerde yani.

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

baklm belki zamanla olur ya simdi bilmiyorm bu sıralar pcden cok maketleree taktm :)

Yorumla
  • Süvarim
    Süvarim Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

Hazır alıyorum maketleri. Kendi yapmıyorum. Otobüs maketlerim var.

1
    3 Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

en kolayı diyorsun :)

Yorumla
    • Süvarim
      Süvarim
      +1 yıl

Tahtadan kağıttan hoşuma gitmiyor. Bak sana link vereyim : link

Yorumla
    • KaRtal89
      KaRtal89
      +1 yıl

hepsi tahta değil ve kağıt yok onuda bil onu kendin yaparsın ahşap metal plastik var

Yorumla

Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.

Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Maket yapanlar ilgilenenler var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Estetık yapan var mı? 2 cevap verildi
Estetik, dolgu yaptıranlar var mı? 8 cevap verildi
El emeğiyle tasarım yapmayı ilgi duyuyor musun? 32 cevap verildi
Estetik yaptırmak istediğiniz bir yeriniz var mı ? 31 cevap verildi
Tasarımcıların yaptığı işlere karşı merakınız var mı? 2 cevap verildi
Kuyumculuk sektöründe olanlar var mı ? 1 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • El örgüsü eldivenler kullanır mısınız?
  • Japonya'da kadınlara özel üniversite açıldı. Türkiye'de de olmasını ister miydiniz?
  • Yenilen taraf aşık mı olur?
  • Sitede hangi üyeye kalpli kurabiye yaparsın?
  • Böyle bir düğün davetiyesi görseniz ne düşünürsünüz, herald gibi grup mu sanırsınız?
  • Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü: Vincenzo İtaliano! Sizce İtalyan teknik direktör Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi?
  • Gune anlamli ve agilli bir soz birakarak mi baslayalim?
  • Eşinize/Sevgilinize sık sık hediye alır mısınız?
  • Uzun boy kadınlara yakışıyor mu?
  • Sence insanlar en çok sağlığını mı ihmal ediyor, psikolojisini mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨