Bence her ikisindede var ama kapali diye namslu demek değil eskiden boyle insanlar vardi hala varmdir? Sizin gorusunuz ney?
Cevabın nedir?
her açık namuslu olmadığı gibi her kapalıda namuslu olacak diye bir kural yok. Siz bayanlara kalmış bu olay.
Zaten namus dediğiniz şeyi nasıl tanımlıyorsunuz orası ayrı bir olay. Kimisi elini vermeye bile çekinir HAYAdan dolayı. Kimisi çok açık giyinir yine HAYA dan dolayı. Yine kimisi çok namusluyum der ama yemediği halt kalmamıştır.
Önemli olan siz kendinizi nasıl görüyorsunuz. ya da siz sevdiğinizi hangisini yapmış olarak kabul edersiniz.
Bu tip şeyleri bırakın artık.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Açık kızlar namuslu mu sana göre?
Sana göre namus iki bacak arasında mı?
Kapalı kızlarla yatan çok arkadaşım var.. Abim var.. İmam Hatip'te yatmadığı kız kalmazdı..
Ama açıklarla da yatardı..
Bu demek olmuyor ki açıklar ya da kapalılar çok namuslu (!) ya da namussuz (!)
Namus kavramınızı bipeyim diyorum başka bir şey demiyorum..02 Yorumla
Kapalı açık diye sınıflandırmak nedir? O zaman tshirtlu askılı diyede sınıflandırılsın. Tesettür bir tek başta olmuyor dilinde tesetturu var gozunde. Başını kapatanla kapatmayanın içindeki nefis aynı. Biraz zeka
03 Yorumla- +1 yıl
Sende sınıflandırma yapmışsın. Sorduğun soruyu dikkatli oku butun kapalıları genellemeye dahil etmişsin. Belki anlatmak istediğini yanlış anlattın bilemem. Ama kapalı açık diye bir kavram yoktur. Giyim tesettürü olan ce olmayan vardır. Gerçekten namuslu bir kız illaki kendini belli eder. Ne sen tesettürsüzsun diye namussuzsun ne başkası tesetturlu diye namuslu. Ha hem namuslu hem tesettürlüdür o bir adım ondedir
+1 yılNamus kapanmakla olmuyor. Önemli olan içi
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
54Cevap
Insanlar kapali kizlara, kadinlara daha bir saygili yaklasiyor. Günahsiz bir meleklermis gibi.
Yanlis anlasilmasin benim sülalem dindar ve kapalisi kadar acigi da var.
Maalesef ki neler neler anlatti bana bizzat basrolündeydi olayin kendisi. Ben acik oldugum icin rahat ve gevsekmisim gibi düsünülürken. Kapali ve „melaike“ zannettikleri o kiz, benim yapmadigimi evlenmeden önce deneyimlemis. Ben sokak ortasinda esimle hareketlerime dikkat ediyorum mesela ama o öyle degil. Demek ki ahlak bir türbanla ve dindar görünmeyle, ahkam kesmekle olmuyormus. Herkesin kendi hayati ama kalkipta acik olanlara kafir kapalilara müslüman melek muamelesi yapanlar icin söylüyorum: gizli kapakli yaptiginizda da Allah görüyor ve zina sayiliyor. Bilin istedim.10 YorumlaYahu erkekler bitti şimdi kadın kadına laf etmeye başladı boşa dememişler kadın kadının kurdudur diye. İnsanların kendi tercihi namuslu olup olmamaları kimseyi ırgalamaz. Sen başkalarının hayatlarıyla ilgilenecek kadar mutsuzsun sanırım. Kendi hayatınla ilgilen kendi namusuna sahip çık. Napıcaksın başkasının açık mı kapalı mı namuslu mu namussuz mu olduğunu. Sana giren çıkan yok nasıl olsa. Her koyun kendi bacağından asılır... Bu dünya ayakkabısını çıkarıp yalaktan su içemeyen kediye su içsin diye ayakkabısına su doldurup kediye su içiren orospularlada dolu, namusuna sahip çıkıp insanlıktan nasibini alamamış bakirelerlede dolu...
04 YorumlaSadece Maske Olarak Kullanılıyor Ne Yazık ki Bende Çevremde Birçok Olaya Şahit Oldum Hem Ne Demiş Küçük İskender;
Kalabalıkta Namuslu Takılanların Tenhada Performansları Göz Kamaştırıyor...
Değil Mi Roqquette? .)01 YorumlaTabikide türban takmakla namuslu olunmaz bir insana namuslu demek için yaşam tarzına ve davranışlarına bakmak gerek. Ve ister açık olsun ister kapalı olsun ön yargıyla yaklaşmamak lazım tanımak gerekir.
01 YorumlaGenelleme yapmayın kapalı olup ta yanlış yapan kızlardan bende nefret ediyorum. İçlerinden en namuslusuda çıkabilir en namussuzu da her insan kendinden sorumlu önce insanlara bir şeyi en iyi öğretme yolu örnek olmaktır.
02 YorumlaNamus insanın yüreğinde olan birşey... Kapalı açık hiç bir farkı yok... Ama dinen doğru olan kapalı olmak...
02 YorumlaAçık olmak günah
Nasil kal kırmak
kötü söz söylemek
Nama kilmamak
Gunahsa
Bunlar kimseyi kafir v namussuz yapmaz.
Sadece günahkar yapar.
Ya hep ya hiç degil yani..07 Yorumla- Diğer konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılKapalı diye namuslu demek değil bence. Açık diye de ahlaksız veya namuslu demek doğru değil. Bu kişilik meselesi. Her kapalı namuslu değildir ama hepsi edepsiz de değildir. Bilmem anlatabildim mi.
12 Yorumla- +1 yıl
Saol :D
+1 yılNiye kavga ediyosunuzki birakin kim ne yaparsa yapsin herkes cok iyi biliyorki marifet basi kapatmakta degil.
00 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. hayır zannetmiyorum. kıyafetle değil yürekle alakalı birşey bu çünkü.
01 YorumlaGenelleme yapmaya gerek yok içlerinde fesat kapalılar var diye hepsini aynı kefeye koymaya gerek yok açık kişilerdede aynı şekilde..
00 Yorumla
+1 yılKapalıya da namussuz demiyorum açığa da. Namussuz yaftası çok ağır bir sıfat. Görmeden söylenecek bir şey değil. Karşı olduğum şey kapalı ama senin namussuz dediğin kız yüzünden tüm tesettürlü kızları namussuz olarak algılayan tesettür düşmanlığı.
00 Yorumla
+1 yılkapalı açık diye ayrım yapılması yanlış ırıspı ırıspıdır. Bazı açıklar çoğu kapalılardan iyiler. Bazı kapalılar da çoğu açık kızlardan.. Yani kişilik meselesi biraz.
01 YorumlaBana öyle geliyor ki şimdi çok bozuldu kapalı kızlar.
11 Yorumla
+1 yılvalahi na acıklar gördüm namuslu
ne kapalılar gördüm fahişe gibi
ama en iyisi hem tesettürlü hemde namuslu olandır bence01 Yorumla
+1 yılHer insanın iyisi kötüsü vardır. Hristiyan olup Müslüman dan daha edepli olan da vardır
00 Yorumlaİnsanları kapalı açık diye sınıflandıran saflar var.
10 YorumlaGenelleme yapmadıkça her kesimde enteresan insanlar vardır artık bu bir gerçek :)
00 YorumlaDiğer konusunda 322 cevap paylaştı. tabii ki de değil.. ne halt varsa onlarda.. hepsi için geçerli değil tabii ki! Ama diğerleri cok fenalar..
00 Yorumla- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılKapalı açık fark etmez namuslu olan namusludur ya da namussuz.
11 Yorumla
+1 yılNamus ne basortusunde, ne bacak arasında.. namus kavrami herkese cuk oturan bir kavram değil bence
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılinsanın namusunu kumaş parçaları belirlemez. ama bu şekilde gruplamak hiç doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılkapalılar daha çok dikkat çekiyor
amaç farklılaştı!10 Yorumla- Diğer konusunda 545 cevap paylaştı.
+1 yılBu kapalılara karşı bitmek bilmeyen hırsınızı neye borçluyuz acaba.
01 Yorumla - Diğer konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılgenelleme yapma açtığın soraya göre tüm kapalılar namussuz
05 Yorumla- +1 yıl
Genelleme yapınca 72 cevap gelmiş
- +1 yıl
Sen fransizca düşünüp türkçe yazınca yanlış anlamalar oluyor
Başlığın yanlış olmuş. Sanki tüm kapalı kızlar namussuzmuş gibi algı yaratıyor. Belki de özellikle yaptın bilemiyorum.
Her neyse. Tüm kapalıların namuslu olmadığını biliyoruz.31 Yorumla
+1 yılsanane kapalılardan ya neyi ispatlamaya çalışıyorsun
01 Yorumla
+1 yılKimi var aile baskısı yüzünden kapanır kimi var herhangi bir kusurunu kapatmak için kapanır kimiside gerçekten inandığı için kapanır ama en önemli olan edepli ve ahlaklı olanıdır...
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. O kadar rastladım ki böyle saman altından su yürütenlere
00 Yorumlakarekterler ve kişilikler malesef giyime göre anlaşılmıyor
013 Yorumla
+1 yıltabiki de değil ama hem namuslu hem kapalı olursa (bana göre) nurun ala nur olur..
04 Yorumla- +1 yıl
on numara 5 yıldız demek :))
- +1 yıl
:))
+1 yılHep bir ayrım arkadaşım yapmayın şöyle açık veya kapalı mevzusu değil bu insanın içinden geliyosa yapar hiçbirşey engelleyemez bunu!
00 Yorumla
+1 yılnamus carsafta değil kalptedir ama hem kapalı hemde namuslu daha iyi bence..
01 Yorumla- Diğer konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılkapalı olanda olmayanda var.. kapalı olupta kaşar çok hemdaha da fazla dikkat çekenleri var... giyim şekliyle
00 Yorumla
+1 yılKapali acikla alakasi yok cigerle alakali cigeri pes para etmezse ister kapali ister acik olsun fark etmez
01 Yorumla
+1 yılGenelleme yapmak yanlış olur. Her kapalı namuslu olmadığı gibi her açıkta namussuz değildir.
00 Yorumla
+1 yılçok var onlardan baş örtüsünün altına saklanıyolar ;)
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNamus kapalılıkla ya da açıklıkla ölçülecek bişey değil bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi vicdanını rahatlamatmaya çalışmaktan başka bir şey değil namuslu veya değil tanımadığın insanların günahını alıyorsun
01 Yorumlakapalı açık ayrımı yapmak neden onlar insan değil mi? Kapalı olunca huri olmuyolar canım zaten bu örümcek beyninizden kurtulun artık!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen kaşar kız bile bana gelince rahibe oluveriyor bir anda bende onu anlamıyorum :)
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbilemiyorum artık :)
Cevap sahibi+1 yılkimse bilmiyo madem hadi dağılalım gençler :D
kapalı derken nasıl yani bizim kızlarımız kapalı olmayı yanlış biliyolarda.. ben zannetmiyorum
00 Yorumla
+1 yılkapalı açık farketmez ruhu önemli ruhu kapalı ahlaklı namuslu olsun yeterli olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelleme yapamayız. Tanıdığım kapalılardan namussuz da var ama bizene. Açıklarda fazlasıyla öyle.
00 Yorumla- Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar seviyorsunuz genelleme yapmayı :) 2 tane kapalı kız veriyor diye tüm kapalıları bir kalemde silin bıravo..
12 Yorumla- +1 yıl
O da diyenlerin sorunu ;) Kezonun birisi de eksilemiş :D
Böyle yazıp kapalı kızları kötü göstermeye çalışma... Herkes aynı değildir... % bakarsak açık kızlarda sürtüklerin sayı çok daha fazla...
14 YorumlaSen akpli değilmiydin ya :D
13 Yorumlakapalı açık , hepsi aynı b*k
04 Yorumla- +1 yıl
namus bacak arasında değildir... insanların duygularıyla oynayan nice açık ve kapalı pislik gördüğümden dolayı bu ön yargımı hiç bir kimse değiştirmez... bir insan bir insanın uzun süreli olarak acı çekmesine ve üzülmesine sebep olabiliyorsa o insan benim gözümde namussuzdur. bakir ve bakire olup olmaması sorun değil
+1 yılbaşörtülü birde başıörtülü var -.-
02 Yorumla- +1 yıl
2. si sadece başını örten gerisi acık olan
Kapalilik farketmez insanin ici onemli
00 Yorumla
+1 yıltürbanlıya yiyişmek serbest...
00 YorumlaDiğer konusunda 63,9b cevap paylaştı. Hepsi öyle değil ama :)
12 Yorumla
+1 yılBu siteye üyr oldum olalı herkezden soğudum
11 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. akp zihniyetidir öyle sanan
012 Yorumla
+1 yılhala var öyle errrrkek polyannalar :D
03 Yorumla- +1 yıl
sorma hemde ne saflar :D
+1 yılVurun yerden yere bakalim
01 Yorumla
+1 yılHayatım da gördüğüm en salakça düşünce !!!
01 Yorumla
+1 yılBen kapalı görünce yolumu değiştiririm
08 Yorumla- +1 yıl
Yobaz lar ondan buran buran yobazlık kokuyorlar
- +1 yıl
Yanlış olduğunu kanıtlıyabilirmisin tamamının oyu AKP ye
- +1 yıl
Değiller mi
- +1 yıl
Nerden biliyorsun
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. kapalı açık yorum yapılmamalı tabiki de
00 Yorumla
+1 yılÜstü minare altı karhane diye boşa demezler.
00 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem