ikisininde ingilizcesiniz yazar mısınız? lütfen translate falan kullanmayın yanıltıyor hep.
önemli br konu!
önemli br konu!
İngilizcede 2. tekil şahıs (sen) ve 2. çoğul şahıs (siz) hep you olarak ifade edilir. O yüzden bunun farkını ayıramazsınız.
I * glad (that) you like (d) it
Derdim.
Parantez içinde yazdığım That duruma göre kullanılır.
Like'ın sonundaki -d eki geçmiş zaman için kullanılır.
that hangi durumda kullanılır?
bir de o -d eki geçmiş zaman için dediniz ya şimdi 'beğendiğinize sevindim' in nasıl bir geçmiş amanı olabilir ki? neye göre geçmişi alıyoruz yani?
that bir bağlaçtır.
Bunun tam karşılığı Türkçede yok.
Zaman konusu biraz garip. "Beğendiğinize sevindim" cümlesindeki Beğendiğiniz kelimesi geçmiş zamandadır. -Di'li geçmiş zaman.
Neye göre geçmiş zaman neye göre şimdiki zaman sorunun yanıtı basit ; olayın işleyiş zamanına göre. Geçmişteki bir olayı anlatıyorsanız ve olay günümüze yansımamışsa geçmiş zamandır. Fakat öğle yemeğini yerken beğenip akşam vazgeçip nefret etmediğinize göre geniş zamanda kalabilir.
Bir açıklama da happy/glad farkına getireyim. Happy mutlu olmak kelimesinin karşılığıdır. Glad ise memnun olmak. Tanıştığımıza mutlu oldum demezsiniz. Ya da yemeği beğendiğine mutlu oldum demezsiniz. Uygun olan kelime memnun olmaktır. Mutluluk bir neşe içerisinde olmaktır. Memnuniyet ise hoşnut duruma gelmek olarak açıklanabilir.
Bir olayın ardından mutlu oldum nadiren denir. Memnun oldum ise daha sık kullanılır.
anladım, çook teşekkür ederim :)
i'm happy to hear that bu istediğin değil ama benzer öyle bir kelime yok bu kullanılır I'm glad you like it'i hiç duymadım daha
peki glad ile happy arasındaki fark ne?
yani
I'm glad to hear that ve i'm happy to hear that bunların farkı ne
aynı fark yok kelime zenginliği biri memnun oldum sevindim diğeride mutlu oldum sevindim
Cevap
5Cevap
I'm glad you like it. Konuşma dilinde budur pek değişmez.
happy to hear it = bunu duyduğuma sevindim , iltifattan sonra söyleyebilirsin
ikisinde de you kullanacağın için fark etmeyecek
I'm glad you like it ikisi de aynı
I'm glad that you liked it
I * happy that you have liked it.
Translate benim kanka 😃
Direk ceviri yok oyle
i'm happy to hear that you like it
böyle
I * glad u like it
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar