İlm geride kalmış ille edep ille edep
Erkekler, sizce edep nedir? Bir kız nasıl edepli olmalı?
İlm geride kalmış ille edep ille edep
tugbab88 sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Edebi böyle açıklayamayız şunu yaparsan edepli olursun bunu yaparsan edepsizce olur gibi. Ancak şunu biliyorum ki bir şeyi yaptığında içinde ufaktan da olsa "Yapmasa mıydım acaba?" veya " Yaptım ama ne için değer miydi?" ve türevleri şeklinde bir kuşku bir huzursuzluk varsa o edepten uzaktır. Yapılmaması gerek şeyleri herkes bilir fakat bazen boşluğumuza gelir yaparız. Bir bayan sorduğu için bayan üzerinden örnek vermek istiyorum, bir bayanın açık saçık giyinip etrafındaki erkeklerin ilgisini toplaması bir erkeğin suçu olmadan önce o bayanın edepsizliğidir.
Oturması kalkması agır başlılık nerede nasıl davranılması gerektigini bilen saygılı insanlar
kızı erkegi yok edep iki taraftada olmalı
edepsiz insanlar kendini bir şey zanneden ukela ya da cıvık saygısız. edep aileden gelmeli okuyarak kazanılmıyor
çok bilmişlik yapmak aşagılamak hakaret etmek bunlar edepsizlik örnegi
Yürürken ayaklarını yere sert vurmamalı ses çıkmamalı giydiği ayakkabı ve yürüyüşüne dikkat etmeli konuşması sade ve Kırıcı olmamalı hep karşındakini mutlu edici gülümsemeli kelimeler kullanmalı nazik kibar
Ortamda haahahah kikiiririiri giye sesli gülmemeli gösteriş çabasında olmamalı ve sakız çiğnemese iyi olur.. .)
bana göre sende ondan var zaten. çok da fazla derine inme üzerler seni. yeri geldiğinde hak edene cevabını vereceksin. edep deyip boyun büküp sırtını dönmeyeceksin.
Güzeli güzel yapan edeptir. Edep ise güzeli sevmeye sebeptir. Edepsiz birini hiç düşünmüyorum.
Edep aklı başında kendine hakim nerde nasıl davranabileceğini iyi bilen saygılı olan iyi ahlaklı olmaktır.
Edep herşeydir. İlk önce ALLAH korkusu olmalı insanda.
Edep beyinde başlar kalpte biter.
Bacak arasında ararsan Biber neyler? :):
Bunu dusunmek bile kisi icin harika birsey detayli bilgi icin
adab-i muaseret google ye yaz
Edep Nedir Bize Göre , Yere Düşen iLk Yağmur Tanesinin Adı Dır Edep :S Öyle Hatırlıyorum
Dinine göre yaşarsa edep zaten kendiliğinden oluşur
Civik veya basik olmamalk, oturmasi kalkmasi ortama uymali gülüsünden anlasilir ztn bir kizin edepli veya edepsiz oldugu :)
giyimiyle açık giyinmesin demem ama açık giyindiğinde bir kontrol etmeli kendini
Civik olmayacak oturnasini kalkmasini bilecek nerde nasil davranilmasi gerektigini bileCek vb.
Yerine göre davranmalı
Her erkek asılıyorsa onda edepsızlık var demek
Dinine düşkün Allah korkusu olan kızlar edelidir
Hz. Aişe ve Hz. Fatıma annemiz gibi olmalıdır.
Edep taklitle kazanılmaz
konuşması
küfür etmesin yeter
olgun dursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?