Yani bir erkeği iyi bir insan, iyi bir eş yapacak genel özelliklerden yani kadında da olması gereken özelliklerden bahsetmiyorum... kadında olmasa da olabilecek hatta kadında olmayacak ama erkeği geröek bir erkek yapan özelliklerden bahsedelim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Erkek her zaman kadından daha güçlü olmalıdır ama bu gücünü sevdiklerine karşı koruyucu bir şekilde göstermelidir. Kadınlar yaradılış gereği daha duygusal ve narindir. Yeri gelince her şeyi gögüsleyebiliyoruz elbette ama birçoğumuzun erkekte aradığı şey gün sonunda sırtımızı dayayabileceğimiz ve bizim için bir şeyleri halledebilecek o ruh.
Daha dayanıklı, daha sert, daha mücadeleci ve daha güçlü gibi mi?
Evet.
Maskülen bir erkek zaten duygusal açıdan daha güçlüdür. Beden güçleri zaten çoğunlukla bizimkinden fazla. Bizim hamilelik ya da regl dönemimizdeki duygusal iniş çıkışları biliyorsun. Bir erkek de "tırtıl olsam sever miydin?" Demez. Bu sorular çocuksu bir duygusallıktan gelir. Bir yere iki aynı enerji de gereksizdir. Kremanın yanına yeni bir krema yerine kek daha iyi uyum sağlar 🙂
Evet yani erkek için geçerli herşeyin bizim için de, bizim için geçerli herşeyin onlar için de geçerli oldupunu iddia edenler bence ne yaradılış ne de evrimle uyumlu şeyler söylemiyorlar... çok basma kalıp bir modernizm ve eşitlik pompalanıyor... mesela erkekler ağlar mı? evet ağlar ama buna "ne var ki bunda tabi ki onlar da insan" diyenler farkı inkar ediyorlar.. tamam erkek de ağlar ama bizim gibi kolay olmamalı bu onlar için yani erkek ağlıyorsa bilinmeli ki çok fazla duygusal yük altında kalmış bir noktadan sonra dayanamamış.. yani daha zor olmalı onlar için...
Sürekli ağlayan kadin da cok iticidir o ayri ama kadin 5 kez agliyorsa erkegin 1 kez aglamasi daha estetik geliyor. Elbette herkesin kendi tercihi. Ama cok kufur eden bir kiz bir erkege nasil itici geliyorsa, bizden daha gucsu erkek de bize itici geliyor. Yani yaratan Allah bile erkeği güclü yaratmis. Madenlerde, nakliye sirketlerinde vs calisanlar hep erkek. Durum buyken "hıh" diyen erkek bir garip gelir🙈
Tabi herşeyde de hak bizde kalmaz... onların da koruyan , kollayan, sahip çıkan olma durumu aynı zamanda yöneten yani otorite olmayı da beraberinde getirir yani böyle bir erkek yeri geldiğinde "bu konu kapanmıştır" diyebilir... bizim gibi farklılıkları kabul eden kızların da bunu kabullenmeye hazır olması gerekir yani koruyan ve korunan arasında eşitlik beklemek de haksızlık olur
Bana o güveni verebilen erkek zaten sırf ego savasi olsun diye olmayacak bir seyi onaylatmaz. Dolayisiyla yeri gelince elbette ki o erkegin sozu dinlenir.
Sana o güveni vermiş bir erkek, egosu kuvvetli ama ego savaşı gibi bir derdi de yok... seni sevdiği, senin iyiliğini istediği konusunda %100 güven verşyor... bir gün sana bir YASAK koyuyor ve diyor ki bubyasağın gerekçesinden bugün sana bahsetmeyi uygun görmüyorum. Bu konuyu tartışmak bugün için ikimize de iyi gelmeyecek. İleride uygun gördüğüm zaman anlatırım...
Sen bu adamın iyi niyetinden %100 eminsin, seni düşündüğünden %100 eminsin, bu yasağı neden koyduğu konusunda bir fikrin yok ama gerekçesini senle tartışmıyorsa bunun için de kendince bir gerekçesi olduğuna eminsin , ve adamın sağduyulu biri olmasından ötürü bu yasağa uymanın sana fayda sağlayacağına da %90 inanıyırsun gerekçesini bilmesen de...
Ancak sen kız olarak bu adama bu şekilde dayatma yapamayacağını da biliyorsun... Peki canım deyip itaat ettiğinde onun üstün konumunu kabullenmiş olacaksın.
Ne yaparsın?
Eğer o an anlatmamasi cok etkilemiyorsa elimden geldigince sabrederim ama daha sonra anlatacagina dair soz isterim. Ben ondan bir sey saklamamaliyim ve o da benden saklamamali. O an uygun degilse de ileride anlatmasini isterim. Yani onun icin erteleyebilirim ama bir gun ogrenebileceksem.
Bir sakıncası kalmadığında zaten anlatacağundan eminsin... bu yetmez mi?
Eminsem zaten soylemistir. Gecistirilmekten hoslanmam. Guzelce "Şu an bunu soylemek icin hazir hissetmiyorum. Bana birak, ben her seyi halledecegim ve yakinda anlatacagim" derse biraz ustelesem de kabul ederim
Adaletle hükmedecek bir erkeğin otoritesinin sağlayacağı huzur bence de eşitlik çerçevesinde ilişki yürütürken mümkün değil bizim için... sence de öyle sanırım
Erkeğin otoriter olmasi demek, kadinini catlatmak degildir. Ben zaten anlayisli biri olarak o an hazir olmamasini kabul ettim 🙂 Ama omur boyu saklamasi neden? Anlamsiz.
Tamam peki anlattı ama seni ikna edemedi... en sonunda da "bu yasağı veya kuralı beklenmemeni ve aynı fikirde olmamanı saygı ile karşılıyorum ama bu konudaki kararım kesin yani karşı fikirde olmanın karşı gelebileceğin, sözümden çıkabileceğin anlamına gelmediğini umarım anlamışsındır" diyor...
Peki canım tabi ki sen madem öyle uygun gördün erkek olarak bu koyduğun kurala uymak dışında bir seçeneğinin olduğu düşüncesinde değilim der miydin?
Konuya gore degisir.
Benden daha iyi bildigi bir konuda tabii ki karari ona birakirim. Ama benim daha iyi bildigim bir seyse karar benim olmamali mi sence de?
Konuyu senin bildiğin bir olayda bunu diyeceğini düşündüğün bir erkeğe güvenmiş olmamalısın ama değil mi? bu adama güvendiysen, o böyle bir şekilde son noktayı koyuyorsa belli ki bu konuyu senden iyi bildiğine emin... yoksa sırf dediği olsun diye saçma sapan bir kural koyacak biri değil... eğer böyle yaptıysa bu konuda bilgili olduğundan emin..
Sen eğer "bu konuyu ben daha iyi biliyorum" diyecek onun iradesine karşı gelenileceksen o erkeğin otoritesini kabul etmiş olabilir misin? Yani sadece onun daha iyi bildiğinden emin olduğun konularda onun sözünü dinleyeceksen onun aslımda seninle eşit olan arkadaşından da farkı kalmaz ki sonuçta benden iyi bildiği konuda ben arkadaşımın da sözünü dinlerim...
Ayrıca bu adam aklı başında biri ise senin iyi bildiğin konuda zaten senin sözünü önceleyecek ve sana sen bilirsin diyecek... o zaman senin onun otoritesini kabullenmen , onun erkek olarak güçlü ve sırtını dayayacağın biri olması dolayısıyla yöneten konumuna saygı göstermen nerede kendini gösterecek?
Yani o söz hakkı eşitsizliği yani asimetrisi ve güvendiğin adama teslimiyetin getireceği huzur nerede?
Ama söyle dusun. Sen benim erkegimsin diyelim tamam mi?
Ben 20 yillik pasta sefiyim ama sen daha once hic pasta yapmamis birisin. Sirf erkek oldugun icin ben bilirim demeni dinlemem mi gerekiyor? 🙂
Sen fikrini sunarsin ve olabilecek bir seyse faliyete gecirilir. Ama gelip de soganli pasta yapmaya calissan da haklisin dogru biliyorsun mu demeliyim? 🤔
Eger gercekten kendi daha iyi biliyorsa sozunu dinlerim 🙏
Dedigin gibi saygi duyulasi biriyse zaten nerede ne onerecegini bilir 🙂
O erkeginde sozu dinlenir 🤍❤️
Çok uç bir örnek verdin. 20 yıllık pasta ustasına pasta dersi vermeye kalkıyorsa baştaki aklı başında ve ego savaşı yapmayan niyeti iyi ve aklı başında erkek değildir.. ondan zaten uzak durmalıyız... benim cevabım bu...
Sen de benim soruma cevap verir misin? Madem kendi bildiğin konuda değil erkeğin bildiği konuda geri çekilen ve söz dinleyen olacaksın ve senin bildiğin konuda da onun söz dinlemesi senin sözünün geçerli olmasını bekliyorsun o zaman onun erkek olarak nihai sorumluluğu alan, senin güvenliğinden sorumlu olan, koruyan kollayan güçlü ve sağlam iradeli bir erkek olarak senin üzeründe bir otorite olarak konumlanmasunı nasıl açıklayacaksın?
Iyi de zaten akli basinda olan bir erkek neden benim bildigim seye mudehale etsin? 🙂
Ailesini koruyacak ve mantikli olacak bir erkek zaten bana katilir. Sen sacmalayan erkek ornegi verdin sonra da saygi duyuyorsan yapar misin dedin..
Ama boyle davraniyorsa nasil saygim kalabilir ki?
O konuda onun basarabilecegine inaniyorsam tabii ki ona birakirim. Ama gelip de hayatinda 2 3 defa ruj gormus birinin "bu daha kotu ve bunu alacaksin" demesi ona olan saygimi yitirir.
Tamam zaten böyle erkekten uzak durursun...
Ama uzak durmadığın erkekle arandaki eşitsizliği tanımlar mısın?
Yani o ilişkide senin üzerinde otorite sahibi olduğunu ne gibi bir senaryo ile izah edebilirsin? onun yöneten sıfatına sahip olduğunu gösteren ne kalıyor?
Sorumluluk alirkenki otoritesi mesela.
Ornegin tamirci cagirirkenki "ben hallederim" tavri. Ya da herhangi bir noktadaki baskinligi.
Ama benim bildigim seye akli olan erkek "ben daha iyi bilirim" demez. Elbette kocamsa fikrini belirtir ve duruma gore onun dedigini de dinlerim ❤️ Ama ben daha iyi bilirim diyemez 😀
Hangi konuda onun sözünü dinleyeceğine de sen karar vereceksen o zaman onun senden ne gibi bir farkı olacak? Yani yöneten lider konumu anlamında?
Daha iyi bildigi konuysa ben zaten ego yapmaz ve bunu kabullenirim ve hatta itiraf da ederim "sen daha iyi biliyorsun bu konuyu" diye
Sana gore liderlik nedir ki guzellik? Bana gore elinden geldigince yön verendir.
Eger o konuda da beni yonlendirmek istiyorsa benden daha cok ogrensin o konuyu o halde 🙂 O zaman olabilir bak..
Cunku bana gore liderlik demek, ego ugruna her seyi ben bilirim demek degildir.
Ben daha iyi bilirim demiyor ama diyor ki sen daha iyi biliyor olsan da ben bu ilişkinin lideri, senin erkeğin olarak yani sorumluluğu elinde tutan olarak bu konuya böyle karar verdim diyor...
Soğanlı pasta yapacağız, bence güzel olacak diyor...
Ama pasta güzel olmazsa gidip en güzel pastaneden bir pasta alıp getireceğinden de eminsin...
Bu durumda ayak diremen de saygısızlık olmaz mı?
Eğlence amacli denemek istiyorsa yapalim elbette ama soganli pasta yaptiran bir erkek de icten ice beni sogutur 🙂
Ona saygimdan dolayi kabul ederim o gun ama bu tarz seyleri istedikce beni sogutur ve ayriliga kadar gider.
Cunku lezzetsiz olacagini bile bile israf ediyor ve belki de kusturacak bir pastayi yiyecegiz. Gönlu olacaksa yapalim ama devami gelirse beni kaybeder 😐
O zaman şöyle mi diyelim:
Erkek konularına biz karışamayız en fazla fikir söyleriz,
Kadın konularına erkek karışmasa daha iyi olur,
Cinsiyetle veya uzmanlıkla ilgili olmayan konularda fikir alışverişi yapılır, tartışılır ve eğer ortak noktada buluşamazsak erkek son kararı verir ona uymak zorundayız,
Ben testis agrisi konusunda tam tarif yapamayabilirim. O da regl agrisi konusunda yapamayabilir cunku ikimiz de konuya fransiziz.
Diger konularda da bazen benim bazen onun dedigi olur. Bazen de hangimizin dedigini dinledigimizde daha kârli cikacaksak onu dinlemeliyiz.
Ya hanginizin dediği daha karlı olacak konusunda fikir birliği varsa anlaştınız demektir...
Ben fikir birliği olmayan ve uzlaşılamayan durumlardan bahsediyorum..
Erkek bu konularda son sözü söyleyemeyecekse ortada bir baskın erkekten nasıl bahsedeceğiz?
O zaman tam eşitlik demek oluyor...
Anlasamadigimiz konularda da bazen benim bazen onun dedigi olmali. Olmadi yazi tura atariz 😅
Zaten maskulen erkek mantiksiz bir seyi secmez. Hayatta kalma psikolojisinde olacagindan dolayi son parayla iphone 15 pro max almaz mesela.
Yazı turaya kalacaksa bu nasıl otorite kabulü oluyor?
:)
Benden daha akillica davrandigi surece sozunu dinlerim.
Beni cinsiyetiyle degil de zekasiyla domine etmeli 🙂
10 konunun 5 inde degil de 8 inde soz sahibi olacaksa, o 8 konuda da bilgili olmali.
Sirf "erkek" diye lider olamaz. Bileğinin hakkiyla kazanmali😏😅
Evet sapyoseksüelim😅
Ben de diyorum ki lider ise onun son sözü söyleme yetkisi vardır... sırf erkek diye birinin senden üstün olduğunu kabul etmek zorunda değilsin. Senden daha zeki ve kültürlü bir erkek bulup onunla ilişki içine girersin. Ama liderliğini kabul ettikten sonra her konuda "bu mevzuda onun sözünü dinleyecek miyim" diye sorgulama yapmaman gerekir... lider liderdir... liderin liderliğini kabul etmişsindir veya etmenişsindir...
Adamı erkeğin olarak kabul etmemek elinde, ondan ayrılmak da elinde ama her süzü için "acaba mantıklı mı?" V3ya "sözünü dinlemesem olur mu?" diye sorgulama seçeneğin olacaksa o lider değildir...
Senin mi yoksa liderin mi dediğinin olacağına yazı tura ile karar veriliyor ise ona lider diyemeyiz...
Benim liderim olacak kisi zaten mantiken uyacak kararlar verecegi icin bu tarz sorunlar yasamayiz ve ben de seve seve onun dedigini dinlerim 🙂✨️🙏
Peki ama bir gün öfkelendin birine, gözün bir şey görmeyecek kadar... o sana sakin olmanı söylese de gidip sonradan sana zarar verebilecek şekilde birilerine diklenme, pire için yorgan yakma durumun vardı... o seni sakinleştiremediği noktada sana karşı fiziksel güç üstünlüğünü kullanarak onun dediği gibi evde kalmak zorunda bıraktı... belki seni bir yere kilitledi belki evde kilitlenecek bir kapı yok diye ellerini ayaklarını bağlayıp bir yere koydu...
Hatta senin bilgisayarını ve telefonunu kullanarak bazı mesajlar attı, e-mailler yazdı öyle şeyler yaptı ki artık sen o ilk yapmak istediğini bir daha serbest de kalsan yapamayacaksın, senin gözlerinin önünde seni kendi fikri doğrultusunda davranacağın şekilde mecbur bıraktı...
Yani fiziksel gücünü kullanarak sana kendince en iyi olduğuna inandığı şeyi dayattı... sen o kaba kuvvet larşısında çaresiz kaldın ve onun çizdiği yolu rakip etmeye mecbur kaldın...
Kısa süre içinde de onun seni mecbur bıraktığı şeyin senin iyiliğine olduğunu anladın... ne yaparsın?
Bu mu güçlü erkek? Beni bağlamak mı?
Benden daha güçlüyse benim yerime gidip o diklensin. Korkusundan beni bağlamak nedir? ALLAH yazdiysa bozsun 😅
Öyle değil... örnek bu... yani kendisi senin zarar görmemen için bir tedbir almış... bu sadece bir örnek... belki sen bu dikleneceğin konuda haksızsın belki bir yanlış anlaşılma var... belki sen bir başvuru yapacaksın ve bu senin zararına olacak...
Örneğin detayına takılma... senin üzerinde kaba kuvvet uygulayarak seni senin için kötü bir şeyden uzak kalmak zorunda bırakıyor...
Beni baglamasina gerek yok.
Durmam gereken sebepler konusunda ikna etmeli. Boyumu astigini dusunuyorsa da maskulen bir erkek olarak gorevi o devralmali. El ayak baglamasi icin birini öldürmeye falan karar vermem gerekiyor. Boyle bir durumda gozum donduyse baglamasini anlayabilirim ama onemli bir durum icin gecerli bu.
Çok öfkelendin ve dinlemedin... veya o sırada seni ikna edebileceği bir argüman yoktu sadece tecrübesiyle p şeyi yapmaman gerektiğine emindi sen ise kendi bildiğini yapmak konusunda kararlı idin... belki öfkelşydin ama belki öfkeli de değil ama kararlıydın...
Adamın başka çaresi kalmadığı kesin.. seni bağlamak veya bir odaya kapamak gibi kaba kuvvet uygulamak dışında bir seçeneğinin olmadığı kesin...
Sen ellerin ayakların bağlı debelenirken sana babacan ve kararlı bir ses tonuyla "senin için yanlış olduğundan emin olduğum bir şeye engel olmak için bazen senin onayına ihtiyacım olmayabilir" diyor başını okşuyor..
Hatta o seni çözmeden onun seni soktuğu yolun senin için en iyisi olduğunu anladın...
Sonra da seni çözdü... ne yaparsın?
Peki sadece bagladi mi?
Madem benden daha güçlü, beni odaya kapattıktan sonra onun gidip bu işi çözmesi gerekmez mi? Beni bağlayıp da dibimde maç mı izleyecek 🙄
Zaten anahtarı olan bir oda varsa odaya kapatacak... ama belki böyle bir oda yoksa mecburen bağladı:)
Bağladı dememin bir sebebi de onun gücü ve iradesi karşısında çaresiz hissetme durumunu daha iyi tasvir etmek için...
Düşünsene yan6na oturuyor senin notebokkunu da açıyor senin gözünün önünde mailler atıyor mesajlar gönderiyor... tüm bunlar gözünün önünde ve hiçbir şey yapamıyorsun...
Sonra da bunların hepsinin senin iyiliğine olduğunu sana güzelce anlatıyor ve artık yeterli veri ve argümanı da var sen ellerin ayakların bağlı vaziyette bunları dinleyip artık ikna oluyorsun ama baştan böyle bit argümanı yoktu...
Çözdükten sonra nasıl tepki gösterirsin?
Teşekkür mü edersin? Trip mi atarsın?
Ayrilirim 🙂
Lider erkek öncü olandir. Madem benim boyumu asiyor, o zaman beni kapatinca o problemi gidip kendi cozmeli. Bos bos baglayan erkegi ne yapabilirim? Psikopat da baglar beni. Bu bir kriter olmamali.
Tamam işte çözmüş ya sorunu... sorun da yok belki... belki sorunu sen yaratacaktın ve sana engel oldu. Orada sana birinin sorun yarattığı noktasına takılma... orada kaba kuvveti ile seni bir yanlıştan dönmek ve onun dediği doğru olanı yapmaya mecbur bırakıyor...
Olayda artı = iyiliğin için bir şey oluyor
Olaydaki eksi= erkeğin kaba gücü karşısında çaresiz kalıyorsun
Buradaki eksi daha mı ağıt basacak?
Basimi belaya sokacagim bir durumda durdurmasini anlarim elbette. Tabii elimi ayagimi baglamak yerine sadece kapiyi kilitlerse.
Fakat cozulecek bir sorun varsa yardim da etmeli.
Anahtarı olan bir kapı olmadığı için bağlamak zorunda kaldıysa?
Simsiki sarilip da beni zapdederken ikna edici seyler soylemesi ve bir sorun varsa onun cozebilecegini soylemesi >
Belki 2 saat sürecek?
Bağlama olayının fanteziye bağlanması konusundan mı endişe ettin?
Şöyle diyelim:
Seni zapt etmek için gerektiği ölçüde kaba kuvvet kullanmış...
Mesela dedik ya bilgisayarından bazı işlemler de yapması gerekiyordu ve kollarını tutarak zapt ederse bunları yapamaz...
Yani seni aşağılamak gibi bir gündemi yok... mecburen bağladı
Ben debelenirken bilgisayar kullanmasi cok itici. Iyiligim icin tutmasi anlasilabilir bir sey ama beni o hale sokup de pc kullanmasinin aciklamasi olamaz. Isi varsa benimde isim var o an belki ama baglanmisim? Sacma bir mevzu bu. Niyeti iyi olan erkek de bunu yapmaz zaten. Iyi aksamlar.
Onu da senin için yapması itici mi hala?
Ben orada debelenirken mi? Iyi misin sen?
Neyse umarim bu hayalin gercek olur. Hoscakal.
Güvenip bağlanmaya başladığın erkek sana diyor ki "bir kaç günlüğüne bana sosyal medya şifrelerini vermeni istiyorum; bu sayede arkadaş çevreni tanıyacağım ve sakıncalı gördüğüm senin için olumsuz sonuçlar yaratacak olanları tespit edip hayatından çıkaracağım. Ama bunları kıskançlık veya senin ilişkini kaybetmemek için değil seni kötülüklerden korumak için yapacağım için ven sana şifre vermeyeceğim senin beni korumak gibi bir sorumluluğun yok" diyor...
Bir de mesela diyor ki gece 10'dan sonra eve döneceksen gece programın olacaksa önceden benden izin alacaksın...
Kabul eder miydin?
@melikenilayy
Sevgilinin babası ölmüş ve o öldükten sonra serseri ve kendisine zarar verecek şekilde bir hayat süren ablasını kaba kuvvetle, can yakan ama zarar vermeden fena halde can yakan ve diz çökertici cezalarla hizaya soktuğunu kızı resmen mum ettiğini ve okuldan eve evden okula gidip gelen cici bir kıza çevirdiğini öğrensen ayrılır mıydın
Konuyu ben dün akşam kapattım.
Bu başka konu ve gerçeklerle ilgili
Bu cok belirsiz bir soru. Diz cokertici ceza ne? Duzgunce ne yapacak sevgilim onu soyle de ona gore cevaplayayim o halde.
Can yakan ama zarar vermeyen cezalar... ya burada aslında benim durumum çok fena
@melikenilayy
Aslında ben burada sopayla hizaya sokulmuş ablayım. İnce bir bayrak sopasıyla ayaklarının altına altına vurdu velet her ne kuralını çiğnemeye kalktıysam... bildiğin falakaya yatırdı yani... sigara içsem, gece geç gelsem
yasak ettiği arkadaş çrvremle görüşsem cezası buydu.. 2 sene öncesinde oldu tüm bunlar. Ben artık ne dediyse yaptıpım için şiddet bitti ama benden 3 yaş küçük çocuğa itaat ederek böyle Kezban kızlara çevrilmek ağırıma gidiyor... şimdi bu birey bir sevgilisi var... ona bu durumu anlatsam mı? Hem bir nevi intikam olur...
Anlat da sen de bunu yapan adamla niye yasadin? Cok sacma bir hikaye kanımca.
Kardeşim bu velet... nasıl yaşamayaydım... param yok başka bir gelirim yok aileme bağımlıyım ekonomik olarak ve ailede sülalede hatta komşular içinde herkes bu birey haklı görüyor.. bu kız da haklı görürse diye çekiniyorum
Sen de hem calisip para biriktirmeye calismamissin hem de onlarin cezalarindan zevk alircasina gece gec falan gelmissin. Kardesinin barbarligini savunmuyorum ama bile bile lades de denmez yani. Ayni siddeti ben gorsem dayak yememek icin gece disari cikmayi vs birakir da is arardim.
Ya zevk almak değil... gece geç gelemedim hiç çünkü o konuda kaçamak olamaz yakalar... ama sigara alışkanlığı çok fena bırakamadım hemen... ama ne zaman yakalasa yatırdı falakaya :( arkadaş grubundaki herkesi de telefonla arattı "erkek kardeşim izin vermiyor bir daha görüşemeuiz" dedirtti... çok yalvardım böyle yapmayalım ben uzaklaşayım dedim. Hayır dedi... onlardan böyle kopamazsın sonra sen bir şeye alındın sanırlar daha çok üstüne düşerler, ama böyle erkek kardeşinden izin isteyen kızı aralarında istemezler dedi...
3 kere falaka yedim ilk evvela hepsi sigaradan...
Sonra da derslerini de düzelteceğiz okulu zamanında bitireceksin diye tutturdu o kadar alttan dersim kalmış dinlemedi... kafamı dersten kaldıramadım 1 sene falaka korkusuyla...
Yani bile bile lades yok aslında ama işte çok ağırıma gidiyor düşündükçe...
Bu kızı yaptığı şeyin doğru olduğuna ikna edebilir mi sence?
Mesela sen tamamen karşı öısın bu velet ile ilgili yoksa "sen de hak etmişsin " diyor musun içinden?
Sen cok yanarli donerli konusuyorsun. Daha once de yaptin ve yeniden yapiyorsun. Hani gece disari cikiyordun? Simdi de cikmiyordum zaten demissin? Kurgu mu yapiyorsun anlamadim da daha fazla konusmayacagim
Çıkıyordum evvelinde... ama falakaya yatırdıktan sonra çıkamadım deli miyim? yani gece 12'den sonra eve gelsem döveceğini anlatmak için öyle dedim... orada odaklanmanı istediğim kardeşimin tavrıydı yani koyduğu kutallar
Bence söyle. Kız da bunu bilerek birlikte olsun ya da ayrılsın. Ama yine siddet uygulayabilir bilgin olsun.
Son yorumum. Konu cok fazla uzadi ve kapattikca yeniden yaziyorsun. Hayirli aksamlar.