Evet halen bir resmi ve 5 milyon halkın verdiği bir partiye terör diyen bir zihniyet var. Cahillik çok bize düşen öğretmek. Dili dini hakli için savaşan insanlara terör denilmez. Bir partiye oy veren milyon insana terör denilmez. Ki 5 milyon insan asla terör olamaz. Terör işid gibi her önüne geleni yakıp her önüne geleni çalması çocukları öldürüp kadınları seks kölesi olarak kullanıp erkekleri katletmesi. Yakması. Evleri hepsini ateşe vermesi terör buna denir. Ülkede cehaletin artığı bir toplumda bize düşen tek şey bilgi vermektir.
Cevabın nedir?
Dağdaki savaşanlar belirli bir amaç için Kürdistan devletini kurmak için asker ve polisle çatışmayı göze almış kişilerdir terörirst ise çok göreceli bir kavramdır uluslararası hukukta kesin tanımı yoktur ama çaatışma asker-polis ve dağdaki şehirdeki militan çatışmasından çok öteye gitmiştir konu hakkında ciddi bilgi eksikliğine sağipsiniz PKK örgüt militanları çok fazla batıda ve doğuda sivil halk öldürdüler defalarca bombalama olayları çarşı yakılması yüzlerce öğretmen öldürdüler doktorları öldürdüler mühendis öldürdüler... böyle olunca saygınlık kavramı inandırıcılık zedeleniyor... politik olarak siz kabul edin ya da etmeseniz bile bugün Kürt gruplar-Pkk yı kastediyorum tamamen ya da çok büyük oranda Amerika-İngiltere İsrail ve Avrupa birliği gruplarının kontrollünde ve onların çıkarları doğrultusunda hareeket etmektedir dolayısıyla sizin bahsettiğiniz kısımlarda doğruluk payı vardır evet ama durum farklı özellikle 80 darbesinin etkisiyle Kürt dili yasaklanmış bu olumsuz tepkiye yol açmıştır fakat bu şiddetin mazereti olamaz ayrılmak istiyorlarsa bu yola başvurmaları başlı başına yanlıştı tazminat ödenerek bu sorun halledilebilrdi çok yanlış yaptılar şu anda ise ayrılmak istemeyip bir çeşit özerklik talebinde bulunuyorlar ...
03 Yorumla
Soran+1 yılKardeş tazminatla halk kanimı ödenir. İnsan canı parayla satın alınıyorsa ben böyle hukuk kanuna sıçayım. Bunu devlet yönetimi kürt dili yasaklamasıyla halka kısırlastirma tedavisi uygulamak istemesi vs çoğu olaylar çok mu masum. İnsanlar herşeyi tüm suçu karşıda görüyor. Kendilerine bakmıyorlar
- +1 yıl
Hayır ben ayrılmak istiyorlarsa yaşanacak olan göç için tazminattan bahsettim yer değiştirme için ev parası yol masrafları ve olası ekonomik kayıplar için ayrılmak istiyorlarsa diye ... Irak ın Kürdistan bölgesine göç etmek isteyenler için başka alternatif ise iç savaş çünkü benim gibi düşünenler oranın bize yani Türkiye ye ait olduğunu düşünüyor yani bizim-benim evim de yaşıyorlar gitmek isteyen olursa diye söyledim başka bir amaç için değil... suçu başkasında görmüyorum üzerime alınmadım şahsen
Soran+1 yılBizim olan toprakları bırakıp başka ülkeye gitmek mi 25 milyon kürt gitsin yanı komedi dükkânı gibisin.
En İyi Cevaplar
+1 yılTerör nedir hemen açıklayayım
Ordunun vahşetinden korunmak için Zilan deresine kaçıp sığınan onbinlerce Kürdü kadın çocuk demeden otomatik silahlarla taramaktır.
Dersimde köyünde herşeyden habersiz bebeğini emziren annenin üzerine uçaktan bomba yağdırmaktır.
Kürtçe'yi yasaklayıp Kürtçe konuşanlara işkence yapmaktır
Demokratik siyaset yapmak isteyen insanlara cezaevlerinde jop sokup vücuduna elektrik verip hortumla dövmektir.
Alevilerin cemevini yasaklamaktır.
Maraş'ta Çorum'da Alevi bebeklerini ağaçlara çivilemektir
ROBOSKİ'de 35 tane Kürt çocuğunu uçakla vurup sonra da operasyon hatası diye dalga geçmektir.
Meydanlarda Alevilik inancını ıslıklatmaktır.
Bu haksızlıklara karşı demokratik siyaset imkanının olmadığı bir dönemde demokratik olmayan yollarla direnmek kesinlikle terör olmaz. AKP yöneticileri bile Öcalan'a övgüler yağdırırken AKP'liler hala durumu kavrayamamış
s3-eu-central-1.amazonaws.com/.../...736a01671.jpg60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin dediğinde terör. Sizin başkan! dediğiniz p. ç çocuk öldürmedi mi o yüzden İmralı sarayında kalmıyormu Or. spu çocuğu. Oda ışid gibi her önüne geleni öldürmedi mi katletmedi mi. O 5 milyon insanın hepsinin ALLAH belasını versin.
34 Yorumla
Soran+1 yılTerör konuşması. Allah kimin belasını vereceği belli. Ölüm az kaldı merak etme. Gizli konuşma ile ancak saklanır ve engelleme yaparsınız. İnsan ömrü 60 yıl normal gelecek kaza bela saymıyorum. Umarım önce imana sonra doğru konuşmaya gelirsin
Cevap sahibi+1 yılİmanımı sorgulamaya hakkın yok senin. Sen gelmişsin o çocuk katilini savunuyorsun. Kim daha imanlı?
Soran+1 yılBen İslam da şunu gördüm halka bela okuyanin imaninda zayıflık görürüm.
- +1 yıl
abdullah öcalan bireysel olarak kimseyi öldürmemiştir. bilmeden konuşmak kötü
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılMasum sivilleri öldürüp bir de utanmadan terörist değiliz diyemezsiniz..
Sağlam teroristsiniz, agir teroristsiniz 5 milyonunuz da teroristsiniz !429 Yorumla
Soran+1 yılUludere olayı terör katliamı değil mi? Halkı birbirine düşüren devlet yönetimleri terör değil mi?
- +1 yıl
Zaten Uluderenin bas mimarları ile birlikte hareket ediyorsunuz.. Kucaklarina dusmussunuz.. Hala oturup yaptiginiz pislikleri örtmeye calisiyorsunuz.. Bile bile yaktiginiz yerlerin hesabini verin önce.. İnsanların cevabini verin.. Kamu malinda hakki olan 80 milyona hesap verin !
Soran+1 yılTerörsün terör konuşması yapıyorsun. Al işte bir örnekte sensin. Konuşma kesinlikle bir terör konuşması
Soran+1 yılÇözüm sureci ile HDP mecburi olarak iktidarla oturur masaya. CHP MHP masaya oturmak istemedi. Biz bu süreci tanımıyoruz diye açılama yaptı liderler daha kimle yapacak. Meclis dışı muhatap kimse yok.
- +1 yıl
ahaha guldurdun yaa :))
Ben boyle konuşarak terör yapiyorsam sizin isminiz ne olur merak ettim simdi :D - +1 yıl
ahaha bahsettiğim iktidar bile değil anlamıyorsun, kucagina dustugunuz yapı da ayrı bir terörist. . hayatiniz illegal anasini satayim :D
Soran+1 yılİsim mi? Bırak onu halk bana versin. Sen değil. Teröristler isim vermezler.
- +1 yıl
Bir de şu demokrat tavirlariniz yok mu, dur gözlerim yasardi..
Baraji gecemezseniz az çok yapacaklarinizi tahmin ediyorum
Soran+1 yılYapılacak şudur. Anayasa avrupa mahkemeye başvuru yapılır. Onun yanında erken secim için gereken imzayı toplayacagiz. Tüm oylar AKP ye geçip onu başkan mj yapalım yanı
- +1 yıl
Yapılan seçime saygı duymayacaksiniz yani..
Her seyden önce sokakları yakacaginiz aşikar
Soran+1 yılAKP savunucusu. Sen git cumaya gidince hoca kuran okuduğu zaman ben farklı fanteziler kuruyorum diyen egemen bağış olan bakanı millet vekilini Sen git onları Savun 5 milyon insanı terör say.
- +1 yıl
Benim savunucu olduğum kişiler insanlar bellidir.
Sen ilk önce farklı kible arayan baskanina hesap sor. Dinsiz HDP nin kimseyi eleştirmeye hakki yok.
Soran+1 yılYa biz Allahı peygamberi biliriz. Tayip gibi kalkıp kuranı elimize alıp kurtce kuran çevirisi yaptık. Kürtçe iman getirdik demedik. Diyanet kalkıp diyor ki kürtçe hutbe vermek dine aykırıdır. Böyle dine mi inanacan yoksa siyasete dini alet etmeyen partiye mi inanacan.
- +1 yıl
Siyasete dini alet etmek gibi saçma kelime grubu laik ve dinsizlerin kullandigi kelime grubudur. Din hayatin her yerinde olacak. Siyasetin, devletin.. Her yerin.. Ama size dokunan bu. Her dine önem verene din için cabalayana din sömürüsü yapıyor diyorsunuz.
Kabesi taksim olanlar anlayamaz.. Kabesi Taksim olanın, katliam savunucularinin, gücünü silahtan alanın, kan sevicilerin beni anlamasi güç.
Soran+1 yılValla çok şükür bizim AKP millet vekilleri gibi kuranı kerim le dalga geçen egemen bağış gibi velilerimiz yok. Adam diyor imam camide kuran okuma saçmalığı okurken ben farklı fanteziler kuruyorum diye dalga geçiyor. Benim Tayip ten beklediğim adamı parti dışına atması. Ancak Tayip ancak HDP ye kıblesi taksim der. Kendisi çok mübarek. Yazıklar olsun ki bu düşünceye.
- +1 yıl
Dine düşman olan vekilleriniz baskanlariniz var daha ne olsun?
Ya birakin bu mavallari keşke inansak samimiyetinize.. Kıblemiz Taksim diyen kendi başkaniniz..
Soran+1 yılÖyle bir kanıt nerede ben niye göremiyorum. Sen gidip caps okuyup bunu haber kaynağı olarak mi Anlıyorsun. Nedir ya.
Soran+1 yılAnladım kürt halkını sevmiyorsun. İslami tutuyorsun. Bari şu ses kaydını dinle en azından biraz sorgula. Bizimle işin yok halkı kandıran la isin var. https://youtu.be/QJf7YHWsZHE
- +1 yıl
Bozuk plak gibi aynı hikaye..
Kurt hakkini ssevmedigimi nerden uyduruyorsun? Sanki tüm Kürt halki sizi desteklermiş gibi.. Benim derdim zihniyetler
Soran+1 yılNe alaka kabe müslümanlar için nasıl vazgeçilmez ise taksimde 1 mayıs için işçi bayramının vazgeçilmez yeridir. Eylem yeridir. Niye bunu farklı yere çekiyorsun?
- +1 yıl
Yok artık asdggjjd
Ciddi misin? Kabe muslumanin kutsal yeri. Bu kutsal yeri başka yerlerle karsilastirmak ve bu yerin vazgeçilmezliğini başka bir yerle oözdeşleştirmek caiz midir? Kudüs hakkındayaptigi aciklmalar caiz midir? Mulsumanlikta yeri var midir
Seninle benim aramdaki farki görüyor musun? Egemen bağis boyle bir şey ssöylemedim diyor. Söylediğini varsayiyorum ve asla onu savunmuyorum. Hatta partinin devletin ülkenin içindeki bu gibi fitnelerin (velev ki Bağış olmasin, yine de çok çok fazla olduklari aşikar) başini kesmek için, firsat vermemek için Başkanlik sistemini savunuyor ve Erdoğani sözsahibi yapmak istiyorum. Ama sen liderinin bu laflari kesin ssoyledigini bilmene rağmen onun savunuculuğunu ppiskin pişkin yapiyorsun. SSoyleyecek sözüm kalmadi. Kiminle birlikteysen onunla haşrolursun kiyamette.
Soran+1 yılYa adam bunun vazgeçilmez bir yer olduğunu anlatmak istiyor. Egemen bağış al ve dinle
https://youtu.be/QJf7YHWsZHE
Seni Rabbinle başbaşa bırakıyorum. AKP nin son dört yılda yaptığı durumlar. İlk önce eleştirmem haksızlık olur son zamanlar. Dinle ya- +1 yıl
Okuma ve anlama kıtlığın var, yardim al.
Soran+1 yılSeninde tayibi savunmak için elinden gelini yapman 2×2=4 olduğunu söylüyorum sen yook Tayip beş dedi bende beş diyorum diyip direnmende sorun var.
- +1 yıl
Ah be, vallahi acıdım sana...
Velev ki Tayyip kotu adam olsun.. Dedikleriniz hep doğru olsun.. Vallahi senin savundugun hiçbir adamdan kotu yapmaz onu hiçbir iddianiz.
Bu son olsun, uyanman dileğiyle.. molotof, katil ve ölü sevici tayfası
Soran+1 yılBenim babam imam. Ben kürdüm. Babam kürt ve imam oylarimiz HDP bide müftü adamlarımız var. İslam düşmanı olsaydık ilk kürt halkı düşmanı olurduk. Çünkü kürtlerin müslüman olduğunu ve kapalı kadınlar İslami belki ama belki duymuşsundur. Çünkü kürt düşmanı bunlar kafir fetvası verir.
- +1 yıl
Masum sivil diyor :)) sen once devletinin toplu katliamlarına bir bak istersen. Neredeyse mağdurum diyecek.. Pes vallahi..
- +1 yıl
Mağdurum evet, ben de giyindiğim kıyafetten inandigim inançtan dışlandım.. Sokaklarda tartaklandım.. Hakaret yedim.. Değerlerime kufredildi. Yakildi satildi..
Evet o faşist düzen benim de dedelerimi bombaladı..
Ben hakkım olanı legal biçimde, silahsız kan dökmeden, analara göz yaşı dokturmeden aldım.. Hani der ya şair "Yenilgi yenilgi buyuyen zafer" işte tam da bu ! Anlamanız güç..
@Bir_Acayip_Adam
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
Terör devlet idaresine silahlı güç kullanmak suretiyle karşı koyma eylemidir. Terör örgütünün destekçiside teröristtir. Ha bazı durumlarda terör örgütünü destekleyen bazı partiler çıkar onların belki 5 milyon destekçisi olabilir ama bu o terör örgütünün sempatizanı olma suçunu ortadan kaldırmaz. Benim gözümde 30.000 den fazla asker, sivil vatandaşımızı bebek, kadın , çocuk ayrımı yapmadan katleden de teröristtir, bunlara sempati duyanlarda. Bu 30.000 kişinin içerisinde Türk te vardır, Kürt te vardır, başka milletlerden de vardır. Sonuçta hepsi terör mağduru olmuştur.
Bir de tarihi araştırmadan burada sempatizanlık yapan kör cahiller vardır. Bence onlar teröristten daha zararlıdır.
O mercimek beyinliler eğer okuma yazma biliyorlarsa aşağıdaki linkten biraz tarih bilgilerini geliştirsinler
onedio.com/haber/pkk-nin-kanli-saldirilari-391178310 Yorumla
Soran+1 yılHer ne kadar türk dersin. Dayım askerde öldü. daha nice çevre ve akraba olmayan kürt bilirim. Ancak sizin gibi terör konuşması ve terör faaliyeti yapanlar sizin gibi ancak topluma zarar verir. Halka terör diyerek ancak oturduğun yerde kendini yersin.
- +1 yıl
Birader ben halka terörist demiyorum. Ama sen terör örgütünü destekleyen bir halkı karşıma parti mensubu diye çıkartırsan ona karşıyım. HDP dediğin parti hangi duruma ne tepki vereceğini imralıda hapis yatan şerefsizden emir alıyor. Terörün bitmesi ve bunların hepsinin siyasi düzeyde tartışılması tabiki iyi bir şey ama bunu yapmak için kendinize 30.000 masum Türk-Kürt bebek-çocuk - kadın katilini alıyorsanız sizin de onlardan bir farkınız yok. Doğu anadoluda bir çok insan var bir oğlu TSK da asker diğeri dağda teröris. Gelip zorla almışlar çocuğunun birini vermezsen vururuz demişler çaresiz kalmış , Git doğu anadoluda güney doğu anadoluda yatırım yapmaya çalış. Bakalım bölücü örgüt izin veriyor mu sana. Sebebi ne. Ben söyleyeyim ordaki insan namusu ile para kazanmaya başladığında dağa çıkmasına gerek kalmayacak. Terörist de bunu biliyor ve engel olmaya çalışıyor. Yıllaca kürt kardeşlerimizin hakkını savunuyoruz edebiyatı yaptılar. Yaptıkları tek şey kan dökmekti.
Soran+1 yılYa kardeş diyorsun kürtlere ülkende kürtçe konuşmak yasak diye yasa çıkardı. Doğuda çalışmak isteyen halk zorla kısırlaştırma eylemleri bizzat devlet tarafından yapıldı. O halkın senin dediğin şekilde sessiz kalmasını mı bekliyorsun? Simdi öyle bir yönetim gitti silahları bırakmak ve mecliste bu hakki aramaya girdik. Ancak senin cumhurbaşkanın başkan olabilmek için ülkenin bakanları dün diyor HDP ye barajı geçmesi demokrasiye aykırıdır. İste biz ne yapmaya calissak bu zihniyet ten kurtulamıyoruz.
- +1 yıl
Bu ülkede kürtçe konuşmak yasak değil. Doğuda kaçakçılık almış başını gidiyor. Kaçak elektrik kullanıyorlar parasını ben ödüyorum, ben kaçak kullansam faizi ile ceza yerim. Sınırda kaçakçılık yapanlara göz yumuyorlar, Bir keresinde yanlış istihbarat sonucu kaçakçıların tepesine bomba attı uçaklar onda bile gidip tazminat ödediler ailelerine. Normalde yok böyle bir dünya. Kürt kökenli kardeşlerim ülkede istediği üniverside herkes gibi okuyabiliyor. Oy kullanabiliyor, kimsenin bir şey dediği yok. Olay bölücülüğe uzandığında terörist paçavraları bayrak gibi sallandığında 30.000 masumun katilinin posterleri taşındığında bile polis Gezi eylemlerinde ağaçları koruyan gençlere yaptığının %10 unu bile yapmıyor. Rica edeceğim mağdur edebiyatı yapmayın
Soran+1 yılSenin o dediğin tazminat çok şükür aileler almadı biz sadece devletten özür bekliyoruz dediler ve devlet alınmayan paraları geri aldı. Her can başına 30 bin TL tazminat verdiler. Millet almadı. Almazda. Parada yatırılan hesaplara 2 yıl zaman aşımından devlet tarafından alindi. Kaçakçılık diyorsun. Her askeri ve komutanlığın haberi var. Komutanlar giriş gelişte para alıyor halkta sigara ve yakıt alıp getiriyor. Burada vergisi devlete değil askeriyeye ödeniyor. Gezi olaylarında bir AC bakalım bizim hangi vekilimiz orada yoktu. Maalesef ana dili halen yasada yasak. Üstüne yetmezmiş gibi akdoğan başbakan yardımcısı kalkıp dün açıklama yaptı HDP bin barajı geçmesi demokrasi değildir diyor halk ses çıkaramıyor. Elektirik diyorsun evet bu bahane değil ancak iş güç yok halk kullanır bunu herkes kullanmıyor ve İstanbul'da elektirik kaçağı kullanan sanayilerin elektriği tüm van şehri Elektriğine bedel. Hükümet kalkıp resmi açıklama yaptı en çok kaçak elektirik marmara bölgesinde kullanıyor diye
Soran+1 yılAçıklama yapıldı.
- +1 yıl
Arkadaş ben bu hükümeti desteklemiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Genel olarak apolitik bir insanım. Çerkes kökenliyim o bakımdan burada Türk milliyetçiliğide yapmıyorum. Benim savunduğum şey şudur. Her halk her etnik kimlik bu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip olmalıdır. Haksızlıklar demokratik yolla çözülmelidir. kürt kardeşlerimizin parlementoya girmesine şeçilmesine vs de bir şey demiyorum Benim karşı olduğum şey terörizmdir. Her ne isim ve inanç uğruna yapılıyorsa yapılsın karşıyım. Dünün bebek katillerinin bu gün politikacı kisvesine girmesine karşıyım, Bu konuya sadece o bölgede değil Tüm Türkiyede yaşayan insanların karşı olması lazım. Hiç bir grubun maşası olmadan sadece kendilerini temsil etsinler o zaman ben hepsinin elini sıkarım tek tek. Ama söz ettiğin parti mensuplarından bazıları pkk kamplarına gidiyor , imralıya gidiyor açık bir şekilde dünyanın terörist kabul etmiş olduğu bir grubun ve liderlerinin maşası oluyorlar.
- +1 yıl
Bu insanlar hiç bir zaman o bölgede yaşayan halkımız temsil edemezler. Terör örgütü ile çalıştıkları sürece oradaki halkın sesi olamazlar, Bu arada Devlet ölenlerin ailelerinden özür dilesin diyorsun. Bu devletin kaymakamı gidiyor cenaze evine taziye için , linç edilmekten zor kurtuluyor. Ondan bahsetmiyorsun. Bu ülkede her daim hırsızlar kaçakçılar banka batıranlar kara para aklayanlar el üstünde tutulmuştur. Bu bakımdan o ölen kaçakçıların ailelerinden özür dilemeyenler kanaatimce çifte standart yapmışlardır. Bu konuda katılıyorum.
Soran+1 yılYa arkadaş ismet ve atatürk döneminde simdi van erciş zilan bölgesinde 15 bin bebek çocuk kadın erkek ölümlerine ses cikarmiyorsun. Kimseyi öldürmeyen bir adamı sucluyorsun. Sabiha gökçen tarafından bombalanan kadının adini hava alanına verilmesi vs çok şey hata devlette varken sen sadece kürt milletini suçlu gör. Ya milliyetçi değilim diyorsun tarafsız düşün. Senin bu söylediklerin le PKK o zaman hiç silah bırakmasın meclise girmesin ve sürekli asker ölsün bunu mu istiyorsun. Adamlar silah bırakmak için meclise giriyor ve çözüm ile barış yapmak istiyor neden suçluyu savunma gereği duyuyorsun
- +1 yıl
Ben Kürt milletine tek bir laf bile etmedim. Ben bana göre Kürt Türk demeden kendi amaclari ugruna 30.000 den fzla insan öldüren bir soysuza ( ki aslen kendisi Kürt de degildir ) terörist diyorum. Onun yaptiklarini hakli gorenlerde benim gozumde ondan farkli degildir. Kan kan ile temizlenmez tabiki baris olmalidir ama bu baris ve demokrasi kendini sozde Kurt kardeslerimizin davasina adiyan teriristlerle olacak sey degildir.
Amaclara ulasmak icin yapilan herhangi bir eylemin adina, seninde bahsettigin gibi terör denilemez, uygulayanada terörist denilemez. Fakat uyguladigi eylemin nasil uygulandigiyla alakali olan birseydir bu.
Resmî bir parti olmak terörist olmayi engellemez, 5 milyon kisinin destegini almakta terörist olmaya engel degildir. Dili icin, dini icin mücadele vermekte terörist olmaya ve olmamaya engel olan bir kavram degildir.
Ben hakkimi savunacam diye, amacima ulasacam diye silahli eylem yaparsan, bu resmî veya gayriresmî olabilir, bu hak savunmak degil, terör estirmektir.
Sen aman benim 5 milyon kisiden destegim var, ne yaparsam hakkimdir diyerek terör estirirsen ve terör estirenede maddi, manevi destek verirsen, ozaman terörist olursun. Her bilgiyi yalan, yanlista olsa, hatta paylasilan her bilgiyi kendi amaclarina göre eksik paylasirsan, cehaleti önleyemezsin. En fazla kendi tarafina cekebilirsin.03 Yorumla
Soran+1 yılKardeş ben burada yapilan her hareketi dogrulamadim hakli demedim. Ancak sen kalkıp 5 milyon insanı +oy vermek isteyen ve veremeyen yaş küçük ve yurt dışı insanları ile beraber tüm halka terör diyorsan sen burada terör konumuna düşer sin
- +1 yıl
Yazdiklarimi ya bilincsizce yanlis algiladin, ya da bilincli bir sekilde carpitmaya calisiyorsun sanirim.
1. 5 milyon insan + oy vermek isteyipte veremeyen, yasi kücük, yurt disinda yasayanlar, engelleri olanlar vs. bunlara ben terör veya terörist diye bir ithamda hic mi hic bulunmadim. Benim bu gruba ait olanlara terör dedigimi sen iddia ediyorsun şu an .
2. Tüm halk bahsettigin gruptan ibaret degildir. Bahsettigin grup sadece tüm halkin bir parcasidir.
3. Beni terörist konumuna düsersin diyorsun da, senin tanimladigin terör kavramlarina uyan hangi sucumu tespit ettin de, bu konumu bana yakistiriyorsun
4. Iyi niyetimle daha net anlatmaya calisayim. Terörist diye tanimladigim grup PKK'dir ve bunun icinde olusan gruplardir. Resmî parti olan HDP yi direkt terörist parti diye adlandirmam dogru olmaz, siyasetini sadece Meclis icerisinde ve kanunlara uygun eylemlerini gerceklestirdikleri sürece VE sadece bu yollarla siyasetlerini sürdürdükleri sürece. - +1 yıl
Ama ön bahcede demokratik eylem gerceklestirip, arka bahcede PKK ile isbirligi icerisinde olursa, bu da teröre yataklik yapmak olur, hatta demokrasiye nankörlük olur.
Bir taraftan biz baristan yanayiz deyip, ama elinden de silahi birakmaya yanasmassan o zaman her ne kadar resmî de olsan teröre bulasmis olursun. Ve temsil ettigini zannettigin 5 milyon insani da kötü temsil etmis olursun.
Ek olarak secimlerde de zorla, baskiyla, tehditle elde edilen oylar bir nevi teröristliktir. Bu yollara bas vurmayan hicbir partiye terörist denilmesi yakismaz.
Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. ulann 30 000 tane askeri şehit ettiler öğretmenleri 15 yaşındaki serabı otobüste diri diri yaktılar bebekleri öldürdüler kız çocuklarını dağa kaçırdılar okulları binaları yaktılar savcıyı şehit ettiler köydeki korucuları şehit ettiler daha ne yapacaklardı?
63 Yorumla
Soran+1 yılNe savcısı DHKP-c kürt milleti ne alaka? HDP partisi ile ne alaka?
- +1 yıl
hdp nin pkk yla ilgsi yoksa yılanın başı öcalanın mektubunu nie okudular geçen? Pelvin buldan hdp millet vekili neden utanmadan öcalandan gelen msjı nı okudu
- +1 yıl
Ve hdp li ler pkk kıyafetleriyle ocalan posterleri astı aynı yerde gelisen bir olay daha 100lerce sey gördük ama sadece gülüyoruz geçmişi unutacak halimiz yok
+1 yılBirleşmiş Milletler (BM) için, terörizm, dünyamızı tehtid eden ve mutlaka mücadele edilmesi gereken küresel bir sorundur. BM, bu bağlamda, onlarca yıldır üye devletlerin bu belayı ortadan kaldırmalarına yardım etmek amacıyla somut adımlar atıyor. Birleşmiş Milletler Küresel Terörle Mücadele Stratejisi (2006), atılan bu adımları somut bir eylem planı haline getirerek daha da güçlendirmiş ve geliştirmiş bulunuyor. Birleşmiş Milletler'in terörizmle mücadele çabaları, 2006 yılında üye devletlerce kabul edilen bu küresel strateji çerçevesinde yönetiliyor
12 Yorumla
Soran+1 yılAncak 2014 yılında çoğu ülke bunu terör listesinden çıkarıp özür diledi. Ve devam ediyor
- +1 yıl
bilmiodum dogrudur
+1 yılTerör nedir? Van da deprem olur. Türkan Şoray okul yaptırır. Onun yaptırdığı okul bile yakılır. Kendi halkının okumasını istemeyen, okulunu yakan orrrrospu çocuklarına, öğretmen yakan ibinelere teröristin hası denir, işidden farkı olmayan gahpe çocukları denir. En basitinden okul yakmak nedir?
43 Yorumla
Soran+1 yılTerör nedir? Van depremi olur yardim paketlerinde türk bayrakları çıkar. Taş gönderirler kargo ile. Müge anlı çıkar oh olsun der halk onu alkışlar. Terör nedir?
- +1 yıl
Seninkiside ayrı bir terördur :) okul yakılmasını normal karşılayan terör maşalığıdır. Gelen yardımların birilerin eline geçip kullanılmasına çıtını çıkamayıp onların ekmeğine yağ surmektir teröristliktir. Mersinde van a yardım topluyoruz diyerek toplanan malların satılmasına sorgulayamamaktır terörün parçası olmak. Onca yapılan yardımı görmezden gelendir terörist. Biz izmirden kendi ellerimizle 5 kamyon gönderdik, senin gibi Allah razı olsun diyeceğine eli kanlı okul yakan öğretmen öldüren teroriste dost olur. Hadi hayırlı işler. Bol okul yakmalar. Sizin gibiler yüzünden o çocuklar okumak yerine dağa çıkan katır sürüsünden olur
Soran+1 yılMerak etme. Gelen işemeli pisliğini üstüne yapmış elbise gibi olayları gördük. Allaha havale ettik. Toplanan paralar devlet kasasına gitti. Gıda yardımı yapan şirketler Allah ondan razi olsun diyen dindar bir halkımız var. Dine düşkün bir toplumuz.
PKK/YPG DEAŞ gibi örgütleri terör örgütü olarak kabul etmeyen ülke sayısı çok az. Terörist ayrıdır Kürt halkı ayrıdır. Terör örgütleri hiçbir zaman şerefli Kürt halkını temsil etmedi. Terörün verdiği zararları görmek istiyorsan doğudaki insanlara sor. Kaçırılan çocukları, yakılan evleri öldürülen bebekleri... HDP gibi terör uzantısı partiler de Kürt halkının haklı isteklerini terörle harmanlayarak bu örgütleri meşrulaştırma çabasında. Sen ABD parlamentosunda DEAŞ'ı övücü tek bir söz söyle bakalım seni ne yapıyorlar. Bu ülkede Kürtlerin rahat yaşamalarını sağlayacak tek şey terörle arasına kırmızı çizgi çekmiş yeni bir Kürt temsil partisidir
00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılAkp chp mhp hdp bunların hepsi terördür ülkeye zarardan baska hicbiseyleri dokunmuyor hepsinin suratna sıçıyım
12 Yorumla
Soran+1 yılBu lafı kullanan terör dür. Örnegin siz bu davranışla terör oldunuz
- +1 yıl
Al benden de o kadar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl13 Yorumla
Soran+1 yılHer kasada mutlaka Çörük elma vardır. Bir hizmet dışı olayın dışına çıkanlar. ancak bunu ne halk nede partisi ile özdeşleşemezsin
- +1 yıl
jitem yapsın pkkye kalsın ne güzel iş bir taşla iki kuş https://pbs.twimg.com/media/CEgahigWIAILbxu.jpg
ne türkleri ne de kürtleri tutuyorum benı ılgılendırmıyor bir birinizi yiyebilirsiniz
19 Yorumla
Soran+1 yılAffedersiniz Ermenimisiniz?
Soran+1 yıl@kuRSuN_66 ne molotofu? Sen mi atacan? Yoksa satırla mı tehdit ediyorsun.
Soran+1 yılZazada kürtlerin bir kolu.
Soran+1 yılSenin tanımadığın bir durum. Rakamlar kelimeler kürtçe.
+1 yılTerörist bir düzen tanımıdır.. Eğer düzen dışıysan düzen içinde terörist olarak anılırsın.. Çoğul veya tekil farketmez..
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın devlet gibi zorla öldürmek ve katliam yapıp ne kadar türk varsa öldür sonra zorla devlet kurduğun zaman hakli olursun. Böyle samimi olmaz.
Soran+1 yıl@delisorular96 sana yorum yapılmış oku
+1 yılterörist = devlet.
38 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle halkın dilini yasak eden devlettir. Yasalara insanların kılık kıyafeti yapan devlettir
- +1 yıl
zulm edip milleti daga cikmaya zorlayan da devlettir.
devlet terörist ariyorsa dönüp kendisine baksin.
ayrica akpnin hdpye terörist demesi kadar komik birsey olamaz.
demirtas gecen yil cevabini vermisti bunun öcalan teröristse terörist ile masaya oturup anlasma yapan da teröristtir demisti. bir terörist ile neyin anlasmasi yapilir? cidden cok komikler.
ak sürü daha da komik liderlerini korku sarmis hdp baraji asar korkusu algi operasyonuna basladilar bunlar hala hülog cekiyor.
Soran+1 yılDün ülkenin başbakan yardımcısı yalçın akdoğan açıklama yaptı. Diyor HDP nin barajı geçmesi demokrasiye aykırıdır diyor. Böyle zihniyet ve arasında haklisin diyen meee sesleri evet diyor.
- +1 yıl
onlar önce kendine baksin akpnin iktidar olmasi anayasaya aykiri, c. baskaniyim diye dolasan sahsiyet serefi üzerine yemin etti tarafsiz olacagina dair ama akp disinda diger partileri yerden yere vuruyor.
yolsuzluk hirsizlik ayrimcilik ne ararsan var partide.
adam cikmis hala alevilik aliyi sevmekse ben de aleviyim ama bunlarin derdi baska diye belirli bir kesimi hedef tahtasina oturtuyor.
Soran+1 yılAynen öyle ülke cumhurbaşkanı tarafsız kalsa ölene kadar seçilir. Ya gül AKP kurucusu idi. Çok fazla belli etmiyordu. Arada bir yalandan olsa taviz vermiyordu. Ancak böyle değil başkan olabilmek için diyanet bile seçime girdi.
- +1 yıl
abdestli yavsaklar.
Soran+1 yılCenabet demek daha doğru olurdu. Babam imam vanda imamlık yaparken diyanet tarafından cuma hutbesinde 1 den fazla çocuk yapmak haramdır diye hutbe gelmişti. Bu sadece doğuya gönderildi.
- +1 yıl
dogrusu abdestlerinden emin olmalari.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu izle
https://youtu.be/66MdSOn_7qQ00 Yorumla
+1 yılTerorun anlami korku demek
01 Yorumla
Soran+1 yılKorku ancak o korku işid gibidir. ya da Pakistan da oluşan örgütler gibidir
Terörist = PKK.
12 Yorumla
Soran+1 yılTerör= kendini kandıran halk olma. Müslüman isen Allah karşısına hesap verirken sessiz kalma
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım