Arkadaslar ben feraceli bir kizim ferace bol siyah elbise gibi. Ama bazen şeytanın doldurmasi ve moda tasarimcilari güzel tasarim olusturdugu icin pantolon ve tunik giymek geciyor aklimdan aonrada sacnalama kapaliligin ne anlami kalir diyorum beni teselli edebilir misinizz?
Cevabın nedir?
+1 yılFerace giyebilmek her Müslüman kadına nasip olmaz. Yani tam tesettüre uygun giyiniyorken nefsine hakim olmuşken bence böyle devam et zorlandığın zaman mükafatın daha çok olur bunu unutma. Hep özenirim bende kendini Allah yolunda tamamen kapatan ve adayan insanlara. Böyle gayet güzelsindir. Şimdi tunik giymeye başlarsan hep kısalır tuniğinin boyu sonra da açıklara özenirsin hiç yapma hazır kendini Ferace ile kapatmışken özenme. Bak mesela farklı güzel şallar eşarplar tak, içine yine pantolon giy zaten feraceden görünmez böyle de güzel hissedebilirsin kendini
13 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim kardeşim Allah sanada ve diger kardeslerimizede hakkiyla hayirlisiyla tesettur nasip etsin. :*
- +1 yıl
İnşallah çok isterim ama hiç çabalamıyorum. Çok beğeniyorum hakkıyla kapananları, sen diğerleri gibi olma.
Soran+1 yılBen yavas yavas kapanmistim hemen olmasi kolay degil imkansizda degil alistira alistira ins :*
En İyi Cevaplar
+1 yılSaygı duyuyorum öncelikle... Evde müsait bir zamanda giy dicem. Ama bu seferde ya evde giyersen ve şetan farklı yolla seni dışarda da hgiymeye teşfik ederse diyorum.. Seni yanlışa yönlendirmek istemem. Rabbimize sığın şeytanın şerrinden ve tüm her şeyden. Sana doğru yolu gosttericek yine Yaradan dur..
116 Yorumla
Soran+1 yılBirde bilincsizce kapanan insanlarin bana yasima gore baskalarinin tunik ve modern giydiklerini soylemeleri beni cileden cikartiyo
- +1 yıl
Ben açık biriyim fakat en başta dediğim gb saygı duyuyorum. O insanlar şeytana uymuş çoktan seninse aklını çelmeye çalışıyorlar. Boş ver. Bunun yaşı yoktur. Kimsenin ibadeti de onları ilgilendirmez.. Onlar için hiç o tatlı canı sıkma kuzum. Hem bu senin tercihin.. Onlar tunik giyebilir. Sen busun ve böyle kabul etmeliler..
Soran+1 yılDediğim gibi birazcik ogrenselerdi ergenlige girmekten itibaren olduklarini bilirler fakat maalesef bilincli kapanmiyolar ya anne baba baskisi ya da örf adet ki bende bir zamanla aciktim ve kapanmaya utaniyodum simdi keske daha erken kapansaydim diyorum ve kapanan arkadaslarimda
- +1 yıl
Ne mutlu ki sana bunu benimsemişsşn canım benim Rabbim dilerim yüreğindeki güzellikleri nasip etsin ömründe,
Soran+1 yılSeninde canimmm cok öptüm
- +1 yıl
Allah razı olsun canım benim bende çok öptüm
- +1 yıl
Güzellik göreceli bir kavramdır. Saygı bizimkisi.. Ve evet samimiyim. Çunkı hemcinsimle bir problemim yok. Rabbim herkese bir kader yazdı.. O daha güzel bn daha güzelim kimin umurunda. Elbet ikimizde yaşlanıcaZ.. Kıskançlığım yok çok şükür. Rabbim her yüreği güzele güzellik nasip etsin.
Soran+1 yılAteist dindar ya sarikli sariksizla alakali degil kisilik meselesi siz hangi erkege canim deseniz kufur eder cogu zaten :))) kizlarin dogalarinda naiflik kirilganlik vardir belki o yuzdendir sunuda eklemek istedim sarik cubbe gibi sunnetler bu zamanda zor ve bunu yapipta insanlara yabani gibi bakan insanlari Allah hidayet etsin kusursuz insa olmaz :)
- +1 yıl
o zaman şöyle bir sorun çıkıyor ortaya " cübbeli sarıklılar sünneti yapıyolar da biz yapmıyo muyuz? " sen nasıl dikkat çekmek istemiyorsun dimi.. işte onların da topluma ayak uydurmaları gerek.. sen sanıyo musun ki sarıklı olmayan bir erkek sarıklı birini görünce : " aaa ne müslüman adam.. keşke ben de böyle olsam" diyor? aksine : " peze**e bak cenneti kendi tekeline almaya çalışıyor, bizden farklı olmaya çalışıyor, kendi gruplarını kurup bizi dışlıyorlar, kimbilir neleri götürüyor ne haramlar yiyyor ama millete gösteriş olsun diye cübbe giyyor" diye düşünüyor erkekler ve iğreniyolar.. evet dikkat çekiyolar hem de insanları günaha sokucu bir dikkat..
Soran+1 yılHerk kiz kiskanmaz mesela ben cunku şükürler olsun kimsenin hic bir seyinde gözüm olmadi onlarin olsada. Bazi kizlar hava atmaya çalışır kendini bisiy sanar inadina sende havasini sondurursun bazen :)
Soran+1 yılO zaman benimde acilmam gerek topluma ayak uydurmam icin. Başkalarının ne soylediginin onemi yok. Baskalari yuzunden sunneti yapamam diye bir sey yok ozgurlugubu nasi istese oyle giyinir sarik cubbe unutulmus bir sunnet hadisi serifte benim unutulmus bir sunnetimi diriltene 1000 sehid sevabi verilir diyor
- +1 yıl
şapka ve kılık kıyafet kanununun kapsamında kadınların giyiniş şekilleri yoktur.. yani toplumun genel yapısı geleneksel türk baş örtüsüdür, pardesüdür.. saçma sapan hadisler ürerse böyle karmaşık bir yapı çıkar işte ortaya.. fenni sünnetçiden geçilmez ortalık ve bugünkü gibi islam bozulur.. inan bana burada okuduğum kadarıyla açıkların çoğu aslında kapalılara uyuz oldukları için kapanmıyolar.. onların genelinin samimiyetine inanmadıkları için (seni ayrı tutuyorum) .. onların günahları da haliyle kapalıların üzerlerine biniyor.. herkesin ağzında gezinen dümenden sevgi, saygı, islam sözcükleri, sahte dualar.. ama kalplere bakınca kalpler bomboş.. kapkaranlık.. kafalar bomboş.. at gözlükleri takılmış.. yabancıların gözünden bakınca adamlara hak veriyorum.. bugün islamı yaşayanlar islamı hiç güzel temsil etmiyolar.. şanslıyız ki islam üzere doğduk.. yoksa bugünkü müslümanlara bakıp islam olmak imkansız.. çok iticiler, antipatikler, dar görüşlüler
Soran+1 yılSapka Turkiyeye gelmeden once yabancilarin giyinme sekliydi osmanlinin giyim sekli sapka degildi festi. Ve kapalilarinda gunahkar olabilecegi ve en onemlisi insa oldug icin hata yapacagini düşünürsek günahları bize binermi bilmiyorum arastirsinlar tabiki bir Müslüman gibi görünmek ve davranmak zorundayiz ama baskalari kapanmiyosa ben dahada ilgilendirmez
şeytan hakikaten çok büyük alim.. sorunu okuyunca içtenlik ve samimiyet gördüm gerçekten.. mesela şeytan nasıl bir vesvese veriyor sana tam olarak? tunik ne demek bilmiyorum ama bol giyilecek bir pantalon mesela ferace dediğinin altında olmaz mı?
011 Yorumla
Soran+1 yılTunik giymem doğru değil biliyorum. Diz alti biraz bol renkli dikkat cekici bir sey bunu dusunmem bile sacma tesekkur ederim
Soran+1 yılMesela derki mini etek giy seksi ol herkesi kendine baktir vs vs
- +1 yıl
ama senin bunu yapman için şu anki mevcut çevrenden uzaklaşman gerekir.. yani dışlanırsın ortamından.. benim bildiğim şeytan bu kadar basit çözümler üretmez.. sana önce açıklığı özendirici birilerini musallat eder ve çevrelerine dahil olmanı sağlar... yani daha kompleks ve detaycı düşün.. unutma şeytan 200.000 yaşına bir alim.. ve istatistik/olasılık hesaplarını hepimizden daha iyi biliyor.. ama tek bilmediği gelecek yani gayb..
Soran+1 yılHaklisiniz ama bana daha once tunikle vesvese veriyor
- +1 yıl
bak sana haddim olmayarak bir fetva vereyim ve sen bunun üzerinde düşün.. hani kadının mahremi gerdanı ile ayak bileği arasında derler ya.. işte ona da inanma.. bu sitede o kadar çok ayak fetişi var ki.. şimdi bu fetvayı napıcan? sitede yeterince sapık görmüşündür ama hiç saç fetişi gördün mü? ben şahsen görmedim.. yani hiçbir erkek kadının saçından tahrik olmaz ama kadınlar saçlarını kapatırlar.. demek istediğim şekillere aldanma.. sen bir işi yapıyorsan niçin yapıyorsun bunu sorgula.. hayatını kapalı gezeyim ülküsü ile sınırlama.. çünkü kapalı olman demek senin cennete gideceğin anlamına gelmez.. İslamı şekilsel görüntülerle yaşamak yerine kalbinle yaşamaya çalış
Soran+1 yılNasi ortunecegin Kurandayaziyor. Kalbim temiz deyi kurtulamam herkeze gore kendi kalbi temiz nerydese o zaman bu emirler kime indi?
- +1 yıl
Kuran'da bone takıp üzerine 50 tane iğneyle türban sabitleyin de yazıyor mu? bu türbanları da en janjanlı renklerde seçin, hatta en pahalı markalar olsun vakko olsun, bide ona deri çanta kombini yapın yazıyor mu? alttan bağlamalı geleneksel türk kadını örtünmesi ile çarşaf veya ferace arasındaki farklar neler mesela yazıyor mu? saçının bir teli görünürse 5.000 yıl cehennemde yanarsın diyor mu? Kuran'da sadece örtünün diyor o da tek bir ayette.. ve bazı alimler onu zihnet eşyalarınızı örtün diye yorumluyorlar.. yani o bile ihtilaflı bir mevzu.. sen benim anlatmak istediğimi anlamamakta ısrarcı olduğun sürece kusura bakma da burada teselli araman biraz saçma olur
Soran+1 yılSiz basinizi ortmeyin diyorsunuz be boyle anladmki. Vakko takin igneleyin demiyo bende takmiyorum bunud bilin
Soran+1 yılAllah ort diyos ortmiyosan yanarsin belki Allah affetmezse yani
Allaha Sığın
şeytan yanlış yoldakilerle uğraşmaz biliyorki bunlarda benden
ama derdi devası doğru yoldakilerdir peslerini bırakmaz ;)20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
22Cevap
Dar pantolon ve tunik giymek hakkın kendini daha zarif ve şık görmek seninde diğer bayanlar gibi giydiğinde kendini çekici ve seksi hissetmen hakkın ama bu istediğin kıyafetleri giyemessen çekici ve seksi iç giyim giyebilirsin kendini daha özel hissedebilirsin gece yatarkende çekici ve fantezi gecelik giyebilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesizce yorumlar yapmayin ya hakkim feland degil kapaliligin ne anlami kaliyo
- +1 yıl
Şeytana uyma zaten şeytan senle uğraşsada sen şeytanı uzun zaman önce yenmişsin bu zamandan sonra sana bir şey yapamaz. Senin dilediğin gibi giyinebileceğin yer evindir evinde giyin zeykini al yapamadıklarının zaten istediklerini giydiğinde yine sen sen olacaksın seni kimse bu yoldan döndüremez. Az önce yazdıklarım seni kırdı ise kusura bakma.:(
Zaten güzel kapanmışsın başka hiçbir şeye özenme keşke herkes senin gibi olabilse.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlınma ama, kapalı birisin. Gelip burada buradan tesellimi bekliyorsun? Ben anlayamadım çözemedim. 2 rekat namaz kıl. Allah'a dua et, bana yardım et. İçimdeki hevesi kır diye. Biz ne yapalım sana.
12 Yorumla
Soran+1 yılKöstek olacağına destek olabilirsin mesela
Cevap sahibi+1 yılBen zaten destek oldum sana.
burada seytani bol cok insan var kardesim yanlis yer :)
23 Yorumla- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılseytanin serriden Allah sigin demen bile yeter. ve sacin bir kil bile gozukmemeye dikkat et
20 Yorumla Al evde giyersin işte değişiklik olur kimsenin görmesine luzüm yok ki?
10 YorumlaSana emredenler seni teselli edemiyor galiba , çok yazık.
010 Yorumla
Soran+1 yılNe demek bu?
- +1 yıl
Nasıl bir kınama bu ya? Sen tüm emredilenlere uyuyor musun acaba?
- +1 yıl
Bana kimse emretmiyor. @Merakperver
- +1 yıl
Müslüman değilsen saygı duy diyeceğim de neyse. İyi geceler.
Soran+1 yılKimseni imanina laf soyleyemezsiniz bir insan imanliysa imansiz dedinizmi siz imansiz olursunuz.
Soran+1 yılTe selli edemediginden degil bende suc dogru teselli icin bir cok ayet var Allah sabredenler ile beraberdir ve bir cok ayet ve hadis cok tesekkur ederim arastirmam gerek simdi aklima geldi
Soran+1 yılAllaha biz muslumanlar yuzunden mi inanmiyorsun? Cunku musluman gibi davranmiyoruz
+1 yılşeytana uyma komşu kızı namazını bıraktı bide deist olmuş ilanda etmiş yeminle yuzundeki nur gitmiş saçlar kısa civci sarısı çirkin bişey olmuş
10 YorumlaSeni teselli ediyorum en büyük şeytan insanın kendi beynidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence de al evinde giy, seni kimse görmedikten sonra günah değil haram değil
10 Yorumla
+1 yılEig sectigin kişinin nickini okudun mu?
77 Yorumla
Soran+1 yılHaha güzel tespit. Ama yaptigi yoruma bakarim nick sacma
- +1 yıl
Dipnot: " iblis ayrintida saklidir "
- +1 yıl
mesela haşema denen bir moda çıkardılar.. kadınlar da onu giyip denize giriyolar.. oysa ki bir erkek ıslanmış ve vücuda yapışmış bir giysiyi belki de mayo veya bikiniden daha seksi bulup gizli gizli bakarlar.. sen bikiniliyi cehennemde yanacak diye düşünürken, aslında farkında olmadan haşema giyip ondan daha fazla günah da işliyor olabilirsin.. bu detayları düşünmek lazım
Soran+1 yılHasemeya cok karsiyim
Evlenecek kiz var takilacak kiz var. takilacak olanlardan olma
10 Yorumla
+1 yılSen doğru yoldasn tatlım şeytanı kendine uydur 😊
11 Yorumla
Soran+1 yılUymazk o pislik :*
Kapalılar cok sacma giyinmeye başladı dikkat et
20 Yorumla
+1 yıl2 rekat namaz kıl birşeyin kalmaz.
00 Yorumla
+1 yılAçıl susam açıl (not:şeytan)
10 Yorumla
+1 yılhaha şeytanın işi gücü yok senle mi uğraşacak.
03 Yorumla
Soran+1 yılIsi o zaten arastirmani öneririm
- +1 yıl
olmayan bişey uğraşamaz D:
Soran+1 yılO sizin görüşünüz benim inandigimda inancta var ve saygi duyarim bir gu dogru yolu bulmaniz duasiyla hayirli geceler :)
+1 yılKur-an oku allaha sığın bizden yardım isteme mk
02 Yorumla
Soran+1 yılVerdigin oneriyle sonundaki kufur kelimesi celisiyo. Ve ergensin belli
- +1 yıl
Karşında baba duruyo ne ergeni. Ama sen bu sorunun cevabını bizden arıyosan salaksın aptalsın ! Açsan elini allaha sığınsan tertemiz derdin tasan kalmaz.
+1 yılTas gibi vücut hatlarin vardır senin :)
02 Yorumla
Soran+1 yılBu yorumda sonra tamamen giymekten vazgectim seni ilgilendirmez !!!
- +1 yıl
Pfff
Omu giyersen kapali olma. Ac başında gitsin...
00 YorumlaTeselli edemem. Edebinle otur.
02 Yorumla
+1 yılVucudunu beğeniyorsan kendin sıkıntı yok :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİçinde bastiramadigin bir şehvet var :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılederim
00 Yorumla giyersen çelisirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTeselli ederiz
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!