Merhabalar. Genital bölgemiz hassas ve üreme sağlığının öncüsü olan bir bölgedir. Genital bölge kararmaları hemen hemen her kadının başına gelen ve istenilmeyen bir durumdur. Kimi zaman jilet, kimi zaman ağda kullanımı uygularız. Zamanla kıl kökleri jilet işlemine tabi tutulduğu zaman daha fazla kalınlaşır. Ve çıkan kıl kökleri eski nazaran daha çabuk ve daha kalın bir şekilde uzarlar. Zamanla jilet işlemine devam ettikçe o bölgede kararmalar meydana gelir. Bu kararlamaları azaltmanın 2 formulü vardır.
- İlk Adım! Genital Bölge Temizliği!
Bikini bölgesini temizlemek en büyük ve önemli adımdır. Gerekeni hijyeni sağlamak adına sık sık temiz tutarak mikrobik hastalıklardan korunabiliriz. Kötü kokuların oluşumunun önüne geçebiliriz. Sık sık duş almalı ve bikini bölgesine sabun hada şampuan tarzı ürünler kullanmamalıyız. Bu durum hassasiyete yol açar. Bebek yağı ole masaj yapabilir ve peeling uygulaması gerçekleştirebiliriz.
-Jilet Kullanımı Yerine Epilasyona Gidene Kadar Geçici Süre Ağda Kullanımı!
Peeling ya da temizleme işlemi sonrasında sir ağda bantlarını elimizin arasına alıp 5 saniye kadar ovarak ısıtmalıyız. Daha sonra kıl köklerinin ters çıktığı yöne doğru ağda işlemini uygulamalıyız. Bu işlemi 2 haftada bir yaparak kıl köklerini seyreltmek mümkün. Buda kararlamaların önüne geçer. Daha sonra nemlendirici bir krem sürerek ağda işine son verebiliriz.
- Lazer Epilasyon Kararma Oluşumunun Önüne Geçer!
İstenmeyen tüylerden lazer ışınları operasyonu ile tamamen sağlıklı ve kalıcı bir şekilde yok edilmesi işlemidir. İstenmeyen kıl köklerini ebediyen yok eder. Kararma oluşumunun önüne geçer.
-Kararmaya Etkili Limon Ve Tuz Peelingi!
Kararan genetial bölge için oldukça etkili ve beyazlatıcı bir özelliğe ve içeriğe sahip olan bir peelingtir. •Yarım Limon •1 çay kaşığı kadar tuz Limonun üzerine tuzu sürüp limonu biraz sulandırıp sıkarak kararan bölgeye nazikçe masaj uygulamasını yapınız. 3 4 dakika kadar bu işleme devam ettikten sonra 5 dakika kadar bekleyin ve durulanın.
- Genital Bölge Kararması İçin Krem Önerisi!
Her cilt tipine uygun olan bu kremin yumuşak bir dokusu var. Mis hibi bir kokuya sahip olup cilde nem bombası etkisi yapar. Cildi besler. Leke ve kararmalara karşı etkili bir bariyer hazırlar.
- Lavanta Yağı Masajı!
Genetial bölgeye hem güzel bir koku verem hemde bakım yaparak tahrişlere ve mantar oluşumuna karşı koruyan lavanta yağının faydaları ve kullanım alanı saymakla bitmez. Peeling ya da duş sonrası sürmeyi ihmal etmeyiniz.
Kararmalara bu yöntemlerle son vermek pürüzsüz bebeksi bir görünüme kavuşmak oldukça mümkündür. Sağlıkla kalın... 🌸💙🌸
Özel Günler & Hijyen konusunda 587 cevap paylaştı.
Genital Bölge Kararması Neden olur?
Genital bölge yapısı gereği sürekli ıslak ve nemli olduğu için, havasız kaldığından dolayı kararma yapabilir. Genital bölge kararması zaman içerisinde ve bazı faktörlerin etkisiyle meydana gelmektedir.
Genital Bölge Kararması Sebepleri Nelerdir?
Östrojen hormonunun fazla salgılanması genital bölge kararmasına neden olabilir. Özellikle ergenlik ve hamilelik dönemlerinde salgılanan yüksek östrojen.
Hamileliğin önlenmesi için kullanılan doğum kontrol hapları da içerdikleri östrojen hormonu sebebiyle genital bölge kararmasına neden olabilir.
Güneş altında uzun süre kalmada genital bölge kararmasına neden olabilir. Kapalı olduğu, doğrudan güneşe maruz kalmadığı için etkilenmez olarak düşünülse de yine de etkisi vardır.
Yaş ilerlemesi de sebepler arasındadır. İlerleyen yaşa bağlı vücuttaki değişimler arasında genital bölge kararması da vardır.
Vajina temizliği için kullanılan kimyasallarda kararmaya neden olabilir.
Genital bölgedeki tüyleri temizlemem amacıyla kullanılan jiletlerde aynı şekilde genital bölge kararmasına neden olur.
İç Genital Bölge Kararması Nedenleri Nelerdir?
Yukarıda saydığımız sebepler dış genital bölgeye aitti. Bir de bunların dışında iç genital bölgeye ait kararma sebepleri vardır. Onlarda aşağıda belirttiğim gibi:
Uzun süre yaşanan cinsel hayat
İlerleyen yaş
Normal doğum
Tüy almak için jilet kullanmak
Vajinada yaşanan enfeksiyonlar
Yanlış iç çamaşırı kullanımı
Vajinada yaşanan sürekli terleme
Genital Bölge Kararmasının Tedavileri
1- Genital bölge beyazlatma uygulamaları (lazer)
Geniyal bölge beyazlatma uygulamaları ameliyatsız estetik uygulamalardır. Lazer en bilinen çeşitidir. Lazer ile kararma olan bölgedeki kararmaya sebebiyey veren melanin hücreleri yok edilir. Ayrıca lazer işlemi sırasında lazer ışınları bölgedeki dokuların canlanıp sıkılaşmasını sağlayarak daha genç bir görünümede sebep olacaktır.
2- Genital bölgeye kese yapılması
Genital bölgedeki kararmanın asıl nedeni ölü deri birikmesidir. Haftada 1 veya 2 kez genital bölgenize kese uygulaması yapabilirsiniz. Yalnız kesenizin zarar vermemesine ve tahriş etmemesine dikkat edin. Bu kese işlemi genital bölgedeki ölü deriyi atacak ve zamanla beyazlamasına neden olacaktır.
3- Limon suyu uygulaması
Özellikle koltuk altında daha çok işe yarasada genital bölgede de kullanılabilir. Uygulama şekli ise çok basittir. Limon suyunu genital bölgenize sürüp bir kaç dakika masaj yaptıktan sonra su ile durulayıp güzelce kurulamalısınız. Yalnız genital bölgenizde bir yara veya kesik olmamasına dikkat ediniz. Aksi takdirde yanma ve acı hissiyle karşı karşıya kalırsınız.
4- Yoğurt ve limon karışımı
Yapmanız gereken yine çok basit. Bir kaşık kadar yoğurt ile yarım limonun suyunu karıştırıp kür haline getirdikten sonra haftada bir veya iki kez genital bölgenize uygulayabilirsiniz. Uygulama şekli ise: karışımı sürüp biraz bekledikten sonra yıkamak.
5- Krem
Genital bölge kararması için çeşitli kremler vardır. Doktor gözleminde bu kremlerden kullana bilirsiniz.
6- Ağda
Kesin çözüm sağlamamakla birlikte jilet yüzünden oluşan kararmayı beyazlatma özelliği vardır. Jiletten dolayı kararmış genital bölgenize ağda uygulayabilirsiniz.
7- Zerdeçal kürü
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ile yarım limon suyunu karıştırıp uygulamalısınız. Haftada 2 veya 3 kez kullanabilirsiniz. Karışımı genital bölgenize sürüp 10 dakika bekleterek ardından ılık su ile durulayarak uygulayabilirsiniz.
8- Aloe vera
Aloe veranın jeli cilt sorunlarının tedavisinde sıkça karşımıza çıktığı gibi genital bölge kararmalarınada iyi geliyor. Kullanımı yine çok basit. Aloe verayı kesip jelini genital bölgenize sürerek uygulayabilirsiniz.
9- Elma suyu
Bir veya yarım elmayı rendeleyip, suyunu sıkıp, genital bölgenizde kararma olan bölgeye sürerek uygulayabilirsiniz. Haftada 2 kez yapmanız dahilinde fayda göreceksinizdir.
10- Zeytinyağı masajı
Zeytinyağın onarıcı etkisi sayesinde vajina kararmasinı beyazlatmada da etkilidir. Zeytinyağı ile genital bölgenizde kararma olan yerlere masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Benim bildiğim genital bölge beyazlatma yöntemleri bunlar. Umarım eksik veya yanlış bilgilendirme yapmamışımdır. Son olarak eklemek istediğim şey: Ne olursa olsun kendinizi sevin, kendinizi sevmekten asla vazgeçmeyin. Sizin kusur olarak gördükleriniz sizi siz yapan değerlerdir. Mutlu olmak için kusursuz güzelliğe ihtiyacınız yoktur, mutluluk sizin içinizdededir. KendiniI sevin ve kendi bedeninizle barışık olun. 🌼💜
Merhaba, genital bölge kararması için bazı püf noktalar vereceğim, umarım beğenirsiniz.
Bioderma Pigmentbio Sensiteve Areas
Hassas, özel bölgeler ve eklem bölgelerinde görülen kararmaların azaltılmasına ve cildi aydınlatarak cilt tonunu eşitlemeye yardımcı nemlendirici ve yatıştırıcı etkili bakım kremi eklem bölgelerindeki (dizler, dirsekler, koltuk altları, uyluklar ve kasıklar) ve diğer hassas bölgelerdeki kararmayı azaltmaya ve cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Ciltte hassasiyet nedeniyle oluşan kızarıklık görünümünün azalmasına destek olur. Bende koltuk altım için kullandım, etkisini gördüm tavsiye ediyorum. Trendyol'dan sipariş edebilir, yorumlara bakabilirsiniz gayet beğenilen bir ürün.
Karbondioksit (CO2) Fraksiyonel Lazer Cihazı
Bulunduğunuz şehirde iyice bir araştırma yaparak, bu cihazı kullanan birine muhakkak gidin. Lazerle genital beyazlatma ile epidermistek işlem öncesi genital alana uygulanan anestezik madde içeren kremler ve daha sonrasında yapılan lokal enjeksiyonlar sayesinde işlem sırasında hissedilen ağrı belirgin azalır. Karbondioksit lazer ile genital bölge beyazlatma 20 ile 25 dakika süren bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılan işlemler ağrısız, acısız bir şekilde gerçekleşmekte, böylelikle etkisini görebilirsiniz.
Ağda Yapmayın
Sürekli ağda yapmakta, genital bölge kararması yapabiliyor. Mecbur kalmadıkça yapılmamasında fayda var, bir kadın olarak kendinize en yapacağınız en büyük iyilik lazere gitmek. Zaman kaybetmeden iyi bir yer araştırıp, gitmenizi istiyorum.
Karbonat
Bikini bölgesindeki kararmalardan kurtulmak için birçok kişi karbonat maskesinden yararlanıyor. Yapımı ise son derece kolay: 1 yemek kaşığı toz karbonat, ve 1 yemek kaşığı limonu sıkarak macun kıvamına gelen kadar karıştırın. Bölgeye sürüp on dakika bekletin ve arındırın. Haftada 2 kere muhakkak yapın, cildinizin açıldığını göreceksiniz.
Yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu karıştırın. Genital bölgenizin kararmış yerlerine uygulayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra iyice yıkayın ardından bebek pudrası dökün. İsterseniz her gün yapın, sadece genital bölge değil, kararan her yere kullanılabilir.
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz zerdeçala yarım limon sıkın. Zeytinyağıyla genital bölgenize masaj yapın. İyice karıştırın, macun kıvamına gelene kadar genital bölgenize sürün 10 dakika bekletin. Faydasını görmek için haftada 2 mutlaka yapın.
Limon Kürü
Haşladığınız limon suyunu, kese yardımıyla tabikide ılıdıktan sonra genital bölgenize, masaj yaparak iyice ovun. Bu yöntemi karardığı bölgeye istediği kadar ovarak masaj yapabilirsiniz. Renginde açılma göreceksiniz.
Genital Bölge Beyazlatma Kürü
Bir kahve fincanı elma suyunu alıp, yarım tatlı kaşığı sıkılmış limon suyu, bir yemek kaşığı vazelinle karıştırın. Macun kıvamına gelecek ve genital bölgenize sürün. Vajinanız nemli veya ıslak olmasın etkisini göstermez. Vajinanızın kuru olduğundan emin olduktan sonra bez veya kese yardımıyla vajinanıza sürün,10 dakika masaj yaparak. Yaptıktan sonra iyice durulayın. Bu tüm yöntemlerin ardından muhakkak bebek pudrası kullanın sivilcelenmemesi için cildinizi korur. Benim yöntemlerim bu şekildeydi, umarım size yardımcı olabilmişimdir. Son olarak şunu da eklemek istiyorum jilet veya ağda yapmayın, mecbur kalmadıkça. Kesinlikle ve kesinlikle lazere gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Kendinize iyi bakın.💞
Bakım, güzellik rejimlerimizin çoğunun önemli bir parçasıdır. Vücudumuzun tüm bölümleri arasında özel alanlarımıza bakmak her zaman öncelik listemizin en altındadır. Vajinal cilt hassastır ve kızarıklıklara, alerjilere ve koyu lekelere eğilimlidir. Yakın bölgemizdeki koyu ten, çoğumuzun hayatımızın bir noktasında mücadele ettiği bir şeydir. Piyasada bulunan cilt beyazlatıcı kremler daha koyu hale getirir ve alerjik reaksiyonlara neden olur. Koyu cilt genellikle kötü beslenme alışkanlıklarına, sigaraya atfedilir. , tüy dökücü kremler, dar giysiler, cilt enfeksiyonları, kalıtım, yaşlanma ve obezite. İşte vajinayı doğal olarak beyazlatmanın en kolay 10 yolu.
Bir kase alın ve 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın, karışımı mikrodalgada yaklaşık 20 saniye ısıtın. Karışımı vajinaya uygulayın ve 15 dakika bekletin. Gül suyu kullanarak karışımı çıkarın. Bu en etkili formüldür gül kişisel bakımda bir efsanedir.
Biraz ayran ve bir pamuk top alın. Pamuk topunu süte batırın ve en az on beş dakika boyunca vajina bölgesinde nazikçe çalıştırın. Ayran, cildin koyulaşmasını gideren bir peeling maddesi görevi görür. Ve aynı zamanda nemlendirir ferahlatır.
Salatalığı ezin ve salatalık ve aloe veradan zengin bir macun yapın, 15 dakika boyunca etkilenen bölgelere uygulayın. Soğuk suyla durulayın. Doğal genital bölge dezenfektanıdır bu.
5-7 dakika yoğurt ile vajinal bölgeye masaj yapın. 15 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Yoğurt çok inanılmaz bir etkiye sahiptir içine birazda karbonat koyabilirsiniz.
Sandal ağacı, domates suyu, limon suyu ve salatalık suyundan bir macun yapın. Bu karışımı vajinanın aydınlatmak istediğiniz duvarlarına uygulayın ve bir süre bekletin. Bu işlemden sonra soğuk suyla yıkayın ve cildinizi kurulayın. Cildinizde bekletin biraz bi süre.
Vajinanızı hafifletmek için patatesi kesin ve vajina çevresinde dairesel bir hareketle döndürün. Patates, etkilenen bölgeyi hafifletmelerini sağlayan doğal bir ağartmadır. İçinde bulunan nişasta ile mükemmel beyazlatır.
Bölgeye esansiyel zeytinyağı ile masaj yapın ve gece boyunca bırakın. Bu çare sadece cildi aydınlatmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kırışıklıkları azaltır ve cildi yumuşatır.
Limon suyunu, biraz suyu bir yemek kaşığı bal ile karıştırın ve vajina duvarlarına nazikçe uygulayın. 3 ila 5 dakika bekletin ve sonra durulayın. Ilık suyla yıkayın.
Bir yumurtanın beyazını köpük köpük olana kadar çırpın. Macunu sürekli olarak vajinal bölgeye uygulayın. Kurumaya başlayınca soğuk su ile durulayın.
Bir kase alın, 1 çay kaşığı aloe vera jelini bir tutam zerdeçal ile karıştırın. Macunu vajinal bölgeye uygulayın. 20 dakika oturmasına izin verin. Ilık suyla durulayın ve silin. İşlemi günde 3 kez tekrarlayın
Aloe vera kesinlikle düzenli olarak kullanın böyle sonuçların önüne geçmesi açısından.
Merhabalar 👋 Sorunuza denk gelmişken bir de ben görüşümü paylaşmak ve elimden gelebildiğince yardımcı olmak istedim. Bu sorun maalesef hemen hemen her kadının yaşadığı bir sorun haline geldi ve çeşitli yöntemlerle kararmalar giderilmeye çalışılıyor. Tabi bu kararmanın bir sürü nedeni olabilir , izninizle bu nedenleri sırasıyla inceleyelim.
Genital bölge kararmasının nedenleri nelerdir?
Genital bölgenin kararmasının çeşitli nedenleri vardır, ilki biyolojik nedenlerdir. Mesela ten rengi ve hormon değişiklikleri bölgenin kararmasına sebep olabilir. Ten rengi koyu olan kişilerin genital bölge kararmasına yakalanma ihtimali daha yüksektir, ayrıca bedenindeki hormonal değişiklikler kararmaya neden olabilir. Peki nedir bu hormonal değişiklikler? Hamilelik, emzirme, doğum veya ergenlik dönemi gibi özel dönemlerde bedendeki hormonların seviyesi değişir. Bu değişim kadınlarda genital bölge kararmasına neden olabilir. Her özel gün geçiren kişide bu görülecek diye bir kural yok ama bu ihtimallerden bir tanesidir.
Genital bölge kararması nasıl geçer?
Bu kararmayı geçirmek için çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan biri limon suyudur. Kararma ölü hücrelerin aynı bölgede birikmesiyle meydana gelir, limon da hem koltuk altı hem özel bölge kararmalarına iyi geldiği için sıklıkla Kadınlar tarafından tercih edilir. O bölgede yara varsa başka yöntem deneyin çünkü limon yakar.
Bir diğer yöntem yoğurt kürüdür. Yoğurt ile bir miktar limon suyunu karıştırıp kür yapabilirsiniz kolayca ve bu kürü kararan bölgeye bir kaç kere uygulayın ve sonra durulayın.
Diğer önerim ise sık bildiğiniz bir yöntem, kese. Hafif hassas bir kese ile kararan bölgeye haftada bir kaç kez kese atabilirsiniz. Yalnızca kesenin hassas olmasına dikkat edin, aksi durumda tahrişlere neden olabilirsiniz.
Genital beyazlatıcı kremler işe yarar mı?
Genital bölge beyazlatıcı kremlerin işe yaradığını düşünüyorum, kadınlar daha iyi bilir ama cilt tiplerine uygun ve kaliteli ürün aldıktan sonra büyük oranda olumlu sonuç alacakları kanaatindeyim.
Benim önerilerim bu şekilde umarım yardımcı olabilmişimdir. Tüm üyelere buradan selamlar olsun, kendinize iyi bakın hoşçakalın 🌺👋
Özel Günler & Hijyen konusunda 435 cevap paylaştı.
Genital bölge kararması hepimizin ortak derdi olabilir. Ölü derilerin birikmesi sonucu, kararmaların meydana geldigi ve sürekli bizi rahatsız eden bir konudur, şimdi kendi uyguladığım yöntemlerimden bahsedecegim, bende o kadar şey denedim ki. Kararmaları önlemek için, ve genital bölgeyi beyazlatmak için efsane sonuçlar aldım dilersen hemen tarife geçelim ; Limon SuyuLimon Suyunun genital bölgeyi beyazlatıp, renk tonunu açtıgı ve kararmaya önlediğini bir çogumuz biliyoruz. 4 5 damla limon suyunu genital bölgeye sürüp 5 6 dakika bekletip mendille silin. Daha iyi sonuç almak için haftada 2 kez bunu uygulayın böylece hem renk tonunu açmış, hemde kararmaları önlemiş olacaksınız. Limonun zaten renk açıcı özeliği oldugunu hepimiz biliyoruz. Elma Suyuİhtiyacımız olan şey 1 çay kaşığı vazelin ve yarım bardak elma suyu. İçine 1 çay kaşığı da limon suyu ekleyebilirsiniz, bu üçünü karıştırıp genital bölgeye sürüyoruz. Sürerken genital bölgenin kuru olmasına dikkat edin. 10 dakika bekleyebilirsiniz, bir bez yardımı ile kuruladıktan, sildikten sonra duşa girin. Zeytinyağı MasajıZeytin yağı da, hem nemlemdirme hemde renk açma konusunda oldukça iyidir. Onarıcı etkiye sahip zeytin yağını Bir miktar aldıktan sonra genital bölgeye uygulayıp biraz bekletin. Böylece hem nemlendirmiş hemde kararmaları önlemiş olacaksınız. Bunu hafta da 2 kez yapabilirsiniz. Aloe Vera JelGenital bölgede ki kararmayı en kısa zamanda beyazlatan, kararmayı önleyen yöntemlerden biride aloe vera jeldir. Ortadan ikiye böldüğünüz aloe vera jeli genital bölgeye sürün 25 dakika bekleyip durulayın. Aloe veranın içeriğinde ki bileşenler sayesinde hem kararmayı önleyecek, hemde ölü derilerden arındırılmış bir genital bölgeye sahip olacaksınız. Bunu haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Şimdiden hepinize çok kolay gelsin 💚
Öncelikle tamamen kendi deneyimlerimi aktaracağım epilasyon, jilet , ağda vs lazer'e göre daha çok kararma yapıyor en azından benim için hem kalıcı hemde daha beyaz bir ten için ben lazere gitmek bence en iyi yöntem. Kararmayı sadece alınma yöntemi de yapmıyor hormonal veya dış faktörler etkiliyor Beyazlatıcı kremler satılıyor araştırabilirsin ama ben wlab denen kremi kullanmıştım ve oldukça memnun kaldım. Ayrıca doğal bir kaç yöntem ve öneri var atacağım sitede ben bunları denedim ama %100 sonuç alamasam da %60 işe yarıyor Ve son olarak demek istediğim birşey var ki yaptığın her bakımı düzenli yapmazsan bir yerden sonra başa dönüyorsun ve ayrıca bu önerdiğim yöntemler kararmayı tam anlamıyla mankenlerin gibi bembeyaz olmuyor evet oldukça işe yarıyor fark edilmiyor fakat bazı işlemler olmadan ten rengin gibi olması zor 🤗
Merhaba🎈 Genital bölgede ölü derilerin birikmesi sonucu kararalar meydana gelir. Haftada 1-2 sefer kese yaparsan ölü derilerden arındırmış olursunuz, zamanla beyazlamaya başlar. Bunun haricinde doğal yol olarak; Aloe Vera Jel, Limon, Elma Suyu, Zeytinyağı kullanabilirsiniz.☺
Tüylerden arındırdıktan sonra bir bardak suyun içine bir iki damla limon suyu ve 1 kaşık karbonat ile yeniden temizlenir. Bu olay tüylerin artışında azalmaya neden olduğu gibi aynı zamanda beyazlamasınada neden oluyor. Fakat buradaki ince detay biraz can yakıcı olabiliyor gülü seven dikenine katlanır diyorsan eğer dişini sıkıp yapmalısın bir kaç ay içinde farkı görürsün. Aynı oranda yine tüylerden arındaktan sonra patatesi soyup koltuk altı ve genital bölgeye güzelce uyguluyoruz. Pirinç suyundada aynı oranda beyazlatma görülüyor. Pirinci haşlayıp suyunu uygulayabilirsin. Bunu koltuk altınada yapabilirsin. Bir ay yapıp bir ay atlayınca hiç bir faydasını da göremezsin. Yani sabırlı olmak lazım diyorum. Kreme gelince açıkcası ben tavsiye etmiyorum doğallıkltan ve organijlikten yanayım. Kozmetik ürünleri ne zaman kullansam durum benim için daha çıkılmaz hal aldı. Ama sen yinede denemek isterim dersen tercih senin.
Bence o kadar sorun etme :) Benim sana tavsiyem tüyleri aldıktan sonra her duşunda bölgeyi lifle ama unutma *her duşunda* krem falan kullanmak isteyeceksen hiç oralara girme derim çünkü alerji olabilir ve krem uygulamak ne kadar faydalı olabilir ki sarkmaya sebep olabilir yani doğal yöntemden kullanmanı tavsiye ederim kremin içinde bilmediğimiz binbir çeşit kimyasal var. Kendin için uygun olanı yap bence ve ten hassasiyetin çok önemli :)
Kararma normal bir şey sinir doku fazla olduğu için. Her ne kadar alma yönteminden sonradan kararma oldu desek de zaten orası açık renk olmaz (genetiğin uygun değilse). Hassas bir yer olduğu için de bence bir şey kullanma eğer çok rahatsızsan doktora gidebilirsin en azından daha az hasar alırsın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genital bölgenizin kararmaması ve beyaz kalmasını istiyorsanız öncelikle sürekli genital bölgeyi tüylerden uzak tutmalısınız (jilet dışında ağda olabilir epilasyon olabilir ) yani sürekli almalısınız o bolgeyi ve dustaykende soğuk suyla yıkayın ordaki kan dolaşımını hizlandiricak ve diri tutacak ve beyaz bir aydınlık katicaktir :) uygularsanız
1 süte Bi kaşık karbonat ekliyorsun kararan yere sürüyorsun 5 dk kurumasını bekledikten sonra limonla ovalıyorsun. krem olarak da Herba Derm renk açıcı krem var iki yöntem de fazlasıyla sonuç gösteriyor.❣️
Hiç ilaçlarla, kremlerle vakit kaybetme. Bir patatesi ikiye böl üzerine karbonat serp kararma yapan bölgerine her gün 20 dk masaj yapar gibi uygula 2 haftanın sonunda şaşırırsın.
Sana tek bir krem öneriyorum Expigment kremi her akşam yatarken sür Koltuk altlarin dirsekler dizler Hicbirsey kalmiyor adi ustünde pigment yeniliyor.. İyi pembişler...💋💋
1er yemek kaşığı yoğurt limon suyu domates suyu birebir ama agdadan 3 4 gün sonra traş bıçağı kullandiysanda biraz çıkmasını bekle çok yakar çünki hatta çıkmış halde sürmek daha iyi kıllar karışımı deride tutuyor karışım sivilasiyor çünki sürüp bir 10 15 dk kalmalı ya bir etek giyin ya da yatarak uygulayın 1 hafta düzenli uygulamada sonuç çok iyi
Bu büyük ihtimalle ten rengi ve hormonlardan oluyor esmerim ben de hiç bir sorunum yok ama bu hafif kararma dahi olsa çok sinir bozucu. Kesin çözümü de lazer beyazlatma
Limon tuz diyenleri dinleme sakın oraya limon sürme zıp zıp zıplarsın annem dememişte gereksiz biri demiş:))bu arada en nasildi :Daynı durumdayız bence çok takma bu konuya bende hatırlamıyorum öyle miydi sonradan mı oldu:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Starwhite adi ama bu pahali eger ucuzunu istiyorsan expigment canim :)
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
starwhite mi, cok mu pahali? eczanedn aliniyo dimi
vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir. fakat kararma olan bölgede yara veya tahriş durumu varsa, limon ile beyazlatma işlemi yapılması uygun görülmemektedir, yarım elma rendelenir ve suyu kararma olan bölgelere sürülerek masaj yapılır. bu işlemin haftada 2 kez uygulanması vajina bölgesinin beyazlamasını sağlayacaktır, vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Renk pigmentlerinden kaynaklanan genital bölgede kararma, östrojen hormonundan kaynaklanabiliyor. Yaşın ilerlemesi ile bu bölgede renk değişimi de meydana gelebiliyor. Hamileliğe bağlı olarak da ortaya çıkabilen genital bölgede kararmaya hormonal bazı faktörler de yol açabiliyor. Aynı zamanda hatalı lazer uygulamaları ya da bu bölgeye sürülen bir krem dahi kararma etkisi gösterebiliyor. Doğum kontrol hapları kullanma, güneşlenme, cildin nem kaybetmesi bu problemi beraberinde getiren unsurlar arasında bulunuyor. havasız kalması ya da çeşitli epilasyon yöntemleri de ciltte kararma yapabiliyor. Ancak bilinmesi gereken unsur, bunun bir hastalık olmadığıdır. Vajinal estetik yöntemler ile kolaylıkla ortadan kaldırılabilecek bir sorun olduğunu söyleyebiliriz.
Öncelikle Bölgeyi temiz tutmak gerekiyor. Hava alan iç çamaşırları tercih edin sentetik yani naylon ürünler kullanmayın. Bu tür ürünler bölgeyi havasız bırakıyor ve kararma başlıyor.
Bölgenin hava alması çok önemli dedik aynı şekilde genital böyle temizliğide çok önemli bölgenin temiz ve havadar olması kararmayı önler.
Özel Günler & Hijyen konusunda 2,8b cevap paylaştı.
Vajina yapısı itibari ile dermatolojik olarak çok hassas ve mukoza ya sahip olduğu için nem yapısı olarakta kritik bir bölge Yorumlarda bahsedilen limon tuzu ya da domates gibi asit seviyesi yüksek ürünler zarar verebilir Bu noktada eczaneye danışılarak çözüm yoluna gidilmelidir
Bu konuda uzmanım fotoğraf atabilirsen daha iyi yardımcı olabilirim ama görmeden söyleyebileceğim kadarıyla bol bol havalandirman lazım sürekli iç çamaşırını degistirmelisin hava alması özellikle kararmanin önüne geçecektir temizliğine de çok dikkat etmelisin
Kız demişsin ama 1 tane bile kız cevap vermemiş daha :D erkekler olmasa yandınız :D bence bu tür şeylerde doktora baş vurmalısın. Doktorun önereceği ilacı almalısın.
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
evt ya cok dusunceli, yardim sever bu ks''daki erkekler :D
Bak ilk önce bunları karıştırıyorsun sonra kararan bölgeye sür kurumasını bekle, kuruduktan sonra bebek pudrası sürülüyormuş. Genital ve koltuk altı içinmiş sende kullanabilirsin.
İnternette bir sitede gördüm kızlar yorum yapmış buna işe yarıyor diye, orasını bilmem ama zaten çay kaşığı diyor bir elmanın suyunu sık daha sağlıklı olsun.
dogru bunu denicem :) ama elmanin suyunu nasil sIkIcam ayrica bin cesit elma var :D hangisini yapmaliymisim birde hergun mu yapmaliyim kizlara sor bi :P ahah
Dur telefon açıyım :D evet her gün yap bunu kendim diyorum mantık olarak düşününce kararmalar geçtiğinde haftada bir yapmaya devam et tekrar olmaması için önlem alırsın zaten bir zararı yok doğal maddeler. Elmayı limon sıkacağında bastır iyice biraz parçalanır ama suyunu elde edersin. Elmayıda yeşil olanından al benim tavsiyem :D taze yem yeşil olsun.
hergun hergun de limon elma dayanmaz :D tamam yesil elma alm, nasil sIkacaksm ben bunun suyunu limon sIkacaginda ne kadar bastirirsam bastiriym suyu cikmaz bence :/ neyse
Bak şimdi elmayı alırken suyunu sıkacağını söyle ona göre elma versin görmüşsündür bazı elmalar kuru olur bazıları da ısırdıkça suyu akar satan adam onu bilir, ona göre elma alırsan suyu çıkar merak etme ayrıca çay kaşığı zaten küçük sulu bir elmadan baya çay kaşığı elma suyu çıkartırsın.
Şaka bir yana havasızlık, kullandığın iç çamaşırı, güneş ışığı, kullandığın bakım ürünleri vs etkiliyor. Hepsini doğru yaptıysan yinede geçmiyorsa genetiktir. Değiştiremezsin.
Bakın bunlar tıbbi şeyler bizler doktor değiliz git bi doktora sor söylesin ne yapacağını anlatsın haaa kararmasıda okadar önemli değil sonucta kimse görmüyor
Limon maskesi veya limon masajı genital bölgede tahriş yok ise en etkili doğal yöntemdir. Var ise aloe vera jel, elma suyu veya zeytinyağı ile masaj da sonuç veriyor
Kısa ve öz Portakalın kabuklarını ezin ve bir miktar yoğurtla karıştırın. Bikini bölgesi( vajina) kararması olan bölgeye belirli aralıklarla uygulayın. Balı süt tozunu ve bir miktar badem yağını karıştırın. Macun kıvamına getirdiğiniz karışımı kararma olan vajina bölgesine sürün.15dk beklettikten sonra yıkayın.
Özel Günler & Hijyen konusunda 520 cevap paylaştı.
Genelde tüy dökücü kremlerden olur veya hamam otu sebep olur ama bunun çaresi kremler değil güzellik merkezlerinde beyazlatma işlemi yapılır ve uygun fiyat
🤣🤣🤣🤣 kanka düşünsene kadın beyaz tenli ya da buğday tenli. Vajinasının etrafı kararmış ne düşünüyorsun. Onun çileğine küçük öpücükler atarken hiç mi görmeyeceksin 😅
Özel Günler & Hijyen konusunda 7,7b cevap paylaştı.
Öncelikle ağda epilastör gibi yöntemleri bırakmalısın.Onlarda kararmaya neden olur.Sonra iyi bir laze rmerkezine gidip epilasyona başla.Duruma gör ekrem kullanırsın açılmazsa.
uzun güneş altında kalman sonucu olabilir fazla kalma derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ya sizinki de dertmi allasen Hafif kararmalar normal göze çarpmaz Azeri bir sevgilim olmuştu bir yıllık bir beraberlik İlk gördüğümde şaşkınlığımı gizlemek için gözlerimi kapamıştım 🙂 çok aşırı bildiğin siyah Ama bakım temizlik herşeyi kapatıyor inanın Onlarda öyle yaratılmış Dert etmeyin güzel kokun temiz olun tamamdır
Gerçekten ben bu kızları anlamıyorum. Genital bölgedeki esmerlesme bence çok daha çekici kılıyor o bölgeyi. Ozellikle beyaz tenli bi kızın anüs deliği civarındaki esmerleşmeye ölüp bitiyorum resmen. Bence olduğunuz gibi kalın 🤭