Devlet yurdu - sadece ilk yıl arkadaş bulma amaçlı
Özel yurt - eve bir alternatif
Aile yanı - duma duma dum kırmızı mum . . .
Yorumlarınızdan çıkardğm sonuçlar . . . :)
Cevaplarınız için teşekkür ediyor + 1 leri basıyorum . . . :)
akraba yanında kalmak zor. ne kadar çok iyi olursanız olun bir süre sonra ters gitmeye başlıyorsunuz evdekilerle. ( tabi gereksiz bir sorumluluk duyguları oluyor. hele evde yaşlı bir insan varsa daha zor. ben yaşayamadım. ) veya ben ters bir insanmışım.
şimdi apartta kalıyorum. elektrik, internet cartu curtuyla uğraşmıyorum fiyata dahil amag*tkadar odaya sahibim. yayılmayı seven, canı sıkılınca evde turlayan, buz dolabıyla uzun bakışmaları ( buz dolabı da minicik. ) olan, balkonu, bahçeyi seven, pencereden sokağı izleyen ( şimdi ancak apartman boşluğuna bakabiliyorum. ) biri için bu apart biraz kapana kısılmışlık duygusu verse de genel olarak memnunum. yemek hiç yapmadım ama şurda birkaç günüme bakarsam bu sorun olmayacak gibi. beceremem, çok zamanımı alır diye bakmamalıymış. yemekler ve bulaşıklar az zaman alıyor ve bütün gün sana kalıyor. önceden tek yaşamadığımdan olsa gerek bu kadar çok boş zamanım olduğunu bu kadar iyi göremedim. günümü dolduramıyorum resmen. ama dersler başlayınca değişir bu.
haliyle masraflar artıyor aparta çıkınca. bunun için okul kütüphanesinde çalışma düşünülebilinir. ben düşünüyorum bakalım nasıl olacak.:)
Eve çıkmayı tavsiye etmem.Ev arkadaşlarıyla sorun yaşanabilir aç kalma ihtimali var.Elektrik parası su parası kirası aidatı derken masraflar artıyor.Evdeki arkadaşlar gidince evde tek başına kalmak zorunda kalırsın.Devlet yurdu belki ama orada da kalabalık oda sorun olabilir.En temizi maddi yönden rahatsanız özel yurttur.2 veya 3 kişilik odalarda gayet rahat edersiniz.Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğiniz hazır olur.cebinizde paranız bile olmasa yurtta yemek olduğunu bilirsiniz.Yurt aylığını ödersiniz fatura ve aidat gibi giderler kafanızı kurcalamaz.Yalnız kalmazsınız ve güvende olursunuz.ayrıca apart tarzı özel yurtlarda var.Bunlarda tercih edilebilir.Ben ilk sene özel yurtta kalıyordum.benim kaldığım yurt dandik bile olsa 2.sene eve çıktığımda keşke ayrılmasaydım demiştim.
demekki arkadaş seçimlerinde zorlanıyorsun gerçekten ne yazıkki..Benim 3 yılım bitti hiç yurtta kalmadım :)) ama ev arkadaşlarımla herhangi bir sorun yaşamadım yaşayacağımıda sanmıyorum ve çoğu arkadaşım misafirliğe falan geldiğinde ortamı gördüğünde şaşırır yani..
öyle faturalardı ev kirasıydı yemekti gibi sorunlar olmaz asla
Bu yorumumdan bunu çıkarıyorsan sende oldukça önyargılı birisin.Sorun olabilir yazdım bununla ilgili sorun yaşadım yazmadım yurtta kalmak istememin sebebini belirtmedim.olasılıkları yazdım.Bu sitedeki bazı insanlar niye her şeyi anlamak istediği şekilde anlıyorlar.Bu kadar önyargılı ve basit şekilde davranıyorlar.Siz bu önyargılarınızla fazla yaşamazsınız.Ayrıca ben görüşümü yazdım.Snde kendi görüşünü yazarsın.insanların kişiliği hakkında yerli yersiz fikir yürütemezsin
ya bu sene üniversiteye gidicem bende. aşırı asosyal biriyim denebilir ve evime çok bağlıyım. internette çoğu zaman savunduğu görüşler yüzünden yurtta dövülen insanların videoları var çok korkutuyo beni başkasının evindede kalamam. en iyi ihtimal ceyhan adana arası hegün gidiş geliş yapıcam sanırım. ve ikinci öğretim istiyorum. ne çok şey ityiroum allam napcam beaağğnğnğnğ
kesinlikle eve çıkmalısın... devlet yurtları yaşanacak yerler değil ...özel yurtlar her ne kadar güzel gibi görünse de dar bir odada yaşamak kolay değil.. eve çık rahat yaşa ..gece karnın acıkır istediğini yapabilirsin istediğin saatlerde girip çıkarsın arkadaşlarını toplayıp getirebilirsin sorumluluk almakta ayrı bir avantajı... kesinlikle ev diyorum...
Cevap
13Cevap
seninde dediğin gibi Devlet yurdu - sadece ilk yıl arkadaş bulma amaçlı, sonra ayrı eve çıkmak.
gerci ben ilk maddeyi atlayıp doğrudan 2. maddeye geçmiştim :D :D :D
Okumak istiyosan... bu şıkların hiç biri bana uymadı. E diğer diye bişeyde yok. Okumayı hiç bir zaman sevemedim, yurtta kaldım arkadaşımda kaldım, eve çıktım evim evlikten çıktı falan filan...
Eve çıkmak en iyisi sadece ilk yıl yurt olabilir o da ilişkiler güçlensin yoksa diğer yıl fena olur.Ev her anlamda daha rahat en azından kendi pişirdiğini yiyorsun temizce
en ıyısı ev tabı kı.. ama maddı durmun varsa.. ve arkadaşalrını seçmen için belkı bır sure yurtta kalabılırsın..
Akraba yanında olmaz o iş..
Farklı şehir, eve çık... Kendi kendine yaşamayı öğren. Ev arkadaşlarıyla geçireceğin harika zamanlar olur hem.
tecrübe konuşuyor :D
Arkadas edinmek, yeni insanlarla tanışmak istiyorsan yurtta kalmalısın. Kısa sürede olsa sehire daha kolay uyum sağlamanın yolu. Yurtta kafana uygun arkadaslar bulduktan sonra eve çıkabilirsin.
ilk etapta özel yurt derim kafa dengi birilerini bulduktan sonra eve çıkabilirsin..
eve cikmak gibisi varmi
ama ilk yil muhakkak yurtta kalinmali
Ev derim.. Yurt pis oluyo, giriş çıkış saatleri sorun, kız arkdaşlarını getirince kzıyolar. En iyisi mi ev,*tek başına.. :)
devlet yurdundaydım iki hafta sonra eve çıktım. ev arkadaşı varsa yurt murt düşünme hemen eve çık ev gibisi yok
apart en babasıdır, karma tercih ettim herzaman. aparttaki ortam hiç biyerde dönmez.
Benim okuduğum yerde devlet yurdu yoktu özel yurt çok pahalıydı. Öğretmeler evinde kaldı ben
Eve çıkmaya cesaret edemedim ben çok titizimdir neyseki bitti
Eve çıkmak dedim ama
Devlet yurdu felaket. Ev en iyisi ya çok iyi tanıdığın bir arkadaşla ya da aileden biriyle olmak şartıyla tabi.
eve çıkarsan kafan rahat olur.
üniversitenin tadı bambaşka olur
mümkünse 2 yada 3 kişi tutun.
ya devlet yurdu yada aile yanı eve çıkmak istemem öğrencilik hayatım dolu doya doya geçsin isterim
ben baska sehirde ama kotu yola dusmeden kendim eve cikmak isterim sonrada oz ulkeme donerim
özel yurt bence
aile yanı kesinlikle değil çok sorunlar çıkıyor arkadaşlarımdan biliyorum hepsi bin pişman
ama şu yandan bak evin elektrik, su, doğalgaz, bulaşık, çamaşır, yemek gibi sorunları var bunları yapmayı kabul edersen tabi ki ayrı ev.
En iyisi ayrı eve çıkman..Kafan,kulağın daha rahat olur..
okulla yasadıgın yer aynı sehır olunca aile yanı en iyisi:)
İlk sene yurtta kaldıktan sonra birkaç arkadaşla eve çıkılabilir.
Üniversite hayatım boyunca hep evde kaldım. Kesinlikle ev derim.
kızsan tabiki aile yanı yada ev ama erkek için aile yanı olmasın gerisi ne olursa olsun abicim =)
aile yani diye düşünüyorum en rahatı olur
rüşvet verirsin para her kapıyı açar
en rahatı eve çıkmak ablam .:)
yesss :)
+1 :) +1 vermeyı cok sevıyorum nedense :)
E eve çıkmak elbette '_'
Eee eve çıkmak tabi :)
kendine bakabileceksen ayrı eve çık :)
-en iyisi ev bence...daha rahat edersin:)
özel yurt
Devlet yurdu :)
eve çikarsan daha rahat edersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar