Bugün bir tartışmaya şahit oldum arabayla istanbula yola çıkmıştık yolda çevirme vardı o çevirmeye bizde yakalandık maalesef cezayı yedik bizde hızdan dolayı :) herneyseki önümüzdede bir araç vardı ve polis üstünü aramak istiyordu o arabanın içindekide subaymış galiba babam konuşmşta yüzbaşıymış galiba çıkıp polise sen kimsinki beni arayabilme isteğinde bulunuyosun diye bağırıyordu. polis ise arayamadı o subay ise görevini yapacaksan çağır inzibatı varsa bir suçumuz beni subay tutuklar sen tutuklayamazsın demiştide. hr nyse işte sonuç olarak arayamıyorlar demi mrk ettim öğrnmek istedim bir an?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen ne polisim ne asker hukukçu yum buradaki yazanlara bakıyorum genelde askeri personeller belli ki siz 80 darbesi zamanında mi görüyorsunuz kendinizi Allah aşkına resmen kendi kendinizi tatmin ediyorsunuz ya da kanundan bı habersiniz polisin sorumluluk bölgesinde polis her türlü arayabilir de kimlikte sorabilir aynı şekilde askerin sorumluluk bölgesinde asker her türlü polisi arayabilir bir arkadaş yazmış ki yiyorsa üsteğmen yapsın falan o kadar güldüm ki arkadaşım üsteğmen senin amirin polisin amiri değil aynı şekilde bunu bir polis yazsa ona da derim aynısını ben bunu gerçekten anlamıyorum polislerde iki yıllık meslek yüksekokulu bitiriyor astsubaylardan iki yıllık meslek yüksekokulu bitiriyor bu iki kurum arasında üstünlük kurma düşüncesi o kadar saçma ki iki kardeş kurum iki silahlı gücümüz ne gerek var böyle basit işlere ya ki bunları yapanlarda benim gözümde basit hayatı boyunca kimse adam yerine koymamış beline silah takınca kendini bir şey zanneden zavallı insan yapar bunu kendini her anlamda geliştiren cahil olmayan hiçbir insan demez ki o kim beni arayabilir vs eskilerin anlattıklarıyla meslek uygulamayın biraz kanun yönetmelik vs okuyup kendinizi geliştirin
82 Yorumla- +1 yıl
3467 sayılı kanun
Madde 93 – Üniformalı veya sivil elbiseli subay, askeri memur ve astsubaylar ağır cezalı cürümler dışındaki suçları işledikleri takdirde polis veya jandarma kuvvetleri tarafından en yakın askeri makama veya inzibat karakoluna davet edilir. Askeri şahıs bu daveti kabule mecburdur.
hukukçusun ama kanun okumadan mı geldin kolpa atma bari
En İyi Cevaplar
Kardeş askeri öğrenciyim inzibat olmadan yapamazlar gözünün önünde adam bile dövsem suçsuz birini bana kelepçe takmayı geç tutanak bile tutamazlar inzibat çağırırlar askeri asker sorgular üstlerime gider haber onlarla konuşulur yani öyle polis fbı gibi değil burada polisi küçümsemek için demiyorum ama bir takım polisler sen kimsin buranın kralı benim ayağı yapıyor boşa kafaları ağırıyor ve cidden sonucunu bilmeden artistlik yapan polisler var şu bir gerçek poliste askerde üstünlük taslamaya çalışıyor birbirlerine erleri bile arayamayan polis bizlere kafa tuttuğu oluyor ve yorumlara biraz baktım cidden iç hizmet kanunlarını bilmeyen polisler var polisleri övüp askerin anasını bile ağlatır yazanlardan tut askeri hoplatır yazanlar var ve bunları yazanların çoğu 15-16 yaşında polis çocukları babalarıyla övünmeye çalışan ezik insanlar heleki askeri öğrencileri aşalamak isteyen polis çok yaşı 18 olan askeri öğrenci de var adamın zoruna gidiyor basit bir kimlik sorgulamasında bile el kadar bebe bana kimlik uzatıp ben askerim diyor diye çıldırıyor ve inanın öyle polis çok istisnalar her yerde vardır ama çoğu polis zorlatıyor bebe şebe kimlik göstermiyor diye yazık... (subay öğrencisi/harp okulu)
54 Yorumla- +1 yıl
Aynısını, harp okulu izninde İstanbul'dan Mersin'e geldiğimde yaşadım. Çevik kuvvet, iki personel kimlik göstermemi istedi. Olay orada koptu zaten.
- +1 yıl
Kardeşim 1. si sen bir ögrencisin henüz bir subay değilsin, erken havalara girmisşin ama bu başina çok bela açar dana bir abi ikazı.
2. Olarak ta polis önleme arama yetkisine göre üst arama ve gbt sorgulama yapmak istemiş. bunun kanuni dayanağı adlı ve önleme arama yönetmeliğidir. Burada kolluk şüphe üzerine önleme araması yapmak istemiş. bahse konu yönetmelikte askeri şahsın üzeri aranmaz gbt si yapılamaz diye bir madde bulunmamaktadır. Polis askeri bir kişiyi sivil bir suç ile ilgili işlem yapıyorsa buna inzibat karışamaz inzibat sadece askeri suçlarla ilgili olarak yetkilidir. Polis askeri bölgede askeri olmayan suçlara doğrudan bakar bunda inzibat hiç bir görev ve sorumluluğu yoktur. Tekrar edeyim önleme araması herkez için yapılır bunda engelleyici bir madde bulunmamaktadır.
Ayrıca askerin polise kimlik gosterdikten sonra polisin arama yapmasi etik değildir , ayni muhabbeti askerin de polise yapmasi etik değildir.
Ek olarak ta askerin forsu ve ağırlığı kışladaki altlarınadır.
Yine ek olarak ta her şartlarda Türk askeri baş tacıdır. - +1 yıl
Yldzby muhtemelen bekçi ya da polis bir arkadassin bende bir subay olarak tsk iç hizmet kanunu madde 93 e bakmanı öneriyorum önleme araması yönetmeliği dediğin bir yönetmelik. Normlar hiyerarşisine göre kanunlar yönetmelikten üstündür. Bu konuda herhangi bir arkadaş senin deyiminle gaza gelip yönetmelik var ararım üstünü diyorsa ne yazıkkı kanuna aykırı hareket etmekten ceza alır. Gerçekten ego yapmadan görevini zor şartlarda yapan polis bekçi arkadaşlarımızda başımızın tacıdır.
Polisin sivil ama kimlikli ya da üniforması üstünde bir askeri er ya da albay olsun , arama yetkisi yok. Sorun varsa askeri inzibat çağırılır , inzibat başında komutan ile gelir ve durumu inceler.
Tabi yetki sınırından habersiz mezun olmuş polisler de olabilir.03 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle olduğunu öğrendım hukuk sitesindede okudum doğruymuş ama o subay olan kişi çok ağır konuşuyordu babamada dedim hatta ağır konuşuyor diye babamda yılların vermiş olduğu tecrübe kızım disiplin adamlarda öyle artık diyor :) polise hatta şey dedi senin yaşının 100 katı kadar asker eğittim bir yerlere getirdim okudum okutturdum sizin gibi lise diplomasını alan polisliğe giren vasıfsız insanlara sorsam anayasada kaç madde var diye onu bilmeyecek kadar cahilsiniz gerçi suç sizde değil ülkeyi polis memleketine çevirendede neyse dedi ona çok gldüm :)
- +1 yıl
Subayıın ağzına sağlıkla yeminle doğru söylemiş
Gündem konusunda 8,5b cevap paylaştı. Polis ve asker arasinda bu yüzden hep sorun çikar birbirlerine boyun eğmek istemezler özellikle askerler cok hassas bu konuda
324 Yorumla
Soran+1 yılYok ztn polis bişi yapamadı o yüzbaşı olan adam zaten konuşmasından belliydi kültürlü birisi olduğu yılların verdiği disiplin adamın bağırmasından anlaşılıyodu.
- +1 yıl
Ee o havada olsun okadar polisler lise den sonra bir iki sene eğitimden geçmişş insanlar çoğuu 1+1 bilmez
- +1 yıl
@Ulaşutku ne mal adamlarsınız ya ikiside bizim ülkemizin evlatları değil mi? salak salak tartısıyonuz. Polisin görevi ayrı askerin görevi ayrı. Ayrıca askeri eğitim cok zordur bunu benim gibi uzman ve üst rütbedeki arkadaslar bilir.. Pmyo dedigin ne ki 2 yıl egitim alıyosun benım kız arkadasım Şu an okuyor ve hıc zorlanmadıgını kolay oldugunu söylüyor bir kız bile bunu söylüyorsa sen nasıl asker eğitimi ile polis eğitimini bir tutuyosun. Git bakalım sadece 3 ay komando uzman cavus egitimi al. Aynı seyi söyleyecekmisin?
- +1 yıl
- +1 yıl
Ulaş utku sana lafım değil sen niye ustune aliniyon aminq soktuğum çocuğu senin belanı severim bacım evladı bende polisim hayırdır lan cano askerim diye kendimi ezdirmem ne asker polisi eze bilir ne polis askeri herkes haddini bilecek tel nomu yazayim görüşelim burdan artistlik yapma şerefini severim senin
- +1 yıl
@nick2_ Gel izmirdeyim çiçeğine çaktımın evladı senin kız bacını severim artis ananın çiçeğini severim ibnenin evladı delikanlıysan bir gelsene İzmir inciraltı ordu evine suratıma de bunları soyunu siktimin veledine bak yerini yurdunu siktimin evladı bekliyorum lan gel buraya
- +1 yıl
@Hobbacubba Kardeş bende polisi kötülemek niyetinde değilim. Askeri sevmeyen ibnelere lafım. Askeri kurallar bellidir yani bilen bilir. Benim yanımda herif askere laf atıyor şöyle böyle bilmem ne biz polis bişey diyince hain oluyoruz bana koyuyor. Ordu evinde büyüdük bizde az çok. Askeri eğitimin zorluğunu bilen bilir yani.
- +1 yıl
@Ulaşutku sorun değil kardeşim. Herkes birbirini yanlış anlamış üstüne alınmış. Boşver gerilmeyin. Polis de biziz asker de biziz.
- +1 yıl
@Ulaşutku aynen kardeşim
- +1 yıl
Ulas utku yazdıkların yazdık larini yeni gördüm senin anani gelmisini geçmişini ağzını yüzünü suratini bacini severim orol orol laylaylom çocuğu onun bunun çocuğu bursa orhan gazi poh subede görevli yim adre vermek le olmuyo göt un yiyorsa numarami atayim ara arammssan belanı severim senin kahpenim fırlattığı kancikkkkk önceki hesapta engellemesin beni aminin korkusundan ta kac ay sonra gördüm yazdıklarını kancccciginnn çocuğu gel gel belani seveyim senin kahpeeee numarami atayim ara ölüsünü siktigimn.
- +1 yıl
Gördüğün an bana haber ver numaramı atacam sana puşt un evladı seni izmire gelip sikecem piçin çocuğu
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
41Cevap
Kendini bilen hiç bir polis ya da rütbeli asker bu polemiğe girmez. Polis durdurur kimliğini gösterir konuyu açıklar askerde kendi kimliğini gösterir. Eğer durum kritik ve önemliyse arama yapmaları gerektiğini söyler askerde inzibat veya jandarma çağrılmasını talep eder. İnzibat veya jandarma gelir ve polis ve yetkili asker birlikte arama yapılırken bakarlar bir sıkıntı yoksa kolay gelsin denir ve gider. Zaten çoğu polis bunu bilir mesleğe yeni başlayanlar polis ya da rütbeli asker bu polemiğe çok girer gereksiz iki kurumda bu ülke için var. Asker suç işlerse polis olay yerinde tutmakla görevlidir olurda karakola götürmeye kalkarsa askeri görevlileri bekleyeceğim dersin olur biter.
20 YorumlaÜstünü arama dediğimiz yani Polisin bir kişiyi arama gücünü TCK yasasından alır. Şimdi gelelim üst arama kısmına şimdi arama dediğimiz iki şekilde gerçekleşir. Birisi adli arama diğer Önleme aramasıdır. Polis çevirmede olduğu için ve üst arayacağı için Bu önleme arama şekline yapılması gerekir ve Polis askerini üstünü arayabilir. Tck hiç kimseye bu konuda ayrım yapmamıştır. https://www. hukukihaber. net/polisin-durdurma-kontrol-ve-arama-islemlerine-dair-yetkisinin-kapsami-makale,6719. html Buradan okuyabilirsiniz. Sizin olayda Polis yeni bir mezun hukuk ve kanunu bilmeyen bir polismiş. Eğer işini bilen kanunu adı gibi bilen Polis olsaydı O yüzbaşı oradan çıkamazadı inzibatta gelemezdi çünkü İzibat adli ksımın askeri suçları ile sınırlıdır. Yani Polis amatör çıkmıştır. Ama normal soruna gelirsek Polis önleyici olarak Askeri arabasını ve üstünü arayabilir
12 Yorumla
+1 yılÖncelikle değerli kardeşlerim polis hiç bir askeri personeli bırak hiç bir sivilin üstünü dahi arayamaz GBT kontrolü yapar şüpheli ise savcılıktan arama emri ister o şekilde arar askeri personele gelince askeri kimliği gösterildi ise ve şüpheli ise polis arama yapmaz savcılığı arar olay yerine izdibat gelir ya da Jandarma Asayiş bu şekilde olur başka türlü olursa polis aleyhine dava açılabilir bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum 7068 Genel Kolluk disiplin hükümleri var okuyup haklarını arasınlar
30 Yorumla@Helppq
Kardeşim 1. Olarak bikere sen daha asker değil, öğrencisin. Havalara erken girmisşin bu başina çok iş açar sana bir abi tavsiyesi.
2. Olarak ta polis önleme arama yetkisine göre üst arama ve gbt sorgulama yapmak istemiş. bunun kanuni dayanağı adlı ve önleme arama yönetmeliğidir. burada kolluk şüphe üzerine önleme araması yapmak istemiş. bahse konu yönetmelikte askeri şahsın üzeri aranmaz gbt si yapılamaz diye bir madde bulunmamaktadır. Polis askeri bir kişiyi sivil bir suç ile ilgili işlem yapıyorsa buna inzibat karışamaz inzibat sadece askeri suçlarla ilgili olarak yetkilidir, polis askeri bölgede askeri olmayan suçlara doğrudan bakar bunda inzibatın hiç bir görev ve sorumluluğu yoktur. Tekrar edeyim önleme araması herkez için yapılır bunda engelleyici bir madde bulunmamaktadır.21 Yorumla- +1 yıl
Suriyede görev yapsin ac kalsin açıkta kalsın 15 gün izne gelsin polisle bu polemiğe girsin görevinizi yapıyorsanız kime yapmanız gerektiğini bilin. Sizin kavga bittikten sonra girdiğiniz silahlı çatışmaları yeri gelince günlük yaşıyorlar. Size karşı sert tepkileri bu nedenden dir. Ben askerim hiç bir polisle bu polemiğe girmem beni araması gerekiyorsa inzibat isterim gelene kadar bekler aramaları bitince kolay gelsin der işime bakarım. Zorluk cikarirsa sonuna kadar direnirim kimsenin egosunun parcasi değilim herkes haddini bilsin aynı bayrağa hizmet veriyoruz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTartışma uzar gider fakat benim bildiğim askere polis karışamaz.
Çünkü bir keresinde dayımdan duymuştum kendisi yüzbaşıydı en son şimdi rütbesi ne bilmiyorum trafik polisi durdurmuş ne için durdurmuş pek hatırlamıyorum. sonra kimliği görünce iyi günler efendim diyerek kimliği tekrar verip yollamış. O gün bugündür askeriye ye girmek için uğraşırım :D40 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl15 temmuzdan önce polisin askere hiç bir müdahale etme hakkı yoktu ama şuanda durum. nedir bilmiyorum. Evet polisi elinde yargı kararı yoksa askerin üstünü arayamaz subayın dediği gibi askeri inzibat aranır onlar gelir gereğini yapar.
00 Yorumla Polis askeri arayamaz askerde polisi arayamaz polis askeri personel bir suça karışmışsa askeri personeli alır emniyete götürür ve durum merkez komutanlığına bildirilir askeri merkez komutanlığından bir yetkili almaya gelene kadar emniyette bekletilir asker merkez komutanlığına götürülür işlemleri orada devam eder. aynı şey polis içinde geçerli polis suça karışmışsa komutanlığa götürülür emniyete haber verilir emniyetten yetkili gelir polisi alır işlemler emniyette devam eder.
00 Yorumla
+1 yıl3467 sayılı kanun
Madde 93 – Üniformalı veya sivil elbiseli subay, askeri memur ve astsubaylar ağır cezalı cürümler dışındaki suçları işledikleri takdirde polis veya jandarma kuvvetleri tarafından en yakın askeri makama veya inzibat karakoluna davet edilir. Askeri şahıs bu daveti kabule mecburdur.20 Yorumla
+1 yıl@ulaşutku yazdıklarını yeni gördüm şimdi anasını bacini gibtimin evladi anasi bacım onun bunun çocuğu bursa Orhan gazide gorevliyim yolun duserse gelde babani bir seveyim senin numarami yazayim ara armassan bacinin gotten severim senin tamammi onun bunun çocuğu
02 Yorumla- +1 yıl
Senini gibileri hala polis yapıyorlar mı? yetkine güvenerek mi bu tarz'da konuşuyorsun vatandaşla?48. piyade alayı tokat merkez vatandaşı tehdit ediyorsun gel bana'da söyle o sözlerini.
Gündem konusunda 2,8b cevap paylaştı. Hayır Arayamaz Asker 1. Kolluk Kuvvetidir...
İnzibatlar arar sadece... Birde Not İnzibatlar Jandarma yı arayamaz Jandarma yı Sadece Jandarma Arayabilir ya da Müdehale edebilir..
Just.10 YorumlaÜstünü Arayamaz. Sadece inzibat gelince ye kadar alikoyabilir.
40 YorumlaTürk Silahlı Kuvvetleri asker daha rütbelidir.
https://www.youtube.com/watch?v=58475O-H2DY11 Yorumla
Soran+1 yılAsker polisi sevmiyor polis askeri sevmiyor bugün anladım :)) arayamadığı doğruymuş..
Asker her zaman polisten daha üstündür rütbe olarak. Bence arayamaz.
30 Yorumla- Gündem konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılÇevirir ama asker kimliğini çıkartırsa bu Tsk da çalışanlar olacak uzman Teğmen Asteğmen yüzbaşı hesabı kimliklerini çıkardılarmı serbest geçerler arayamazlar öyle bir dünya yok askeri bir tek asker alır çevirir götürür
10 Yorumla Polislerin askeri arama yetkisi yok. Askerlerin de polisleri arama yetkisi yok. Kısaca herkes kendi çöplüğünde öterm
31 YorumlaGündem konusunda 11,7b cevap paylaştı. Arayamazsa bile alıkoyar ve askeri görevlilere aratır.
10 Yorumla
+1 yılAsker kimliği olan birini sadece askeri inzibat arayabilir tutuklayabilir polisin böyle bir yetkisi yok
10 Yorumlarütbeli asker ise arayamaz diye biliyorum ordaki asker doğru demiş asker çağırıp o arayabilir doğru gibi ama hatalı olan ise bağırıp küçük görmesi en azından senin konuşmalarından bunu sezdim..
00 Yorumla
+1 yılnormalde aramayı aklına bile geçiremez. ama padişahımız sağolsun artık niyetlenebiliyorlar...
46 Yorumla
Soran+1 yılO subay zaten polise sen kimsinki beni arayacaksında hadi görüyüm bir dokunsana dedi polis öyle bön bön baktı :) beni askerimden başka kimse tutuklayamaz dedi. daha bir çok şey söyledide ben uyuyodum tam öğrenemedim herşeyi :)
- +1 yıl
aynen. polisin borusu askere ötmez. eskiden hiç ötmezdi rte bozdu biraz işte...
- +1 yıl
Polisler kendinii bir halt zannediyo artık ezikler çoğu zibidiler
- +1 yıl
kesinlikle
Gizli Üye(25-29)+1 yılya bişey sorucam neden sallamasyon hikaye yazıyosun? yok subay öyle demiş böyle demiş hebele hübele, ya sallamasyon ya da modifikasyona uğramış bir hikaye olduğuna kalıbımı bile basarım
00 YorumlaGündem konusunda 7,4b cevap paylaştı. Hayir arayamaz asker kolluk kuvvetidir.
Inzibat arar sadece10 Yorumla
+1 yılEri bile arayamaz sadece kimlik sorar askeri kimliği görünce apisip kalir :)
00 Yorumla- Gündem konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılpolise her yetki verildi istese şu an şu dakika seni gelir odandan alır merkeze götürür bişe yapamassın
01 Yorumla Kardeşim hukukçu sen isen eğer biz boku yedik ben libya görevine giderken polisi bile peşime taktım yetişecem diye geldi eli boş döndü sen ne anlatıyon
00 YorumlaAdam Ağır Konuşmuş Ama Onlarada Hak Vermek Lazım Çünkü Artık Psikolojileri Bozuluyor Her Gün 600 - 700 Erkek Arasında Duruyorlar Bu Askerlerin Psikopatı Var Bilmem Neyi Var
00 YorumlaŞüphe çeken bir durum varsa arayabilir askerlerde insan ya alkol aldıysa?
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeş askeri öğrenciyim inzibat olmadan yapamazlar gözünün önünde adam bile dövsem suçsuz birini bana kelepçe takmayı geç tutanak bile tutamazlar inzibat çağırırlar askeri asker sorgular üstlerime gider haber onlarla konuşulur yani öyle polis fbı gibi değil burada polisi küçümsemek için demiyorum ama bir takım polisler sen kimsin buranın kralı benim ayağı yapıyor boşa kafaları ağırıyor ve cidden sonucunu bilmeden artistlik yapan polisler var şu bir gerçek poliste askerde üstünlük taslamaya çalışıyor birbirlerine erleri bile arayamayan polis bizlere kafa tuttuğu oluyor ve yorumlara biraz baktım cidden iç hizmet kanunlarını bilmeyen polisler var polisleri övüp askerin anasını bile ağlatır yazanlardan tut askeri hoplatır yazanlar var ve bunları yazanların çoğu 15-16 yaşında polis çocukları babalarıyla övünmeye çalışan ezik insanlar heleki askeri öğrencileri aşalamak isteyen polis çok yaşı 18 olan askeri öğrenci de var adamın zoruna gidiyor basit bir kimlik sorgulamasında bile el kadar bebe bana kimlik uzatıp ben askerim diyor diye çıldırıyor ve inanın öyle polis çok istisnalar her yerde vardır ama çoğu polis zorlatıyor bebe şebe kimlik göstermiyor diye yazık... (subay öğrencisi)
Artık araya biliyor tutuklama biliyor hatta karakola götürüp nezaret haneye atabiliyor
00 YorumlaAsayişin polise ait olduğu yerde şüphe üzerine aranabilir
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormaleri eri bile arayamaz kelepceleyemez inzibatı cağırması gerekir
11 Yorumla
Soran+1 yılevet öyleymiş şimdi öğrendim.
normal durumda arayamaz, ama suçustü varsa ve gözaltına alacaksa anasını bile ağlatır:)
13 YorumlaEvet arayabilir hatta polis memuru bile askere emir verebilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalık bu biliyormuydun? :)
Arayamaz diye biliyorum, ne kadar doğruysa tabi.
00 Yorumla
+1 yılüniformalı ise mortingen şıtrayzen
00 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır asker polisten üstündür
30 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılBu işlerde rütbe konuşur.
10 Yorumla
+1 yılTabi ya kimse arayamaz gelir inzibat arama yapılır
12 Yorumla- +1 yıl
Ne inzibatı be kardesim adam polis asaişi koruyor mıntıkasında arar cok gordum asker ünüfrmalysa arıyamz sadece
- +1 yıl
Ben askerim ve izindeyim bana söylenen kelime seni sadece inzibat arayabilir ve sorgulayabilir
Gündem konusunda 4,1b cevap paylaştı. Hayır arayamaz jandarma bakar arar
13 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılarayamıyolarmıs demek
00 Yorumla
+1 yılArayabilir cok grdum adam işini yapıyor
10 Yorumla
+1 yılHayır arayamaz😎
02 YorumlaArar
10 Yorumla
+1 yıldogrudur
00 Yorumla
+1 yılArayabikir bence