acil yardım...skolyoz ameliyatı olan yada bilgisi olan varmı?derecesini daha öğrenmedim ama skollyoz varmış..benim ayrıca başka hastalıklarm varda düşünüorumda ameliyat derlerse ..ben kurtulamam gbi vücudum o ameliyatı kaldırabileceğni pek sanmıorum..omurgayı kalçaya kadar kesiyolarmış..bu konudaki fikirlerinizi merak ediorum
Cevabın nedir?
+1 yılBen 2 senedir skolyoz hastasıyım. Öncelikle bunu fark ettiğimizde Annem en iyi doktoru araştırmaya başladı. Ve Pro. Dr. Azmi Hamzaoğlu'nu bulduk 1 sene korse kullandım bir düştü bir arttı bir düştü bir arttı Doktorum artık korse fayda etmiyor ameliyat gerekiyor dedi ve ben bunu duyunca çok üzülmüştüm fakat 18 Ocak 2017'de ameliyat oldum Florance Nightingale hastanesinde ameliyatım 14 saat sürdü. Benim kemiğim S şeklindeydi. Üsttekinin derecesi 45 alttakinin derecesi 50'di ameliyatta üst tarafı eski yöntem alt tarafı germe yöntemi uygulandı üst taraf 0 derece alt taraf 8 dereceye indirildi.2 hafta okula gitmeyeceğim.10 gün hastanede yattım. şu an evdeyim ve gayet iyiyim zor bir ameliyat geçirdim bunun için doktoruma çok teşekkür ediyorum hayatımı kurtardığı için. Ameliyatımın 4. Ayında tekrar yazacağım. şu an 3. Haftasındayım. Ameliyat olacaklar hiç korkmasınlar Azmi Hocayı şiddetle tavsiye ediyorum ona gidin gerçekten müthiş bir ekibi var ve abartısız söylüyorum hocanın sihirli elleri var...
25 Yorumla- +1 yıl
Meraba cok gecmis olsun. Ben de skolyoz hastayim ve bunla ilgili cok arastirma yaptim hamzaoglunu cok onermisler ama ucretlerinin cok ucuk oldugu soyleniyo. Sen ne kadar verdin? Cevaplarsan sevinirm
- +1 yıl
Selam tatlım geçmiş olsun.. umarım şimdi daha iyisindir. Benim 15 yaşındaki kızımda skolyoz hastası.. bu gerdirme ameliyatı için büyümeni tamamlamaman gerekiyor diye duymuştum.. soru 1- yaşın kaç büyümen tamamlandı mı? Soru 2- yukarıya dondurma işlemi yaptılar mı? Soru3- azmi hocanın pahalı olduğunu duydum size ne kadar fatura çıktı?
Şimdiden çok geçmiş oldun tatlım - +1 yıl
ameliyat sonrası ciddi kilo alımı oluyor mu?
- +1 yıl
@xmoonlightbae Hayır aksine kilo kaybetme daha fazla oluyo
- +1 yıl
Merhaba bana dm den yazabilirmisin
En İyi Cevaplar
+1 yılhiç sıkntı etme amelayat olcaksan iyileşme sana bağlı sen sırtından amelayat oldun diyelim ay sırtımda platin var benim der durursan yatağa yattın anda bile sırtındaki platinleri hissedersin pskolojikmen ve ameliyat olduğundan iki ay sonra kadar belinde hissetmeme olur sonra düzelirsin koşamamasan da rahat yürür oturken dik otururp eğilirken öne değil de çömelerek hareket edebilirsin
canın acıması ve iyileşmesi senin pskolojine ve bünyene bağli bunu unutma boy uzamaya gelince de doktar dediyse gelişimi tamamlandi uzamaz ama gelişim tamamlanmadi der ise uzar
benim tek sorunum şu an ameliyat izine sahip olmam başaka yok gecmiş olsun...00 Yorumla
skolyoz artık birçok kişide mevcut. bilgisayar başında oturmaktan oluyor genelde. skolyozun ''C'' veya ''S'' olması ve derecesi çok önemli. birçok vaka ameliyat istemiyor. eğer göğüs kafesi fazla daralmışsa ve organları sıkıştırıyorsa bu gibi durumlarda ameliyat yapılabilir. ameliyat tedavilerde her zaman son çaredir. büyük ihtimal fizik tedavi ile halledilir.
020 Yorumla
Soran+1 yılbe8nde sola kayma var ve nefes alamıorum ..ayrıca ankilozan spondolit te mevcut ve günlak 9 ilaç yutuorm..midedede sorun var bu yüsden
Soran+1 yılbenim pek umudum yok bünyemn kaldrcağnı pek sanmıormya,szce
Soran+1 yılnetten baktmda kalçaya kadar kesiolarmış kalp problemide var sanrm kalbmde çarpıntı var.bu arada ankilozan icin hacettepede prof de özel tedavi görüorm..blmiorumda çenemdede disk kayması varya sağ tarafmda..bu arada tıp mezunumusunz.benim pek umudum yok kanszlkta var bnde
Soran+1 yıldoktorn kaliteli oldğnu nasl blcezki..netten arastrdm 12 yasnda amelyat olan biri skolyozdan felç kalms dktrlarn yüzüneden yazms yazk nasl üzüldüm
Soran+1 yılc mi riskli s mi ..ben anlamıorm pek aslnda bendeki s mi c mi bi fkrmde yok:))
Soran+1 yılsol tarafta sırtımda acayip yanma var ağrı var.çok tskkr ederm profesr nasl anlayamadı sasrdm tam 6 ay önce ddm nefes alamıorum die ya
Soran+1 yılğttgm prof nasl farkedemedi die sinir oldum 6ay önce ddm nefes alamıorum dieya.daha dün teshs koydu..bu doktorlarn eline kaldysam kesin ölurüm:))
Soran+1 yılbana sen farketmşmydin ddi bende mahsus yok ddm:))bide dioki daha iisin iisin dio:)))
Soran+1 yılskolyoza tedavi yok daha ankilozana ilac içip durym işte:)))ankilozanda korkunç bi hastalık ya netten arastrnca nasl korkuym:)) derecesi az olsa skolyoz un srtta öyle yanma gbi ağrı yaparmı.prof az gbi derecesi dedi ama gözle muayenede
Soran+1 yılsonuç olarak ne diosun peki ..ya ksra bakma seninde basını ağrttm,amelyatı omurgudanmı yoksa nefesi acmak icin akcğer tarafndamı yaparlar sence
Onun bi derecesi vardı askeri hastanede görmüştüm omurgaya kelepçe takıyorlar 1 2 hafta hastanede kalıp taburcu ediyorlar sonrasında 2 ay gibi bir sürede normal yaşamına dönüyorsun. Birkaç yıl boyunca kelepçe link orada kalıyor.
015 Yorumla- +1 yıl
ığğy resme bak :(
- +1 yıl
ben. ama benim kalıcı bi daha açılmıycak yani sırtım. benide mi böyle açtılar ya. merak ettim olan var mı diyede :D
- +1 yıl
ne biliyim böyle görünce bi garip oldum. geçmiş olsun. hiç karşılaşmadım bu zamana kadar hislerini yaşadığı zorlukları merak ediyorum doğal olarak benim bayağı ileriydi direk ameliyat oldum ama hiçte belli olmuyodu bakılınca dışardan bi ağrı falanda yoktu yamuklukta yoktu yani bariz bi şekilde gözükmüyodu.
- +1 yıl
senin yaşadığın bi zorluk var mı
- +1 yıl
yoo sadece sen cevap verdin birde biri daha verdi cevap skolyozun anlamını sormuştu ama kalkmış o nasıl oldu bende anlamadım
- +1 yıl
niye kaldırılmış olabilir :o neyse yorumun için teşekkürler :)
- +1 yıl
ya ben böyle tekli sanıyordum kelepçe dediğin şeyi. var evet. sanırım öyle bir şey benim sırtımdakide. ama sonradan çıkarılmicak işte ömür boyu durucak
Soran+1 yılmüşkül pesent nasl farkettnz ya:)) seni eklicemde ekliyemiormya..ben smdi flmlerme bekıormda pek bi eğrilik yokya..yarn gtcm prof a ama yarna kadar merak edrm
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
8Cevap
ben 2 sene önce skolyoz ( omuriliği eğriliği) aynı zamanda kifoz (göğüs kafesi dönmesi) ameliyatı geçirdim. benim eğrilik derecem 45 dereceydi çok fazla değil fakat ameliyat olmam gerekiyodu korseyle hallolacak bir iş değil. sana tavsiyem şu sadece 1-2 doktora gitme ben her farklı hastaneden omur iliğimin derecesini farklı duydum.25 derece diyen,30 derece diyende oldu. çok iyi bir hastanede olman senin için çok iyi. sonuçta dünyanın en zor 2. ameliyatından bahsediyoruz.. böyle dediğim için gözün korkmasın çekeceğin sürec 1-2 ay. devamını merak ediyosan bana mesaj atabilirsin :)
01 Yorumla- +1 yıl
Meraba bende ameliyat olacağım bilgi alabilir miyim sizden?
+1 yılBeni kızkardeşim geçen yıl oldu. Ameliyattan sonraki ilk 1-2 ayda irili ufaklı sancılar olabiliyor. Yalnız şimdi hiçbir problemi yok. Sadece sert yerlere sırtüstü yatarken veya yaslanırken sırtındaki platinin vidaları acıtmasın diye dikkat etmek lazım. Ameliyat olup olmadığını bilmiyorum yalnız bu iş ameliyatsız olmuyor. Korse egzersiz vs. hikaye. Ölçümlerde 35 derecenin üzerine çıkmışsa eğiklik ameliyat kesin çözüm. Hem dahar rahat nefes alırsın. Bir de eğikliğin derecesiyle orantılı olarak ameliyat sonrası boyda uzama oluyor. Bu arada bu işi kusursuz yapan doktorlar var. Özel hastaneler 45 ile 170 milyar arası fiyat çekiyorlar. Biz 18 milyara hallettik. Sağlıklı günler...
29 Yorumla- +1 yıl
bende ameliyat oldum ve aynı ameliyatı geçiren insanların sıkıntılarını merak ettiğim için sordum bu soruyu. aynı şeyler banada oldu. korse egzersiz hiç başlamadım bile muayeneye gittiğimizde direk ameliyat olmam gerektiği söylendi. boyumda uzadı bi kaç cm evet :D kardeşinin başından geçenlerin aynısını bende yaşadım yani
- +1 yıl
geçmiş olsun.
- +1 yıl
sağol
- +1 yıl
- +1 yıl
ameliyattan sonra kilo artışı oluyor mu?
- +1 yıl
@xmoonlightbae ben 6 kilo verdim
+1 yıl12 yaşındayım skolyoz hastasıyım amelyat oldu ilk Teyzem fark etti doktora gittik skolyoz tehısım konuldu ve bana egzersiz verdiler ayrıca yuzmeye gitmemi soylediler 1,5 ay sonra yine doktora gittik ve doktor ilerledigini soyledi sonra 1 ay sonra gittik 42 dereceye ulasti ve amelyat olmamı söylediler ve annemle babamla amelyat olmaya karar verdik amelyat için hastaneye gittik ilk gün hastanede kaldık anem babam ve ablam bana çok destek verdiler ve amelyat için amelyathaneye girdim ve çıktım şükürler olsun ki amelyatim başarılı geçti iyi bir doktorda amelyat olmak ta önemli bence amelyat sonrası ise beden eğitimi için ise rapor aldık 1. Ve 2. Dönem icin beden dersine girmedim ama gerçekten kendimi çok iyi hissediyorum herkesin yaptığı şeyleri bende yapabiliyorum ama fazlasıyla dikkat ediyorum ve ağır kaldiramamak da çok önemli inşallah merakınizi gidermissim size yardimçi olmsumdur ve annem babam ve Ablam amelyat olurken çok yardımcı oldular onlara sonsuz teşekkürler💝
01 Yorumlaben 9 yıldır bu hastalık ile beraberim. Ayrıca kalp ile ilgilide daha çnce iki kere anjio oldum. Ameliyat olmak zorunda kaldım bençünkü bel kayması vardı. Gelişimim tamamlandığı için oldum 40 derecedeydi. Ameliyat olalı 8. ayımın içindeyim. 7.5 saat ameliyatım sürdü ve 24 saat yoğun bakımda kalmak zorunda kaldım. Çok ağrılı bir dönem oluyor sonrasında ve oldukça fazla bir haraket kısıtlılığınız oluyor. 34 tane dikişim vardı. Kürek kemiklerin arasından başlayıp kuyruk sokumuna kadar kesik var bir süre sonra iz çok belli olmuyor. Korkulacak bir şey gibi duruyor ama alışıyor insan bir süre sonra
00 Yorumlaomurganın önden ya da arkadan bakıldığında eğimli görülmesidir.
Her yaşta rastlanabileceği gibi; en çok ergenlik döneminde tespit edilmektedir. Ergenlik çağında hızlanan vücut gelişimi; iskelet ve kas sistemindeki düzensizlikleri ortaya çıkaracaktır. Kesin teşhis ve tedavi başlangıcı için kişinin Ortopedi uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.00 YorumlaHerseyi yapabiliyorum futbol, basketbol yüzme (hem iyi geliyor). Ama benim omurganın üst kismi ameliyatlı alti kismi degil. Altininida etselerde simdi zorlanabilirdim. Üst kismini ettiler ameliyat. Eskisinden daha iyiyim
00 Yorumla
+1 yılBen 2018 yılında amaliyat oldum bende hem kifoz hemde skalyoz vardı kifozum 100 dereceye yakındı o günler kabus gibiydi sırt ağrılarım vardı skalyozumda 20 dereceydi sanırsam amaliyat oldum 16 platin takıldı ve asla pişman değilim saglik sorunumu ben hep ertelediğim için sıkıntılar oldu sen erteleme birden fazla diktara git eger duzelme sansin vatsa sporla duzelt
00 YorumlaBende ameliyat oldum 4 ay oldu biraz zor bir ameliyat oldu ama şuanda sadece ağrı lar oluyor arada bir onun dışında sırt dik oldu birde gelişim çağında bu rahatsızlık olduğu için bende boyda uzamada oldu.
Ameliyat öncesi en az 5 doktora gidin çünkü 2 yıldır bir çok doktora gittim tedavisi yok dediler. Diğer organlarda zarar veriyor bu rahatsız lik bilginiz olsun özellikle kemik üzerine olan hastanelere gidin.00 Yorumlaben olmadım ama eski kız arkadaşım olmuştu. fizik tedavi ve sonrasında aşırı dikkat isteyen bir süreçti. sol yanında yaklaşık 40 cm uzunluğunda dikiş izi vardı. çok çekici gelirdi bana :))
07 Yorumla- +1 yıl
sonradan çıkarıldımı sırtından yoksa benimki gibi ömür boyu kalıcak mı? çünkü ben hiç fizik tedavi falan yapmadım ve 2 haftada eski halime döndüm. tabi bazı kısıtlamalar oluyo ister istemez. dikiş izi çekici gelirdi? ilginç. neden ne alaka :D
- +1 yıl
izimi kompleks yapmıyorum ama bazı haraketlerimi kısıtlıyor işte bu konuda biraz sıkıntılıyım :(
- +1 yıl
demek ters düşmüş. geçmiş olsun zor bi ameliyat ya kalp ameliyatından riskli olduğunu duymuştum. hatırladığın başka sıkıntıları var mıydı merak ediyorum.
- +1 yıl
@müşkülpesent kendi istegine kalmis ilerleyen yillarda palatini cikartirabilirisn ama bence tekrar amaliyata gerekeyok
link geçmiş olsun
01 Yorumla
Soran+1 yıltsskr ederm
S şeklinde ve 40 derecenin üstünde Skolyoz hastası olanların ameliyat olması daha iyiymiş peki ameliyattan sonra ne gibi zorluklar yaşanıyor eğilme kalkma hareket etme gibi ve yaşanmını kısıtlayacak engeller oluyor mu ameliyattan sonra
00 Yorumla
+1 yılBenim bilgim var bana merak ettiklerini sorabilirsin
00 YorumlaÖnemli olan son durum neyse orada durdura bilmek ameliyat çözüm değil geçmiş olsun
00 YorumlaSkolyozu doğuştan çeken biriyim 2 3 sene oldu ameliyat olalı platin takıldı yardımcı olabilirim
016 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bende de doğuştan skolyoz var doktor ameliyat olabilirsin dedi. Sizin Nasıl geçti şu an nasılsınız. Ve önerir misiniz
- +1 yıl
@Cannazan37 selam bunu yorumlamak istedim eğer hala olmadıysan bu yorumu okuman yardımcı olacaktır bende ameliyata girmeden önce hep kötü düşündüm korktum felç kalırım diye ama anladımki kafan rahat gireceksin hiç bir sıkıntı olmuyo daha 8 hafta oldu olalı ama cidden çok iyiyim ve hiç olmamış gibiyim neyse yoğun bakımda 2gün kalıyosun tabi biraz ağrılarım oluyo ama hemşire ağır kesici veriyor ben yoğun bakımda hep yürümek istedim ve yürüdüm iyi geliyo odaya çıkarıldığımda gerçekten iyiydim hep yürüdüm ve sadece 1 gün ağrı oldu odada sonra geceleri uyuyasın gelmiyo filan en önemli şey eve geldiğinde başlıyo ben sırttan oldum belimi düzelebilir dedi doktor ve belden ameliyat etmedi ama olabilirim ve korkmuyorum, ben2. Kontorole gitmeden havuza girdim 7. haftamda filan hiç bir sıkıntım olmadı kulaç atmayın ama doktor görsün öyle başka sıkıntı yok dediğiö gibi kafanız rahat olsun ve ameliyatımı baltalimanı hastanesinde oldum mehmet balioğlu ve temel tacal yaptı harika doktorlar hastane pis
- +1 yıl
@ert3452 % 35 idi. Benim ve muafiyet verdiler süresiz. Ama şimdilerde buralarda ameliyat olsammi diye araştırmalara basladim zira sol kaburgam ciğerime baski yapmaya başladı. Nefes alirken batiyor.
- +1 yıl
@Tha-Darkness sizde skolyoz ameliyati oldunuz ver 35% raporuniz var bide askerlikten muafsiniz demi. Bende o yüzden amelyiat oldum ciğerlerime baski yapıyordu. 15 yasindaydim oldugumda
- +1 yıl
@ert3452 simdi durumumuz nasil. Bir kişide okumuştum ameliyati tekrarlamis, çok sikinti çekmiş, sizde boyle bir şey oldu mu? Ben ameliyat olmadim henüz. Düşünüyorum.
- +1 yıl
@ert3452 Hala uyusuk mu, kaç sene gecmis ameliyat olali...
- +1 yıl
Kosturabiliyor musun? Yuzebiliyor musun?
- +1 yıl
@ert3452 Ben calistigim için sürekli oturmak zorunda yim. Sürekli oturmak zorunda olsaniz sikinti olur mu Mesela?
- +1 yıl
ameliyat sonrası ciddi bir kilo artışınız oldu mu?
- +1 yıl
@ert3452 ben 1 yillik aldim
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora mı aşıksın, kategoriyi anlamadım ben.
14 Yorumla
Soran+1 yılafrm size:DDD
Cevap sahibi+1 yılGelen cevaplar seni tatmin etti mi?
Soran+1 yılbraz
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence iyice araştır bunu
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri