eskiden ülkelerin yöneticilerine verdikleri ünvanlardan hangisi daha hoş duruyor?
Kral
Padişah
Han
Hakan
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
4. Murat dönemindeydi sanırım.Himmet dede isminde bir zat yaşamış.Hikaye şöyle ;
... Himmet dede uzun bir yoldan gelir,bir hamam arar.Hamam'a varınca bakarki,padişahın askerleri kapıda,yaklaşır girmek için,ama askerler izin vermez."içeride padişahımız var,seni içeri sokamayız".Himmet dede,ısrar eder " uzun yoldan geldim,izin verin gireyim,bir köşede kimseye görünmeden yıkanır çıkarım" Himmet dede çok ısrar edince,askerler ; peki derler,gir ama içeride kimseye görünme işini hallet ve çık.
Himmet dede,hamamın bir köşesine çekilir yıkanmaya başlar.Bu sırada padişahta vezirleri ile beraber hamam sefası yaparken,yerinden kalkıp hamamın içinde dolaşmaya başlar.Diğer tarafta yıkanan himmet dededeyi görür.Yanına yaklaşır,dede der,şuraya uzanda sana kese yapayım.Himmet dede,biraz telaş ile,ben yıkanıp hemen çıkacam der.Padişahın amacı bellidir,dedeyi konuşturmak.Bu yüzden ısrar eder ve dedeyi ikna eder.Himmet dede uzanır,padişah onu keselerken,can alıcı sorularını sormaya başlar.
Görüyormusun dede der,bu devirde padişah olmak varmış,adam içeride saltanat sürüyor.Fakat Himmet dede'de ses çıkmaz.Padişah biraz daha sert ifade ile,dede sana söylüyorum,şuraya bak,biz burda ne haldeyiz,padişah içeride saltanat sürüyor,bu devirde padişah olmak varmış.
Himmet dede dayanamaz,cevap verir ;
Bu devirde padişah olacağına,öyle biri ol ki,padişah gelsin sana kese yapsın !
Perslerin kullandığı Şah unvanı. 'Rıza Şah Pehlevi' gibi.
Padişahım çok yaşaaa
Bir de seçeneklerde yeralmayan bir ünvan var. Hünkarımmmmmm:)
Bir kese altın atıyorum yakala:)
prenses:) ve prens ingiltere kraliyet ailesinin gelini olmak isterdim ama olmadı:):)))
Cevap
8Cevap
han ya da hakan olabilir
kral ve padişah direk siyaset ya da dini terimleri hatırlattı bir an nedense
Khan, Han , Kaan, Kagan, Hakan
bütün bu ünvanlar aynı kelime aslıdna :D
Birde bence ututulan hanın eşi ECE
Han, güzel.
Bundan türemiş isimlerde; Aslıhan, Neslihan, Emirhan, Batuhan, vb..
SÖR ve SULTAN hoşuma gider.
Seçimim DİĞER
Han bence daha hoş duruyor.
Kral güzel krallar gibi yaşarsın. :)
tam bilmedim ama hec biride olmak istemiyoruuum
paşa da fena değil =)
haşmetlim:)
Paşa..
Han
padişah ola bilir
A: Kral
Hünkar