Merhaba arkadaşlar Kocaeli'de hangi cafelere takılıyorsunuz? Neler yapıyorsunuz? Sizce sıkıcı bir şehir mi? Milyonluk nüfusuyla biraz boğmaya başladı daha sakin şehirleri daha çok mu seviyorsunuz? En yaşanılası yer sizce neresi?
Cevabın nedir?
istanbul o kadar hareketliki vaz geçemiyorum nereye gitsem istanbulu arıyorum eğer kafa dinlemek istiyosan bir kaç günlük tatile git
Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı: Gebze’de yeralan Ballıkayalar Tabiat parkı, Darıca’da bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar alemi ve botanik parkını ziyaret edebilir 350 çeşit kuş türü, 500 çeşit bitki ve aralarında sürüngenler, balıklar ve memeli hayvanların da bulunduğu 100’ü aşkın diğer hayvan türününü görebilirsiniz.
ATV Safari: 1601 metre yükseklikte oksijen deposu Kartepe’de, Başiskele-Yuvacık Beşkayalar’da, menekşe yaylasında ve Kandıra’da doğayla içice ATV gezintisi yapabilir yorulmadan ve terlemeden olaga- nüstü tabiatı görebilirsiniz.
MotokroKartepe Eğreltidüzü Yaylası’nda ve Başiskele Yuvacık motokros pistinde yarışları görebilir yada profosyonelseniz motokros yapabilirsiniz.
Binicilik: Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkılarıyla kurulan Kocaeli Atlı spor Kulübü ve Kartepe Türkiye Jokey Kulübü tesislerinde atla insanoğlu arasındaki sinerjiyi tecrübe edebilir, doğayla içice hoş zaman geçirebilirsiniz.
Bisiklet: Seçeceğiniz zorluk derecesine göre Kocaeli’nin her bölgesinde bisiklet turu yapabilirsiniz. İlçelerde bisiklet gezintisi için ayrılmış alanlar olduğu gibi yaylalarda bisiklet gezintisi yada tırmanış için uygun alanlar vardır.
Kürek ve Yelken: Yelken ve kürek sporu meraklısı isenİz size en uygun bölge İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’dür.
Paintball: Arkadaşlarınızla hem eğlenip hem takımdaşlık ve ekip ruhunu pekiştirmek istiyorsanız başta Kartepe – Maşukiye ve Başiskele – Yuvacık olmak üzere Kocaeli’nin tüm ilçelerinde paintball oynamanız mümkündür.
Fotograf Çekimi: Kocaeli ili genelinde yakalamak istediğiniz manzaraya göre tercih edebileceğiniz çok sayıda alanlar mevcuttur. Dağ, deniz, yayla, şehir hayatı, hayvan ve bitki türleriyle ilgili fotoğraf çekimi materyali bulmanız mümkündür.
Yamaç Paraşütü: 1200 metre Kartepe Eğreltidüzü yaylasın- dan ve 1150 metre Başiskele-Yuvacık saklı vadiden yamaç paraşütü keyfini yaşayabilirsiniz.
Sualtı Dalış: Eğer Denizin altındaki gizemli hayatı görmek istiyorsanız ve dalış yapmak hobiniz ise Kandıra, Kerpe, Kumcağız, Kefken ve Seyrek bölgeleri sualtı dalışları yapılabileceğiz bölgelerdir. Temiz ve şeffaf su size güzel dalış imkanı verecektir.
Sportif Balıkçılık (Olta Balıkçılığı): Sapanca Gölü, Kartepe üzerindeki küçük göller ve Kandıra sahillerinde sportif olta balıkçılığı yapabilir, şehrin gürültü ve stresinden zihninizi arındırabiliriniz.
Kuş Gözlemciliği: Türkiye’nin önemli kuş alanları arasında yer alan Sapanca Gölü’nde 1995 ve 1996 sayımlarında önemli sayıda su kuşu tespit edilmiş, bu türler arasında Macar ördeği, elmabaş patka, sakarmeke bulunmaktadır. Ayrıca Başiskele göçmen kuşların konaklama noktalarındandır ve göç mevsiminde göçebe kuşları izlemenize imkan verir.
----markakentkocaeli.com/tr/nerede-ne-yapilir-------link00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kocaeli 3 tarafı sularla kaplı olan ,yesilini karadenizden alan,küçücük coğrafyası içine dağları,denizleri,platolari,gölleri sığdıran,kimseyi aç bırakmayacak ve Turkiyeyi kalkindiran bir sanayiye sahip olan eşi olmayan bir şehir ,bir yanda karadenizin kıyısında güneşlenirken ,diğer tarafta kartepede serinlenebilirsin,Maşukiyede dere kıyısında alabalık yer ve sahilde dolaşabilirsiniz, şu an yurtdışında yaşıyorum ama yazligimi maşukiye içinde bir siteden aldım..masukiyede dağ eteklerinde her yerde kafe tarzında restaurantlarda manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz,izmit merkezde yürüyüş yolunda çok fazla sayıda sıralı kafelerde bulunmaktadir
21 Yorumla- +1 yıl
Çocuğun kompozisyon ödevini hazırlarken lazım olur alayım bunu :D
+1 yılkocaeli merkezde yaşamıyorum ilçesşnde ikamet ediyorum benim ikamet ettiğim yer fazla göç alıyor malum sanayi bölgesi olması sebebiyle her çeşitten insan ve takdir edersiniz ki her memleketin iyisi kötüsü vardır kötüler genelde sokaklarda dolaştığı için pek güvenilir sayılmaz hele şimdi kış saati uygulamasındayız saat 6 da evde oluyor kızlar :))) ama kocaeli merkez fena sayılmaz . yaşadığım ilçede kafelere pek takılmam her türlü pislik bulunmakta oyüzden belirli pastaneler falan oluyor takıldığım yerler saray, mado vs vs annem eskişehirli her fırsatta ordayım güven açısından orayı beğeniyorum orda eve 12 de girerken yaşadığı ilçede 6 da evdeyim :)))))
24 Yorumla- +1 yıl
Espark ve cevresi güzel Eskisehir'in.
- +1 yıl
yaklaşık 22 yıldır Gebze'de yaşıyorum :) sesi duyar gibiyim şakkkkk :)
izmit harika bir şehir kıymetini bil derim ben istanbuldayım ama hayatımın en güzel 40 gününü orda yaşadım öğrencilerden dolayı enerjik kalabalık renkli ama küçük bir şehir merkezde her yer ayrı güzel bence
22 Yorumla- +1 yıl
Fethiye izmitin taksimi zaten:D
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
24Cevap
kocaeli de 4 yılımı geçirdim üniversite yıllarında gayet güzel hoş bir şehir...kültürel açıdan çok zengin hemen her gün sağ sol farketmez mutlaka bir konferans panel tarzı birşeyler görürsünüz...insan yapısı olarak kompleks bir şehir her kültürden her şehirden insan bulabilirsiniz ama ağırlıklı olarak karadenizli daha fazla bulunmakta...seka park vazgeçilmez mekanlarım arasındaydı...çok anım geçti orada :)
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 470 cevap paylaştı. Türkiye'nin en tezat şehirlerinden biri bence.
Malum batısı fabrika dolu, Dilovası kanser yuvası. Şehir merkezi keyifli değil bence. Ama doğusu harika. Kartepe civarında doğa kendine aşık ediyor, imkanım olsa orada yaşarım. Yuvacık Barajı ve onun sırtında Serindere var ki sanırsınız modern dünyadan 10 saat araba yolu uzak..
Özetle sosyal yaşam için vasat ama doğa için birebir.00 Yorumlaizmit arktık istanbul kadar olmasada kalabalıklaştı kocaeli üniversiteden dolayı çok gelişti gençler için yapılan bir çok etkinlik var ben istanbulda yaşıyorum ama ara ara izmite gidiyorum anneannem orda yaşıyo amaa sıkılmıyorum orda seviyorum orayı
10 YorumlaKocaeli gördüğüm kadarıyla güzel bir şehir, iyi bir sanayisi var, Kocaeli kültür parkı ve fuarına . Ama Kocaeliden sonra mutlaka Eskişehir'e uğra ve orayı da gez. Türkiye'de Eskişehir'i ve İzmir'i tek geçerim... :)
20 YorumlaMemleketim diye demiyorum ben çok seviyorum. Sapanca, Maşukiye piknik alanları çok güzel.sehir merkezi zaten Cafe ve avm dolu seç beğeni gezin. Sahil ve SEKA park ayrı bi keyif. ;)
31 Yorumla- +1 yıl
valla benm memleketim değil ama bende seviyorum ve katılıyorm :D özellikle maşukiye ve seka, kışın d akartepe inanlmaz olluyo
+1 yılbence bursa :) ben istanbul etilerde yaşadım ama bursaya taşınınca ve orda yaşamaya başlayınca hayatımın vazgeçilmezi oldu bursa mükemel bir şehir kesinlikle türkiyede bursanın üzerine bir şehir oldugunu düşünmüyorum
33 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'un kalabalığından nefes alinmiyor ki.
çok güzel bi yer istanbulda olmama ragmen sık sık gideriz halkevinin oralarda baya cafeler var barları arıyorsan halkevinin çıkışı var saat kulesine giden yolda ordalar adress diye bir yer güzel yerdir tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılDoğma büyüme İzmit'li biri olarak söylüyorum bunu, arkana bakmadan kaç. Eski İzmit değil çünkü, her türlü davar doluştu buraya. Kendi memleketimden iğrendim kaç yıldır. İstanbul'un çilesi bile daha iyidir.
10 Yorumlailçesinden ilçesine değişir.mesela gebzede olmak ile izmitte olmak aynı değildir.eğer gebzedeysen herşeyi yapabilirsin.izmit biraz gelişmemiş bir ilçe.ondan fazla birşey yapamazsın...
04 Yorumla- +1 yıl
Körfez güzel değil evet derince fena değil :D
- +1 yıl
Kıro çok bu şehirde ne bekliyorsun :D
Ben sevmedim. Sabahın köründe hele martıların saçma sapan sesiyle uyanınca zaten kıl olmuştum. Bir de Kocaeli gençlerinin artist artist takılmaları ayrı bir saçmalık. Her taraftan karşşiiiiim diye gelen sesler vs. Eksik olsun.
00 Yorumla
+1 yılDüz dağsız vadisiz boğazsız ormansız deresiz karsız olan hiç bi yeri sevmiyorum kocaeli dümdüz bir sanayi şehri..Muğla fethiye en yaşanılası yer bana göre deniz dağ çam kamp paraşüt güneş orman vadi kanyon herşey mevcut...
02 Yorumla- +1 yıl
Yahu kardeşim ben kocaeli bana hitap etmiyor anlıyormusun dağa gitmek için 20 dk yol gidiyorsun anla işte 3 kez izmitte bulundum şimdi istesem 1 saatte orda olurum gene bana izmiti anlatma izmit sanayileşmede almış başını gitmiş tepe dediklerin sahildede var 50 100 metre ben denizden bitip aniden yükselen 2000 metrelik dağlarla denizin kesiştiği çamların sıklaştığı sakin yerlerden bahsediyorum biriside fethiye anlaşıldı mı..
+1 yılNe izmiti ya :D En iyi GEBZE şahsen orda oturuyorum ben cok güzel bir ilcesidir Kocaelinin çarşısı olsun MUSTAFA PASA CAMİSİ olsun Cafeleri olsun cok güzeldir :)
10 Yorumla
+1 yılÖğrencilik yıllarım orada geçti. her cafeye girip çay içmişliğim vardır heralde :) yürüyüş yolunda yürümek biraz sıkıntılı çok kalabalık, onun dışında enerjisi yüksek bir şehir. Sekapark sahili vazgeçilmezdir. Ahh ahh özledimm :)
13 Yorumla- +1 yıl
evet nargile içmeye giderdik:)
bu kdr kalabalık olup bu kdr sıkıcı olan tek şehir nefret ediorm oldum olası sevmedm 17 senedr burdaym derdni bi bn bilirim.
16 Yorumla- +1 yıl
Ben de 18 senedir buradayım burada doğdum.Bakayım dedim kim nerde ne yapıyor.Ne düşünüyor bu şehir hakkında.Ama ben seviyorum o ayrı.
- +1 yıl
halkevinin oralarda baya cafeler var barları halkevinin çıkışı var saat kulesine giden yolda ordalar adress diye güzel yer zeksiz insanlar olunca böle oluo işte
- Tatil & Seyahat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılkısacası güzel bi yer bnde kocaelide yaşıyorum birsürü cafe var bn pek takılmıyorum ama gebzede mavi cafe varmış orası iimiş bide game onn varmış...
23 Yorumla- +1 yıl
gebzede pek iyi kafe yok ama neyse :D
- +1 yıl
:D ewet yok idare et :D
+1 yıl1.Oturmuyorum
2.Hiç bir cafesinde takılmadım
3.Sıkıcı değildir herhalde
4.Milyonluk nüfusu yok etmek gibi bi şansın yok.Para varsa terk et.
5.En yaşanılası yer kendi doğup büyüdüğün yerdir11 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 922 cevap paylaştı. gelişmiş güzel yerler var elbet kalabalık da
ama sanayileşmeden ve dağınık yerleşmeden dolayı yaşanacak bir şehir olmadığını düşünğyorum10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 369 cevap paylaştı. Çok güzel bi şehir işten eve evden bişi bi cacık yapamıyorum :))
20 YorumlaHer adıma rahat 5 öğrenci düşüyor.
Çakma İstanbul.01 Yorumlaİzmit fena bi şehir sayılmaz .Büyükşehir çalışıyor , çalışınca oluyor , durmak yok yola devam ...
20 Yorumla
+1 yılHiç tavsiye etmiyorum gelişmemiş fabrikalar falan hiç güzel değil. Köy gibi bir yer.
02 Yorumla- +1 yıl
sanyide numara kocaeli git araştır ve istanbulun meşhur caddeleri kadar gelişmiş yerleri var göç olunca manyak insanlar doluo ama güzel şehir
- +1 yıl
bende zaten fabrika var dğer bakımdan gelişemiş diyorum.
sadece bi kez gittim gezmek için güzel sehir.yaşanılası yerde bursa
10 Yorumlagüzel düzenli bir şehir yan komşum ama fazlasıyla soğuk geliyor bana hani bir yere gidip oraya ısınamamk gidi devamlı gittiğim halde swevemedim işte.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,7b cevap paylaştı. İzmitteyim bende.Cok sıkıcı ve berbat bir yer, gezicek dogru durust yer bile yok.
01 Yorumlagelişmişlik yönünden güzel ama gezme yönünden bilemem
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 410 cevap paylaştı. kocaelıyı bılmemde gebze dılovası buralardan uzak dur berbat otesı yerler
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılbir kaç yeri dişinda çok çok güzel bi yer değil ama kalabalik ve dinamik bir yer olduğu kesin
00 Yorumla kandira kerpe guzeldir..
10 YorumlaEn yaşanılası şehir...
Tartışmasız 34 istanbul...10 Yorumla
+1 yılherkese memelketi güzl sivas ı sevyrm
00 YorumlaUmuttepe güzel. Katık var o da iyi.
10 Yorumlatürkiye ortalamasına göre iyi.
00 Yorumlaöğrenci için gayt güzel bence...
00 Yorumlalasvegassss cennet cennet...
10 Yorumlaizmit outlet center :))))
00 YorumlaHer yer fabrika..
00 YorumlaFabrika şehri..
12 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılfena yer değil
00 Yorumla
+1 yılHarika bir yeer.
11 Yorumla
+1 yılhiç gitmedim.
00 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi