ünv mezunuyum yüksek lisansa baslayacağım lakin hiç iş bulamadım biryerde sigortasız düşük ücrete çalışıyorum etrafımdaki kişiler yanlış yaptığımı söylüyorlar hatalı mıyım :( ? kafam çok karışık
Cevabın nedir?
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSigortalı olmanız hem yasal bir güvence hem de ileriki hayatınızda emekliliğe ilk adımı oluyor. Allah korusun beklenmedik bir iş kazası gelse, rahatsızlığınız olup hastaneye gitme durumu olsa sigorta sorgulanacaktır. İş yerinde sigortasız çalıştırmak, işveren açısından idari para cezası vardır. Konu ile ilgili yasal mevzuatı ilave ediyorum. Özet olarak sigortasız işçi çalıştıran işveren cezaları asgari ücrete bağlanmıştır.
"Sigortasız işçi çalıştırdığı için doğal olarak işe giriş bildirgeside vermemiştir (2 asgari ücret ceza ) sigortasız işçiyi aylık prim hizmet belgesinde de göstermemiştir (her ay 2 asgari ücret ceza ) Ücret bordrosunda göstermemiştir (yarım asgari ücret ceza ) yasal defter kaydetmemiştir (her ay yarım asgari ücret ceza ) bunları topladığımız zaman 1 yıl için 38 asgari ücret ceza. Kısaca asgari ücrete bakın 38 ile çarpın işte ceza. Ayrıca Ücretini bankaya yatırmadı cezası var. Kıdem ve ihbar tazminatı hakkı doğar. Birde primleri gecikme zammı ile alınır. Teşvikleride iptal olunur İş kazası geçirirse kendisine eşine çoluğuna çocuğuna bağlanacak maaş sorgusuz sualsiz sigortasız çalıştıran işverenden tahsil edilir. Bunlar cezası. Birde olayın vicdani boyutu hak hukuk adalet insan hakları dini boyutu var. Sakın ola ki sigortasız işçi çalıştırmayın
Sigortasız çalışanlar. Alo 170 i arayın dilekçe ile sgk il müdürlüğü veye sgk merkezlerine başvurabilirsiniz".013 Yorumla
Soran+1 yılmecbur kaldım
Cevap sahibi+1 yılSizin sorduğunuz şekli ile yanıtlamaya çalıştım görüşlerimi. Mecbur kalma durumunu şimdi belirtiyorsunuz. Mecbur kalsanız bile, sigortanızı mutlaka yaptırmalısınız yukarıda biraz evvel belirttiğim nedenlerden ötürü.
Soran+1 yılsigorta yaparsam ücret vermem dedi
Cevap sahibi+1 yılAsgari ücretten göstersin. Ya da en azından sigortanızın yarısını siz; yarısını işveren ödesin. Öyle anlaşsanız işvereniniz ile? Sigortasız çalışmayın. Sigortalı başka bir iş bulsanız nasıl olur? Eve gelen temizlik çalışanlarına yeni iş yasası kapsamında , sigorta yaptırma zorunluluğu getirdiler.
Soran+1 yılyarısını ben ödeyemem çünkü imkanım yok zaten 300 tl maaş alıyorum onunda yarısını sigortaya ben versem elime 100 tl kalır :(
Cevap sahibi+1 yılKusura bakmayın bilmiyordum ne kadar TL aldığınızı maaş olarak. Haklısınız; ama bir şekilde sigortalı bir işe girmeye çalışın. En azından emekliliğiniz , hem de sağlık açısından önemli.
Soran+1 yılkesinlikle öyle arıyorum arastırıyorum inş blurum
Cevap sahibi+1 yılTez zamanda bulun. Baştan konuşun sigortalı olmak için işveren ile. Tam ay göstersin sigortanızı. Bu çok önemli. Bazı iş yerleri eksik yatırdığı oluyormuş. Ali Tezel"in yazılarında görüyorum. Kolay gelsin size işlerinizde.
Soran+1 yılAllaha dua edın ne olur benım için
Cevap sahibi+1 yılTabii ki ederim.
Soran+1 yılçok sağolun
Cevap sahibi+1 yılSiz de sağolun. Hayırlı günler.
Soran+1 yılsize de hayırlı günler
En İyi Cevaplar
sen tam bir safsın okadar oku sonra gel sskasız işte çalış ya gerçekten artık şu üni bitirmiş gençlere acıyacak hale geldim kızım kendine gel be git doğru düzgünbir iş bul
017 Yorumla
Soran+1 yılişle ilgili bşyler öğrenmek için girdim buraya
Soran+1 yılbulamıyorum kı :(
Soran+1 yılişletme okudum
Soran+1 yılİstanbul'da yasıyorum
Soran+1 yılnereden arayacağım kı
Soran+1 yılmuhasebe işi bulurlar mı bana
Soran+1 yılhep öyle dıyorlar ama kımse aramıyor
Soran+1 yılanladım inşallah
yasin iyice gecmeden sigortali ise gir bence. ilerleyen yillarda dhaa zor olcak girmen. ne kde ertelersen o kdr kotu
01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru
+1 yıltabiki çok yanlış sen o çalıştığın yeri şikayet etsin onlar ne kadar ceza öderler devlete
010 Yorumla
Soran+1 yılherkesin adamı var kimse ceza ödemez merak etme
- +1 yıl
benim annemin çalıştığı yer 2 ay sigortasını yatırmadı şikayet ettik ve şu an cezalarını çekiyorlar
Soran+1 yıloo ne güzel
- +1 yıl
bu durumu patronunla görüş
Soran+1 yılpatron 300 tl maaş veriyor sigorta yaparsam maaş vermem dedi
- +1 yıl
yoook canım dha neler oda şaşırmış iyice nerde nasl bir işte çlışıosn
Soran+1 yılofıs
- +1 yıl
sekreter falan mı
Soran+1 yılgıbı gıbı
- +1 yıl
çok azda maaş alıyosun artık herkes asgari ücretle çlışıyor bide
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
Sen o kadar üniversite oku düşük ücret ve sigortasız çalış hata yapıyorsun tabi. Mesleğinin üzerine düş kendini orada burada harcatma ben kaç aydir evdeyim bu yüzden.
01 Yorumla
Soran+1 yılmesleğimin üstüne düştüğüm için bu yerdeyim zaten para vermıyorlar
bence git bir magazaya gir 1000 tl artı sigprtan olur yüksek istiyorsan yardımcı olabilirim bizde yüksek alıyoruz ünide tabiki gerekli şartların var mı önemli olan bu
035 Yorumla
Soran+1 yılmağaza işi olmaz mesleğimi yapmam lazım yanı zamanda bsyler öğrenmem lazım
Soran+1 yıl7 ayda basta öğretme sözü vermişlerdi ama zamanla öğretmemeye basladılar çok yavas ve az öğretıyorlar
- +1 yıl
bu neden biliyor musun seni kullanmaya başlamışlar bence o işten direk ayrıl biliyorlar ki öğretirsek bu gider sakın durma derim yoksa senelerini heba edersin2 kuruş için adamlar snei kullanmaya alışmış verdikleri para bile değil askeri ücretin 3 te biri üstelik sigortan bile yok
Soran+1 yılnereye gideceğim ki?
Soran+1 yılmuhasebe finans olabılır
Soran+1 yılevet çok az ama ne yapayım şartlar işte
Soran+1 yılşartları oluşturmak için zaten aylardır sigortasız çalışmayı kabul ettim bşyler öğretsinler diye ama para almadan çalışmaya baslamıs oldum bu sefer de
Soran+1 yılkesinlikle doğru değil ama en azından anne babamdan istemeyeyim ve de bsyler öğreneyim diye girdim buraya zamanla öğrenıyordum bsyler sonraları öğretmemeye başladılar
- +1 yıl
işte sorun orda artık sana bişey öğretmezler bu yüzden bırakmalısın diyorum bu işi kimse ailesine yük olmak istemez bende yaşadım ama artık senin ordan kazancağın bir deneyim yok onlar artık sadece seni kullanır bu yüzden bence bırakmalısın başka işlere bak neden kpss ye girmiyorsun yardımcı olabilirim o konuda
Soran+1 yılkpss bu sene alan sınavı var düz memurluk yok olsa girerdim çift yıllarda var düz memurluk
Soran+1 yılevet emek veriyorum çok ancak karsılığını nasıl ve ne zaman alacağım onu hiç bilmiyorum memurluk rahattır illa ki ama o da hemen olmuyor çok uzun bır süreç ben kısa yoldan paraya dönmek istiyorum
- +1 yıl
yok be ne uzunu öyle şeymi olur hazırlanırsın belli bir puan alınca atanırsın bunalrı bende yaşadım bu sürede boş durma çalış ama memurlugada önem ver çünkü hem iş güvencesi var hemde iyi öyle özelde çalışmak seni yıpratır üstelik emeğinide alamazsın unutma bazı şeyler vardır emek vermeye değer o işyerindeki verdiğin emeği atanmak içinde verebilmelisin ebnce
Soran+1 yılhem çalışıp hem kpss ye hazırlanabilirim o mantıklı ama işte iş lazım herseyden önce
Soran+1 yıllise stajyerıne verılır 300 tl doğru
Soran+1 yılhaklısın ne dıyeyım artık çok doğru söyledıklerın
Soran+1 yılo da doğru o zaman hemen yenı ıs bakmaya baslamalıyım
Soran+1 yılİstanbul muhasebe
Soran+1 yılçok sevınırım sağolsası n
Soran+1 yılçok tsk ederim :)
Soran+1 yılburdan yazarsan sevınırım ;)
Soran+1 yıltamam beklerim ;)
Üni mezunu isen neden az maaş ve sigortasız çalışıyorsun ya boşuna mı okudun gir düzgün bir yere
02 Yorumla
Soran+1 yılbşyler öğreneyim işle ilgili diye girdim
Sigortasız çalışılır mı ya bir şikayet etsen var ya bitirirler orayı
00 YorumlaDiğer konusunda 643 cevap paylaştı. İyi bir yer bulana kadar idare edeceksin ne yapalım artık. Ama çok fazla durma o yerde, bir an önce iyi bir yerler bak kendine.
00 YorumlaSigorta yok bide maaş düşük tm meslek ögrende üniver. okumuşun bide daha iyi bir işe girebilirdinn
05 Yorumla
Soran+1 yılbulamadım
Soran+1 yıl7 aydır çalışıyr-orum
Soran+1 yılişletme okudum
+1 yılTabikide hatalısın başına neyin geleceği bilinmez ve düşük ücret diyon hem sigorta yatmıyo hem düşük ücret yanlış kesinlikle
013 Yorumla
Soran+1 yıl300 tl maaş
- +1 yıl
Park time mı dalga geçiyon demi sen
Soran+1 yıl9-5 saatleri yemın ederım kı dalga değil
- +1 yıl
Kankam veya tanıdık biri olsan seni iyi bir azarlar döverdim :D git çık ordan zamana ihtiyacın varsa park time çalış zamanın varsa mağazaya gir Burger King felan gir
Soran+1 yılonlar olmaz mesleğimi yapmam lazım mıhasebe öğrenmem lazım
Soran+1 yılmarket olmaz işimle ılgılı bsyler yapmak zorundayım
- +1 yıl
7 ayda sen ordaki işleri kesin yapıyondur o yüzden sana en düşük askeri maaş vermek zorunda hiç birşey hayatından önemli değil başka muhasebe yapcak yermi yok uyanık ol biraz hiç bir zaman ezilme
Soran+1 yılher işi yapamıyorum çünkü özellikle bazı seylerı öğretmıyorlar benden gızlı yapıyorlar hatta bazen
- +1 yıl
Yanlış anlamada orda seni köle gibi çalıştırıp işini gördürüp az para veriyorlar
Soran+1 yılçok çalışmıyorum 9-5 arası ama doğru az para erıyorlar
- +1 yıl
Normal mesai saatleri işte daha nekadar çalışçan
Soran+1 yılevet
Diğer konusunda 357 cevap paylaştı. Hatalisin ne iş yaptığını bilmiyorum ama önemli bir konuyu atlıyorsun
040 Yorumla
Soran+1 yılhangi konuyu
Soran+1 yıl7 aydır böyle
Soran+1 yılkimse arkamda durmaz tabı kı bılıyorum ama ne yapayım meslekle ılgılı bsyler öğrenmek için grdım buraya 7 aydır da çaışıyorum
Soran+1 yılsigorta yaparsa yne maaş vermeyecek ya da 300 tl ye calışacağım :(
Soran+1 yılofiste çalışıyorum muh ofısı
- +1 yıl
Yaa allah aşkına o paraya çalışılır mi ne işi öğretiyor da sana sanki. Üniversite mezunu değil misin sen 300 tl senin ulaşım paranın bile karşılamak bilmem nerde yaşıyorsun ama verdiğin emeğe yazık valla sabah erkenden kalk makyaj yap git ise o kadar çalış sonuç ne 300 tl para bir de sigara iciyorsan tamam yandin !
Soran+1 yılmakyaj yapasım bıle gelmıyor kı burada zaten tek odaının içindeyım ortam da yok
Soran+1 yıliş bulmak ıstıyorum
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılçalışmak istiyorum çok ilan var ama hiçbiri geri dönmüyor
Soran+1 yılişletme mezunuyum en azından küçükte olsa elime bsyler gecsin diye girdim buraya yoksa yanlış yaptığımın bende farkındayım
Soran+1 yılen azından aileden istememek var
Soran+1 yıltabı kı para da yetmıyor menun da değilim
Soran+1 yılneyı anlayamaıdn
Soran+1 yılişimi sevıyorum öğrenmek ıstıyorum para vermıyorlar sıgorta yapmıyorlar sadece cv de tecrübe görünsün
Soran+1 yılmantıklı ama artık ilersini düşünmeye baslayınca sıkıldım bu mantıktan
Soran+1 yıliş bulmalıyım
Soran+1 yılda nereedn
Soran+1 yılçevreye haber verdim ilanlara da bakıyorum ama inan bna hiç geri dönen yok
Soran+1 yılneden?
Soran+1 yılok boşverdim
Sigortasiz is kaldimi ya sgk ya sikayet etsen duman eder orayi
00 Yorumlasigorta ilerisi için gelecek için çok önemli bence hatalısınız
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılsigortasız hangi yerde çalışıyor ne iş yapıyorsun !!!
09 Yorumla
Soran+1 yılmuh. ofisi
- +1 yıl
yazık etme kendine staj olarak da olsa kısmi sözleşmeli sigorta iste iş öğrenmek önemli ama sen her zaman 27 yaşında olmayacaksın
Soran+1 yılşu an 24 üm
- +1 yıl
demek istediğim ileride çok zorlanırsın emekli olurken vb bitirdiğin bölüm nedir merak ettim
Soran+1 yılişletme bıtırdım fınans yuksek lısansına baslayacağım su anda 7 aydır muhasebe ofısınde sıgortasız çalılıyorum
- +1 yıl
düzinelerce firma senin gibi eleman arıyor oysa çok çaresiz kaldın demek yoksa öyle yapmazdın başka firmalara bakmayı denemedin mi
Soran+1 yıldenedim de bulamadım her yer tecrübe ya da tanıdık ıstıyor :(
- +1 yıl
hep aynı sorun öyle değil mi bu aralar bankalar elaman alıyor kaçırma bence bir kaç site var yardımcı olan türde onlarda ki haberleri takip edersen iyi olur şu an garanti akbank alıyordu hatta
Soran+1 yılbenım muhasebede ıs bulmam lazım
teorik olarak evet ama pratik olarak sigortalı iş bulamadına göre yapacak pekte bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılSigortanı kendin ödüyorsan sıkıntı olmaz maaşın iyiyse
05 Yorumla
Soran+1 yılaylık 300 tl maaş
- +1 yıl
Bence oradan çıkıp maaşı fazla olan bir yerde çalış eğer şansın varsa sigortalı bir yerde çalış 300 tl çok az ayda
Soran+1 yılkeşke daha ıyı bıryer bulabılsem de çaışsam girsem
- +1 yıl
Çevrende ki insanlara iş aradağını söyle sana göre bir iş yeri felan bulurlarsa haber versinler sana kendinde araştırıp bul illaki bir iş bulursun kolay gelsin allah yardımcın olsun
Soran+1 yılbulur muyum kı hemen :(
Fabrikada calis sigortali
00 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. pek de mantıklı bir seçim değil açıkcası..
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. hatalısın tabi zararlı sen cıkarsın
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kullaniliyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılevet
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılhatalısın
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi