Eğer zina (cinayete göre) daha küçük bir günah olsaydı bu kadar çok şahit istemenin sebebi nedir?
Zina mı daha günah yoksa cinayet mi?
Eğer zina (cinayete göre) daha küçük bir günah olsaydı bu kadar çok şahit istemenin sebebi nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cinayet için 2 şahit olması gerektiğini bulamadım, ayet numarasını bulamamadım pek.. Diğer yandan daha çok şahit cezanın güçleşdirilmesi demek, yani cinayet daha büyük bir günah. Düşünsene toplum içinde yapmıyorsan kim görücek be yaptığını. Üstelik zina denilen şey öpüşme , sarılma tarzı haraketleri de kapsamıyor. Allah size 100 sopa vurdurmakiçin fırsat kollamaz :)
Hadislere bakarsanız işin içindden çıkamazsınız, kuranı tamamile ele aldığınız zaman, kimle sevişmeniz dahil bütün haklarınızın size ait olduğunu görürsünüz.
Din kadını değilim fakat zinanın daha hafif bir günah olduğunu düşünebilirim. Allah'ın verdiği canı ancak O alır. Zina ve cinayet benim gözümde eşit büyüklükte. Allah katını bilemem.
Günahları derecelendirmeye başlarsak şimdiden geçmiş olsun derim hep dediğim gibi kötü bişeyi daha kötü bişeyle kıyaslamıcaksın o zmn kötü daha kötüye göre iyi olacak buda bizi duman eder
bir yere çekmeye çalışmıyorum konuyu düşüncemi yazdım ben ama sen yazımdan ikisinden de korktuğumu değilde konuyu bir yerlere çekmeye çalıştığımı düşündüysen kompleks mi var sende diye bir sorarım yani
adam öldürmenin şahidi olmaz
kısasa kısas vardır
zinada şahit olmasının nedeni ulu orta yapılmasıdır
yoksa iki kişi kapı arkasında ne yapıyor kim bilsin
zinada 4 şahit istenmesinin nedeni
iftiranın önüne geçmektir
yoksa zinanın dünyada bir cezası yok
zina kadın ve erkeğin eşini aldatmasıdır
eşi ilgilendiren bir durum
toplumu ilgilendiren ise bunun ulu orta yapılmasıdır
adam öldürenin cezasını ise öldürülenin velisine bırakılır
ama tecavüz öldürmekten beter olabilir
senin öz kızına biri tecavüz etsemi kötü öldürmesimi?
Cevap
10Cevap
Zina da gunahtir adam oldurmekte ama zina yuzkizartici bir gunahtir aciga ciktiginda yerin dibine girmek istersin bu dunya da hava hos benim kastim o mahseri kalabalik
Bak simdi adam cinayet islemiste olsa gunahini savunacak bir sebebi olur bir sekilde aciklar izah eder durumunu ama digeri oyle degil
Cinayet daha büyük bir günahtır bence ama zinada çok büyük bir günah en büyük günahlardan ikisi de zaten :)
Cinayette yaşama hakkını elinden alıyorsun tek seferde öldürüyorsun ama zina da şimdi normalleşti gibi ahir zamandayız ama eski devirlerde öyle değildi iftira durumundan dolayı sen onu o zamanki devir için bir nevi her gün öldürmüş oluyorsun yani iftira olabilir namus kirlenmesi vs çok zor şeyler o dönem için şimdi içinde zorda eskisi kadar değil tabi ki gerçi Kur-an her dönem için yazılmış bir kitap ama en kötü dönemlerden birindeyiz malesef
Bizzat kendi düşüncelerimi söylüyorum elbette cinayet daha günah sonuçta can almak yalnız Allah'a mahsus bir şey ancak zinada küçümsenecek bir günah sayılmaz.
İkisinde büyük günah.
Adam öldürmek te tartışılır haksiz yere öldürmek var hakedeni öldürmek var..
Tabii zina daha günah çünkü iffet söz konusu
bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir şeklinde hadis vardır
Cinayet daha günah bnce Allah verir Allah alır o canı kul hakkına girer ve kul hakkı ne olursa olsun asla afı olmaz.. Zinada günah ama tobe edilir.
Cenabi hak ole guzel bir varliki zina yapana 2 şahit yetmez neden cunki kulunun toplum icinde utanmasını istemez o yuzden 4 şahitten aynı cevabı alırsa sucu kabul edilir.
Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak canına kıymak
Daha günahtır bence
Allahın verdiği canı Allah alır
Zina yapıp abdestini alabilirsin
Ama canını alıp evliyada olsan
O canın bedelini ödersin
Cünkü hiç bir vakit cemiyet içinde kulunun yüzünün kızardığına asla razı değil cenabı Hak onun için 4 şahit istiyor
Yav kendince insanların kafasını karıştıracak
Cevap cinayet. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir.
Güle güle o zaman yukarıyı okursan yazdık bişeyler
bence öldürmek , allahın verdiği canı allahtan başkası alamaz , tabi bence
Bunlar buyuk gunahlara giriyo kardesim
Cinayet cana kıymak yaşam hakkını elinden almak
Bana göre..
Tamam kızma :) ya benim mantığıma Gore cinayettir artı çok değiştirilmiş hadislerde war sonuçta
zina dediğin şey tecavüz değilse cinayettir.
Al birini vur otekine
Cinayet
Cünkü cinayet daha büyük günah oldgu icin 2 sahiti yeterli buluyor zinada öyle degil
Cinayet
zina da büyük günahtır, insan öldürmek de. Bunlar bir arada anılan büyük günahlardandır. Ama cezaları aynı değildir. Allah zinaya yüz sopa cezası (Nur Suresi: 2. âyet), nefsi savunmak için değil, haksız yer insan öldüren için kısas (katili idam) veya diyet (kan bedeli) cezası koymuştur. Kur'ân'ın hükmü budur.
Allah'a ortak koşma günahından sonra en büyük günah, adam öldürmektir. Allah Teâlâ'nın en güzel surette yarattığı ve kâinattaki her şeyi hizmetine verdiği insana haksız yere kıymaktır.
Dinimize göre herkes yasama hakkına sahiptir. Bu hakkı insana yüce Allah vermiştir, insanı bu haktan mahrum etmeye, Allah'tan başka hiç kimse yetkili değildir. Bunun için başkasını haksız yere öldüren kimse büyük günah işlemiş olur. Çünkü Allah Teâlâ: "Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın." (İsra, 33) buyurmuştur.
Haklı bir sebep olmadan başkasını öldürmek dinimize göre insanlık suçudur. Bir insanı öldürmek, bütün insanları öldürmek gibi günahtır.
Kıyamet günü insanlar dünyada yaptıklarının hesabını verirken ilk önce bu suçtan sorgulanacaklardır. Bunu Peygamberimiz haber vermişler, şöyle buyurmuşlardır:
"Kıyamet gününde insanlar arasında ilk görülecek dava kan davasıdır." (Buhari, Rikak, 48; Müslim, Kasame,8)
Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmuştur:
"Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, şüphesiz bir hayasızlıktır, kötü bir yoldur." (İsra, 32)
Peygamberimiz de şöyle buyurmuştur:
"Allah'a ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocukları öldürmemek, kendiliğinizden uyduracağınız hiç bir yalanla bühtan ve iftirada bulunmamak, doğru işde isyan etmemek üzere bana biat edeniz." (Buhari, İman,11; Müslim, İman, 24)
"Zina eden, zina ettiği vakit mü'min olduğu halde zina etmez. Hırsızlık yapan hırsızlık yaptığında mü'min olduğu halde hırsızlık yapmaz. İçki içen içki içtiği vakit mü'min olduğu halde içki içmez." (Buhari, Eşribe, 1)
bunlarda sana yardımcı olsun
Cinayettir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar