Zina yapmamak için intihar eden bir kişi cennete gider mi? Niyet önemli sonuçta...
Evlilikten bahsetmeyin. Bu devirde kimse kolay kolay evlenemiyor.
Evlilikten bahsetmeyin. Bu devirde kimse kolay kolay evlenemiyor.
Bunu sadece Allah bilir af kapısı hiçbir zaman kapanmaz yorumlara baktım ölümden sonrası yok diye bizim ilmimiz yetmez buna. Bir adam çok günahkarmış cehenneme gitcekmiş neredeyse çok az sevabı varmış bir adamın da sadece bir sevaba ihtiyacı varmış bu günahkar adam ona tek sevabını vererek ben zaten cehenneme gidicem tek bir sevabım var onu da sen al bari sen cennete gir demiş. Allah ta bu adamı bu davranışından dolayı cennetine almış.
Tabi bu hikaye daha edebi ve daha uzun yazılmış ama ben kendi konuşma ağzımşa dile getirdim.
İşin kısası Allah bilir sadece kimin tövbesi kabul olur olmaz diye
İntihar etmek çok daha günah.
İslam; itikad, ibadet ve muamelattan oluşur. itikat kısmının ihlali küfrü, diğerlerinin ihlali ise günahı gerektirir.
Kişi kafir olmadıkça günah işlemekle dinden çıkmaz. Küfür dışında günah işleyen kişi, ne kafir ne de münafık olur, imandan çıkmaz. Bu nedenle tevbesi olmayan günah yoktur. Cenab-ı Allah “Ey iman edenler, samimi bir tevbe ile Allah’a dönün” (Tahrim, 66/8) buyurarak günah işledikleri halde kişilere iman kelimesiyle hitap etmiştir. Ancak, haramları ve helalları yalanlayıp inkar etmemek gerekir.
Zinanin affi olur tovbe edeni Allah geri cevirmez. ama intiharin tovbesi olmaz ölmüs insan tovbe edemez. Ruhun o vucuda emanettir senin onu alma luksun yok..
Detaya gelirsek bir kiz babasi insaatciydi dustu yuksekten vefat etti annesi ile dayisima yerlesti. Dayisinin en kucuk oglu tecavuz etti sonra buyuk oglu en sonda dayisi.. sonradan seks iscisi oluyor ve kendi evinde kendini asiyor. Bu durum da artik Allahin bilecegi is biz hic bir sekilde yorum yapamayiz
Tesekkur ederim ☺
Cevap
17Cevap
Allahın en tiksindiği günah , komşu karısıyla yapılan zinadır , intiharın tövbesi mümkün olmadıgı için büyük bir günahtır , asıl zina ile intiharı kıyaslayamayacağım , çünkü bir hadiste şöyle geçiyor ,
bir adam geldi , rasullullah ona öğütler vermeye başladı , şirk haricinde Allah her günahı afffeder buyurdu , adam sordu ,
hırsızlık yapsa da mı ya rasullallah ,
evet hırsızlık yaparsa buyurdular
adam öldürse de mi ya rasullallah
evet adam öldürse de buyurdular
zina etse bile mi ya rasullalah der sahabe şaşırarak
evet zina etse de cevabını alır ,,
zinanın en son sayılması cinayetten büyük günah sayıldıgını gösterir, ama intihar ile kıyas eden bir hadis , en azından ben bilmiyorum
Sunu syliyim herkeze allah nasilsa afeder diyip te gunah islemenin bir anlami yok tobe etmeye bence. bu allaha yapilan iki yuzlulik tur allah senn icindekini zaten blir. Tecavuze gelince tecavuz eden kisinn boynu nadr gunahi tabiki mevlam zaten magduru srgulamaz kul utanmayi bilsin yetrki. Ama intiharin affi olmaz ki kulun mavlann gozundeki imertebesini tabiki bilemeyiz. Allah affedicidir affi sever hatasz kul tabiki olmaz yeterki yalvarmasni bilelim...
Bence günay aslında ruhumuzun ızdırap çektiği şeydir bunu bir kitap ya da bir kişi ya da bir büyük yüce ruh belirleyemez bize verilen bedendeki ruhtur günahı belirleyen ve bundan dolayı bence burada günah olan tek şey bir şeyin günah olduğunu vicdanımız saha bilmeden beynimize kazımamızdır tabi bence asıl günah bu
Küçücük bilgimle ilimsiz fetvaların açıklamalarına giremem sadece şunu söyleyeyim zinadan sonra tövbe edip bağışlanma şansın var ama intihardan sonrası yok.
İkiside günah. Öteki tarafa gitmeden hangisi için ne kadar yanacagiz bilemem ama ben zina daha günah diyorum.
Zamanı geldiğinde öleceksin tövbe etmeye başla. 😂
Belki 34 Te Öleceksin?
En büyük günah kul hakkıdır diğerlerini affı vardır bir şekil
eyvallah nasıl gidiyor :)
bir kaç gün moladan sonra tam randımanlı sitedeyim teknik bir sıkıntılardan sonra siteye döndüm :D
daandım işte ya bir şekil :D
iyi geceler kanka kızlı rüyalar gör :D
tamam o zaman hadi bakalım iyi geceler :)
Geçmiş kavimlere mensup bir adamın bir yarası vardı. Adam ızdırabına dayanamayıp bileklerini bıçakla kesmiş ve kan kaybından ölmüştü, bunun üzerine Allah (c. c.); 'Kulum bana gelmekte acele etti ama ben ona cenneti haram kıldım.' buyurdu." (Buhari, Enbiya 50).
İntihar etmek, en büyük günahlardan biridir.
ikisinin de günah olduğunu biliyorsan birinin daha fazla günah olması o kadar önemli değil bence :D
bilemiyiciğim
zina eden tövbe edebilir intihar edenin geri dönüşü yoktur. günah terazisinde hangisi daha ağır bilemem.
Ölümün geri dönüşü olmaz zinanın olur tövbeleri affedendir Allah
zina yaptiktan sonra tobe etme sansin var ama intihar ettikden sonra yok
Can daha kıymetli olduğu için zina etmesi ehven-i şer olur.
Bir günaha girmemek için allah a isyan ediyor. Zina yapmış olsa da tövbe edebilir fakat intihar için tövbe edemez.
İntihar etmek daha günah diye biliyorum zina yapmamak için intihar etmek de ne demektir şimdi.
İntihaar tanriya yapilan davetsiz misafirliktir ve hicbir zaman davetsiz misafirler sevilmezler...
İntihar her türlü günah. Zina da günah ama yapan tevbe etmeli çözüm intihar değil.
Zina edip pişman olur çok dua edersen belki affedilir ama intiharda öyle bir şansın olmayacak.
Intihar ne sebeple olursa olsun affı yoktur dostum. sadece başka canlar uğruna kendini feda edersen.
İntihar etmek allaha yapilan en büyük saygisizliktir bence
Sonuçta ikiside yapilmamali yani günahın Boyutu olmaz
İkisi de çok günah ama intihar çok büyük günah Allah'ın verdiği canı ancak o alır
İkisi de günah ama intihar eden direk cehenneme.
Allah affediciymiş ya affeder belki onları.
bu söylediğin tarif zina değil tecavüz olmasın
zina intiharın yanında hafif kalır
2x günah. Amaan her türlü günah.
Daha gunah diye bisi yok ikisi de gunah.
bilemeyiz.
onu ancak Allah bilir.
Bence zina yapıp arkasından intihar etmek 😁
Her ikiside günah dahası yok
intiharda günah zinada
ikiside günahı ağır
Zina yapmamak icin intihar edemezsin.
Ikiside çok günah abi :/
ikiside günah kanka
Doğru kanka 😀
ıkısıde ama ıntıharın cezası daha cok
Kul hakkı.