Ataturk, Islamin aleyhine degil, monarsinin aleyhine calismistir. Ancak ulkenin manda himayesine girmesini isteyen insanlar, adini karalamak icin kendisine dinsiz diyorlar cunku bir insandan nefret ettireceksen bunun en iyi yolu kisiden nefret edecek olan toplumun en can alici noktasini kullanmaktir. Siz saniyor musunuz milli direnis zamanlarinda onun yaninda duranlar yaptiklarini gormedi. Onlarin hepsi "atayiz" miydi? Yapmayin ya. Anlamadiginiz nokta su: yapilan inkilaplar herhangi bir sekille dinle ilgili degil. Inkilaplar, yonetim seklinin ve yonetimin degismesiyse ilgili. Kimse ben gideyim de su ulkenin dinini degistireyim demez. Az mantikli olun konusurken. Ha bana sorarsan yaptiklarini dogru buldugum icin nedeniyle ilgilenmiyorum. Ama sadece sunu diyecegim. Tek yapabildiginiz yillar boyu dininize siginmak oldu. Insanlar gelisti siz durdunuz. Insanlar din baskisindan cikip ronesansa girdi siz harem kurdunuz. Insanlar icat yapti, beyinlerini kullandi. Siz gunah olmasin diye resim cizmekten korktunuz. O ulkelerin "medeniyeti dayatilmasaydi" su an onlarin himayesi altinda yasiyor olacaktiniz. dedeleriniz zamaninda amerikan mandasina girmek icin cemiyet kuruyordu. Padisah istiyordu. Demokrasi karsitiydi. Gelismeyecegiz diye tutturuyordu. Sukurler olsun birkac adam cikti da, anladilar durumu. Zorla veya baskiyla (ki bu baskinin osmanlidakinden fazla olmadigina eminim) yenilikler yaptilar. Zaten bir toplumda yeniligi de zorla yapiyosan o toplumdan ne hayir beklersin o ayri mesele. Kur'an Turkce okutulmus da bilmem neymis de. Biz gelismek istemiyoruz manda istiyoruz demiyordunuz da, Ataturk Islam karsitiymis da ateistmis de putperestmis de. Valla konusmaya degmiyor biliyor musunuz. zaten yapilan yenilikler birer birer geri aliniyor. Abd ile de aramiz iyi. Yine gelir hepsi geriye, kendi kendinize geri kalmis bir ulke olarak yasar gidersiniz. Millet yeni gezegenler kesfeder, siz hala ac kalirsam karimi yemem caiz mi diye dusunursunuz. Dusunun. Hepiniz cennetliksiniz simdi.
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇünkü ne tam anlamıyla Atamızım hakkında bilgileri vardır ne de din hakkında. Sanıyor musunuz ki şu an ibadetleri inanclari Allah icin? Kendi kafalarından kendi yobaz düşünceleriyle dini yaşıyorlar Kuranı Kerime göre değil. Ee tabi Atamın bize miras kalan düşünceleri gösterdiğı yol onların çıkarlarına rahatlarına ters. Bu insanlar ne dini Kuran-ı Kerimden öğrenenler nede Atamızın hayatını Atamızı gercekten dogru bilgilerle tanıyanlar. Bunlar içın din sadece dışarıya gostermedir. Kendi dusuncesini soyler ve sonra aslinda KuKuran-ı kerimde hic bahsedilmemis birseyi varmis gibi kulaktan duyma bilgilerle dusuncesini destekler. Yani bilgisi olmadan fikri olan insan tanecikleri.
30 Yorumla
Şahsen kendi adıma konuşayım, dinime de baglıyım elhamdülillah ama Atatürk hakkında da ne bileyim emin değilim. Biryerde okudum "biz devleti gökten indiği sanılan kitaplara göre yönetemeyiz" gibisinde bir konuşması vardı. Aslında birbirinden ayırmak lazım neden dersen lider vasıflı, ileri görüşlü ve komıtan olarak bizim milletimiz için yaptığı bazı şeyler ciddi olarak çok güzel şeyler. Ama olumsuz yönler olarak çok aşırı fazla yapılanlar var. Ben insan karakterlerine saygı duyarım inanmıştır veya inanmamıştır beni ilgilendirmez fakat bu milleti kurtaran M. kemal değil bu vatanın içindeki imandır. O sadece bir kıvılcım bir vesiledir benim gözümde. Çünkü bu millet zamanında Kanuni Sultan Süleyman ve Fatih Sultan Mehmet Han gibi dinine bağlı padişahların sayesinde ve zamanında en geniş zamanlarına ulaşmıştır. Araştırmasını yapınız Osmanlı nın en geniş sınırlarındaki padişahların hepsi de imanlı ve dinine bağlı padişahlardır. Bozulmalar daha sonra başlar. Bence imansız bir millet ayakta kalamaz. Bu benim şu anki iktidarı da desteklediğim anlamına gelmez fakat ülke olarak çok ciddi bir bozulmanın eşiğindeyiZ. Herkes kendi eşini dostunu adamlarını kayırır olmuş. Bunu ben yapmıyorum diyen bir arkadaş varsa aranızda buyursun çıkaın ortaya. Benim en anlam veremediğim şey kemalistlik kavramı. Olmasaydın olmaZdık gibisinden olan konuşmalar. Bunları esefle kınıyorum. Dediğim gibi herşey bir vesile. Yüce Rabbimin takdiri herşeyden üstün gelir. O böyle istemiş böyle olmuş. Toparlamak gerekirse millet olarak bizim önce kendimizi düzeltmemiz gerekir. Devletin malı deniz yemeyen domuz kavramını önce bu beyinlerimizden silmek gerekir. Devlet pastasından kendine pay çıkarmak için koşuyo tüm siyasetçiler. Bu bagırma çağırma hep kendi adamlarını kayırmak için.. Kimse gelip de bana chp akp ya da mhp herhangi bir siyasi parti gelince iktidara bu düzen değişecek demesin, biz millet olarak milli benliğimize bürünmedikçe, bu ülkede hiçbirşey düZelmez..
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKılık Kıyafet diye demokrasi diye Sarık takanlara zorla şapka taktirdigi icin uymayanları birer birer astigi icin medreseleri camileri kapattığı icin ezanı Türkçe okuttuğu icin dersime bomba yağdırdığı icin Çanakkale savaşı'nda askere Allah icin Savaş'ın diye gaz verip Savaş'tan sonra Allah'a Sırtını donup savastiklarinin medeniyetini ülkeye dayattığı icin Allah'ın oldugu dunyada Allah'ın Kuralları geçerli olur dedigi icin şeyh saiti Astığı icin icin icin arkasından bol bol beddua ediyorum dinimizi yok etmeye çalıştığı için
3616 Yorumla
Soran+1 yılinsanlar birazda bu açıdan bakmayı öğrensinler tebrik ediyorum yorumun için
Soran+1 yılBugünkü İmam Hatip Liseleri’nin kökü olarak 1913 yılında İmam Hatip yetiştirmek üzere açılan ve daha sonra Medresetü-l Vaazin ile birleştirilerek Medresetü-l İrşad adını alan Medresetü-l Eimmeti vel Hutaba, kabul edilebilir. yeterlimi bu cevap kimin kurduguna
- +1 yıl
- +1 yıl
Ne kadar soylesen bosa
Soran+1 yılsizin fikirleriniz size kalsın boşunaysa neyin kafasındasınız?
Cevap sahibi+1 yılSorudan uzaklaşın leş kargaları sizden cok ilim sahibiyim ben acık olsam beni mi öldüreceksin? Sizin gibi kalbi kapalı kafa Tasi bos insanlar seviyem degil haydi çöplüğünüze
- +1 yıl
Eğer Atatürk olmasaydı bu gün camiye gitmek yerine kiliseye gidiyo olurduk. O zamanlar hiç kimse taşın altın elini sokmazken bir tek Atatürk vardı. Öyle bir lider ki 30 milyon insanı tekbir amaç için birleştirip hedefe yöneltmiştir. Ama şimdiki :) milleti birbirine düşürdü mezhepler arasındaki uçurumu daha da derinleştirdi.
- +1 yıl
Abi adam döktürmüş resmen helal olsun. Yazan ellerin dert görmesin. Bence o şahısa atatürk demeyin bankanlarına emir verip soyadı kanunu çıkartarak türklerin atasıyım ben benim izimden gitsin k*leler diyerekten atatürk soyadını koydurtmuştur. matematik öğretmeni olaylarını es geçelim mustafa kemal diyip geçin işte şahsen yolda görsem neyse yazmıyorum.
- +1 yıl
@gaggo cahiiiiiiiiiiiii!!! Yazmayayım cahilliğine vereyim dedim ama, o son cümlende ki cahil ve yobaz kelimesini duyunca artık şart oldu yani. Nasıl sinirlendiğimi şu an tahmin bile edemezsin! Böyle bir beyinle başkalarını nasıl yargıladın ve o alçakça o sözleri nasıl kullandın sen! Cümlelere bak Allah aşkına; ezanı türkçe okutan ATÜRKE karşısınız ama kuranı türkçe konuşuyorsunuz ve kuranı da türkçeye çeviren gine atatürk müş. Ulan kör cahil seni; Kur'an-ı Kerim türkçe okunmaz bir kere arapça okunur. Kur'an ın türkçe mealini okuyarak şu an anlamaya çalışıyoruz da, bunu bize yapan da zaten mustafa kemal değilmiydi? Biz latin albesi yokken zaten HEM OKUYUP HEM ANLIYORDUK ki..! Onun çıkardığı harf inkilapı ile bu millet bir gece de cahil bırakıldı cahilll, ve sen bu mahsüllerden birisin... çok yazık...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
+1 yılon binlerce müslümanı sırf şapka takmıyorlar diye sözde mahkemelerde yargılatıp astırması iyi bir sebep olabilir. kurtuluş savaşından önce methiyeler dizdiği din adamlarını cumhuriyetin ilanından sonra sudan sebeplerle idam ettirmeside bir sebep olabilir.
ama bence asıl sebep kendisini atatürkçü ya da kemalist diye tanımlayan insanların, vatanın kurtuluşunda aktif rol alıp, neyi var neyi yok feda etmiş olan insanların torunlarını, yobaz diyerek, akılları sıra aşağılamalarıdır.114 Yorumla
Soran+1 yılseninle aynı fikirdeyim ramazan
ben ateistim diyen bir adamın sözleri yani aziz nesin in dediğini aktarayım yeter diyor ki: müslümanlar atatürkü sevmez çünkü yaptığı herşey dinin aleyhine diyor bunu onlardan biri söylüyor yoruma gerek var mı yok. yinede ekleyeyim nasıl ki erdoğanı eleştiren eleştiriyor çünkü siyasetçi atatürkde bir siyasetçidir yalnız kurucu liderdir. saygındır. ama hiç yanlışsız manası gelmez peygamberde bile zelle vardır unutmayın.. cvb uzun yassak kaç kişi inancak.. sonumuz hayrola önemli olan büyk Tc davası..
32 Yorumla
Soran+1 yılevet okudum o yazıyı baya bir uzun neler neler çok güzel anlatmış aziz nesin bey
Diğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. kaynaklarını 100 tane yerden okudum kaç kere
wujpjw.bn1.livefilestore.com/.../ataturk.jpg110 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKılık Kıyafet diye demokrasi diye Sarık takanlara zorla şapka taktirdigi icin uymayanları birer birer astigi icin medreseleri camileri kapattığı icin ezanı Türkçe okuttuğu icin dersime bomba yağdırdığı icin Çanakkale savaşı'nda askere Allah icin Savaş'ın diye gaz verip Savaş'tan sonra Allah'a Sırtını donup savastiklarinin medeniyetini ülkeye dayattığı icin Allah'ın oldugu dunyada Allah'ın Kuralları geçerli olur dedigi icin şeyh saiti Astığı icin icin icin arkasından bol bol beddua ediyorum dinimizi yok etmeye çalıştığı için
Ben Böyle Saçma Bir Cümle Daha Görmedim Bende Müslümanım Sen Kimseye Beddua Demezsin Gizli Yaratık !30 Yorumla atatürk zamanında din ve devlet işlerini neden birbirinden ayırdığını günümüzde çok güzel şekilde görüyoruz adamın birisi çıkar ve dini kullanarak ülkeyi soyup soğana çevirmesin diye ayırmış ama işte bizim milletimiz salak malesef atatürkü sevmeyen arkadaşlar eğer atatürk olmasaydı bugün burada kimlerin köpekleri olurduk acaba onu unutmayın. atatürk vatanı tek başınamı kurtardı diyen bir gerizekalı çıkarsa eğer şimdiden cevabını veriyim savaş kuvvetten çok hiledir yavrum bunuda anlamayan olursa zaten yaşamasın daha fazla ölsün
40 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Atatürk'ten niye nefret ederler güzel bir soru. Bende cevaplıyayım. Bayanlara verdiği haklarla erkek hegomanyasını yıktığı için. Şeyhülislam saçmalıkalrını ortadan kaldırıp bilime tekniğe önem verdiği için. Kadınlara seçme seçilme hakkı verdiği için. Ülkemize 5 yıl içinde Çağ atlattığı için. Sosyal bilimler yerine pozitif bilime önem verdiği için. Ülkeyi gerici dincilerin elinden kurtarıp çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek istediği için. bunlar bazıları YANİ CAHİL KESİM ATATÜRKÜ SEVMEZ.
130 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. Dindar olsam ya da olmasam ne fark eder kardesim mustafa kemali ben sevmiyorum.
125 Yorumla
Soran+1 yılbende sevmiyorum evet
Soran+1 yılmustafa peygamber ismi değiştirmesi dini ne kadar sevdiğinin ispatı bravo
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes yargılamayı sever. Tabi o zaman ki tarihe gidebilsek bir çok şeyin haklı sebeplerinin olduğu görürüz. şu an bile görüyoruz şimdi hemen dersimi bombaladı diye çıka gelecekler. Bende araştırdım evet sizin okuduklarınızın aynısını okudum. İsyanın bastırılması için çok fazla olmuş. Ama yeni kurulan bir devlete kafa tutarsan sonuçları da büyük olur malesef ki! Sonuçta isyan bastırılıp elebaşları idam edilmiş.
İçki konusuna gelince onu eleştirmek hiç kimsenin haddi değil.
Yoksa bazıları da çıkıp iki ayyaş falan demişti zamanında ama adama sorarlar ayyaş dediğin adam ülkeyi külllerinden yarattı. Peki sen ne yaptın? Hiç bir şey tabi adam ülkeyi sorun olmaz. Mitinge çıkar Allah der koyunlar koşulsuz biad eder ne de olsa yakında peygamber ilan edeceksiniz.
Her devrin acı olayları var ama herkes işine geldiği gibi davranıyor...30 Yorumlaçünkü laiklik "dinsizlik"miş gibi gösterildi. bunu diyorum çünkü buradan bir pembe gizlican puta tapmak demişti bana açıklamasını istediğimde. ne kadar çok okudukları belli. Laiklik herkes kendi dinini yaşasın diye getirildi, yoksa diğer din mensuplarına haksızlık etmiş olurdu. Kafirun suresi en güzel örnektir buna. Neyse sonra osmanlıyı yıktııı nidaları var. alakası yok. O zamanlar ordu yıpratılmış ve dağılmıştı bugün de bunun modern hali yapılıyor. Tarih tekerrürden ibarettir bunu anlatamıyorsun işte.
05 Yorumla
Soran+1 yıldin adına hayırlı bir iş yaptılar desene bana chp nin üni kapılarından alınmıyodu be kardeşim ikna odalarını ne çabuk unutttunuz 28 şubatları
- +1 yıl
pardon da Atatürk dönemine mi ait o?28 Şubat ne için yapılmıştı? İbda-c kurulmuştu ve ortalığı kan gövdesine çevirecekti dönemin hükümetiyle alakası yok. Orjinal belgenin kopyası nete sızmıştı bir ara araştır oku. hükümete yönelik hiçbirşey yok. İbda-c sorumlusunu da bu hükümet çıkardı hapisten daha bir kaç ay oldu.
Soran+1 yılbugunki atatürkçüler onlar değilmi kemalistci düşünce bu işte örnek verdim günümüzden güncel olsun diye
+1 yılKiskancliktan ve tirt sebeplerden cekemiyorlar ATAMizi. Madem sende sevmeyenlerdensin, o halde TÜRKCE degil, ARAPCA konus! Yeter be yüzsüzlügünde bukadari
100 Yorumla
+1 yıladam sirozdan öldü arapçayi yasakladi kadinlara oy hakki verdi kadin esittir erkege dedi. Bunlari dindar biri kabul etmez. onlara göre kadin köledir
138 Yorumla- +1 yıl
Dersimi de bombalattı. Bombalayan da manevi kızı bunu benden çok daha iyi bilirsin sen
- +1 yıl
dogrudur ben sadece bir dindar neden sevmez dedim hepsi bu. konu kürtler ya da aleviler olmadigi için orasini karistirmadim @Enteresinsan
Soran+1 yıliçkiyi su gibi içerse sirozdan ölür demi
- +1 yıl
ne içtigi beni zerre kadar ilgilendirmiyor açikçasi
- +1 yıl
@soran Sana ne içkisinden milletin? Size ne milletin yaptıklarından? Herkes çok mu iyi de ötekini eleştirebiliyor? Ben sonuca bakıyorum adam guzel de yapmış hoş da yapmış... Helal olsun... Daha geen de haberlerde görüdum zaten siroz değilmiş suikastmış.. İsmet inönü tezgahlamış. Beni türk hekimlere emanet edin lafı da bundanmış.. Adamı zehirlemişler.. Bizzat haberde duydum... İçtiyse de yarasın paşama ohhh içmiş de vatanı kurtarmış.. namaz kılıp vatanı soymamış hiç değilse...
- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDindar kesim değil dindar olanların arasındaki cahil yobaz kesim sevmez onlara Atatürk din düşmanı diye öğretilmiştir çünkü ama aksine Atatürk din düşmanı değil yobaz düşmanıdır galeri2.uludagsozluk.com/.../...atatürk_475928.jpg
1111 Yorumla- +1 yıl
YA nasıl bir kafa yapınız var nasıl inanıyorsunuz böle bişeye %99 u müslüman olan bir ülkenin cumhurbaşkanı cami yakarmı yaktırımı neden böyle bişey yapar bir düşün mantıklı bir cevap verebileceğini düşünmüyorum ama sen bir düşün sizlere neden böle şeyler öğretilmiş sonra yukardaki sözü tekrar oku ordan kendine pay biç biraz
- +1 yıl
Soran+1 yılezanı türkçe okutmaları camileri ahır yapmaları hangisini saysam ki
Soran+1 yılcami nasıl ahır olarak kullanılır saçmalama günümüzde yine ahır yapmıyoruz o zaman
- +1 yıl
Ya şimdi ben burdan ne desem sizler size dikta edilen şeylere inanacaksınız ben sizin gibilerden ümüdi kestim zaten umarım yeni nesiller yaşadığı ülkenin kurucusuna ilk cumhurbaşkanına yobazca düşünceler yüzünden ihanet etmezler yazık
- +1 yıl
Soran+1 yılallaha şükür kılıyorum evet
Soran+1 yıl5 rekat değil 5 vakit canım :) dinle baya alakalısınız belli oluyor neyse allah sizede nasip etsin inşalah
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Atatürk ve din kelimesini artık bir arada gormek istemiyorum. dindarlarin Atatürk dusmanligindan ve ataturkculerin sırf Atatür'kü sevmiyor diye dindar nefretinden gina geldi. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü artık insanlar bir rahat biraksinlar.
ne çok yazdım. hadi bye.50 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Atatürk ateist biriydi kanımca. Ve dini cemaatlerin nasıl ülkeye zarar verebildiklerini açık ve net gördü ve kendince önlemler almaya gitti.
60 YorumlaNe dindarı ya bunlar dinci, Müslümanın diyeceksin Kur'an okuyacaksın sonra gidip akapeye oy vereceksin kimse hikaye anlatmasın bana.. Laiklik İslamiyetin temelinde vardır.. Atamıza da tüm fedakarlıkları için bir kez daha teşekkürler..
610 Yorumla- +1 yıl
@Modric Şeriat İslamın neresinde, İslamın en çok bilinen hadisi dinde zorlama yoktur hadisidir
Soran+1 yıllaiklik diyerek dindar kesime yapmadıgınız eziyet kalmadı be ondan iktidar olamıyor chp atatürkün partisi ama kazanamıyo neden geçmişinden dolayı
- +1 yıl
soran siz de din diyerek başınıza halife yaptınız farkında mısınız
- +1 yıl
@istanbulman4 , "Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir" (Maide, 44) Allah'ın indirmiş olduğu somut hukuki kurallar mevcuttur, bunlar süs olarak indirilmemiştir. İsviçre kanununu Allah'ın bir kanununa değişen biri dinden çıkar. Laiklik islam ile alakasızdır, laiklik hiçbir dini temel almaz, islam inancına göre Müslümanlar islama göre müslüman olmayanlar kendi dinine göre de yargılanabilir. Asıl inanca saygı budur.
atatürkünüzün yaptığı gibi "gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla ülke yönetilmez" zihniyeti değildir islam - +1 yıl
İslamiyet'te kul ile Allah arasında başka bir aracı bulunmaz. İnsan kendi özgür iradesi ile Allah'a inanır, onun Kur'an'da bildirdiği emir ve yasaklara uyar, böylece Müslüman iyi ve doğru olarak sadece Allah'a kulluk eder. Yani kişilerin inancı kendinedir. İşte bu tanımlama tam da laikliğin esasıdır.
- +1 yıl
Dejenere zihniyetinle hiç burada ukalalık yapma.. Şeriat;hukuk demektir.. Hakkı hukuku gözetip temin etmektir.. Laik ve inanç özgürlüğü olan bir toplumda hukuksal eşitliği sağlayabilirsin.. Bırakın kim dindar kim kafir olmak istiyor kendisi kararını versin siz bu şekilde kulu yargılayıp onun ahireti hakkında yorum yaparken şirk söylemi içerisinde olduğunuzun farkında değilsiniz heralde..
Ayrıca biz İsviçre kanunlarını bırakıp kendi Türk Medeni Kanun'umuzu yürürlüğe koyalı 13 seneden fazla oldu bunu da bil istedim..
+1 yılAtatürk büyük bir askeri dehası vardır ama bazı şeyler bizim rikkatimize dokunuyor. Allaha küfretmenin cezasının olmadığı bır yerde bir beşere yapılan hakaretlerin cezası daha çok oluyor. Bir ilah gibi görülüyor bazk kesimler tarafındsn maalesef birde şu var çok iyi askerı dehası var demiştim ama bir terazı dusunur ve bır yanına ıyı yanlarını dıger yana kotu yanlarını koyarsak bence kotu yanları daha ağır basar.
00 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk'ü sevmeyenleri anlıyorum.
Çünkü Atatürk'ü sevmek belli bir eğitim seviyesi gerektirir. :):
img.webme.com/.../hareketli-ataturk1.gif419 Yorumla
Soran+1 yılemin ol senden eğitimliyim
- +1 yıl
helal olsun @SinirliBiber
- +1 yıl
Atatürk ü sevmek zorunda değilsin Saygı duymak zorundasın.
- +1 yıl
Yorumumun altında tartışmayın lütfen.
- +1 yıl
Keşke kurtarmasaydı da görseydin o zaman imanı bakalım kime iman ediyo olucaktın. Allaha inanırım Hz. Muhammet benim peygamberim. Allah Atatürk gibi büyük bir dehayı bize gönderdi ki onun sayesinde ibadetimizi özgürce yapabiliyoruz. Allaha şükürler olsun ki Atatürk 'ü bize gönderdi.
- +1 yıl
Soran senden egitimliyim demişsin, lakin eğitim demek yurtdışında muhteşem okullar bitirmek veya doktora yapmak değildir. Egitim demek düşünebilmek, düşünce yapını geliştirmek demektir. Ben dünyaya at gözlüğü ile bakmaya devam edeceksem neyleyim diplomayi doktorayı...
laikliği dinsizlik gibi gösterdiler herkese. ayrıca Atatürk ü dindarlar değil yobazlar sevmez. geri kafalılar sevmez. Atatürkçüyüm diye demiyorum ama sırf üzerinde Atatürk var diye paranın üzerine oturmayan bir adamım o kadar saygı duyuyorum sende sevmesn bile saygı duyman lazım. Atatürk ü sevmemek değilde saygı duymamak bana göre vatana ihanettir benim görüşüm böyle.
NOT:(paranın üzerine oturmadıgım hakkında dalga geçmeyin )20 Yorumla
+1 yılBir insan nankör olmasın yani adam o kadar şey yapar görmez nerede yanlışı var onu bulur. Adam ayyaşmış l*n g*avat seninki ayıkda ne oldu.
165 Yorumla- +1 yıl
Yani bu arada soran kardeş sende adam olsan gizliden yazmazdın yalandan buralarda gizli gösteriler yapma milletin cevabına muhalefet olacağına biraz adam ol da oku öğren
- +1 yıl
ne alaka yaz kardeşim önemi yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılcevabı çok basit. elin avrupalısının veremediği zararı verdi atatürk islama. hilafeti kaldırdı kendince modernleşmek adı altında halkın dinini öğrenmesini ve yaşamasını engelledi. atatürk olmasaydı diye başlıyorlarya. atatürk olmasaydı belki hilafet hala kaldırılamamıştı ve islam dünyası bu kadar bölünmemiş yeniden birleşebilmişti belki
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBide bize yobaz dersiniz hahaha :D anlayacak beynin oldugunu dusunseydim uzun uzun yazardim da benden bu kadar
+1 yılben atatürkçü değilim atatürk e de tapmam ama saygı duyarım. vefat etmiş gitmiş hala arkasından sövüyosunuz ayıp be. bu adam hep mi kötü şey yaptı. ingiliz kuklası şeyh sait i gelmiş burada savunuyosunuz. musulu neden kaybettik bir araştırın. kemalistler bazen size geri kafalı diyorlar ya bazen gerçekten geri kafalı oluyorsunuz.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDindarım ve Atatürk'ü seviyorum.
Çünkü Türk'üm.
Diğer dindarların sevmeme nedeni genel olarak beyinlerinin yıkandığı içindir.
Hiç Osmanlı'daki padişahlara laf etmezler..
Bence Türk değiller..90 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk'ü sevmeyebilirsin-iz, zaten kimsenin senin sevginle işi gücü yok ama ona kusura bakma ama saygı duymak zo-run-da-sın. Bazı dindarların olayı bu zaten başkalarından beklediği saygıyı o başkalarına gösterememek.
70 Yorumla Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. beyinlerine işlenen örümcek ağlarından dolayı sevmezler 😏
bir bayanın en çok örnek alıp saygı duyması gereken tek lidet Mustafa Kemal Atatürk😏😏😉51 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbirçok nedeni vardır. ama Mustafa Kemal ATATÜRK'ü anlamanız zor. çünkü o adam devrin ötesinde düşünen bir adam. her zaman idolüm olucak..
80 Yorumla Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. halbuki dinimiz kin tutma dini değilken sözde dindar olan kesimin birini sevmemesi hatta nefret derecesinde duygular beslemesi ne yaman çelişkidir benim gözümde;)
12 Yorumla
Soran+1 yılnefret kin demişmiyim ben sevmek zorunda değilsin ama o başka
- +1 yıl
sevmek başka sevmemek başka sevmemek demek herhangi bir duygu yok demek ama piyasadakiler öyle değil sevmiyorsa zıttı duygu besliyor o bağlamda öyle dedim olay sadece sevmemek olsa durum buralara kadar gelmezdi zaten
birde şu var kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama sen ondan daha iyisini yapamayacaksan ona saygı duymalısın
Diğer konusunda 597 cevap paylaştı. En azından Mustafa Kemal Atatürk'ün diğer devlet adamları ayağına gelirdi. Günümüzde oynatıyorlar abi milletimizi. Sonra Erdoğan diye bağırıyorlar. Milletin anasını ağlattılar be yazıklar olsun.
60 Yorumladinime fazlasıyla bağlıyım ve atatürk'ü seviyorum. yaşadığım ülke için bir çok fedakarlıkta bulunmuş birisini neden sevmeyeyim?
61 Yorumla- +1 yıl
Bir hocanin sozu var gervek musluman ataturk u sevemez diyr carsafli diye idam edilen kadinlardan biri senin annen de olabilir di
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürke tapıyorum var mı mekkede kara taşa tapmaktansa ATAMIZA tapıyorum var mı benim allahım Atatürktür.
Şeyh saiti asmayıpta napıcaktı isyanları uzaktan izliyecek miydi?
Millet kendini padişah sanıp sarıkla dolaşıyordu şapka devrimi o zaman için gerekliydi.
Milleti daha iyi dolandıramıyanlar kızar tabi sarık cübbesiz kaldıkları için.20 YorumlaAtatürk'ü sevmeyen kadınlar onun sayesinde okuma yazma öğrendiklerini, onun sayesinde gidip oy kullanabildiklerini niliyorlar mı acaba merak ediyorum.
30 YorumlaArkadaşım, şunu diyim sana, Üstad Bediuzzaman sevmezdi. Ona göre deccal idi. Ki yaptığı islahatlara bakılınca ben de sevmiyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRabbim hepinize akıl fikir ihsan eylesin. Keşke Atatürk olmasaydı da Yunan, Bulgar çocuğu olsaydınız.
70 Yorumla
+1 yılçünkü Atatütk zekı akıllı bır adam ve din saçmalıklarına inanmıyor!!!
46 Yorumla- +1 yıl
gerçek olan bu arkadaşım! din saçmalıklarına ınanan bırıne zaten zekı deyıpte düşüncelerini benımsemem..! bıraz daha yaşasaydı o sızın şu an ınandıgınız nekadar saçma boş şey varsa temelden yok ederdı! kı başa geçip butun bu saçmalıkları kökten yokedecem! insanlığı köle eden anlayışı ve sistemi bitirecegım!
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtatürk'ün insanlar dinini ferdi olarak yaşamalı cümlesini din düşmanı olarak algıladıkları için, Atatürkçü değilim ama bu düşüncesine katılıyorum, ayrıca Müslümanım başkasının yaşattırdığı dinle Allahın rızasını kazanabileceğime inanmıyorum
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhazır cennetçi birisi de eksilemiş
Gizli Üye(36-45)+1 yılcahiller , kandırılmışlar , o yüzden , peygamberle dalga geçenlerin peşinden giderler, kendini peygamber gibi tanıtanlara , son yüz yılda Allahtan vahiy aldığı kişilere taparlar , zır cahiller kısaca
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDin adamlarini bknz seyh sait astirdigi icin ama bilmezler ki onlar vatan haini...
bir avuc embesil iste bende dindarim ama ataturku seviyorum...30 Yorumlaçünki zamanında dindar kesimleri yok etmedi.. keşke hepsini öldürseydi yok etsrydi.. yaşamaları hata olan beyinsiz kesim..
30 Yorumla
+1 yılBir insan hem müslümanım hemde atatürkçüyüm diyorsa eğer ya sahtekardır ya da cahildir. Aziz Nesin
40 YorumlaDindar değil dinci kesim sevmez.
Kavramlar farklı.40 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Atatürk olmasaydı babaları belli olmazdı anlamazlar
40 Yorumlahalifeliği kaldırdı diye sevmezler ama cübbeli der ki; o zaman kimse halifeliği takmıyordu kaldırması iyi oldu diyordu
10 Yorumla
+1 yılBatıyı örnek aldığı için, cahillik diz boyu memleketimiz de.
Daha iyisini kabul etmeyen bir millet olduğu yerde sayiklar. Kibirin anlami yok.10 YorumlaAz kafan çalışsa zaten şurda şunu konu yapacak kadar düşmezsin
20 YorumlaAtatürk için su bile dökülmez ateist atatürk şeriatı kaldırdı elmalılıya zorla türkce cevirtti
24 Yorumla- +1 yıl
Kuran ın türkçe tefsiri olması kötümü
- +1 yıl
Kuran ı çevirmek istememişmi , keşke isteseyerek yapsaydı büyük sevap işlemiş olurdu
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafaları da dinleri gibi dar olduğu için nassı cevap oturttum mu oturtturamadıysam söyle tekrar oturtayım
23 Yorumla
Soran+1 yılsenin dinin ne acaba
Cevap sahibi+1 yılgotetapanlar dini ne dini olacak islam tabiki namazı da kılarım orucu da tutarım
Soran+1 yılsenin gibi edepsize yazmakla hata etmişim
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılişgal günlerini sakın unutma Atatürk e dil uzatma sebepsiz sen anandan yinr çıkardın ama baban kimdi bilmezdin be şe...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDindir kisim sivir di yibiz kisim sivmiz bikbikbikbik milleti şucu bucu yapmayin l*n artik yeter. Kimse sevmek zorunda degil. Sevmeyen kimse de sirf bu yuzden vatan haini olamaz. Ataturk heykellerine bakmaktan önüne bakip yol alamadi bu millet.
00 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Dindar kesim sever de yobaz kesim sevmez.
166 Yorumla
Soran+1 yılseriat allahın hükmüdür bunu kaldıranı savunana demeye hakkım var allahın hükmüne karşısın çünkü
Soran+1 yılbenimle konuşuyosan tanımıyosun bile saçma saçma konuşma alakam dinle yokmuş sen ne biliyosun ki
tekke ve dergahları kapattı hilafeti geri getirecek sandılar ondan bunu bilmiyormusun
10 Yorumla
+1 yılÇünkü dindar/dinsiz ayrımı yapmadı.
80 YorumlaSevmiyorum açıkçası ben.
110 Yorumlayalaka çıkarcı emperyalist uşağı oldukları için sevmezler ayrıca onlar dindar değil din tüccarıdır..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü din ile milleti sömüremedikleri için Atamızın adını hala ağzılarına alıyorlar
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle kardeşim kendileride çok iyi biliyo
dindar kesim sever ama birileri sanki sevmezmiş gibi gösterip bundan prim elde ediyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevip sevmemeyi bilmemde herkes saygı duymalı soran abla yaşıon mu :D
01 Yorumla
+1 yılHırsız olmadığı için olabilir mi?
72 Yorumla- +1 yıl
O dönemde yaşamak şart değil sonrasını gözlemleyebilmek yeterli ben kemalist değilim HDP seçmeniyim ama kör değilim ben Atatürk'ü sevmemek için yeterince gerekçeye sahibim ama dindarlar kendi gerekçeleri haklı olsaydı Atatürk için düşündüklerimizden bin biter bir rejimi dayatacaklarını çok iyi biliyoruz, din konusunda ülkede dini yasaklamadı kimsenin inancını engellemedi sadece devleti laik yönetti size kalsa Araplar gibi acıktığınızda karınızı yiyen diyen tiplerin akıllarıyla yaşayacaktık.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen neden sevmiyorsun soran? Ne düşünüyorsan merak ediyorum
06 Yorumla- +1 yıl
Kendiside bilmez :))
Cevap sahibi+1 yıl@bıldırcınn bilmiyor ama bol keseden araştırın demeyi biliyor :))
Soran+1 yılpaylaşımlarımı okursan anlarsın tek tek hepinize cevapmı yazcam
Cevap sahibi+1 yıl"paylaşımlarımı okursan anlarsın tek tek hepinize cevapmı yazcam"
tavrından oportünist cahil bir ergen olduğunu belli ettin. yoksa argümanlarını güzelce ortaya koyar merak ettiğim bir konuda aydınlatırdın beni :/
Soran+1 yılben soru sordum insanları aydınlatmak değil niyetim ok
Cevap sahibi+1 yılşuna aslında bir şey bilmiyorum desene açık açık :/
+1 yılDin adına yaptığı bir tane olumlu örnek ver bana?
312 Yorumla- +1 yıl
diyanet kurdu , Kuran ın türkçe tefsirini yaptırdı , osmanlı halifesinin yaptırdığı araştırmalar sonucu okuma yazmayı arttırmak için Latin alfabesine geçti, ülkeyi korumak için savaşa girdi , Laikliği getirdi ve Müslüman ülke olup mezhep savası yaşanmayan bir ülke haline getirdi
- +1 yıl
İskilipli Atıf
Said i Kürdi
Şeyh Said
Dersimi ve Rizeyi bomvalatması.
Lozanda toprak bütünlüğünü koruyamamaları.
Ayasofyanın müze haline getirilmesi.
Osmanoğullarının sürgünü
Onlara bu ülkenin sahibi değil vatan haini gidi davranmaları
Hilafetin kaldırılması
Tekke ve zaviyelerin kapatılması
Arapçanın Farsçanın ve dolaylı yoldan Kuran ın yasaklanması
Camilere giden halkın fişlenmesi
Dini ve namusu olanlar kaybetmeye mahkumdur sözü.
Kurana gökten indiği sanılan kitap demesi
Kurana Bir arabın zırvalamaları demesi
Bunların bazıları dinle alakalı bazıları değil - +1 yıl
Dinsiz adama devlet işi verilmez. Laikliğin de kuranın da canı cehenneme! Burada ne ile kanun olunuyor olursan ol Şeriat üzerine kabirde sual olunacaksın bildiğini umuyorum. Laiklik sizi kurtamaz..
- +1 yıl
Savaşa girdiğimizde 40 veya 120 albaydan biriydi M. Kamal Baş kumandanımız Alman Son Vonders adında bir komutandı.
- +1 yıl
İlerleme. Doğrunun ileride olduğu ne malum?
- +1 yıl
Senin için olmayabilir ama inanan kesim için olumlu.
- +1 yıl
diyaneti devletten tamamen ayırmak için kurmuştur, bugün laik zihniyet o kurumu bile kaldırmayı düşünmelerini vaad olarak açıkladı. @baybilmemiş , sadece laikliği getirdiği için şehirleri bombaladı demokrasiyi uygulamadı , latin alfabesi de okuma yazmayı çoğaltması ile alakası yoktur, arap harfleri latin harflerinden çok daha kolay öğrenilen bir dil istediğin kimseye sorabilirsin
- +1 yıl
Demokrasiye asla ama asla karşı değiliz. Şeriatta da demokrasi vardır. Halk her zaman sözünü söyler. Fakat tek kanun koyucu Allahtır. Beşer değil.
- +1 yıl
@cokoko laikliği avrupa mezhep savaşlarında milyonlarca hristiyan ölldüğü için getirdi , başka çözüm bulamadılar , şu an türkiye dışında bütün müslüman coğrafyada mezhep savası veriliyorsa , birbirlerine üstünlük kurmaya çalısıyorlarsa milyonlarca müslüman ölüyorsa sebep laiklik olmadığı içindir , ve bunun tek çözümü laikliktir , başka çözümde görmedim dünyada,
latin alfabesi için osmanlı padişahı ya da islam halifesi 2. Abdulhamitin kitabından bir alıntı vercem ,
“Yazımızı öğrenmek pek kolay değildir. Bu işi halkımıza kolaylaştırmak için belki de Latin Alfabesini kabul etmek yerinde olur. “ (Siyasi Hatıralarım, Sayfa 192) - +1 yıl
latin alfabesini kabul etmeyi ben kötü demiyorum , ama kolay öğreniliyor bahanesine gitmeyin, abd avrupa süper güç olmuşken onların alfabesini kullanmak mantıklı olabilir ama hristiyanların mezhep savaşları bir islam devletinin ancak işine yarar orada çok hata yapmışsın. üstelik Atatürk sadece latin alfabesini getirse kızmam ama bunun yanında arap alfabesini kullananlara çok ağır cezalar verildi, aynı şekide insanlar Kur'anlarını saklamak zorunda kaldı, bu kadar yobaz bir harekete gerek yoktu, çok büyük bir faşistlik bu , bir liderin halkına yapacağı bir şey değildi, ne kadar inanmasa da dinlerine saygı duymadı yinede siz seviyorsunuz diye ben saygı duyuyorum, ne kadar bilmediklerinizin olduğunu düşünsem de @baybilmemiş
Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı. Cahillere gulmeye geldim gidiyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürk olmadıkları için
60 Yorumla- Devamını Gör (11)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım