Anne babam öğretmen olduğu için biliyorum. çocuklar durmuyor , susmuyor öyle zor ki zaptetmek. Öğretmenin artık hiç otoritesi kalmadı. Ben gerektiğinde yapılması taraftarıyım. Çocuklar uslu da durmuyor. Bazı ukala veliler kendisi eğitim nedir bilmeden öğretmenin işine karışıp kendi kafasına göre davranıyorlar. Ben potoritenin ve gücün her zaman öğretmenden yana olması taraftarıyım.
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 511 cevap paylaştı. Aylık 3 milyar maaşı almalarını biliyorlar yattığı oturduğu yerden.
Anlattıkları ders başı 2 tane konu zaten onu da beceremiyorlarsa Allah belalarını versin. Ben asla hakkımı helal etmiyorum ilkokulda bana tokat atan o kendisini eğitimci sanan para için başımızda duran kişiyi.
İlerde benim çocuğumu bir öğretmen döverse gider öğretmenin çocuğunu döverim. Kimse benim çocuğumu dövemez. Ben döverim gerekirse. Ne haddine?
Öyle eğitimi dağdaki ayıda verir. İnsan gibi anlatarak eğitim vermeli.
Çocuk susmuyor diye dövüyormuş. Çocuk bu tabi şımarıklık yapicak.
Ne bekliyorlardı çocuklar melek gibi oturacaklarını mı sanıyolardı. Allah belalarını versin.22 Yorumla
Soran+1 yılŞımarıklık yapmıcak ç... Evde eğitimi iyi ver o zaman çocugunu şımartma.. Hiçbir insan şımarıklık yapamaz... Başkasının hakkına giriyor o çocuk düzeni bozuyor... Yattıkları filan da yok 40 tane küçük veletle uğraş bakalım evde bişr tanesine baş edemiyorsun..
En İyi Cevaplar
Çocukları yetiştirecek biri olmalı, kendi aklına bırakırsan durması gerektiği yeri bilmeyecek sonuçta.. Aileler de yetiştiremeyince.. Sonuç ortada.. Bence velileri dövün adam gibi çocuk yetiştirsinler..
01 Yorumla
Soran+1 yılBu guzelmiş... aynen.. Salıyorlar çocuklarını ögretmen eziliyor artık.
+1 yılÖğretmen olmanın belli başlı kuralları vardır.
bkz;
İkna kabiliyetine sahip olmalı
Sabırlı olmalı
Tavırlarında olgunluk ve ciddiyet bulunmalı
İnsan psikolojisi hakkında bilgi sahibi olmalı
Etkili iletişim becerilerine sahip olmalıdır
En önemlisi de öfkesini kontrol etmesini bilmelidir...
Kişinin öğretmen olabilmesi için bu saydığım özellikllerinin olması gerekir..
Zaten bu şekilde de otoriteyi sağlar.. Öfke anında ki şiddete meyilide ortadan kaldırır.
Ya öğretmen olacak kişi bu kültüre sahip olmalı ya da olup oluşabilecek her türlü sorunu kaldırabilmelidir..
Ki ben de öğretmenlik yolunda ilerliyorum. Ve her türlü şiddete karşıyım...01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah zorlanmazsın ama diyim yani çok zor... Nelerle uğraşmak zorunda kalıyoruz evde.. Bunların bu saydıklarının hepsi bir yana kayacak solacak... Yok yere ögretmeni yanlış beyanla şikayet bile edebilecekler...
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Öğrenci ne yaparsa yapsın öğretmen hiçbir şekilde ona vurma hakkına sahip değil, olamaz. İnsan haklarına, insanlığa yaraşır bir davranış değil bu. Terbiyesiz öğrenci olabilir, hadsiz velileri de olabilir bunu inkar edemeyiz. Ama birilerine bir şey öğretme mesleğini seçmiş insan bunları göze almıştır. Sırf garantisi var tatili var diye öğretmen olup, insanım diye dolaşanlar var bu ülkede. Demokratik bir ülkedeyiz bayan sizin bahsettiğiniz "otorite" hukuk olmalıdır. Haklar yasal yollardan aranmalıdır.
15 Yorumla
Soran+1 yılİşte hukuk ulkesinde oldugumuzdan oluyor zaten bunlar... Hukuk mukuk yok.. Uygulanmıyor kurallar, kesin net kurallar yasa yok türkiyede...
- +1 yıl
Hukuk işlemiyor diye öğretmenin öğrenciyi dövmesini meşrulaştırma lütfen. Hukuki bir ülke olmadığımızı biliyorum ama hiçbir sistem öğretmenin öğrenciye dayak atmasını meşru kılamaz. Sen ilerde çoluğunu çocuğunu ilim irfan sahibi olsunlar diye emanet ettiğin hocaların çocuklarını dövmesini kaldırabilirsin ama ben kaldıramam. Bu biraz karakter işi.
Soran+1 yılValla çok fena durumlar var ama ben çocuğumun huzurbozan çocukla aynı sınıfta olmasını da istemem.. Çocuğun dersi bozuyorsa çocuğunun okuldan atılçasını da isterim o zaman.. Ders duzeni bozan çocuklar ayrılsın..
Soran+1 yılBen de deli gibi dovsun demiyorum.. Ama kimi durumlar bunu gerektiriyor... Kimi durumlarda esneğim.. Lisede bir çocuk hocamıza dayılanırdı.. Oğretmenin yerine koyunca... Hakediyordu işte o.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
12Cevap
Valla egitim ogretim hayatim boyunca 7 okul degistirdim o kadar hoca gordum valla hoca hoca olunca bagirmaya bile ihtiyac kalmadigini gordum dayakta neymis otoritesini koruyamayan hocalarin kisa yoldan is cozmeye kalkmasi. Kimse kimsenin cocuguna vuramaz vurursada agzina sicmak velinin hakkidir
10 YorumlaDiğer konusunda 481 cevap paylaştı. Stajda öğretmenliğin zorluğunu bir defa daha anladım. Sınıfta otoriteyi sağlamak gerçekten zor. Öğrencileri bir şekilde derse hazır hale getirmek gerekiyor ve dayak bazen kaçınılmaz oluyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle.. Millet sadece konuşuyor evinde kendi sahip çıkamıyor çocuguna ögretmen ne yapsın?
+1 yılbir öğretmen adayı olarak bence de dozunda dayak olmalı
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen dozunda.. bence de uygun.
+1 yılBu hem psikolojik hemde bedenen zarar veren bir durum. Çocuğu okuldan nefret ettirebilirler. Ayrıca bu resmen darp demek. Vücudun dokunulmazlık hakkı vardır. Ve kanuni olarak suçtur. Çok gerekiyorsa başka tür ceza sistemleri de mevcuttur.
10 YorumlaÇok Haklisin. Sen çocuğa yanlış yaptığı zaman dayak at, o da büyüyünce her sorununu dayakla halleden bir psikopat olsun demi? Mantığınıza tükürüyüm.
09 Yorumla
Soran+1 yılAllah aşkına bende dayakla büyüdüm benim hocalarımda yapıyordu hiç de öyle çözmüyorum.. Kaba kuvvetle...
Soran+1 yılOnların sırf bundan seir katil olacagını sanmıyorum bu kişinin fıtratı ve mental problemleri ile ilgili. Bne onların sadece deli olduğunu düşünüyorum. Bunun bunla ilgisinin oldugunu sanmıyorum. Dediğim gibi benim dönemimde de vardı ne tecavuzcuyum ne seir katil.. Arkadşlarımda öyle olmadı.. İtü de iü de ytu deyiz şşu an :D
Soran+1 yılBen kurallara uyduğum için açık birşey bırakmadıgım ve ahlaksızlık yapmadıgım için kimsenin bana vurmaya hakkı yok dostum.
Soran+1 yılHadi ordan... Hai yasalardı hani kurallardı? Neden uyan birine bu tepki? Hadi ordan...
Soran+1 yılyav g*t g*t
+1 yılAile eğitimi Herşeyden önemli ama vurmak çok Ayıptır Yazıktır ben 14 senedir kolejde okuyorum 6 yalında bana zorla mantı yedirdi kustum diye öğretmeni attırdığımı bilirim ama yok dayak zorlama yanlış
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Durum konu ne olursa olsun çocuğuma dokunan öğretmene ben de dokunurum.
315 Yorumla
Soran+1 yılÇocugun terbiyesizlik ediyorsa duzen bozuyorsa peki?
Soran+1 yılyasalar yeterince korunan bir ulkede olmadıgımız için hiçbiri çözüm olamıyor... Çocuğu okuldan mı atıyorlar? Veli düşman oluyor. Öğretmenin adı kötüye çıkıyor. Müdür eğer düşman oluyorsa mimlenmişse daha çok üstüne gidiliyor... Bunlar çözüm değil valla... Öğretmen tek otorite olmalı.. Çocugum suçluysa dövsunde..
Soran+1 yılBen de döverim ki.. Ahlaksızlık etmemeyi ögrensin.. Hayret bişey sen de sdövebilirsin.. Neler yapıyor çocuklar çok mu masum :D
Soran+1 yılPeki yeğeninini suçlu olup olmayacagını düşünmez misin? Belki çok yaramaz? Belki hocayı zora soktu?
Soran+1 yılÖgretmen haklı diyorum ben.. Nasıl yegenin haksız olamaz? Yaramaz bir çocuksa? Öğretmene küfür ettiyse? Arkadaşına ağza alınmıcak küfür ettiyse? Arkadaşının eşyalarını hiç ettiyse sınıfın huzurunu kaçırdıysa ögretmene ders işleme fırsatı vermediyse?
Soran+1 yılYnetmelik işe yaramıyor diyorum bende... çocugu afediyorlar.. Yönetmelikte ses yaptı diye okuldan atılma diye birşey yok.. Öğretmen bunla mı uğracak.. Sadece gözü korkması lazım çocgun bu yani.. Evde terbiye vermiyorsunuz çocuklarınıza..
Soran+1 yılHaa o dava da sonuçlansın zaten.. hukuk devletinde oldugumuz için oluyor bunlar hep.. hukuk devletinde oldugumuz için! Türkiyede yasaalar hiç korumalı olmadı hiçbir zaman...
Soran+1 yılVe öğretmen ezilir konumda artık...
+1 yılSadece eğİtimde değil, hayatın hiç bir alanında dayak olmamalı..
00 YorumlaPeki tacizcilerin % 10 nun ogretmenler oldugunu biliyo muydun o hesap ne olucak
18 Yorumla
Soran+1 yılo ayrı bir konu sabote etme.. Ben çocuklar tarafından ögretmeni ezdirmekten bahsediyorum.. Alaksaız sabote etme.. onları zaten meslekten atsınlar. hepsi de taciz etmiyor neticede..
Soran+1 yılbu dediğin başka konu arkadşaım.. Öyle ögretmen varsa zaten açığa alınsın laf yani.. Ben ogretmenin ezilmesinden bahsediyorum.. Lisedekine vurmasın tabiki ilkokul ögrencilerini kastediyorum.. Lisede insanların gururlarına dokunabilir... Ama ilkokulda çok koymuyor..
- +1 yıl
korkma zaten oyle oluyor bizim buralarda ama ben daha onemli ciddi sorunlari aciga cikariyorum bunlari konuşmamiz lazim aciga vurmamiz lazim ogretmenine yavsayip not dilenen kizlar var tam tersi erkek ogrenciler var ogretmenlerin kiz ve erkek ogrencilere bakisi bambaska bu sorunlari kimse konusmuyor senin dedigin sey benimkinin yaninda hicbişey
Soran+1 yılOnlarda var tabi... Ben onları çok görmüyorum. Rastlamadım etrafımda yani. Ama varsa böyle peşine düşülmeli.. Ama şu an bunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Ne sorunlar var haberiniz yok benim orta okul ogretmenim sinif defterini alan kisiye gereksiz bisey soyledigi icin ogretmenin tokadiyla 2 metre savruldugunu hatirlarim ben lisede sirf mantikli bişeyi savundugum icin yaziliyla ilgili herkesin onunde tokat yeyip alay konusu oldum ama o konuda icin rahat olsun 9. sinifa kadar oretmenler her turlu otoritesini belli ediyor bu ciddi sorunlari da bir an once kimse konusmassa zaten bu igrenc ulkede bir dakka bile durmiycam
Gizli Üye(36-45)+1 yılanahtarla hocanın birisi çevire çevire elime bastırmıştı ,
01 Yorumla
Soran+1 yılYa çok değil tabiki... Dozunda kastettiğim. Bir fiskeden birley olmaz anahtar tabi çok..
Dayağı çözüm olarak gören bir eğitimciden alınacak bir şey yoktur. Net.
133 Yorumla
Soran+1 yılÇözümdür net... Geçmişte herşey daha iyiydi.. Benim hocalarımda döverdi ama ben dayak yememek için doğru yanlışı görürdüm. Yapmazdım. Bence gayet çözüm.
Soran+1 yılyle ama insan da bir hayvandır... İnsan ulvi bir yaratık mı :D İnsan kadar mal bir yaratık yok.. Bkz akp seçmeni hala daha akp ye oy verme...
- +1 yıl
İnsan filogenetik olarak omurgalı, yani hayvan. Sistematik olarak çoğu hayvanla akraba yani. Ama bu sistemi düzenleyen de insanlar. Yani zekasını kullanarak kendiyle diğerleri arasında ki farkı ayırt edebilen tek canlı. Sen zeka kullanmayı öğretirken HAYVANlaşırsan ondan bir farkın kalmaz.
Soran+1 yılValla hiç öyle gelmiyor... İnsan mal bir varlık büyğtmeyin yani.. Benim dönemimde de hoca ses yapana vurardı.. loturur ses yapmazdı.. Sonra hepimiz büyüdük hiç de zorba filan olmadık.. Benimde sırtıma aldıgım darbe oldu.. unuttum gitti ama ses yapmamayı da ögrendim gayet.. Bence iyi birşey.. kendin evde çocugunu da dövebilirsin neticede hiddetlenip.. Öyle yaramaz çocuklar var ki.. Ben kendi çocugumu da döverim ahlaksızlık ederse..
Soran+1 yılAkp den şikayetçi olmamla alakası filan yok.. Konuyu saptırma o ayrı bu ayrı..
Soran+1 yılO siyasi bu ilkokulda çocuklarla ilgili bir konu ya.. Dindar olup olmama bile bu konuya giriyor Akp ye belki dindar diye düşmanım nerden biliyorsun ne alakası var onunla.. Küçük çocuklara ne yapıp yapmayacagına karışablrsin bunlar henuz bilemeyebilir, ama bu siyasi konuda büyük büyük insanlara karışamazsın.. durum çok başka yani..
Soran+1 yılValla dayak iyi bence.. Öğreetmen olaydın , ya da inşallah bir ögretmen kızla evlenirsin... Görürüm o zaman.
Soran+1 yılBaşa çıkmak çok zor..40 kişilik sınıfta 6 yaşındaki veletlerle ugraştıgında göreceğim o zaman.. Hatırla o zaman bu cumleleri.
Soran+1 yılNe ögretmenisin acaba?
Soran+1 yılBir değil bir kere dediğim ile.. Ben ilkokul ögretmenlerini 40 kişilik çocuklar ile uğraşmaktan bahsediyorum yarısı bile etmez...
Soran+1 yılYanlış değil bence... Bazı durumlarda gerekir.. Liseleri de biliyoruz hocaya küfür edenler derste dayılananlar...
Soran+1 yılValla hep olmuyor diyorum bende.. Benim dönemimde de vardı ben yle olmadıysam.. Çok kişi var öyle.. Bence bu fıtrat ile ilgili.. Bazı durumlarda gerekir..
Soran+1 yılİü bilgisyar muhendisliğinde okuyorum öncesinde anadolu lisesi okudum.. Abim turkiye 243. sü idi odtu mezunu ablam , ilk 1500 deydi itü mezunu itu de bölüm 4. sü oldu ve yuksek muhendis şu an..
Soran+1 yılyLAN OLAMAZ DİMİ BU DERECE SAYISAL DEGER VERDİM? yOO GAYET NORMAL HAYATIMDA ŞİDET YANLISI DEĞİL. İM.. aMA BAZEN DE NEVRİ DÖNER İNSANIN AYY yeme beni sanki normal hayatında hiç dayak atmadın dayak yemedin :D Trafikte bile neler neler ediyorsunuz birbirinize..
Soran+1 yılEmin ol kimse istemez... Hayat ama öyle durumlara sokuyor ki... Çoğu zaman mecbur kalınıyor.. Bunu genel diyorum.. çoğu kez kendi hayatımda da ne iğrenç insanlar gördum ki.. Ne olsa hakkıdır diyeceğim..
Soran+1 yılGenelde film çok izlemiyorum soyle bari
Soran+1 yılOoof izledim onu, ne bu beni imana mı getircen biliyorum tabiki onu.. Cahil sandın heralde... Lisede sınıfı mı hatırlıyorum bir çocuk vardı.. Çok konuşan dersi sabote eden hocalar dayak yememek için suyuna giderdi ben ders yapmak isterdim ama ders duzen olmazdı... Hakkımı yemiş... Hocalar ses edemiyordu çocuğa :D:D:D ne guzel sistem dimi?
Soran+1 yılBelki boğaziçi kazanacaktım? Neden yenmemiş olsun oss bir yerıştı... Veayrıca o çocuk sadece ibnelik dayılığı oğrendi.. Şimdi de kafes dovuşu boks yaptığını duydum.. bir mal olmaya kaba kuvvet kullanmaya devam edicek.. Boyle bir durumda oğrretmenin hakkı genişletilmeli arkası sağlam olmalı. Dersi bozunca o çocuğa karşı gelebilmeli ama dayak yok yasa yok olan benim gibilere oldu işte... Ben tıp istedim ayrıca tıp olmadı...
+1 yılÖğretmenlerde hayvan gibi vuruyo amaa bence gönüllülük işi öğretmenlik para in yapılamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir çocuğa ne olursa olsun vurulmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmenin yerine koy bir de kendini? 40 kişilik sınıfta her çocuk kendi kafasına göre davranıyor nasıl otoriteyi sağlayacaksın? Kimi çocuklar çok yaramaz evde bir adedine sahip çıkamıyorsunuz?
Dayak şart..
00 Yorumla
+1 yıldayak sart
00 Yorumlaegıtım sartttt
00 YorumlaEğitim şart. :D
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi