Wikipedia da filan var
Azeri milletinin 45%i Rus Kökenli olduğu görüşüne katılıyomusunuz? +1 ?
Wikipedia da filan var
Azerbaycanlılar'in görünüş olarak Ruslar'la pek bir alakası yok. Stalin'in de Azerbaycan'da gerçekleştirdiği iddia edilen soykırım veya sürgün hangisidir merak ediyorum, Ahıska Türkleri'nden başka mağdur olan yok o tarafta.
Azerbaycan'da yaşayan Rus, Ermeni ve Gürcüler'in nüfusa oranı %4'ü geçmez.
Azerbaycanlılar, antik İrani bir halk olan Azeriler ile Türkler arası bir millet. Oğuz boylarının kontrolü altında girdikten sonra Türkleşmişlerdir. Bölgeye göç eden Türkmen sayısı düşünüldüğü kadar çok değildir.
https://www.khazaria.com/genetics/azeris.html
Cunki azeri , turkiyede yasayan azerilere denilir. Igdirli birisi azeridir ama azerbaycanda yasayan biri azerbaycanlidir.
Çünkü biz Türkiye'de Azerbaycanlılar'a Azeri diyoruz. Türkiye'deki Azerbaycanlılar da bu yüzden kendilerine Azeri diyorlar.
Ancak "Azeri" dediğin zaman Türkler'le alakası olmayan başka bir etnik gruptan bahsetmiş olursun. Burada Türkmen egemenliği henüz yokken, İrani bir halk olan Azeriler vardı. Dilleri Kürtçe'ye ve Luriceye
Hayır. wikidede var.2009ta 360.000 slav nufusu cok artarak 2015de 1.500.000 gecdi. ukrayna göçmenler ve rusyadaki krizden iş bulmak için gelenler artıyo dahada
Wikipedia'ya bakalım madem: https://tr.wikipedia.org/wiki/Azerbaycan
Demografi bölümüne göz at. (2009)
%91 Azerbaycanlı
%2 Lezgiler (Çerkez)
%1.3 Ermeniler
%1,3 Ruslar
Ülkedeki Ruslar'ın ve diğer farklı etnik grupların sayısı azalma eğiliminde.
1989'da 392.300 Rus varken, 2009'da bu 119.300'e düşmüş.
2015de çoğaldı bir hayli. ben az. a gitdiyimde baküde her apartmanda 2-3 den çok slav ailesi var
www.academia.edu/.../Elnur_A%C4%9Fayev-Azerbaycan%C4%B1n_Etnik_Yap%C4%B1s%C4%B1
1979: %7.9 Rus
1989: %5.6 Rus
1999: %1.6 Rus
2009: %1.3 Rus
2010'larda bir şeyler oldu da buraya Ruslar iş yapmak veya herhangi başka bir nedenden gelmeye başladıysa yine, bu Azerbaycanlıları Rus kırması bir millet yapmaz.
Tamam. ama azeri türk melezi olmuş. benim dostlarım var. bize çok benzemiyo ama rus gibi bembeyazlar
İrani halklarının kendilerinde de çok sarışın var:
İranlı:
img395.imageshack.us/img395/3949/iran6qo7.jpg
Yezidi Kürt:
d.ibtimes.co.uk/.../yazidi-blonde-blue-eyes.jpg
Hatta Hitler'in bahsettiği "Aryan halkı" aslında İranlılardı.
Ola bilir
doğrudur azeriler ruslara önem gösterir en basit örneği rus takımlarının maçlarına bakın azeri kanallarında ve rus kanalları çoğu azeri uydusunda
Rus kadınlarla evlenince rus kökenli mi olunuyor? ben Azeriyim ve Kafkas Türküyüm Ruslara benzeyen Azeri de görmedim hiç !
100de 100mü azerisin? Özaman bir çümle de azerice
Bu yalanlar neden? bir kendine soru sor
O zaman isbat et !!!
O zaman bir gerçek. Sen azeri değilsin gardaş
kes lan
Kesinlikle ama kesinlikle hayir annemde azeri babamda azeri ama ben sarisinim
Cevap
20Cevap
O değilde bunu ilk defa duyuyorum fakat Azerilerin %95'inin TÜRK olduğunu biliyorum ve belirtmek gerekir ki SAF Türk'ler de Çinlilere benzer. bu durumda Türk'ler Çinli mi?
Tabiikide hayır.
Kızılderililerin aynı kıtada fakat başka bölgedeki Kızılderililere
Ruslar ve azerilerin belarusluların birbirine benzeme sebebi de ÇOĞRAFİ BÖLGE dir... Yanlış yargılara kapılmayalım ki dediğim gibi bu STALİN olayını ilk defa duyuyorum :))
SSCB'nin hükmettiği bölgede yaşayan Türkleri asimilasyon politikası güttüğü su götürmez bir gerçek fakat dediğin %45 Rus kökenlilik durumuna bir şey diyemicem.
Azrbaycanda 2 resmi dilde okul var 1 azeri türkcesi 1de rusca. Baküde Slavyan üniversitesi bile var
Ya bu slavyan universitesinde ançak slavlar okuyo ve onların tarihleri ayrıce geçiyolar bu uni. de
yo valla bütün azeri kızları esmere yakın nasıl rus kökenli oluyo la
Doğu taraflar öyle. Ama batı taraflar, gence şehrinde yaşayanlar tıpkı rus gubi sapsarı ve uzun boylular
Stalin bu yapmıştır 21. yüzyılın en büyük katilidir kendisi. Hitlerden de fenadır yeni nesil bilmez.
evet bir ruslaştırma politikası uygulandı ama dediğin ne derece doğrudur bilemicem.
Ona bakarsan turkiyede saf turk yok mesela. Irklar birbirine girmis.
Türk milletine en cok zaten stalin zarar vermistir. Bu sktgimin salaklarida hala rus hayrani kominizm hayrani.
Onun için azeri ehalisi rusları sevmiyo. çeçenlere ve diğer türklere, hemde bize etdikleri için. şimdide Azerbaycana çok yakın dost ülke Ukraynada savaşda nefreti artırdı. Hükumetin rus hayranlığına bakma
Neler yapmadı ki...
Sürgünler, sorumlu harp ve s.
KARABAĞ taa geçmişten türklerin toprağı
Arsak diyo ermeniler tamam bu sözün manası türk tayfası Sak adındam
Olabilir ama Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti öncesi burası resmi olarak Ermenistan'a bağlıydı. Sovyet askerleri, bu toprakların Azerbaycan'a bağlanması için doğrudan Azerbaycan'la müttefikti:
en.wikipedia.org/.../Armenian%E2%80%93Azerbaijani_War
Ermeniler irandan türkmençay barışından sora geldi. ve ruslar hep 1Pyotrun devrinden ermenilere yardım etdiler
şimdi yabancı kızla evlenince çocuk yabancı mı oluyor belki soyu bozuluyor ama yine de Türk, yabancı erkekten olsaydı rus olurdu
Türkçen berbat.
Önce bunu düzelt.
Sonra mesele zihnin nerede durduğu ve kime ait olduğu...
Sen kendini ne olarak görüyorsun?
Dinin ne?
Bunlara bak
Tamam. çık dlşarı
Laf yaptı ergen kızımız
Ya sen kimsin. git çık burdan. din ne alaka? Türkcemde ne var ki?
Boş boş konuşma boş beyinli salak.
Millet neyden beslenir?
Kar suyundan mi?
Dinden beslenir işte boş beyin
Kit akıllı ergen
Sen kimsin laaa
Senin tartamayacagin kadar ağır biri
Onun içinmi gizlisin :P
Bana gizlisin diye laf yapan embesile bak
Azeriler ruslardan nefret ediyo. bizim gibi değilller. burdada azerilerin heösi beni topa tutsa ne yapıcakdım peki
Sen neredesin ki?
Cide. Kastamonu
Azeri misin peki?
Ya nerden çıkardın bunu?
Aslında Muşluyum ama iş için Cideye taşındık
Evet çünkü yanlış anlama çok olaylar olmuş ce somurge filanda
hayır
azeriler tam türk
ama anadoludaki türkler melez
Ne alaka?
Bir azeri olarak cok sacma buldum bu soylentileri. Azerbaycanda cok rus yasiyor olabilir ama yukarda yazilanlar dogru degildir
Tarih tam tersini değiyo
Yanlis degiyo ozaman.
Tarih tam tersini değiyo. Azerbaycanda 192 rus köyü var
Rus kökenli olsaydık satışın mavi. gözlü olurduk. türkler gibi arap kökenliyiz
Azerimisin?
Ebet
Hiçde bile. Sen azerisinse neden gizlisin?
Ne alakası var gizlilikle :)
Bende azeriyim :)
Ahh ne güzeL hepimiz. azeriyiz. (:
İşte iran arap ne farkeder
O zaman neden gizlisin. Nevar nevar türk erkekleri azeri kızlarını beyeniyo
Yahu ne alakası var gizli olmamın sebebi başkadır belki? Olamaz mı? Türk erkeklerinden banane veya herhangi erkekten ben kadın seviyorum :)
Tamam tamam beb orda değilim ha arap ha iran benim. için farketmez onu demek istedim
100%azerimisin?
Evet
O zamam azeri türkcesiyle bir cümle de
Ne deyim a bacı :)
Nedem demiyon?
Ne diyim. ne
Bir düzgün cümle. Azeri deyilmisin arkadaş?
Azeriyem azeri başqa ne deyim sene?
Ağzından sözü zülme çıkarıyosun ya :D
Men azeri türcesini bilirem :) dostum öyretmişti
Yav he he keain sanki sen azeri deyilsen
Ne azerisi :D şimdide ben azeri oldum.
Gardaş
Türkler arap mı!
yazıklar olsun
cok dogru
Ne İran'ı Arabi aq Azeriler türk kökenli çoğunlukla tabi Slav melezi vardır ama Arap İran kökenli değil aksine İran'ın yarışı Azeri kökenlidir 👍
Annemde babamda Azerbaycanlı ben küçükken çok sarışındım abartılacak şekilde gözlerimde yeşildi ama sonradan rengim döndü
Bende sarışındim ama gözler kahverengiydi şuanda kumralim rengim dönmüş benimde
Sen ne diyon bacım la :D
Evet genelde Rus kökenli.
Kürt - Türk ve Rus kökenli daha çok.
Azerbaycandamı?
oyle degil ama azerbaycanda rus cok evet
sorun yok tohum önemlidir her zaman
Olabilir normal çünkü önceden sscb ye bağlıydı
Katiliyorum hepsi rusca biliyo
Olabilir evet.
çok dogru bır olay
Dogru olabilir..