+1 yılKardeşim soruyu uzun zaman önce yazmışsın ve bunu gördüm senin içini ferah tutacak bir cevap vermek istiyorum tabiki ateist bir zekâya sahip değil isen. Allah ilk 3 kitabiı koruyamadı ifadesi yanlış olur. Korumadi demek daha mantıklı. Her indirilen kitap bir öncekinden mucize ile gelir ve olayları anlatır. O anki Hadiseleri anlatır ulaştırır bizlere. İlk indirilen kitap Zebur , Allah Zebur'u indirdikten sonra korusaydi ve bu kitap günümüze dek aynı indirildiği gibi ulaşsaydi kaç insan iman edecekti? Arkasında pek çok mucizevi olaylar olmayan kitap a iman mı edecektik. Bir çok insan Davut diye biri zamanında bu kitabı yazmış diyeceklerdi Allah falan yok diyeceklerdi. İkinci kitap Hz. Musa'ya indiğinde Zebur'u anlatır ve biz onlara öğütler verdik yapmadılar der. Hz. Musa kavmi de inanmaz ve helak olur. Hz. İsa ya indirilen İncil de de mucizeler olur. Ve hepsi Kur'an-ı Kerim'de toplanır. Ve asırlar geçmesine rağmen Bana kitap indi ben peygamber im diyen çıkmaz. Allah (C. C) son peygamber Hz. Muhammed demiştir ve son kitap Kur'an-ı Kerim demiştir. Yıllar önce geçen olayları anlatan kitaba yinede çoğu insan iman etmedi ateist oldu. Şimdi anladın mı arkasında öncesinde olan olayları anlatmayan bir olayı şak diye önümüze koysaydi Allah (C. C) KAC insan iman ederrdi. Kur'an-ı Kerim'in hikmeti budur ve değiştirilmesine müsade edilmemiştir. Allah'ı teâlâ zaten ayetde diyor ki düşünenler bana iman ederler. O kadar güzel ayetler varki; hatta Allah (C. C.) diyor ki; Sana inanmadılar mı hadi kendileride buna benzer 10 ayet yazısında görelim der. Ve ayet yazmak istesen yazamazsin Allah (C. C.) o anlık seni kilitler inanmıyor isen dene.
200 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSelam
Beni yanlış anlamanı istemem, Evet farkındayım sorguluyorsun ve bu çok güzel bir şey, Nitekim Muhammed Peygamber zamanında onun yanında duranların Hepsi de Atalarının Putperest dinini sorgulayan insanlar olmuştur. Ancak bu soru biraz boş bir soru değil mi kardeşim? Gel beraber inceleyelim:
Önümüzde bir kitap var ve İçinde 19 sistemi, Sayısal harmoniler, Günümüz bilimiyle uyuşan ayetler gibi 1400 sene önce yaşayan bir İnsanın Kitabında bulunması imkansız şeyler var.
Biz ise diyoruz ki "Bir insan'ın yazması mümkün olmayan bu kitapta Önceki kitapların değiştirildiği yazıyor. Peki neden o kitaplar korunmadı da Kuran korundu."
Bu Soru Neden 5 parmağımız var? Neden 4 değil gibi bir soru.
Biz bugün İnsan yazımı olmadığına dair delilleri bulunan Kuran'ın söyledikleriyle neler biliyoruz?
1-İncil ve Tevrat tahrif edildi.
2-Kuran korunuyor.
3-İncil, Tevrat ve Kuran'a inanıp Tanrıya şirk koşmayan ve iyi işler yapan insanlar Cennete gidecek.(2:62) Onlarla bizim tanrımız bir olduğuna göre onlar şirk koşmuyor.(29:46) elbette İsa'yı tanrı edinmeyenler.
Kuran Allah'ın kelamı mı? Buna delillerimiz var mı?
Evet hem de bir çok.
Peki Allah'a ait olduğuna delillerimizin bulunduğu Kuran'a göre Bu 2 kitap değiştirildi. Sebebi ne olabilir?
Bilmiyoruz, Onu tanrı biliyor. Hem Tanrıya şirk koşmadıkları sürece onlar da cennete kavuşabilirler.
Soruyu böyle sormalısın.
Hem İncil ve Tevratın değiştirilmediğini. Yalnızca Mektuplar eklendiğini.4 Ana incilin değiştirilmediğini savunan insanlar da var göz atabilirsin.01 Yorumla- 1 yıl
Kur'an'a göre İncil ve Tevrat değiştirilmedi. Kuran incilin ve tevratin değiştirildiğini söylüyor diyerek saçmalamasısın anlatıklarin baştan sona safsata müslümanlar İncil ve Tevrat değiştirildi diye kuran indi derler ama (maide,68) de ey kitap ehli sizler incili tevratı ve Kur'an'ı doğru dürüst uygulamadıkça hiç bir şey üzerine değilsiniz) der eğer İncil ve Tevrat değiştirilmiş olsaydı eğer, dinlerin ve kitapların allahı şöyle derdi, ey insanlar ben önceki insanlara dinler peygamberler ve kitaplar gönderdim, ve o peygamberlerin binbir zahmetle tebliğ ettiği kitapları ve dinleri korumakta aciz kaldım,😂 ve benim tayin ettiğim sizleri uyarsın diye gönderdiğim elçilerimide öldürdüler onlsrıda koruyamadım oyuzden Kur'an'ı yolluyorum ama kuranı koruyacağım, bu sefer hırslandım ve Kur'an'ın tek bir harfine bile zarar getiremiyecekler😂
Allah hakkında konuşurken yapamadı edemedi diyemezsiniz. Yapmadı. Korumadı. Kitap onun kitabı din onun dini isteseydi korurdu ama her şeyin bir sebebi var.
Neden meleklerden ve iblisten bir insanın önünde secde etmeleri istendi? Bunun cevabı nedir peki?
Bu sadece bu dünyaya gelmemizin seneryosu. Allah isteseydi direk hiç bir olay olmadan da bizi dünyaya yollayabilirdi.
Her şey seneryolara bağlanmış ama. Biz isyan etmeyelim diye.214 Yorumla- +1 yıl
Hepsi islamdı
Allah o kitapları neden koruyamadıgınıda söyliyim öncelikle Allah o kitapları korusaydı insanların hepsini kızları güzel erkekleri yakışıklı sakatsız sorunsuz yaratsaydı herkez biribirini severdi ve herkez müslüman olurdu kavga gürüldü ölüm az olurdu Allah korusu olurdu imtihan olamazdı
bu çelişkiyi çözebilen tek adam ahmed deedatır bu onun lafıdır Allahrahmet eylesin - +1 yıl
Bunun Sebebi Allah insanlardan Şunu anlamasını istemesidir. Bizi Çok üstün ve mükemmel Yarattı. Meleklerden Bile Daha güzel. Bu yüzden Alaha Şükür etmeliyiz.
- +1 yıl
Tanrının Bunları Korumadığını Nereden Biliyorsun?
Hicr-9:Hiç şüphesiz, zikri biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz.
Zikr Diyor Kuran Demiyor. Zikr Kitapların hepsidir sadece kuran değildir.
Tahrif edilmedi Demiyor. Koruduk Diyor. Nasıl Korudu peki? Kuran'da korudu!!
Tevrat, Zebur, incil Hepsi Kuran'da korunmuştur. Hepsinin Değişmemiş Hali ve Düzenlenmiş Hali Kuran'dadır.
Düzenlenmiş Derken Ne diyorum?
Tevrat, Zebur, İncil Belli topluluklara Gönderilmiştir. Tüm insanlığa Gönderilmemiştir. Aynı Şekilde sadece o dönem için indirilmiştir , Her dönemi kapsamaz. Bunu nasıl anlarız:
Tevrat:Erkeklere evlenme sınırı koymaz iken.
İncil:4e Kadar evlenin derken
Kuran:O dönem ki topluluğa 4 eşe kadar evlenebileceklerini bize ise 1 Eş ile evlenmeyi emretmiştir.
Aynı Zamanda Kuran Hırsızların Elini kesme Ayetinde Kesme Kelimesini Direk Kökten kesme Anlamına gelen kelimeyi Kullanmamıştır. Gücünü kesme (hapise atma v. s), Ele çizik atma ve Kökten Kesme Anlamına gelen Kelimeyi Kullanmış - +1 yıl
Diyeceğim şu ki Tanrı Tüm kitapları korumuştur, Değiştirilmemiş hallerini Her döneme Uygun Olarak Düzenleyip Kuran'da Toplamıştır
- +1 yıl
Cevap verim mi onlaynmisin
- 1 yıl
Meleklerden ve iblislerden insana secde edilmesi emri verilirken sen ordamıydın ben şahit olmadığım hiç bir insana kitaba inanmam çünki bütün dinler insan icadıdır
Kültür & Sanat konusunda 7,6b cevap paylaştı. Kainatı yaratmaya yeten varlığın Kitapları korumaya neden gücü yetmesin ?
Eğer bilerek korumadı ise Neden korumadı diye bakmak yerine Sonuçlarına bakmak gerek Herşeyin bir düzeni vardır İslamın son din olması ve kurunduğu söylenmesi boşuna değil İslamı korunmuş kabul ediyorsunuz çünkü İslam bunu söylüyor ee o zaman İslamı koruyan Allah 3 dini niye koruyamasın Eğer bu olmadı ise Demek ki olması gerekenler için olmuştur18 Yorumla- +1 yıl
Yazıkki sen ve senin gib icahiller daha kurandan 1 ayet okumamış bilmemiş
brahim, ne yahudi, ne de hristiyandı; fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir Müslümandı, müşriklerden de değildi.
(AL-İ İMRAN Suresi - 67. Ayet-i Kerimesi)
Hz. İbrahim m. ö 2000 yılönce aşamış bir islam peygamberidir ibrahim müslümandı diyor isa nasıl hirsitiyan oluyor yazikki bu ümmet kuranı daha okuyamayıp konuşuyor - +1 yıl
Ben kurana yeterince hakim değilimdir Doğrudur Ama bunu cahillik ile nitebiliyorsanız Önce Adabınza hakim olun Doğru uslupta yanlış olan neyse söylersiniz Ve yanlışa göre bakılır Ama egonuz ile karşıdakini küçük görüp ben daha fazla biliyorum çabalarına giriyorsanız Sizin diceklerinizin hiç bir önemi yoktur Ne zaman Adabını bilir Neyi biliyorsanız Doğru bir uslupta söylersiniz o zaman Doğru olur Dediğiniz gibi belki dediklerim yanlıştır Belki doğrudur Ama şunu biliyorum İnsanlara bu tür hitaplar kullanıyorsanız sizin saygısızlığınızı belli eder Haklı olun veya olmayın
- +1 yıl
Kardeşim soruyu uzun zaman önce yazmışsın ve bunu gördüm senin içini ferah tutacak bir cevap vermek istiyorum tabiki ateist bir zekâya sahip değil isen. Allah ilk 3 kitabiı koruyamadı ifadesi yanlış olur. Korumadi demek daha mantıklı. Her indirilen kitap bir öncekinden mucize ile gelir ve olayları anlatır. O anki Hadiseleri anlatır ulaştırır bizlere. İlk indirilen kitap Zebur , Allah Zebur'u indirdikten sonra korusaydi ve bu kitap günümüze dek aynı indirildiği gibi ulaşsaydi kaç insan iman edecekti? Arkasında pek çok mucizevi olaylar olmayan kitap a iman mı edecektik. Bir çok insan Davut diye biri zamanında bu kitabı yazmış diyeceklerdi Allah falan yok diyeceklerdi. İkinci kitap Hz. Musa'ya indiğinde Zebur'u anlatır ve biz onlara öğütler verdik yapmadılar der. Hz. Musa kavmi de inanmaz ve helak olur. Hz. İsa ya indirilen İncil de de mucizeler olur. Ve hepsi Kur'an-ı Kerim'de toplanır. Ve asırlar geçmesine rağmen Bana kitap indi ben peygamber im diyen çıkmaz. Allah (C. C) son peygamber Hz. Muhammed demiştir ve son kitap Kur'an-ı Kerim demiştir. Yıllar önce geçen olayları anlatan kitaba yinede çoğu insan iman etmedi ateist oldu. Şimdi anladın mı arkasında öncesinde olan olayları anlatmayan bir olayı şak diye önümüze koysaydi Allah (C. C) KAC insan iman ederrdi. Kur'an-ı Kerim'in hikmeti budur ve değiştirilmesine müsade edilmemiştir. Allah'ı teâlâ zaten ayetde diyor ki düşünenler bana iman ederler. O kadar güzel ayetler varki; hatta Allah (C. C.) diyor ki; Sana inanmadılar mı hadi kendileride buna benzer 10 ayet yazısında görelim der. Ve ayet yazmak istesen yazamazsin Allah (C. C.) o anlık seni kilitler inanmıyor isen dene.
- +1 yıl
@hayatındibi müsade edilmediğini gösteren nedir?
Arapça ölülere okumaktan öteye gitmeyen bir kitap değişmez mi?
Belki değişim yorumlarımız farklıdır ama çoktan değişti. - +1 yıl
Değişti deyip köşeye çekilme. Hangi ayet değişti onu yaz bakalım bana
- +1 yıl
Böyle kaçarsinz işte.
- +1 yıl
Sen bir süre zarfında ateist olmuşsun yazık etmişsin kendine. Aylar önceki yorumun çok temiz şimdiki görüşün ne kadar da iğrenç
- 1 yıl
Kuran'da Allah kuranı koruyor yazar bu cümle incildede tavratta da yazıyor, bunu insanlar yazdı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılÇOK BASİT
Tanrının Bunları Korumadığını Nereden Biliyorsun?
Hicr-9:Hiç şüphesiz, zikri biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz.
Zikr Diyor Kuran Demiyor. Zikr Kitapların hepsidir sadece kuran değildir.
Tahrif edilmedi Demiyor. Koruduk Diyor. Nasıl Korudu peki? Kuran'da korudu!!
Tevrat, Zebur, incil Hepsi Kuran'da korunmuştur. Hepsinin Değişmemiş Hali ve Düzenlenmiş Hali Kuran'dadır.
Düzenlenmiş Derken Ne diyorum?
Tevrat, Zebur, İncil Belli topluluklara Gönderilmiştir. Tüm insanlığa Gönderilmemiştir. Aynı Şekilde sadece o dönem için indirilmiştir , Her dönemi kapsamaz. Bunu nasıl anlarız:
Tevrat:Erkeklere evlenme sınırı koymaz iken.
İncil:4e Kadar evlenin derken
Kuran:O dönem ki topluluğa 4 eşe kadar evlenebileceklerini bize ise 1 Eş ile evlenmeyi emretmiştir.
Aynı Zamanda Kuran Hırsızların Elini kesme Ayetinde Kesme Kelimesini Direk Kökten kesme Anlamına gelen kelimeyi Kullanmamıştır. Gücünü kesme (hapise atma v. s), Ele çizik atma ve Kökten Kesme Anlamına gelen Kelimeyi Kullanmıştır. Buradan İse döneme Göre Bunların uygulanabileceğini anlıyoruz.
Yine Kuran Kadınlar İçin Kollarını v. s Örttükleri Kıyafet Olan Siyabı Giymelerini emretmemiş , Tavsiye etmiştir. Buradan Da Kuranın Her topluma her döneme hitab ettiğini anlarız.
Diyeceğim şu ki Tanrı Tüm kitapları korumuştur, Değiştirilmemiş hallerini Her döneme Uygun Olarak Düzenleyip Kuran'da Toplamıştır.11 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim soruyu uzun zaman önce yazmışsın ve bunu gördüm senin içini ferah tutacak bir cevap vermek istiyorum tabiki ateist bir zekâya sahip değil isen. Allah ilk 3 kitabiı koruyamadı ifadesi yanlış olur. Korumadi demek daha mantıklı. Her indirilen kitap bir öncekinden mucize ile gelir ve olayları anlatır. O anki Hadiseleri anlatır ulaştırır bizlere. İlk indirilen kitap Zebur , Allah Zebur'u indirdikten sonra korusaydi ve bu kitap günümüze dek aynı indirildiği gibi ulaşsaydi kaç insan iman edecekti? Arkasında pek çok mucizevi olaylar olmayan kitap a iman mı edecektik. Bir çok insan Davut diye biri zamanında bu kitabı yazmış diyeceklerdi Allah falan yok diyeceklerdi. İkinci kitap Hz. Musa'ya indiğinde Zebur'u anlatır ve biz onlara öğütler verdik yapmadılar der. Hz. Musa kavmi de inanmaz ve helak olur. Hz. İsa ya indirilen İncil de de mucizeler olur. Ve hepsi Kur'an-ı Kerim'de toplanır. Ve asırlar geçmesine rağmen Bana kitap indi ben peygamber im diyen çıkmaz. Allah (C. C) son peygamber Hz. Muhammed demiştir ve son kitap Kur'an-ı Kerim demiştir. Yıllar önce geçen olayları anlatan kitaba yinede çoğu insan iman etmedi ateist oldu. Şimdi anladın mı arkasında öncesinde olan olayları anlatmayan bir olayı şak diye önümüze koysaydi Allah (C. C) KAC insan iman ederrdi. Kur'an-ı Kerim'in hikmeti budur ve değiştirilmesine müsade edilmemiştir. Allah'ı teâlâ zaten ayetde diyor ki düşünenler bana iman ederler. O kadar güzel ayetler varki; hatta Allah (C. C.) diyor ki; Sana inanmadılar mı hadi kendileride buna benzer 10 ayet yazısında görelim der. Ve ayet yazmak istesen yazamazsin Allah (C. C.) o anlık seni kilitler inanmıyor isen dene.
Allah Kuranda Kurani kerimi koruyacagina dair hicbir taahütte bulunmamis aksine bunu insanlara birakmistir simdi sizi duyar gibiyim herkes Hicr Süresi 9 u o zaman nasil anlamaliyiz Rabbimiz burada vahyin Peygamberimize korunarak geldigini anlatmaktadir o dönemde bu güzel sözlerin Peygamberimize seytanlar tarafindan vahyedildigi düsüncesi vardi Allah u Tealada vahyi indiren seytanlar degil ve biziz ve onu da her türlü seytandan koruyacagiz diyor Bunu taahhüt ediyor ayni seyi vakia süresi 79 da da ona ancak temiz olanlar dokunabilir derken Melekleri söylemekte ve seytanlarin asla Kuranin icinden alindigi Lehvimahfuza dokunamayacaklari anlatilmaktadir Allah ayni seyi incil ve tevratta da taahhüt etmektedir Eger sizin anladiginiz manada kabul edersek bu seferde Allahin diger kitaplari koruyamadigini görürüz Bu arada seytan insanlara vahyedermi diye soru soracak olan olursa cevabim evet olacak ki Kuranda Enam Süresi 121. ayet buna delildir Sonuc olarak Allah vahyin Peygamberimize korunarak indirilecegine herhangi bir seytanin vahye bir sey katamayacagina garanti veriyor ve vahyin Allahin sözleri oldugunu vurguluyor Ayette gecen biz indirdikteki biz kelimesi ise melekleri de iceriyor Allah Kuranda nerde biz diyorsa orada melekleri kullaniyor
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ulan sen Kur'an-ı Kerim i okunmadan gelip burda atıp tutma
+1 yılTemel ilke.
Bir şeyin örneğini verebilmek ve sonuçları üzerinden bahsedilmek için o örnek gerçekleştirilir.
Ben sana suyun kaynadığını ve kaynadığında ne olacağını göstermek için suyu kaynatırım yüz derecede.
Ben suyun kaynama sıcaklığını ve kaynayacağında ne olacağını biliyorum ama bunu sana göstermek için bunu yapıyorum.
Diğer kitaplar bozulmasa bugün kitapların bozulma kriterlerini ve bozulma sayılacak nedenleri bilmek teknik olarak mümkün olmayacaktı.
Bana açıklatmayın bunlarıı.02 Yorumla- +1 yıl
ah be güzelim...
Kültür & Sanat konusunda 11,7b cevap paylaştı. *Çok büyük olasılıkla Allah diye bir varlık yok.
*Olduğunu farz etsek bile mevcut dini kitaplardaki gibi iyi bir varlık değil dünya ve canlılara karşı acımasız ve zulmedici olduğunu düşünmek için çok fazla sebep var.
*Kuran ın kendi içinde ne kadar derin çelişkilere sahip olduğunu öğrenmek için bazı iyi müslümanların, fikirlerinden , yazdıklarından dolayı katlettikleri Turan Dursun un kitaplarını okumanız kafi gelecektir.
*Kuran ın içeriğinin bugüne kadar korunup, ilk andaki gibi kaldığını düşünmek için aklımızı terk edip sadece inançlara sarılmak gerekir ki maalesef toplumun büyük çoğunluğu böyle yapıyor.20 YorumlaBuna cevap verenler genellikle ''ondan daha mı iyi bileceksin bir sebebi var. '' derler. Ben cevap vereyim ; Öncelikle bir önceki dine mensup olan insanları yakacak kadar adi bir arap tanrınız var. Onun dışında muhammedin kendi kafasında yarattığı bir arap tanrısı olduğu için tanrıyı suçlamayınız. Çünkü öyle bir tanrı gerçekte yok.
02 Yorumla
+1 yıl1- İçindekilerle beraber tüm evrenin belki de daha fazlasının bir "Sahib"i olduğuna inanmak,
2- Bu Sahib"in, peygamber (elçi) leri olduğuna inanmak.
Bunlara inanınca zaten geri kalan her şeye inanılır ki. Mantığın yetmediği yerde "Sahib"in bir bildiği vardır dersin çıkarsın işin içinden. Böyle olunca da tüm akıl, mantık ve bilime üstün gelirsin. Dünya sana karşı gelse sen onları yenersin.
Onun için kardeş, gerçekten akıl yürüteceksen din ve dinin tüm her şeyini önce reddetmeli ondan sonra akıl yürütmelisin. Yani beyni noturleyip öyle kafa yormalısın. Ama bence mutlu olmak istiyorsan vardır bir bildiği deyip kenara çekil. Hatta bir tarikat, cemaat, şeyh bulup ona tam biat edip aklı hepten devreden çıkarsan mutluluğun nirvanasına ulaşırsın.
00 YorumlaAllah ın izniyle sana yardımcı olacağız kardeşim ilk önce şu metni okumanın isterim
Şanı yüce Allah'ın, Tevrat ve İncil hakkında: "Allah'ın kitabını korumaları istendiğinden..,"(Maide, 44) buyruğuyla Allah bu kitapları korumalarını kendilerinden istemişti. Yine yüce Allah; "Şubhe yok ki o Zikri Biz indirdik, onu koruyacak olan elbette Biziz" (Hicr 9) diye buyurmaktadır. Yüce Allah bu kitabı bizim için korudu ve o bakımdan zâyi olmadı
Yani allah önceden indirdiği kitabları peygamber ve din adamlarından imtihan için onu korumalarını istedi bu kitaplara inanlar ise ellerinden gelenleri yaptılar ama bu kitapı korumak için görevlendirilenler hayatlarını kaybettikten sonra önceden inanmış olanlar sonradan kitabı değiştirmeye kalktılar ve allah onları imtihan dan bıraktı ve en son indirdiği kuran da onlara azap landırdgını söyledi ve en son gelen kuran ı bizzat o zikiri biz indirdik onu koruyacak olan ancak biziz diyor inşallah yardım olabilmişimdir00 YorumlaBütün kitaplar korundu 19 sayısıyla onlara ilaveler yapılması gerçeği değiştirmez, şu an ki Kuranda da birsürü harf hatası var ama 19 sistemiyle o harfler düzeltildi, her kitap korundu, her harf hem de, önemli olan kod sistemini anlamak, bir siteyi incele 19. Org, 19 mucizesi olarak da arayabilirsin
116 YorumlaYani arkadasim bunda anlasilmiycak ne var anlayamiyorum koruyamadi nedir birde tanridan bahsediyosun unutma diger kitaplari korumamasinin sebebi arkasindan kitap ve peygamber geliyo olmasi bizim kitabimizda son kitap son peygamber korunmasinin sebebi bu
04 YorumlaKültür & Sanat konusunda 724 cevap paylaştı. Allah 3 kitabı koruyamadı diye bir şey yok.
Allah o 3 kitap ile kullarını imtihan etmiş. Bu imtihanların sonucu ile de onlara büyük bir azap verdiğini Kur'an'da açıklamış.02 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılKurani kerimin cüz 2 de bunun cevabini bulabilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Aramadinki bulasin kisa bir sey degil. Kaldiki bende yanlis bilgi vermek istemem cunku tamamini hatirlamiyorum.
+1 yılGüzel bir soru. Kainatı Hz. Muhammed'in nur'undan yarattı onu biliyoruz. Demek ki planlıydı herşey yani hz. Muhammed'in dininin son din olacağı falan tuhaf enteresan
04 Yorumla- +1 yıl
Hadiya dini bilgin zayıf bu soruları sormadan git temelini öğren sonra aklın karışıyo böyle olmuyo ama
- +1 yıl
- +1 yıl
kutsal-kitap.net/bible/tr/index.php?mc=2&sc=1697 bastan sona oku
+1 yılBak guzel kardesim allah diledini yukselten ve de alcaltandir her kutsalkitapda daha iyi hos ve guzel vahiyle gelmekle beraber birdigeri geldinde hukmunude kaldirmistir ilk ana yasamizla bugunku ana yasamiz gibi genis dusun ;)
00 Yorumlakuran da korunamıyacak ahir zaman da yani kıyamete yakın zaten bütün harfler silinecek.
01 YorumlaKur'an-ı Kerim'den önceki kitaplar Kur'an gibi korunmadı çünkü belli bir süre içindi ve belli bir kavme gönderilmişti. Halbuki Kur'an bütün dünyaya kıyamete kadar gönderilmiştir. Al sana mantıklı açıklama.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılÇunku o kitapları koruyacağına söz vermedi. Ana Kuranı Kerimi koruyacağına söz verdi. Ayrıca yeni bir din gelince eski hukumlerin yerine geçer. Kıyamete başka din peygamber gelmeyecektir
01 Yorumla- +1 yıl
Ya demekki onları korumayı istememiştir. Allahın işine karışmayın, bu dünya , gezegenler, galaksi ve bunların ötesinde kainat kendiliğinden mi oldu ve dönüp kendinize bakın bir damla sudan, gözünüz, kulağınız , ağzınız, cinsiyetiniz tesadüfen mi oluştu... şimdi gözünüzün önünde bu kadar mucize varken , Yok Allah diğer kitapları neden korumadı da Kuranı korudu, yok şunu neden böyle yaptı, onu neden öyle yapmadı demeyi bırakında az imanınızı kuvvetlendirin...
hayatındibi ilk indirilen kitap zebur değil tevrattır.
10 Yorumla
+1 yılKuran da cevabı vardır okumak lazım
010 Yorumla- +1 yıl
herhalde son kitap Kuran olduğu içindir diğerleri değiştirilmiş zaten hemen
- +1 yıl
bilmiyorum ama vardır Rabbimin bir bildiği
- +1 yıl
burada tam bir cevap bulamassın zaten merak ettiysen cumaları camiye gidiyosan hocaya sorarsın
- +1 yıl
e hocaların cevaplayamacağı şeyi burada aramak sencede saçma değilmi?
- +1 yıl
herkezin mangı bir degildir ama güzel insan ben sana ahmed deedatan cevap vereyim birinci ahmed deedat gibi birisi daha bu dünyaya gelmez kimse onun karşısında duramıyordu hiçbir din alimi 290 tane dini bilen tek kişiydi
Hepsi islamdı
Allah o kitapları neden koruyamadıgınıda söyliyim öncelikle Allah o kitapları korusaydı insanların hepsini kızları güzel erkekleri yakışıklı sakatsız sorunsuz yaratsaydı herkez biribirini severdi ve herkez müslüman olurdu kavga gürüldü ölüm az olurdu Allah korusu olurdu imtihan olamazdı
bu çelişkiyi çözebilen tek adam ahmed deedatır bu onun lafıdır Allahrahmet eylesin - +1 yıl
Aklıma takıldı. Soracağım bir yarın.
06 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Mantıken açıkladım al ateistler gibi beyinsiz isen bunu da anlamazsın.
Onları boşver biz kuranımıza bakalım<3
02 Yorumla- +1 yıl
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar