Filistin’de ölen kişi sayısı 46 bin. Dile kolay 46 bin insan. Allah buna neden engel olmadı?
Allah belamızı veriyor
Allah imtihan ediyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Filistin’de ölen kişi sayısı 46 bin. Dile kolay 46 bin insan. Allah buna neden engel olmadı?
Gerçek tanrııyla sizin kafanızda kurduğunuz tanrı anlayışı çok farklı 46.000 ya da 146.000 ya da 346.000 ya da 3 milyar kişinin ölmüş olması tanrı için çok bir şey ifade etmiyor çünkü ölümün verdiği kavram sende hissettirdiği şey onda çok farklı bir şey
Nasıl yani
Çünkü dünya da her kul imtihan edilir. Rabbimiz bizim yaptıklarımıza bakıyor. Ayrıca bu olanlarda şehit olanlar için elbet bi mükafat vardır. Ki zulum edenlerin ise cezası vardır. İllaki şu an ya da burada olmayabilir
Ama elbet olur. Burada sadece onlar değil bizde imtihandayız. Boykot ürünü alıyorsak, bu olanları sosyal medyada protesto etmiyorsak, göz yumuyorsak ya da dua etmiyorsak bizde ceza alanlardanız. Burada kimse Rabbime dil uzatamaz.
Cihad etmek ❌
Sosyal medyada protesto etmek ✅
O zaman bu silahla savaşanlar boşuna savaşıyor ne uğraşıyorlar silahla falan sosyal medyada protesto etsinler yeter (bu arada sözüm kızlar için değil erkekler için)
Eli ayağı herşeyi sağlam adamın gücü yetmiyor mu
Bunu imtihan ve şehit oluyorlar v. s. diye güzellemek çok acı bir durum. Tuzu kuru olanlar elinde telefon fetva veriyorlar ne kolay. Ama inandıkları din onlara cihat etmelerini de emrediyor buna uymak yerine saçma sapan boykot ıvır zıvır neyse uzar gider bu konular.
Cevap
4Cevap
Yorumlarda yazacak olursam çok uzun sürecek ve gereksiz tartışmalar yaşanacak.
Ama kısaca bahsedecek olursam bence bunu imtihan olarak nitelendirmek çok zayıf bir argüman.
Ne o zaman?
1. Seçeneği işaretledim.
Yani ben anlamıyorum özellikle Filistin gibi halklar 5 vakit namaz kılan Allah’a ve ahiret gününe inanan Müslüman insanlardır o zaman Allah neden bela versin ki?
Bela vermese neden 50 bine yakın insan ölsün.
Ülkede 50 bin kişiden fazla kişi öldü depremde onun için bu kadar destek olunmadı ben garipsiyorum bu durumları
Tabiki o da çok üzücü ama arada şöyle bir fark var birisi düşman tarafından öldürülmek diğeri doğal afet yüzünden vefat etmek.
Doğal afet neden doğal oluyor binayı çürük yap adına doğal afet de başka ülkede oluyor 50 kişi ölüyor vs ama bizim ülkede deneyim yok nasıl olursa olsun demek var kader bu değil bunu nasıl kadere bağlıyorsunuz anlamıyorum ki kader şöyledir tusinami mesela bir kaderdir ama dalgalı denize girmek bile bile intihardır böyle bakabilirsin
Allah sabrımızı sınıyor sanki
bilemeyiz. belkide imtihan ediliyoruz
Rakam söylenenden çok yüksek. En az 150 Bin kişi.
Cok guzel sormussun cidden neden olmuyorki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?