Ben dinleri reddediyorum ve mantık açısından düşünüyorum kısaca akılcıyım buna bakınca deist gibiyim ama deistler bir yaratıcı olduğuna inanıyo. Ben yaratıcı yok veya var demiyorum bu bilinemez diyorum buna bakınca da agnostik gibiyim isteyen bana kesin cevap verecek olanlar kesinleştirmek için veya merak ettikleri için soru sorabilir ve lütfen yargılamayın herkesin düsüncesi farklı
Cevabın nedir?
Bendebir yaratıcıya inanırım. Dinler bana göre de yalandır ama gereklidir. Zira ünlü bir sosyologun da dediği gibi "dünyanın neresine giderseniz gidin elbisesiz bir insan görebilirsiniz ancak dinsiz bir insan göremezsiniz" görüşünü doğru bulurum. Japonlar Şintoist, Çinliler Taoist, Hindular Budist, Avrupalılar Hristiyanlık, Araplar ve Türkler İslam dinine inanmıştır. Dinsiz bir millet olmamıştır ve olmayacaktır da. Ancak din insanlara iyi ve güzel şeyleri öğütlemelidir keza din de bunun için vardır. Ancak bir milletin gerilemesini isteyen taraflar, o milletin dinini berbat edip içine bin tane içinden çıkılmaz hurafe doldurur.
Hal böyleyken ben asıl gerçek dinin, gerçek yargının insanın içindeki vicdan olduğunu düşünüyorum.
Yoksa yüz binlerce yıllık dünyaya yaratıcının MS 500 lü yıllarda kitabını indireceği mantıksızdır. Asıl mantıklı olan ise, insanın ilk varolduğu anda bile içinde bulunan "vicdanıdır." İşte asıl gerçek burada saklıdır.
Not: Deistim.110 Yorumla
Soran+1 yılBen daha düne kadar kesin yaratıcı var diyodum böyle bir düzen kendi oluşmuş olamaz ama bugün bir ikileme girdim bilemeyiz ki falan diye düşündüm bilmiyorum
Soran+1 yılDemekki iki mantıklı şey arasında kaldım :)
Soran+1 yılYanlız deistlikte cennet cehennem kavramı yok :D
Soran+1 yılDeistlik yaratan vardır ve bu dünyada bizi serbest bırakmıştır ve bu yüzden akıl vermiştir iyi ve kötüyü kendimiz bulalım diye düsüncesinin olduğu bişey
Soran+1 yıl:D :D doğru
En İyi Cevaplar
+1 yılÖlümden sonra sana göre ne olacak?
Agnostiklikte de deistlikte de insan toprağa karışıp yok olacak.
İnsan bir şeyi yaptığını o yaptığı an bitince anlar. Milisaniyede olur, saatlerde. En basitinden uyku. Sen uyuduğunu uyanınca anlıyorsun. Ahiretsiz inançlara göre düşünelim. Yaşadığımızı bilmemizin tek yolu onun bitmesi, ama yaşamın bitişi ölümdür. Ölümde bilinçsizliktir o halde yaşamanın manası yok.
Gidip kendini öldürmessen dikkat çekmek için dinden çıkmışsındır :)01 Yorumla
Soran+1 yılBir dini ben hiç benimsemedimki çıkayım sadece düsünce
+1 yılKesinlikle agnostiksin. Deizm bir yaradanin varligina inanmak lakin dinleri katiyen reddetmektir. Agnostisizm ise yaradanin varliginin veya yoklugunun asla bilinemeyecegini lakin dinlerin yalan oldugunu savunan bir inanctir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer kimliğindeki din kısmını düşünmüyorsan bir dine mensup olmana gerek yok bence kendin ol
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir mantıklı aslında ben sadece ne olduğumu bilmek istedim o kadar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
27Cevap
+1 yılAgnostiksin. Bilinmez diyorsun fakat, bu evrenin başlangıcını nasıl açıklayabiliyorsun? En fazla big bang'a kadar açıkladık, orası da zaten fizik kuralları içerisinde. Ondan öncesini açıklamak imkansız. Hadi onu da geçtim, bir enerji varlığı var ve varlık olan yerde yaratılmış olmak zorundadır. Eğer yaratılmış olmamış olsa evrenin sonsuzdan geliyor olması gerekirdi ama evren içersinde bir zaman kavramı var, zaman kavramının oldugu yerde sonsuzluk olamaz, bir başlangıç şart.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ben zaten düne kadar kesin vardır diyodum ama bugün birden bilemeyiz ki falan dedim bilmiyorum birden bişey oldu
+1 yılKlasik ateist ve agnostik mantıgı sözde atüm akıllı ve akılcı düşünenler kendileri
hanımefendi yarın bilimde çıgır açıcak agnostik veya deistmiş ya bilimde çıgır açacaklar çünkü akıllı biri oldu.
Halbuki siz ateistler ve agnostikler bilimde çıgır açamyı bırakın hristiyan bilim adamalrıyla kıyas edildiğinizde denziden bir damla su bile değilsiniz016 Yorumla
Soran+1 yılYa ben sadece bilmiyorum diyorum mantık açısından bakıyorum bilimle ilgili bişey demedim ayrıca bu da bir düşünce ben kimseyi yargılamıyorum ki sen neden bunu yapıyorusun buna bakarak konuşursak bilimden çok insanlık önemli
- +1 yıl
öyle bir demişsin ki dine inanan insanlar mantıksız akılcı değil gibi sen sorunla çelişiyorsun günümüzde ateizm ve agnostikliğin kan kaybettiği zamanda sen sadece akan kanını yavaşlatırsın sadece
Soran+1 yılHayır bana mantıksız geliyo ben zaten baktın mı din matıklı ama düşünüp tartınca bence mantıksız dümdüz bakıyorsan tamam ama detaya inersen kafan karışıyor ve mantıksız geliyor herkesin düşüncesi farkli sana göre hristiyanlık mantıklıdır saygım sonsuz
- +1 yıl
Sen sadece islama baktın o kadar başka bir şeye değil islam desen anlarım hiç sıkıntı yok. ama musevilik ve hristiyanlık için çamur atmaya hakkın yok. hyatında daha tevrat ve incil okumamış insanların hrsitiyanlık hakkında hüküm vermesi komedi.
yoksa sende mi galileo ve engizisyon ile çürtüttn hristiyanlıgı
Soran+1 yılBen laf atmadım ki sana göre o mantıklıdır ve buna zaten saygım var herkesin düşüncesi diyorum ben böyle düşünüyorum sen öyle
- +1 yıl
zaten bir müslümanı hristiyan etmek gibi niyetimiz yok olmazda :)
Senin gibi olsunlar böyle yeter bizim için
Soran+1 yılTeşekkürler ve cidden saol en azından bazıları gibi ergensin falan demedin
- +1 yıl
ve bir hristiyan olarak müslümanları böyle müslümanlıktan ateizme deizme agnostikiğe kayarken görmek çok ama çok güzel.
Soran+1 yılYo ben hiçbir zaman müslüman olarak görmedim ki kendimi camiye girmemiş birine müslüman demek biraz saçma bence
- +1 yıl
Olsun sonuçta müslüman olarak yetiştirildin her ne olursa olsun güzel bir durum zaten türkiyede ki müslümanların alayı böyle kenyada kilise bombalarlar onlar müsüman değil olur her ne hikmetse 4-4 lük müslüman onlarken
Soran+1 yılEn herkese her şekilde saygılıyım düşünce açısından cinsel açıdan ne olursa olsun heterosexüel bisexüel homosexüel ne fark eder veya hristiyan deist ateist agnostik müslüman yahudi ne fark eder hepsi insan ve saygılî olmamız gerek
- +1 yıl
Saygılı olmak zorunda değilim islam dinine benim degerlerime düşman bir dine
Soran+1 yılDinsel açıdan bakmayıp insan açısından bakmayı dene bence
- +1 yıl
Ben dinsel açıdan bakarım insani açıdan bakarsan imralıdakine de saygı duymak gerek sana iyi saygı duymalar..
Soran+1 yılPeki sen öyle düsünebilirsin
- +1 yıl
kendi çapında araştır işte böyle sorun yok senin agnostikliğin ateistliğin senle kalacak senden sonraki nesle aktarılmayacak inançsız bir toplum ideolojisi hiçbir zaman gerçek olmayacak sovyetler döneminde bile gerçek olmadı hayaldi hayaldi hayal kalacak :)
Agnostik oluyorsun
İddiasız kalıyorsun düşüncenin bir noktasından sonra ondan doalyı agnostiksin
Zaten ölünce hepimiz agnostik olacağız ben ateistim ama teorim bu yyönde
Teist veya ateist hiç farketmez iddiasız kalıcaz ölünce02 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl söyleyeceğim yani bilmiyorum tepki görmekten dışlanmaktan biraz korkuyorum
+1 yılAgnostike yakınsın bence ama bunun ne önemi var ki? Önemli olan senin düşüncenin doğruluğudur. Bunu bir önemi yok. Düşüncelerini kalıplarla kısıtlamamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok akılcı olsaydınız bir yaratıcının olduğuna inanırdınız. Meraklanmayın birgün ölünce bir yaratıcı var mı yok mu çok kesin göreceksiniz. Herşey gec oldu. Ne çare?
114 Yorumla
Soran+1 yılBen yok demiyorum ki bunu bilemeyiz diyorum kesin bişey söyleyemiyoruz diyorum
Cevap sahibi+1 yılİste ölünce anlarsınız var mı yok mu. Ikilemde kalmanız gidecektir emin olabilirsiniz. şu an ki kafanızla herşey bir tesadüf sonucumu oldu sizce? Nasıl herşey tüm kainat bir denge içerisinde olabilir? Ve sizce Allahın gonderdigi kitap kuran sizce mantıksız şeylerimi emrediyor. Çoğu kişi okuduğu aydın insan olduğunu zanneder. Bana göre en cahil insan topluluğudur onlar. Çünkü insanın doğası açısından düşündüğümüzde hiç kötülüğümüz için bir yazıya örnek gosteremeyiz. Doktoru, mühendisi, iş adamı o kitabı çözememiş ise kendi kafalarıyla asillik kavramı yaratmışlarsa ben o tiplere okumuş ama en asil kitabı anlayamayacak kadar boş kafalı derim.
Soran+1 yılPeki dinde bağnazlık kötü akıl ile düsünüp kanıtlarla yola çıkman gerek eğer öyleyse dinde bağnazlık sencede çelişki yok mu
Soran+1 yılCevap mı yok?
Cevap sahibi+1 yılUnutmayınki Allah bize belli ölçüde akıl vermistir. Bazı noktalarda ince ayrıntısına inecek kadar beynimiz maalesef yok. şu an Allah senin karşına çıksa onun varlığını gormeyi kaldirabilecek cesaretiniz var mı acaba? Onun bildikleri tüm şeyleri biz bilemeyiz. Aciz kullarız. Akıl sizin, can sizin. Istediginiz gibi kullanın. Elbet bir sonuca varacagiz tüm canlılar olarak. Sabretmesini bilmek gerek.
Cevap sahibi+1 yılşu an bu kadar uzun yazdıysam size değer verdiğim içindir. Bunu da bilin.
Soran+1 yılEnazından yargılamadığın için teşekkürler ben sadece kanıt arıyorum ve kanıt olmadan garip geliyo inanmak yaratıcı yok demiyorum kesin olarak ama kesin %100 varda demiyorum bunu bilemeyiz varsa var yoksa da yok
Cevap sahibi+1 yılVe ALLAH haşa hiç şakacı veya aldatıcı değildir. Kendi isminde bize bir kitap gönderip kullarıyla emin olun şakalaşmıyordur. Onun merhametide, gazabıda en üst mertebededir.
Cevap sahibi+1 yılEn iyi kanıtı ölüm olacaktır. Umarım iş işten geçmeden ikilemliginiz gider.
Soran+1 yılYa bak kuran değiştirilmedi diyorlar ama o zamanlar yazı yazan çok az kişi vardı yazarken doğru yazıldığı veya sonradan değiştirilmediği nereden biliniyor git 3 tane farklı kuran al mealleri farklı bu yüzden bana mantıklı gelmiyor kesin bir kanıt olmadıgı için
Cevap sahibi+1 yılEğer ki hiç bir şey tesadüfi değilse bir yaradan vardır doğrumu? O halde emin olun ALLAH adı altında gelen kuranın tek kelimesi bile hatasızdır. Çünkü o yaratıcı bu işide tesadüfe birakmamistir. Yani kuran tek harfine kadar doğrudur. Hiç bir şey tesadufi degildir anlayisiyla yola cikarak bu yorumu yaptım.
Soran+1 yılBana hala mantıksız gelsede teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılYaratıcı var, şeklini bilmiyoruz. O nedenle onun bir bildiği vardır diyip durmak gerek. Iyi günler.
Soran+1 yılİyi günler
Çok net agnostiksin. Agnostikler hem deistlere hemde negatif-ateistlere benzeyebilir normaldir.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılKendini etiketleme bence bir kelimeyle. Önemli olan düşüncelerin benim de kafam karışık bu konuda ya ateist ya da agnostiğim bilmiyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkurler
+1 yılBenim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum.
#Mustafa #Kemal #Atatürk
#Yaşasın #Laiklik #İlkesi !07 Yorumla
Soran+1 yılKemalistlik kalbimizde var
- +1 yıl
Aypsın Sapına kadar !
Soran+1 yılTabiki kemalistlik kanımızda var ya
- +1 yıl
): :) :)
- +1 yıl
Cepheciyim kardeşim ben
Soran+1 yılHatta kasıda baklavasıda yok ama en yakışıklı adam Mustafa Kemal Atatürk türk milletinin dini islamdır maddesini çıkarmasa anayasadan biz hiç kendimizi anlatamayacaktık sırf bu nedenle bile kahramanım ki bunu yapmasa bile bir Mustafa Kemal asla ama asla gelemez
+1 yılBenim düşünce tarzıma yakın bir şey düşünüyorsun sana tavsiyem kendin ol illa bir düşünce gurubuna girmen gerekmiyor ben öğle yapıyorum...
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki sana bişryler sorabilir miyim desteğe ihtiyacım var bir kaç şeyden korkuyorum da
- +1 yıl
Peki özleden mesaj at neyden korkuyorsan tartışalım
+1 yılyaratıcı yok diyosan ateiste giriyor.
dinleri kabul etmiyosan deiste giriyor
yaratıcının var olup olmadığına şüpheyle bakıyosan agnostik oluyosun.00 Yorumla
+1 yılsen ateist ol ve rahatla. Git özgürce zinanı yap, içkini iç, domuz etini ye rahatla.
00 YorumlaSürrealist sin bir bakıma agnostik sin. Ama teist değilsin ben de senin gibiyim yanlız degilsin
09 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir bilmiyorum ve teşekkürler ve ben açıklayınca tepki almaktan korkuyorum napıcam sence çok mu tepki görüp dışlanırım
Soran+1 yılSöylemeli miyim çünkü bütün arkadaşlarım müslüman ve ben cami görmedim diyince bile yuh ya falan diyen var
Soran+1 yılPeki teşekkürler destek için :)
Soran+1 yılÇok çok saol en azından tepki gösterip yargılamayan biriyle konuşabileceğim
Soran+1 yılSevindim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle noktalandıysa pek de mantıklı düşünememişsin.
00 Yorumla
+1 yılSen sadece marjinal bir kimliğe bürünmeye çalışan ergensin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBir yargılayıcı daha teşekkürler sizin gibiler yüzünden kendimizi açıklayamıyoruz çünkü bu şekilde dışlıyorsunuz çok saol
- +1 yıl
Kendin diye bişey yok ki.. Olsa açıklardın. Bak hala sana ne yazdığımı bile anlamamışsın. Ben görüşünü yargılamadım bile.. Yazdığım bir cümleyi bile anlamıyorken, ben agnostic miyim yoksa göttostik mi diye soruyosun. Kendinize gelin. Dikkat çekmenin, marjinal olmanın başka yolları da var.
Soran+1 yılMarjinallikle ilgisi yok bence saygılı olmalısın sırf senin görüşüne uymuyor diye yargılama
- +1 yıl
Sen benim düşüncemi nerden biliyorsun?
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğan görünümlü şahin gibi deist görünümlü agonistiksin ;)
00 Yorumlaagnostik olmak demek bir şeyleri araştırmamak, mantığını kullanmamak demek değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAgnostik hiç bir şeyi umursamamakdîr
Agnostiksin galiba00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen kafirsin bunun başka açıklaması yok...
11 Yorumla
Soran+1 yılAferin bir yargılayıcı daha senin gibiler yüzünden kendimizi anlatamıyoruz damga vuruyosunuz kafir diye ve yargılayıp uzaklaşıyorsunuz dışlıyorsunuz ve bu bize yer vermiyo
+1 yıldüşüncelerinin tek açıklaması agnostiksin
00 Yorumlaagnostik daha ağır basıyo sanki
00 Yorumlagarip bişeysin çözemedim
00 Yorumla
+1 yılNe olduğunu bilmeyen ULVİ.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok mu geniş aile izledin
+1 yılsenın ne oldugun bellı degıl
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle agnostiksin
00 Yorumla
+1 yılGüçlü bir agnostiksin panpa
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol panpa :D
Agnostiğe yakinsin
021 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazla mantık arıyorum ve aşırı felsefe yapıyorum buna bakınca deistlik oluyo ama işte yaratıcı kesin var diyemiyorum bilinmez diyorum karıştı iyice bende agnostik gibiyim diye düsünüyorum ama bilmiyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevap verdiğin ve yargılamadığın için
Soran+1 yılDaha düne kadar bu kadar düzen olması için bir yaratıcı olmalı diyodum ama kafam karıştı olmayabilir mi yani kesin yok demiyorum ama falan oldum karıştım iyice
Soran+1 yılBide sana mesaj atsam bişey sorabilir miyim?
Soran+1 yılAçıkçası ailem az çok tahmin ediyodur ama birine açıklayamıyorum korkuyorum biraz çünkü arkadaşlarımın ne tepki vereceğini pek tahmin edemiyorum
Soran+1 yılBiliyolar mı senin deist olduğunu
Soran+1 yılArkadaşların nasıl tepki gösterdi
Soran+1 yılPeki nasıl müslüman oldun benim ailemde herkes müslüman babam deist gibi ama bilmiyorum liseye kadar ateistmiş sonradan olmuş galiba deist babam sen nasıl döndün şimdi ailedende dıslanmak var bütün aile duyarsa
- +1 yıl
Valla takıldığım sayfalar aklımı çeldi tabi o zamanlar kuru cahil ne görsem inanirdim oysa önce islam dinini bilmem gerekiyormuş ateist olamazdim çünkü bir yaratici olduğunu gormeyecek kadar kör değildim deist oldum bende hani sözde haşa Kurani Kerimi Hz. Muhammed yazmış ya o tür şeylere inandim hep deist oldum
Soran+1 yılPeki ama mantık olarak hala deistsin galiba sadece biraz aklını çeldiler
Soran+1 yılTamam teşekkürler yargılamadığın ve destek olduğun için :)
+1 yılAgnostiksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe olursan ol yine de gel.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende deist im benim düşüncemdesin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de agnostik ateistim en güzeli :D
00 Yorumla
+1 yılAgnostik.
00 Yorumla
+1 yılAgnostik oluyorsun
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şeysin..
00 Yorumla
+1 yıldeist değilsin :)
00 YorumlaAgnostiksin
00 Yorumla
+1 yılAgnostiksin bence
00 Yorumla
+1 yılagnostiksin
01 Yorumla
+1 yılagnostiksin
00 Yorumla- Diğer konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılagnostik
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih