+1 yılHayır detay katıyor. Acı çektirten bir şeyi sevdiğini ifade ediyor. Acının reel kaynağı belli değil, sizde olabilirsiniz size olan sevgisinin kendiside olabilir. Bir başka bakışla da şöylede diyebiliriz. Misal. "Lanet olası adam seni seviyorum. Ve senin yüzünden bir insana bağımlı oldum. Buda bana ızdırap veriyor. Ama sevmekten vaz geçmekte istemiyorum" Öz olarak tıpkı söylenen söz gibi gereksiz bir çok nicelik katabilen bir detay eklemektedir ama kelimesi.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne de guzel anlattınız, teşekkür
En İyi Cevaplar
+1 yılAmalar varsa bir cümlede..
Önceki cümle sadece söylenen kişiyi kırmamak adına.. söylenen kücük bir duygu kırıntısından ibarettir.
sonra amalar baslar..
Ama böyle degil iste bu sen cok iyi birisin AMA ben hayatımda kimseyi istemiyorum...
Seni seviyorum Ama hayat devam ediyor ve yeni bir yol lazım bana..
Bircok sözcügün anlamini yitirdigi can acıtısı bir sözdür ama..11 Yorumla- +1 yıl
Guzel acikladin dostum teşekkür
tam hükümsüz sayılmaz bence o çok iyibir arkadaş ama arada sinir oluyorum kelimesi mesela onu çok iyi arkadaş olarak gördüğünü söylüyo aradaysa sinir oldğunu bu normaldir yani amayı ve öncesini silsen daha olumsuz bir anlam olmaz mı sinir oluyorum yani tamamen nefret ediyorum anlamı gelir burdan yani ama kelimesi hükümsüz kılmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Guzel , teşekkür ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet hükümsüzdür
63 Yorumla- +1 yıl
Tsk
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
teşekkür @kedicikkıh
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
Game of Thrones'tan alıntı;
"Ama kelimesinden önce söylenilenlerin hiç bir anlamı yoktur."
scontent-vie.xx.fbcdn.net/.../...548_5685965_n.jpg11 Yorumla- +1 yıl
teşekkür
+1 yılbir yerde 'ama' kelimesini duydun mu tırsman gerekir. Bu kelime felaketin habercisidir. Birazdan olacakları hazırlıklı olman için bir uyarıdır.
O kelime söylenene kadar duyduğun her şey yalandan ibarettir.11 Yorumla- +1 yıl
Guzel acikladin helal ;)
Hayır değildir. Bir olayın 2 farklı yönüne vurgu yapar gramer olarak bakarak. Ancak günlük Kullanım olarak evet diyebiliriz. Çünkü bir insana yanlışı Söylemek için önce övmek gerekiyor Ya da onu suçlamadığınızı belirmek için amadan önceki cümle/Ler kurulur
12 Yorumla- +1 yıl
Bazanda kurtaricidir. O bana yalnis yapti ama galiba psikolojik sorunu var. Gibi
- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılHükümsüzdür. Hakim kararı ile her cümlede geçen ama kelimesi herşeyi berbat ediyor. Örn ben seni seviyorum seninle olmak isterdim ama sen evlisin. Sana para vermek isterdim ama param yok gibi örnekler uzayıp gider
12 Yorumla- +1 yıl
Gorus icin teşekkür
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin dediğin her zaman geçerli değildir.
Bazen, ek bir fikir sunmak içinde kullanılır.
Örnek verelim;
Sigara içiyorum ama, az içiyorum (Sonuçta içiyorum yani)
Seni seviyordum ama, artık sevmiyorum (Hüküm değişti) :D11 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler , teşekkür
Hersey icin mi gecerli ben cok kullaniyorum da soyledigin seye Gore degisir bir aciklama yaparken bazi konularda kullanilmali... :)
11 Yorumla- +1 yıl
Dogru bir tespit, teşekkür
Amadan önce söylenen tüm sözler hükümsüz değildir ama laf olsun, torba dolsun diye söylenmediyse. Yani bazı amalar hükümsüzdür, bazı amalar hükümsüz değildir.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
+1 yılÖyle güçlü bir etkisi olduğu gerçek ''ama'' her zaman bu kural işler diyemeyiz:)
32 Yorumla- +1 yıl
Zekice :)
- +1 yıl
eyvallah:)
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAmadan önce söylenen herşey sonrasına niye katlandığımızı söyler bize, bir de bu açıdan bakın..
15 Yorumla- +1 yıl
Genis kapsamli bir baglac evet
- +1 yıl
Her konuda yin - yang diyorum sadece.. bu konuda dahil buna.. :)
- +1 yıl
ogretilere takilmamak lazim ama haklisin yinede
- +1 yıl
Evet biraz öyle diyorum 😊😊😊
- +1 yıl
Gölgesizkarakter he :) iyi dedin
Peki ya senin örnegini ters cevirirsek: Bana cok aci veriyor ama onu seviyorum.
Anlami degismezmi?12 Yorumla- +1 yıl
Umutsuzluk vaad eder , ayni anlama gelir. Bana aci veriyor AMA herseye ragmen onu seviyorum. Buda kararlilik
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Lanet olasi AMA kelimesi. Guzel paylasim olmus. Tebrik ederim. :)
11 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hükümsüz olsaydı ama dan sonrası degıl ama kelimesı baslı basına anlamsz olrsu
11 Yorumla- +1 yıl
Evet, teşekkür
+1 yılöncesindeki ve sonrasindaki kelimeye göre değişir.;)
14 Yorumla- +1 yıl
Mesela?
- +1 yıl
Eğer ama öncesi söylediği kelime olumsuzsa ben olumluya inanırım
yani bana göre değişiyor hüküm kısmı:)) - +1 yıl
Hmm peki kabul ettik :)
- +1 yıl
Teşekür ederim efenim:)
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Aması maması olmamalı net konuşulmalı ama da neymiş.
11 Yorumla- +1 yıl
Her zmn olmuyor
Yerine gore degisir bu durum diye dusunuyorum...
-okudugum bolum cok zor ama bu zorluk ondan vazgecmem icin bir bahane olmamali.
:))))
Ama senin orneginde ama dan onceki kisim tamaman degersiz kaliyor13 Yorumla- +1 yıl
Demekki neymis hocam anlatti :)
- +1 yıl
Waouwww u anladim ama digerini değil . :)
+1 yılSeni seviyorum ama senden nefret ediyorum , senden nefret etmem seni sevmeme engel değil sevgilim
14 Yorumla- +1 yıl
Tezat var burada. Aynı zmnda senden nefret edıyorum deseydın o zmn karmaşalık olacaktı
- +1 yıl
Nefret te ediyorum :/
- +1 yıl
:) damarına mı bastık bılmeden pardon
- +1 yıl
Iyi geceler :(
bir cümlede ama varsa bir önceki yargının hiç bir hükmü yok nedenini bende bilmiyorum ama öyle
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
+1 yılamadan önce söylenenler sonraki söyleyeceklerini kaldırabilmen için sana bir ön hazırlıktır
11 Yorumla- +1 yıl
Peki, teşekkür
+1 yılAma dan sonra gelen cümlelerin %90 ı yalanmış diye bir yerde okumuştum
11 Yorumla- +1 yıl
Hersey mumkun
Ama dan öncekiler hayaller, sonrakiler gerçekler gibi.
12 Yorumla- +1 yıl
değil mi :) , teşekkür
+1 yılAma çok doğru seversin değer verirsin her istediğini sunarsın tam evlenilecek adamsın derler ama sevemedim derler 😊
11 Yorumla- +1 yıl
:) teşekkür
+1 yılElbette değildir.
Benim için ama çok yönlü bir penceredir.20 Yorumla
+1 yılAma, fakat, lakin. Gerçek hislere geçiş kelimesidir.
12 Yorumla- +1 yıl
Guzel tespit teşekkür
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim.
+1 yılama sadece engel teşkileder duyarlı ve anlayışlı bir insansanız ama nın gereksiz ve boş kullanılmaması dışında kişinin kendi elinde birşey olmadığı mutlaka bir engel olduğunu gösterir bu cümleyi duyduğumuzda kestirip atmamalı, derinine inilmesi gerek
00 Yorumla
+1 yılMercedes güzel araba , AMA o Audi yok mu , o da güzel araba, AMA şimdi bir Lamborghini olsa o da güzel olurdu. AMA bunlar hükümsüzdür.
En iyisi İETT :)10 YorumlaEvet oyledir cunku "ama" kelimesi cok katil bir kelimedir kendisinden once gelen tum kelimelerin katilidir...
01 Yorumla- +1 yıl
Guzel :) teşekkür
Ama ve muadilleri, cümlenin kendinden önce gelen kısmının hükmü için ortadan kalkması gereken engeli gösterir.
01 Yorumla- +1 yıl
Zekice , tebrıkler
hükümsüz biraz fazla kaçtı bence vurgu ama dan sonra sadece "zor ama imkansız değil" ile "imkansız değil ama zor" arasındaki fark gibi
02 Yorumla- +1 yıl
Karısık bır durum , teşekkür
+1 yılHayir. Hayat siyah beyaz degil ki. Ya elma ya armut diyemezsin her zaman. Elma severim ama canim armut cekti şu an . Gibi.
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür gorus ıcın
- +1 yıl
Rica ederim
verdiğin örnek sitem ifadesidir. insan sevdiği insandan acı cekebilir. kezaa ama sözcüğü açıklama, detay için virgüldür. önce söylenen sözler hükümsüzdür denemez.
00 Yorumladeğildir. ama kilittir sadece elden bir şey gelmez o anda ama hepten öncesini yok saymakta büyük haksızlık. bu görüşe asla katılmıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Yok sayılmıyor, sadece kısmı olarak hukumsuzlestırıyor
Bana çok acı veriyor ama onu seviyorum... bu daha iyi oldu sanki
10 YorumlaTam olarak hükümsüz değildir. Sadece ilk cümlenin etkisini azaltır.2. cümleyi vurgular.
11 Yorumla- +1 yıl
Gıbı saol
E denebilir. 'Çok güzel kızsın AMA olmaz' hiç bir anlamı yok mesela direkt çirkinsinle eşdeğer.
13 Yorumla- +1 yıl
teşekkür
- +1 yıl
Guzel kizssin ama (sevgilim olmasaydi aninda evet derdim) olmaz gibide olabilir :)
+1 yılbeni aldattın ama hala seni seviyorum gibi sanırım.
01 Yorumla- +1 yıl
Çaresizlik mı bıldırıyor ne ya da onu sevmenın herseye karsı yıtırılmedıgı gıbı bır algı , teşekkür
En azından bir sebebini belirtiyor öncesini dinlemek gerekir avutur.:)
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen , teşekkür
+1 yılBence hükümsüz değildir. Amalar 10 üzerinden 10 değildir puan düşürür
01 Yorumla- +1 yıl
Sende hklısın
+1 yılevet hukumsuzdur!
bir "seni seviyorum ama" var bir de "ama seni seviyorum" var01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür bayan
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Seni seviyorum ama...
ile
... ama seni seviyorum. Gibi...01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür bayan
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHükümsüz olmamalı. Zira öyle olsaydı neden söyleme ihtiyacı duyalım ki? Elbet ifade ettiğini/edeceğini düşündüğümüz bir durum vardır..
00 Yorumla Ama kelimesinden önce söylenilenlerin hiç bir anlamı yoktur.
Game of Thrones01 Yorumla- +1 yıl
Hmm teşekkür
+1 yılamadan önce söylediklerimiz kabullenmekten ya da yaşamaktan korktuğumuz şeylerdir
01 Yorumla- +1 yıl
Guzeeell , teşekkür
+1 yılHükümsüzdür.. Geçersizdir gereksizdir.. Lafı bile vardır "Ama diyorsun ya hay ben senin amana koyim " :)
00 YorumlaAma'dan once ve sonra gelen kelimeler onemli. Belki de olumlu birşey :)
13 Yorumla- +1 yıl
Ya olumlu ya da olumsuzluk icerir değil mi
- +1 yıl
Peki teşekkür
Ya yalandır ya da ama'dan öncekiler gerçeğin ta kendisi. Karşıdakini ne kadar tanıdığınla doğru orantılı olarak anlayabilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür gorus için
Bu söz şu şekilde her zaman aklımda var olmuştur; "İnsanların ama'dan önce söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur." Ve kesinlikle katılırım.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür gorus içşn
Hükümsüzdür. Seni seviyorum bana çok acı çektiriyorsun seni yinede seviyorum kelimesi ile yazdığının arasında baya fark var.. Ama ile başlanan diğer kelimelerin hiç bir anlamı yok benim için..
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür dostum
+1 yılKesinlikle hükümsüzdür. ama dan sonra olumsuz cümleler kurulur genelde.
00 Yorumlaama dan sonraki güçlendirmek için söylendiğinde bence iyidir yinede...
01 Yorumla- +1 yıl
Bazan ıse yrr , tş
+1 yılevet ama işle başlarsa bil ki sonu kötü bitecek büyük bir mucize olmazsa şunun gibi ama seni çok seviyorum evlenme teklifine evet diyorum demek gibi bazen süprizler olur da bize denk gelir mi o başka :)
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ,
+1 yılama dan oncekı gelen her kelıme bence kesınlıkle bahaneden baska bısey degıl
00 YorumlaEvet hukumsuzmus ilk ogrendıgımde kucuktum :) dusunmustum biraz
00 Yorumla
+1 yılama kelimesi çok tehlikeli bir kelimeye
ondan sonrası genelde hüsran02 Yorumla- +1 yıl
Ablamizda gelmis :) teşekkür
- +1 yıl
rica ederım:)
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. hukumsuzmu o zaman denıyelım
boyle sorumu sorulır geri zekalı beyınsız sıgır herıf ama bu sen degılsın tabi01 Yorumla- +1 yıl
Soylediklerine katılmıyorum ama soyleyeceklerını soyleme ozgurlugunde senı sonuna kdr savunacagım_ yınede teşekkür
Ama evlisin benim dehilsin yillar once nerdeydin cok geciktik sevgilim... Yildiz tilbenin sarkisi aklima geldi bu soruda :))
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ,
"Ama" zıtlık için kullanılan bir bağlaç sadece. Ya iyiyi kötüye, ya da kötüyü iyiye bağlıyor. Cümledeki anlama göre farklılık gösterir tabiki.
02 Yorumla- +1 yıl
Deisik bir baglac teşekkür
+1 yılMüdür müdür müdür? :/
12 Yorumla- +1 yıl
Ne oldu :)
- +1 yıl
Kafam karıştı :/
+1 yılbunlar kalıptır kalıplara takılmamak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
Peki takilmayalim :)
+1 yılÇok iyisin ama benden daha iyilerine layıksın :)
11 Yorumla- +1 yıl
Klise bir yalan ;) , teşekkür
+1 yılYanlış bence. örnek;
Çalışıyorum ama yetmiyor.(bu çalıştığı gerçeğini değiştirmez.)01 Yorumla- +1 yıl
Aksını ıddıa edemem buda doğru
- Devamını Gör (109)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat