- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlar okusKurban” kelimesi, bugün kullandığımız “kesimlik hayvan, kurbanlık” anlamını taşımıyor. İlahi sevgiyle yapılan her iyi davranış ve özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen geçimlikler, “Allah’a yaklaşma vesilesi” anlamında “kurban” olarak niteleniyordu.
Kevser Suresi’ndeki “v’enhar” emri de, Resulullah’a (SA) Huseyn’i hatırlatmaktadır. “Hayvan, deve boğazla!” anlamıyla asla ilişkisi yoktur. Nitekim Kevser de Fatıma’nın (SA.) simgesidir. Bugün, Hacc Mevsimi sırasında dahi, kuzu kasabı olmak ibadet değil, mutlak günahdır.. Allah, Kan değil, Sevgi istediğini, Hacc Suresi’nde açıkça beyan etmektedir. Hacc’a katılamayacak olanlar da bütün ailenin bir aylık yiyecek masrafının üçte birini, diğer bir deyişle on günlük mutfak masraflarını “hedy” (sadaka, hediye, bağış,) olarak yoksullara verebilirdi. Ramazan Bayramı’ndaki bir günlük mutfak masrafı (Filtre), Kurban Bayramı’nda on güne çıkıyordu.İsmail’e (AS.) bedel gökten koç indirildiğinde, korkunç uydurmanın da aslı yoktur. İbrahim asla oğlunu kesmeye yeltenmemiş, sadece rüyasında bunu görmüş (Saffat Suresi) bunun sınav olduğunu anlamış, oğlu elinden alınırsa Allah’a sevgisinin sarsılmayacağını oğluyla birlikte Allah’a arz etmiş, gökten koç filan indirilmemiş, Allah’a “biz İsmail’i (O’nu) Büyük Kurban ile fidyelendirdik” ayetiyle Huseyn’e ve Kerbela’ya işaret buyurmuştur.Kevser Suresi’ndeki “v’enhar” emri de, Resulullah’a (SA) Huseyn’i hatırlatmaktadır. “Hayvan, deve boğazla!” anlamıyla asla ilişkisi yoktur. Nitekim Kevser de Fatıma’nın (SA.) simgesidir.Her aile için aylık mutfak masrafının üçte birinin yoksullara aktarılması, kurban demektir. Bugünkü kurban uygulaması ise, gaddarlık ve pisboğazlık tezahürüdür. Yahut da: Kısa süreli et tüketim kooperatifleri kurulmasından ibaret olup, ibadetle asla ilgisi yoktur.un öğretiyoruz bide34 Yorumla- +1 yıl
kopyala yapıştır değil diğer soruya verdiğim cevaptan kopyaladım bilmeden konuş aç kuran diye kitap indirilmiş aç oku bakalım içindekileri ama birde düşün okurken boşuna bu yetenek verilmemeiş kimi izlediğimi neyi dinlediğimi bilemezsin ki ben genelde araştırırım okurum falan
- +1 yıl
kendi kitaplarında yazanı eksiliyorlar etoburlar:D:D:D
- +1 yıl
ben de gecen gün bir ayeti örnek verdim eksi manyagi yaptilar. ben yazdim sanki ayeti, madem hosuna gitmiyor niye inaniyorsun ozaman ):
En İyi Cevaplar
+1 yılHadi kendileri vejeteryan olsalar içim yanmayacak :)))
Bu bayramı yapmamızı ve kurban kesmemizi isteyen Allah'dır. Bu bir ibadettir.
O kurbanlık koyunları yaratan da Allah'dır. Şimdi o zekiler Allah'dan (Haşa!) daha mı merhametliler? Yaratan Allah, emri veren Allah, O istedikten sonra bize laf düşer mi? Düşmez, o istese bir anda dünyanın yarısını koyun ile doldurur, Allah bizi yoktan var etmiş, bu mu zor O'nun için...
Hayır bi de buna karşı gelip de pirzoladan Adana kebaptan İskenderden şaşmayanlara daha bi gülüyorum, gülünçler çünkü... ;)73 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah kardeşim...
İslamiyet'e karşı olanlar, hiç bir zaman biz İslamiyet'e karşıyız diye açıkça söylemiyorlar. (Biz gericiliğe karşıyız) diyorlar. Müslümana gerici diyorlar. Yani açıkça (Biz Müslümanlığa ve müslümana karşıyız) demiyorlar, (Biz gericiliğe ve gericilere karşıyız) diyorlar. Biz dinin kurban emrine karşıyız demiyorlar, (Biz hayvan keserek bayram kutlamaya, hayvan katliamına karşıyız) diyorlar. Yılbaşında milyonlarca hindi keserek yılbaşını veya Noel’i kutlamaya, kumar oynayarak, içki içip sarhoş olarak aygırlık yapmayı uygarlık olarak kabul ediyorlar. Dine hep şaşı bakıyorlar, dini emirlerin her birine bir kulp takıyorlar. Sanki yedikleri etler babalarının çiftliklerinde yetişiyor.
1721 Yorumla- +1 yıl
O söylediklerinin hepsi bir dinde varsa , biz dine karşıyız. Senin söylediğin saçma sapan bir şey. Bİnlerce hayvanı , sırf cennete gitmek için , kendin için kesiyorsan o senin suçundur. Bizim yediğimiz et, gereklidir. Nasıl bir çita, gider ceylan avlarda döngü oluşur. Bizimde döngümüz böyle. Hafta 1 , ayda 1 et yersen döngüdür bu. Ama sen 4 gün içinde istediğin kadar kesiyorsun. O da yetmiyor, bütün yıl boyunca da yiyorsun.
- +1 yıl
Osiris kardeşim, artık yeni karar aldım. Ben bildiklerimi yazacağım ve kimseyle tartışmaya girmeyeceğim. Benim amacım kişisel meseleler değil. Bildiklerimi yazıp geçeceğim. İsteyen istediği yorumu yazsın ve eksiyi bassın geçsin. Ondan sonra millet din istismarcı, manüpilasyoncu gibi neler neler yazıyor. Benim açımdan sorun yok artık. İsteyen saydırsın...
- +1 yıl
Ne güzel dedin! +++1
- +1 yıl
Hayal, neden kötü örnekler üzerinden anlatıyorsun Müslümanlığı? Bu resmen büyük bir haksızlıktır. Öyle olanlar var diye Allah'ın emrettiğini yapmayalım mı?
- +1 yıl
Elalemin yanlışı dediğin, milyonlarca insan, milyonlarca hayvan.. Bana bu milyonlarca insanın, sadece Allah'ın emrini yerine getirmek istediğini söyleyemezsin herhalde değil mi? Ne kurbanlar keseni, sadece kendi evine alanı gördüm ben. Benim bildiğim kurban kesilirse, fakirlere verilir, bu millet eşe dosta veriyor. Bilemiyorum anlayışımız farklı, ne anlatsam boş.
- +1 yıl
Peki sen kurban kesmenin, durumları olanlar için Allah'ın emrettiği bir ibadet olduğunu biliyor musun? Hz. İbrahim den bu yana devam eden bir ibadet olduğunu?
- +1 yıl
Sen benim dediklerimi anlamışmısın ki bir de kalkmış benden yorum istiyorsun. Yazdıklarım son derece doğru ama işinize gelmiyor, birşeyler daha ağır basıyor! Ben normalde de et yemem, hiçbir zaman yemedim, yemem de. O et benim boğazımdan geçmez, geçemez. Bunu idrak etmek zor mu? Ayrıca İlk yorumunda müslümanlıktan söz etmişken sen, benim de bununla ilgili yorum yapmam kadar doğru ne var?
- +1 yıl
güzel tespitler..isteyen kabul eder isteyen etmez...
Hiçbirşey düşünmüyorum artık..
Ben bayramda dini vazifemi yerine getiririm
Gelsin yüzüme karşı desinler,klavyeden kundaktaki bebelerde muhalefet olur.
Onlar fastfood zincirlerinde canlı canlı tüyleri yolunup asit kazanlarına atılan tavukları yesinler.52 Yorumla- +1 yıl
osris senle tartışacağıma 5 yaşındaki çocukla tartışırım daha iyi karşıdakinin düşünme yetisi olması lazım tartışmak için öyle hırs yapmışsınki gelip birde takip ediyor kıyamam sana:D:D:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılİşkence yaparak kör bıçaklarla kesilen,daha yaşı gelmemiş hayvanı kesen,birbiri gözü önünde hayvanları öldüren,onları iten kakan ibadet değil katliam yapmış olur. Bu açıkça hadislerde de yazar. Bunu tartışmam bile. Ve bu olaylar her sene kurban bayramında gayet alıştığımız görüntüler. Bu insanlar sözde ibadet yapıyorlar. Kurbanın amacı et yiyemeyen fakirlere vermektir. Ben hiç bunu göremiyorum. En güzel yerlerini kendilerine ayırıp yiyorlar genelde. Zamanımızda kurban bayramı ibadet olmaktan çıkmıştır et yemek için yapılan vahşi bir ritüele dönüşmüştür. Ben kurban kesmem onun yerine fakire fukaraya mutfak erzağı almayı yeğlerim.
44 Yorumla- +1 yıl
Elimden geleni elbet yaparım. Herkes kendiyle ilgilensin. Soru sormuşsun cevabımı verdim.
Diğer konusunda 409 cevap paylaştı. kurbanı ALLAH ın emri doğrultusunda kesen adamın ayağı başımın üstünde ALLAH ın emrini uyguluyor ama şuan çok kötü durumda kesenler var onları kınıyorum veteriner kliniğinde çalışan olarak ama kurbana laf yok kesinlikle ALLAH ın emridir itaat etmek düşer gelelim şu katliam diyenlere genele konuşmayın küfre gidersiniz cahil düşünenler sizi
20 YorumlaBen de normalde dinin yanına dahi uğramayan müslümanların, dinlerinin 5 şartından biri olan, kitaplarında çok fazla yerde geçen namaz için toplanmayıp da mesele et yemeye geldiği zaman nasıl birlik olduklarını anlamıyorum.
Kana ve ete olan açgözlülüklerini nasıl inanç sistemi ile meşru kılmaya çalışmalarını anlamıyorum. 1 hafta önceden alıp hayvan iyice besili hale gelsin diye önüne kilolarca saman yığını koymayı anlamıyorum. Amaç kurban kesmek mi yoksa eti önceden dinlendirmek mi
Neyse her sene bu geyik yapılır, her sene saçma sapan görüntüler ortaya çıkar. Kesim yapıcaz diye hayvana yapmadığını bırakmayanlar olur. Birileri de çıkar ama onlar istisna der. Nasıl bir istisnasya, sürekli türer.
Benden bu kadar.43 Yorumla
+1 yılBu devride her şey o kadar değiştirildi ki bugün Ahmet çıkıyor hadis veriyor, Ali çıkıyor Hadis veriyor,Abu Şinanay çıkıyor hadis veriyor halbuki hiçbirisi hadis değil mahalledeki tonton yobaz söylemiş :)
Peygamberimize çok üzülüyorum.Ya adam iki cümle kurduğuna pişman oldu.Her dediğini çarpıtırsak,her fikri ona mal edersek nasıl lanet etmesin adamcağız.Peygamber sabrını bile tüketti insanoğlu.14 Yorumla- +1 yıl
Sorma ya hacı dinimi değiştirdiler :( Yenisi lazım ciddi ciddi cılkını çıkardılar İslam'ın yobazlar.Neye inansam naylon çıkıyor,hurafe çıkıyor öyle kalakalıyorum. isyeaaan modundayım.
Bu Allah'ın bir emri olduguna göre bize laf etmek değil uygulamak düşer.
74 Yorumla- +1 yıl
acliktan ölen cocuklara da bi cözüm bulmusmu peki allah? ne gibi bayramlar var bunlar icin?
- +1 yıl
o senin kendi basina yaptigin sey, allah onlar icin ne emretmis onu söyle. et yiyemeyenlere et bayrami var onlar icin ne bayrami var?
Dinimiz hayvana işkence yapmayı, ona acı çekerek bir ölüm yaşatmayı zaten yasaklamış. Bu bir katliam değildir, katliam olarak görenler dinimizi, kurban bayramlarının nedenini ve amacını bir araştırıp öyle konuşmalılar.
50 Yorumla
+1 yılgidip mc donalds ta hapur hupur hamburger yemeyi bilirler. sanki onların etleri bitki eti.
114 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
vejeteryanım 12 yıldır
- +1 yıl
sende bitki kes ozaman :)
- +1 yıl
+1
+1 yılKurbanı katliam olarak görenler bayram dışındaki kesilen hayvanların toprakta yetişip koparıldığını falan mı düşünüyorlar?
91 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. İnanan bir insanın bunu katliam olarak göreceğini sanmıyorum
İnsanlar zaten et yiyorlar bunu belli bi zamanda yapınca mı katliam oluyor31 YorumlaBen katliam olarak görüyorum, nasıl ki normalde de hiçbir et çeşidini yemiyorsam, bu bayramı da öyle görüyorum. Sırf et yemek için sabırsızlanan, kollarını sıvayan insanları görmekte ayrıca iğrenç.
415 Yorumla- +1 yıl
Konuşmayayım konuşmayayım diyorum ama sabır da bir yere kadar. Sen elalemin yanlışıyla ilgileneceğine kendine baksan daha mantıklı değil mi ? Millet hadi et yemek için bu anı bekliyor ya sen ? Müslüman isen bayramı olması gerektiği gibi kutla o zaman. Millet yanlış işler yapıyor diye neden kendi inancına sırt çeviriyorsun ? ( Senin Müslüman olduğunu düşündüğüm için bunları yazdım. Müslüman değilsen özür dilerim, hiç cevap verme )
- +1 yıl
Bana masal anlatıyorsun sadece. Daha dediklerimi anlamamışsın ki, ondan sonra da ne anlatsam boş diyerekten işin içinden sıyrılacağını sanma ! Ben sana diyorum ki isterse dünyadaki bütün Müslümanlar yanlış yapsın ve bayramı heba etsin, sen neden dininden sırt çeviriyorsun sevgili arkadaşım bana bunu söyle ? Sen, o söz ettiğin milyonlarca Müslüman gibi değilde ayet ve hadislerdeki gibi kutla madem. Bana bunu açıkla. Felsefe yazmayın lütfen...
- +1 yıl
Korkmasam ben de birşeyler yazıp hadis diyeceğim.Valla İslam o kadar büyük değişimlere uğradı ki özellikle kafalarda.Bana hiç lö lö lö yapmasın kimse.En yozlaşmış din olma yolunda Hristiyanlıkla kapışıyoruz şu an.Yeni bir din lazım bence Araplar beceremedi bacım :/
- +1 yıl
Sana demedim süvarim gece gece asap bozma.Allah'ın adıyla uzak dur diyorum.Ağzından düşürmediğin kafir sözcüğünden değilsen uzak durursun.
- +1 yıl
@Hayal: Yepp doğru tespit.
- +1 yıl
Adam ana-bacı saydırırken bana ahlaksız demen normal mi sence ? Bu adam her yorumunda beni provake etti. Bana manüpilasyoncu dedi, şirketler adına çalışıyorsun dedi, kız kaldırıyorsun dedi dedi de dedi. Şimdi de bana üstü kapalı laf sokup gitti. Senin de hala beni suçlaman çok güzel doğrusu. Seninle fikirlerimiz ayrıydı ama en azından tarafsız sanıyordum. Sorun değil...
- +1 yıl
Alakası yok, onunda son yorumu gerçekten kötüydü, ama kız avcısı gibi cümlelerle insanları rencide etmek çok büyük bir hata. Ana bacı nerde saydırdı? Ben görmedim, görmediğim birşey üzerinden de nasıl yorum yapabilirim ki? Ben utandım ikinizin de adına. Birilerinin yorumları altına cevap atmanın adı ne zamandan beri kız avcılığı oldu?
- +1 yıl
Seni kastetmedim yahu hemen de ne üzerine alınıyorsun. Adam erkeklere çetin din mücadelesi içinde ama dini açıdan yorum yazan kızlara aynı tavrı göstermiyordu ama artık bunun bir önemi yok. Neyse artık tartıştığım insanlara gerçekten de daha fazal dikkat etmem gerekecek bunu yine anlattınız bana...
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çok önemli bir konuya değinildi bu soruda çok açıklayıcı cevaplar yazmak isterdim ancak yazmayacağım ancak kurbana islamiyete karşı olanlar açsınlar baksınlar dünyada balina katliamları var balık katliamları var ve daha bir sürü örnek onları araştırsınlar Allahın emrine sen bahane üretemezsin ne diyeyim ki şimdi ben kurbana karşı olanların yedikleri etler sanki sihirle oluşuyor.
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanım ve artık sorgulamıyorum direkt kabul ediyorum kitabımımızda yazan her şeyi.
30 Yorumla
+1 yılbir yaratici neden kendisi icin kurban kesilmesini istesin ki? bu sacma degilde kurban katliamdir demek mi sacma.
410 Yorumla- +1 yıl
ögretilen ilk seydir zaten bu, sorgulama inan.
kaval sesini sevmiyorum, basibosluk iyidir. - +1 yıl
sen nezaman allahli olmaya karar verdin peki? hangi mucizeyi gördükten sonra?
- +1 yıl
kuanın bir çok ayetine bakkarrak anlayabilirsin
zariyat 47 de kuran evrenin genişledigini söyler.bu 1920 de big bang teorisiyle bulundugunda kuran 1400 yıl önce söylemişti zaten
iki denizin birbirinden ayrıldıgını söyler,gögün katmanlarını sayar,ceninin safhalarından bahseder..Biraz araştırsan keşke - +1 yıl
hiç işte işine gelenleri seçiyorlar
- +1 yıl
göge baktiginda genistir zaten, kuranin yarisi siddet iceriklidir, kol bacak kesme, kirbaclama, kissasa kissas (yapilan bir kötülügün cezasini yaratici veriyorsa kissasa kissas nedir onu da anlamis degilim), iskence insan katletmek vs.
ilahi bir güc bukadar siddette meyilli olamaz. - +1 yıl
he.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Kurban'ı katliam olarak görenler hakkında ne düşünüyorsunuz?"
Kurbanı üst tırnak ile ayırdığına göre senin için çok özel olmalı? Kurban = Ticaret. Mantığı ne onu bi' anlat bakalım bana.
Geçen sene kurban kesim alanlarını gördüm (ve işlettim) . Böyle bi' katliam olamaz. Kan gölü oldu her yer. Fotoğrafları hala duruyor PC'de bi' yerlerde. İşkence edilerek öldürülen hayvanları söylemiyorum bile.
Kurban olayı benim kafama hiç yatmıyor zaten. Mantıklı bir açıklaması da yok. Kabilelerdeki "Tanrılar bakire kız kurban etmemizi istiyor" mantığı ile aynı şey. Fazlasıyla gereksiz bi' aksiyon.37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKurbandaki amaç ne onu anlamadım?
Bu rezillik kurban sahiplerinin hatası tabiki ama bunlar da müslüman. E bu nasıl müslümanlık diye sorarlar adama.
Cevap sahibi+1 yılSorularıma cevap alamıyorum ama. N'apcaz?
Cevap sahibi+1 yılSüvarim falan açıklar ama onunla da orta yolu bulamıyoruz bazen. Neyse hayırlı bayramlar şimdiden.
lahn olm hiç mi başka derdiniz yok.biraz relax olun bi sakin olun bari nette kendinize vakit ayırın.tartış tartış nereye kadar.bak bugün maç var ben yarın eve gidiyorum ohhh.kafam mı güzel ben mi güzelim bilmiyorum
24 Yorumla
+1 yılbüyük ihtimalle müslüman olmayan kişilerdir..pek umrumda da değiller.
30 Yorumlakatliam olarak görenler hayvan kesilince hopur hopur yemesini biliyorlar sizi yaramazlar sizi :)
20 YorumlaPeki kurban olan şey dinimizce insan olsaydı ? O zaman da aynı şeyi diyebilecek miydin? Sana dokunmadığı için laf etmiyorsun.
66 Yorumla- +1 yıl
müslümanlıkta zaten kurbanın anlamı hayvan kesmek değil bu yapılan et oburluk sadece ama bilmiyorlar araştırmak lazım çünkü
- +1 yıl
lan madeleıne engellımısın sen
- +1 yıl
lan denmez düzgün hitap etmeyi öğren @okyanus engellisin evet
ateyizlerin düşüncesi kesin.kurban allah tarafından insanlar öldürülmesin katledilmesin diye gönderilmiştir.
10 YorumlaSırf kurban değil benim gözümde hayvan öldürmek katliam zaten.
32 YorumlaEvet katliam. Kesilecek olan ağaç da olsaydı o da katliam olurdu.
28 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. çobanın para kazanması gerekiyordu belki de ?
11 Yorumlaboş beleş bir tartışma daha
33 YorumlaKatliam değil de ne?
85 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın emri ve dolayısıyla ibadettir Kurban Bayramı...
Evet katliamdır.
73 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü öyle
30 Yorumla evet ne düşünüyorsunuz benim hakkımda.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat