Selam herkese. Ben yurt dışında yaşıyorum ve Türkiye'deki künefenin özlemini yaşıyorum :( Dil peyniri yazıyor sitelerde ama gittiğim yerlerde o tür peynirden yok :( Künefe hangi peynirden yapılır? Başka ne gibi künefe peyniri kullanılabilir? Bilen var mı? Mozarella peyniri olabilir mi? Tuzsuz peynir o da ama süner mi sünmez mi bilmiyorum. Künefe peyniri hangi peynirdir? :( Canım fena çekiyo ya!künefe peyniri nasıl yapılır?
Künefe hangi peynirden yapılır? Künefe peyniri nerede bulabilirim?
Künefe peyniri dediğimiz tatlıya lezzetini sağlayan peynirin cinsi, beyaz, keçi ya da inek sütünden, tuzsuz, ısıtıldığında hemen eriyen bir peynir olması gerekir.
Künefe peyniri - Hatay
Künefeye hangi peynir konur?
Künefe peyniri olarak en çok kullanılan peynir, tuzsuz olması ve erimesi özelliğinden dolayı dil peyniridir. Bununla birlikte meşhur İtalyan peyniri mozarella da benzer özelliklerinden dolayı künefe peyniri olarak iyi bir alternatiftir.
Bu peyniri nereden bulabiliriz diye, hatta Bim'de künefe peyniri varmı diye çok fazla sorular görüyorum. Evet, mozzarella peyniri Bim'de mevcut.
Mozzarella peyniri nerede bulunur?
Künefe peyniri nerede satılır dersen, en uygun fiyatlı olarak yukarıda Bim'de satıldığını söylemiştim. Bunun dışında uygun fiyatlı şekilde künefe peyniri a101'de de bulunuyor.
Künefede Mozarella peyniri olur tabi ki de başka türü olmaz. Ayrıca,
Urfa peyniri Antep peyniri Hatay peyniri Lor peyniri Dil peyniri gibi peynir çeşitleri de künefede kullanılır.
Kesinlikle çiğ süte yakın tuzsuz peynirler kullan. En kolay bulunan künefe peynirleri dil peyniri ve lor peyniri olur mesela. Künefe peyniri satın almak istiyorsan, Hatay'dan Al sitesini tavsiye ederim.
Hatay yöresine has bir tatlı olan künefenin ana malzemelerinden biri olan künefe peyniri tuzsuz, beyaz renkli, ısıtıldığında eriyip uzayan bir künefe yapımında kullanılan özel peynirdir. Künefe peyniri, genellikle keçi sütünden yapılmakla birlikte inek sütünde de üretilebilmektedir. Künefe peynirinin adından da anlaşılacağı üzere birincil kullanım alanı künefe tatlısıdır.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Oyle tabikide. Biz yurt disinda yasiyanlar malesef bu malzemelri bulmamiz cok zor. Ondan elimizde ne varsa o :) cok tsk ederim bu arada
Ben Hellimi çok severim, her Kıbrısa gidene de muhakkak ısmarlardım eskiden, şimdi artık burada da çok güzel Hellimler var diye ısmarlamıyorum. Ama Hellimin özelliğidir tuzlu olması. Tabi tuzunu iyice saldıktan sonra eriyen bir peynir olması itibarıyla kullanılabilir ama ben yine de tercih etmem. Fakat yoklukta gideri var elbet ;D
gerçek künefe yağlı keçi peynirinden olur. mozerella peyniri nedir? hemde en iyi cevap yapmışsın.
hangi ülkede yaplıyor künefe
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bulundugum ulkede o peynirlerden bulunmadigi icin baska cozum aradim. Sorum da buydu en uygun cevap ta buydu. mozzarella tuzsuz bir peynirdir italyan peyniri. Allah allah
En İyi Cevaplar