galeri12.uludagsozluk.com/.../...-elvan_599720.jpg
DHKP-C Terörist olarak anladlandırlmalı mı?
galeri12.uludagsozluk.com/.../...-elvan_599720.jpg
Dünyanın en önemli siyaset bilimcilerinin fosil rejim olarak adlandırdığı ve doğduğu ülkede dahi ölmüş olan bir siyasi fikir peşinde gidenler , ya takıntılı ve geçmişte kalmıştır ya da daha farklı amacı olan güçler tarafından fanatize edilerek değişimlere direnirken canını bile vermeyi göze alacak kadar kullanılmaya açılmıştır.
Hedef belirleyerek can yakıp gündeme fiil ve fail isim atmanın , halkın kendisi böyle bir görev vermediği halde yok ben görevliyim halk da bunu böyle kabul edecek demenin de kimseye faydası olmaz.
Bu sözler aşırı sol değil aşırı sağ veya bunlara sığmayıp insanları otobuslerde yakmaya çalışan kafası poşu'lu elinde molotoflu ergenlerin de kullanıldığı içinde şiddet barındıran her tür girişimler için aynen geçerlidir.
Bu ülke hepimizin , ithal ya da uydurma kaydırma rejim ya da özerkliklerin altında aslında kara para ve kravatlı baronların kaçakçılıklarına ve illegal uyuşturucu ve silah satışlarına kılıf ve güvenlikte gedik açma meselesi olduğunu herkesin görmesi gerek.
Biraz dünya gizli servislerinin , ülke ülke listelediği suç organizasyonlarına ve dayandığı kaynaklara girin de okuyun , bırakın janjanlı yumruklar sallamayı artık
içinde geçen ''sol'' ''özgürlük'' ''halk-devrim'' gibi kelimeler sizi yanıltmasın.
cinayet işleniyorsa ve bu cinayeti bir örgüt sahipleniyorsa o örgüt terör örgütüdür.
gençken bende yedim bu özgürlük vesaire kavramlarını, yahu onlar da haklılar dedim ama bunlar kelimeleri kullanarak algıyı karıştırmaktan başka hiç bir şey yapmıyorlar. sol bugün bu durumda ise bütün teröristlerin araya bir yere sol-solcu-özgürlükçü kelimelerini sıkıştırmalarındandır.
bende bir çok durumdan memnun değilim ama kimseyi öldürmedim.
insan öldürmede tek umursayacağım olay, etki tepkidir. planlı programlı, gayet destekli bir cinayet tepki olamaz. anlık bir etkiye verilen bir karşılık olsa belki tepki olarak yapıldı derdim.
teşekkürler
bence paragrafla öğrenilmez bu tür örgütler, yapılan icraatlere (!) bakılırsa cevabı gayet açık
ben onun açılımını bilmiom bile tabii terorist derim
acılımını bılmediğin için terörist oyle mi?
DHkp-c ne demek nebilim daha dün duydum
Saygılar
Cevap
17Cevap
İnsanlar amaclari dogrultusunda istedigi gibi yonelimlerde bulunabilirler bu solda sagda olabilir. ama benim dusuncem dava ne olursa olsun insanlar icindir ve bir insan olurse o davaliktan cikar. olaylar tam olarak su ustune cikmadan ve iyo analiz etmeden bir teror orgutu diyemem
Halkı için savaşıyorsa örgüt değil diyorsun
sapkın bir siyaset birleşmesi bu bizi anca savaşa ve katliama götürür bu parti zaten şuanda öyle yapıyor
Olabılır doğrudur. Görüşe saygı duyarım
Eyvallah ama yani biliyosun geçen sene taksimde askerden gelen çocuğu otamatik silahla öldüren onlar ve molotoflayanlarda onlar ama göz önünde pkk var günah keçisi olarak pkk suçsuz demiyorum bir birlerinden farklı değiller zaten ama pkk yaptı diyerek de diğer düşmanları gözden kaçırıyoruz
Bu konuyu nasıl tartışıyorsunuz!
Dhkp c terörist örgüttür, ya terörizmden vazgeçerler ya da sonları dün terörist eylemi gerçekleştirenler gibi gebermek olur
Teröre karsı neden sessizsiniz o zaman. Bu devleti sadece güvenlik güçleri mi koruyacak. Neden biz korumuyoruz
Evet sen koruyorsun. Neden siviller korumuyor. Neden güvenlik güçlerine destek çıkılmıyor.
Çünkü ülkemizde hükümeti düşmanlığıyla vatanı koruma arasında doğru orantılı kurma saçmalığı var.
Hükümeti benimsemeyebilirsin, hükümet geçici ama vatan kıyamete kadar kalıcı. Cahiller duygularıyla hareket etmekte ve "boşver zaten hükümet böyle " diyerek kendi kendine mazeret uydurmaktalar. Bunun yanında, hayatta hiçbir misyonu olmayan, gençliğini sadece oyun ve eğlenceye ayıran gençler de oldukça yüksek oranda
Eskiden MAhir Çayan Abimiz Cidden Çok İyi İşler Yapmıs İsrail Konsolosunu Kaçırıp Denizleri Hapisten kurtarmaya Çalısmıs Ve Burjuva Zenginlerden Para Alığ Halk'ın Mutlulugu İçin Çalısmıslar Ve ee !!!
Davayı Satan İnsanlar Yüzünden şu an Teröristler :(
şimdiki iktidara hani iş bilmiyor diyorlar ya. sen onlara bu devleti bırak daha fazla batırmazlarsa bende bişey bilmiyorum. :D
teror eylemi yapan herkes teroristtir. hangi örgüt olduğu önemli değil.
Çeçenlerde terör eylemi yapıyorlar.
ben diyeceğimi dedim
1978 de dev-sol ismiyle kurulmuştu. 1994 de dhkp-c ismini aldı.
Yok ya hu, ne terör örgütü...
... olsa olsa "Sevgi Pıtırcıkları Derneği"dirler...
Telaşla adlandırılma mecburiyeti bir siyasi çıkara hizmet mi ediyor?
bence sistem karşıtı oldukları için terörist denemez!
halkçılık var olayın içinde iyi ezberlemek lazım.
evet neden dıye sorma
Teröre karsı neden sessizsiniz o zaman
Tıpkı AKP gibi bir terör örgütüdür.
Cevabım hayır.
Olabilir saygı duyarım
Önce bu ülkenin cumhurbaşkanının terörist olduğunu kabul edin. Sonra ben diğer bütün silahlı eylem yapanların terörist olduğunu kabul edeyim.
Evet Kılıçdaroğlu da terörist. Tayyip ne mi yaptı? Bitmiş bir terörü hortlattı. Hapisteki teröristleri saldı. Ellerinde bir sürü gencin kanı var. Son olarak da savcıyı katilleri koruma pahasına ölüme gönderdi. Önce siz terörün ne olduğunu öğrenin. İki tane molotof atan ile devlet terörünü bir kıyaslayın bakalım, hangisi daha vahim?
Biraz araştır bakalım AKP hükümetinden önceki ve sonraki durumu. Öcalan'a 'sayın' diye hitap eden katil bir adamı savunup sonra DHKP-C terör örgütü diyorsunuz. Ben de diyorum ki; önce gerçek teröristleri tanıyın!
TERÖRİSTTİR.
Doğrurdur
Terör örgütüdür
Teröre karsı neden sessizsiniz o zaman
Bu zamanada kadar hep tarafsız kaldım
Terör örgütü değil diyenler ha pkk ha dhkp c
Hayır, adlandırılmamalı.
O. çocukları da denebilir alternatif olarak.
Hayır diyenlerin beyin hücrelerini skim
teröristler zten
teröristler zten
teröristler
Terörst tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar