Gizli Üye(30-35)+1 yılKafanıza göre hüküm vermeyin zira ayetleri hadisleri yok saymakta insanı dinden çıkarır huriler kadınlara da verilecektir huriler bekar olupta hiç evlenmeyen kadına ve erkeğe verilecektir bu durumda cinsellikte girer hizmette ayrıca dünya kadınlarının hurilerden kat kat olacagi da kesindir herşey kuran da yazmaz boşuna mı hadis var peygamber var?
Ama şuna açıklık getirelim evlisin ve eşin cehennemde sende cenneti hakettin bu durumda ALLAH senin orada yalnız kalmana razı olmaz zira cinsel sahvet oradada var bazı şeyleri araştırmayıp düz mantık konuşup imanını zi zedelemeyin dinden çıkar farkın da olmazsınız04 Yorumla- +1 yıl
Hadis hz muhammed sallalahu aleyi vesellemin sözleridir. Asla ama asla ayetle hadisi karıştırma! Hizmet edeceklerdir diyor sen nereden anlıyorsun cinsellik olacağını? Ayrıca hadisle ayeti yok sayan kim? Galiba sadece bir cümle okudunuz ve saldırmak için cümlelerimizi unutmamak için Diğerlerini okumadan yazmaya başladınız.
Beni dinden çıkartAcak bir kelimem lafım yok o konuda, bir iddaada bulunmadım ama siz bu görüşünüzde baya iddaada bulunmuşsunuz dikkatinizi çekerim...
Cevap sahibi+1 yılSeninde tam olarak yazılarımı okumadigin belli ya da anlamamış sın son olarak ne dedim ben sana? Eşin cehenennemde olsa sen orada sahvetini? Zina ederek mi hiç birşey bipmiyorsan araştırma yaparsın o hoca bu hoca dedigi için bunları söylemekte imana zarar verir
- +1 yıl
Konuyu ve size yaptığım görüşü tekrar tekrar ve tekrar okuyun. aklınız fikriniz sadece erkek ve zinalıkta kalmış gibi.
Yazdıklarınızda malesef hiç bilgi sahibi olmadığınızı hissettirdiğiniz için bir şey demiyorum.
İkinci yorumunuda bir gözden geçirin :))
Cevap sahibi+1 yılvalla ben erkek meraklısı ya da zina meraklısı değilim sen mantığını çalıştırıp araştırma yapmaz isen bunca şeyi farklı görür sen kendini bir daha sorguya çek
En İyi Cevaplar
+1 yılCinsellik yazmak ayıp değil karşim. CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK CİNSELLİK
01 Yorumla- +1 yıl
Canım 1xper olduğum için paylaşamamıştım bende mecburen kısalttım
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Aynen öyle. Huri, vildan, ğılman gibi '' değerli dost, iyi arkadaş'' demek olan hediyeler verielcektir. Arkadaşımın dediği gibi, huri, vildan, ğılman gibi Cennet dostlarının cinsiyeti yoktur. Kur'an'da buna bir atıf da yoktur. Ama aklı çalışmayan, sorguladığını düşünen, '' bana mantıklı açıklama yapın'' dedikten sonra, her açıklamayı kör bağnazlığına kurban verip reddeden Karikateist sayfası ateistleri, bunu bir cinse atfedip '' kadınlara ayrımcılık!!111'' triplerine giriyorlar. Akılsızlar. Bir kere bile okumadıkları Kur'an'a düşmanlık ediyorlar.
54 Yorumla- +1 yıl
Sadece ateistler öyle düşünse keşke, aslında kimse düşünmese ama işte elden gelen sıfır.
Dindar kardeşlerimizin çoğuda öyle düşünür oldu. - +1 yıl
İnşallah. Müslüman olarak yaratılmışız herkese nasip olmuyor, öylese ölmeye çalışalım.
- +1 yıl
@sizeikiçiftlafımvar Diyelim ki var bir cinsiyeti ne olacak ki , kimse kadin cennette ayrimciliga ugricak demiyor ki, herkes nimet neyse faydalanacak, dikkat edin Kuran ile ilgili tartışmali konularin cogu kadin ile ilgilidir Oz konulardan uzaklasmayalim derim
- Diğer konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılTam arastirmadan yorum yapmak doğru değil birde bunlara bakin diğer ayetleri kontrol edin. Anlattiklariniz feminist bakış açısıwww.sorularlaislamiyet.com/.../1446
012 Yorumla- +1 yıl
ben kesinlikle haklı olduğumu beyan etmedim zaten. bu söylediklerimi kendimde uydurmadım. hocalar aynı şeyleri tekrar tekrar söylerler zaten. bu yüzden görüşümün doğru olduğu tespitindeyim. ve şu son zamanlardaa herkesin hurilere cinsel gözüyle baktığı ortada zaten!
- +1 yıl
ayrıca neden feminist bakış açısı dediğinizin görüşünü yapın ki ona göre cevap vereyim. konuda öyle feministlik bir durum yok.
- +1 yıl
Bana hangi hoca okdugunu soyle ben sana inanmiyorum. www.sorularlaislamiyet.com/.../...mali-yok-mu.html
- +1 yıl
Bana kuran-ı kerimden alıntı yapın kendiniz! Sıradan insanların yazdığı sayfayı kopyalayıp yapıştırmaya hiç gerek yok. Bu sizin ne kadar cahil cühela bir kişiliğinizin olduğunu gösterir ve asla bana yalancısın sen diye iftita atamazsınız. sizin amacınız sadece kışkırtıp tartışmak. Bunu anlayabiliyorum ve size cevap vermeyeceğim.
- +1 yıl
Senin icin feministsin demedim ama fenistler ayetleri istedikleri yorumluyorlar. Sen yanlis anlatiyorsun hurilerin cinsiyeti var gogusleri yeni tomurculakmis diye tabir var kuranda daha bir cok ayet var. Ayrica hadisler var. Yani yorum yanlis.
- +1 yıl
Ne laf anlamaz insansınız siz. Hem iftira atın hem yazmaya devam edin.
Ben öyle bir şey yazmıyor demedim ey adam!
O yazılanları cinsellikle neden bağıdaştırlıyorsun. Ayetde cinsellik yazmıyor sadece tarif edilmişler ama cinsellik yazıyor mu? Hayır. Google ye yazıp, iki kelime bulup da burada haklı çıkmaya çalışmayın. Kuranı kerimden alıntı yapın, ozaman boynum kıldan incedir! Haklıysanız haklısınız derim! - +1 yıl
"Müttakiler güvenli bir yerde; bahçelerde ve pınar başlarındadırlar. İnce ipekten ve parlak atlastan giyinerek karşılıklı otururlar. Böylece biz onları, siyah iri gözlü hûrîlerle evlendirmişizdir."
(Duhan,51-54).
"Biz ceylan gözlüleri defterleri sağdan verilenler için inşa etmişiz (yeniden yaratmışız) dır. Onları bâkire, eşlerine düşkün ve hepsini bir yaşta kılmışızdır."Vâkıa, 35-38 - +1 yıl
Simdi bu ayetlerde evlendirmek ile bakire kelimelerin ne anliyorsun
- +1 yıl
Anlamıyor ki. Yahuuuu oradaaa yazılanı siz gibi cinselliğe bağalayan insanlara diyorum. Bu son yorumdu.
- +1 yıl
Tamam kardeş sen haklisin evleniyorlar ama cinsellik olmuyor durduk yere bakireligi vurgulaniyor ama cinsellik olmuyor. Zaten olsaydi kuran acik acik yazardi orada cinsel iliskiye girecek diye. Zaten boyle tefsir eden alimlerde yanlis tefsir etmisler.
- +1 yıl
Zaten kardeşim mantıklı bir insan şunu düşünür bekar bir insan öldü diyelim evlenmeden cinsel duyguları yasamadan tatmadan bu insan o duyguları dünya da tatmamis ama ALLAH ahirette onu huri ile evlendirip bu duyguyu yaşamasını sağlar dünya da evlenemedi ahirette evlenip mutlu olur bu şekilde konuşarak şeytanın 1 numaralı maskarasi oluyorlar ya hayret dogrusu
- +1 yıl
Yav hayret bakar evlendirecek manasini nasil cikardin oradan orada bakire olan huruler. Ise bak ya mufessir olmus
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yıl“İşte böyle, biz onları ayrıca iri siyah gözlü hurilerle evlendiririz.” Duhan Suresi, 54. ayet
Yukarıdaki ayet ne yazık ki bir tahrifin ürünüdür. Kuran’da huriler diye bir kavram yoktur. Ve ne yazık ki biz Müslümanlar Kuran’a huriler diye bir kavram yapıştırıp, sonra bu konuyla ilgili hadisler uydurup bir erkeğe cennette yüzlerce huri verdik. Kadınlara da tek erkek yeter dedik. Cenneti cinselliğe kafayı takmış bir adamın fantezisine çevirdik.
Kuran’da huriler yok. Huri’l-în var. Huri-l’în ne demek? Pınar gibi insanın ruhuna akan güzel bakışlar demek. Yani Kuran’da erkekler sayısız huriyle evlenmiyor. Pınar gibi insanın ruhuna akıp onun ruhunda güzel duygular uyandıran güzel bakışlarla evleniyor. Yani cennetteki evliliğin özü ruhsal.
Kısa konuşursak cennette herkes tek eşlidir.
Peki ama Kuran’da bahsedilen cennet kadınlarının bakire olduğu söylenmiyor mu? Oysa dünyadaki çoğu kadın cinsel ilişkiye girmiştir. Ve bakire değildir.
Kuran’da cennet kadınlarının bakire olduğu söyleniyor ama aşağıdaki pasajda bu bakirelik durumu izah ediliyor. Bu pasaja göre cennete giden kadınlara yeniden biçim verilecek ve onlar bakire kılınacaktır. Ve bakirelik sadece bir erkeğin hayallerini süslemez, bakirelik iffet açısından değil bir güzellik değeri olarak kadın için de arzulanır bir haldir. Pasaj şöyle:
“35 – Biz kadınları yeniden inşa ettik (yarattık). 36 – Onları bâkireler yaptık. 37 – Hep yaşıt sevgililer…” Vakia Suresi
Buradan bakınca Kuran’da cennetin tek eşliliğine bir kanıt da Rahman Suresidir. Aşağıdaki pasajda cennetlik erkeklere verilecek nimetler sayılırken bahçeler, ırmaklar, meyvalar hep çift çift sayılır, iş cennet kadınlarına geldiğinde ise bu çifter sayım bırakılır ve ‘hepsinde’ diye bir tabir kullanılır. Bu kadınlar da bakiredir, fakat dediğim gibi bu bakirelik yeniden biçim verilmişlikten kaynaklanan bir bakireliktir.
“46 – Rabbinin makamından korkan kimselere iki cennet vardır. 47 – Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? 48 – İkisinin de çeşitli ağaçları, meyvaları vardır. 49 – Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? 50 – İkisinde de akıp giden iki kaynak vardır. 51 – Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? 52 – İkisinde de her türlü meyvadan çift çift vardır. 53 – Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? 54 – Astarları atlastan yataklara yaslanırlar. İki cennetin de devşirmesi yakındır. 55 – Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz? 56 – Oralarda gözlerini yalnız eşlerine çevirmiş dilberler var ki, bunlardan önce onlara ne insan ne de cin dokunmuştur.” Rahman Suresi
(Yoruma devamını yazıyorum)11 Yorumla- +1 yıl
Şimdi cennet tek eşli olunca Kuran’ın kadın bedenlerinin vasıfları için kullandığı sıfatlar, mesela diri göğüsler, cinsel saplantılı fanteziler olmaktan çıkar, iki birey arasında kusursuz bir cinsel yaşamın bedensel tezahürü olarak değer kazanırlar. Ve cennetteki esas müjde diri göğüsler değil, huri-lîn’dir, yani insanı büyüleyen bakışlar. Bedensel mükemmellik ise bu ruhsal aşkın mütemmim bir cüzü olarak değer kazanır.
Buradan bakınca bakirelik, dokunulmamışlık, kanatılmamışlık gibi Kurani ibareler de salt bedensel olmaktan çıkar, hem kadının hem de erkeğin ruhsal özelliklerine yani mesela insanın ruhunu kanatmış olan ‘travmalardan ve kusurlardan arınmışlık’ sıfatlarına vurgu yapar.
Aşağıdaki ayeti de çözümlersek Kuran’da hurinin mantığını kavramış oluruz. Ayet düz çevirisiyle şöyle.
“Çadırlar (hıyam) içerisinde hapsedilmiş huri…“ Rahman Suresi, 72. ayet
Bu ayet görünüşü itibariyle bir yedinci asır fantezisidir. Fakat bir adım derinine inince bu fantezi çağlar üstü bir hal alır. Çadır diye çevrilen hıyam etimoloji sözlüklerinde ‘karakter’ anlamına da geliyor. Ve hıyam’ı karakter diye çevirince ayet de farklı bir biçimde çevrilmek zorunda kalıyor. Bu çeviri şöyle: “karakterlere kitlenmiş güzel bakışlar”… Yani bu haliyle ayet her erkeğin ve dolaylı yoldan her kadının arzusu olan manevi bir vasfı ifade ediyor: hepimiz karşı cinsi büyüleyen bir karaktere sahip olmak isteriz. Hepimizin ego idealinde böyle bir karaktere sahip olma arzusu vardır. Burada Allah’ın verdiği müjde işte böylesi muhteşem karakterlere sahip olacağımızdır ki sadece cennette değil bu dünyada da böylesi bir karaktere sahip olmak için çalışmak Kuran’da güzel görülmüş ve teşvik edilmiştir.
(Ben bu yazıyı bir internet sitesinden aldım ve mantıklı geldi)
Huri cennette erkek müminlere, gılman ise mümin kadınlara hizmet etmesi için yaratılmıştır. Bir çok ayette de isimleri geçmektedir.
18 Yorumla- +1 yıl
Evet. Ama cinsellikle ilgili bir ayet bulunmamaktadır. Ki çoğu kişi cinsellik olarak bakıyor buna. Hizmeti cinsel ilişkiye girmek olarak anlıyor ve etrafa öyle yayıyorlar.
- +1 yıl
Bak bu konuda haklısın arkadaşım. Malesef erkeklerin çoğu kadını veya belirten bir şeyi sadece cinsel olarak algılıyorlar bu da çok yanlış. Dediğin gibi Kuranı Kerim'de böyle bir ayet yok zaten böyle bir durumda yok. Gılman ve huriler sadece cennette insanlara hizmet etsinler diye yaratılmışlardır, cinsel bir obje olarak algılanmamalıdır.
- +1 yıl
ne güzel söylediniz, yazan elleriniz dert görmesin!
keşke sadece erkekler olsaydı bu bayan @solmira0101 arkadaşda yanlış düşünenlerden. - +1 yıl
İnanmasınlar ama iftirada atmasınlar. :)
Çıldırtır bunlar insanı. Birde dini inancına yönelik ithamlarda bulunmuyorlar mı.
Haklısınız sizde teşekkürler - +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum.
- +1 yıl
cevaplayan ve soran arkadaş ALLAH dan dileğim sizler ile mahserde bulusup bu dediginizi tekrar etmeniz olacaktır ak koyun kara koyun orada belli olur zaten
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSoru zannettim hepsini okudum iyi mi neyse ben cennete gidildiginde isin huri ya da nuri ye kalcagini sanmiyorum belkide bunlari geri planda birakacak zevkler tadacagiz
04 Yorumla- +1 yıl
görüşüm kadar arada sorular da var. :)
nuri demeniz bile sakıncalı. sadece huri vardır çünki.
huriler belki en yakın arkadaşımız olacak. ama yine bazıları ısrarla cinsel partner olarak bakıyorlar. - +1 yıl
Yok kiz eger bir erkegi bu odul cennete goturecekse birak desin kadinda desin cennwte goturecekse onu, sonucta onemli olan icindekiler degil oraya girme arzusu olmali asil olan
- +1 yıl
Bu arada ya su mesaj butonunu ac ya da mesaj adami hasta etme 😂😂
- +1 yıl
Çok doğru söylediniz, en önemlisi o tabikide.
Ben sevdiğim kadınla olmak istiyorum huruileri Allaha geri iade ediyorum teşekkür ederim ama beni sevdiğimle yan yana olarak nasip etsin en güzel lütfu o olur :)
06 Yorumla- +1 yıl
Amin. Sevdiğnizle yan yana nasip eder inşallah.
Ama sizde huriyi yanlış anlayanlardansınız.
Huriler sevgiliniz olacak diye bir şey yok. Ne için nasıl ödül olacaklar bizlere bilmiyoruz. Belkide arkadaşın olacak. Yardımcın olacak, belki belki... - +1 yıl
Allah inşallah karşınıza iyi birisini çıkarır. Bol dua biraz sukunet :)
- +1 yıl
Ümidinizi kaybetmeyin. Ansızın kaderinizde yazılı olan x kişisi çıkar karşınıza.
+1 yılInsanların Akli cinsellikte oldugu icin güzelim Rabbimizin cennetini kendi dunyasından bir varlıkla kıyaslıyorlar kim bilir o bizler icin neler neler hazırladı ama aklımız dunya hayatinı görebildiği icin nelere çekiyoruz
01 Yorumla- +1 yıl
vallah çok güzel dile getirdin.
Bu millet 50 senedir imamın gtünde namaz kılan canlılarla dolu kendi okuyp anlamayan bir maala uyan 50 senelik sığırarla dolu bu yüzden dir ki. Rahmet olmayışı bu toprakta.
03 Yorumla- +1 yıl
Cemaatle kılmak farzdır.
- +1 yıl
din kardeşim :)
zaten kendinde ediyorsun ki duaları..
saçma düşünüyorsunuz
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılne hurisi ne nurisi mk
Cennete sırf huri için gitmek isteyenler gördüm
inanmıyorum inanasım gelmiyor
ibadet ediilsin diye uydurulmuş varlıklar.
cennette bile zkişi hayal eden bir ümmet var ne bekliyorsunuz.22 Yorumla- +1 yıl
huri vardır, kuran-ı kerimdede yazar fakat nasıl ne için oldukları yazmıyorken *arapların* cinselliğe düşkünlüğü yüzünden bizim buralara kadar bu uyduruk şey yayılmış ve huri cinsellik olarak erkeklerin beynine monte edilmiş :))
Kafası fikri cinsellikle dolu bir adam cennete girer mi Allah bilir elbet...
01 Yorumla- +1 yıl
cennete kim girer bilemeyiz. allah☝️ bilir tabi.
- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılKızlara da Nuri olsun bari.
11 Yorumla- +1 yıl
yok, gılman. ;)
soyle diyor zina yapma namahreme bakma uckur cozme cunku cennette huriler soyle guzel boyle guzel falan ne anlarsin sen bundan
04 Yorumla- +1 yıl
beyninde sadece cinsellik olan, cinsel ilişki anlıyor. ama olmayanlar da bambaşka güzel şeyler anlayabiliyorx
Öbür tarafta bile pompayı düşünüyoruz :)
vay canına00 YorumlaHizmetcimiz olmasinn.. Kadin gibi kadin olsun, bas tacimiz olsun...
00 YorumlaHelal olsun
13 Yorumla- +1 yıl
sağol canım yazdıklarım aslında bilinen şeyler. çoğu hocalar va söyledi ama yine herkes aynı kafada.
- +1 yıl
👍👏
Baştan sona haklısın.
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ama bu hurilere bakış açısı değişmeyecek :)
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yıltek erkeğe yok ki. kadına da var -.-
10 Yorumla Sonuç olarak bol bol sevişcez mi sevişmicez mi :(
00 Yorumla- Diğer konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılerkek kadına hizmet etmeli ama sadıksa vb :) isee
00 Yorumla Güzel bir Paylaşım olmuş
14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. Bugün üç arkadaş aralarında şakalaşırken bu huri konusu ve cinselliği duyuncaa yazmak istedim..
- +1 yıl
Benim konularımın hepsi bunun gibi. Biraz kendi merakımı en dibine kadar sorgulamak için biraz da başkalarının görüşünü merak ettiğim için bu forumu değerlendiriyorum.
Diğer konusunda 646 cevap paylaştı. Huriyi geçtim cennete gideceğim meçhul
06 Yorumla- +1 yıl
Çabalamak lazım. Oysa cennet kolay kazanılır. Ösym ygs sınavından daha kolay.
- +1 yıl
25 yaşındasınız içinizden gelen bir şeyde kendi kendinize yaparsınız
- +1 yıl
Elbette. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah geç kalmazsınız
Diğer konusunda 3b cevap paylaştı. başarılı tebrikler.
05 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim ama bu hurilere bakış açısı değişmeyecek :)
- +1 yıl
Ah ne güzel yazdınız son cümleyi. Kesinlikle katılıyorum. Ne yazık ki öyle. Ortada bir çok gerçek kadar yalan dolaşırken kim neye inanacağını bilmiyor şaşırıyor en çokta benim gibi gençler.
Araplar mesela çoğu şeyi yanlış yapıyorlar ama sözde en "dindar" toplumlar... - +1 yıl
Malesef.
Cok iyi bir paylasim olmus ya
14 Yorumla- +1 yıl
sağol canım yazdıklarım aslında bilinen şeyler. çoğu hocalar söyledi ama yine herkes aynı kafada.
- +1 yıl
Amerika yeniden kesfediliyor 😂😂😂
- +1 yıl
güzel yorumun için ben teşekkür ederim canım.
Ben nuri istiyorum.
10 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Haklısınız efenim
00 Yorumla
+1 yılherkese ödül var
00 Yorumla
+1 yılzüper olur...
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği