Nasreddin hoca diye biri gerçekten yaşadımı ?
ewet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer O hayali bir kahraman değil, Türklüğün mizah sembolüdür. Çoğu insan Nasreddin Hocayı bir efsane sanıyor hazır cevaplı ve ders niteliğinde öyküleri olduğu için. Ama erçekten yaşamıştır. Yanlış hatırlamıyorsam 1200'li yıllarda ama tam emin de değilim asfajsks.
evet hatta medresede ders okuttu ve kadılık yaptığı için ona nasurriddin hace adı verildi sonra dönüştü işte.(bi yerden almadım edebiyat sınavım vardı da bugün :D)
oldum bile :)
Yaşamıştır ama bugün bildiğimiz Nasreddin Hoca ile o Nasreddin Hoca aynı mıdır bilinmez.
Bu arada İranlılar da onu "Molla Nasreddin" olarak benimsemişler.
Asıl adı Nasrüddin. Fıkhi sorulara mizahla karışık cevaplar vermesiyle ünlüdür. Günümüzde kendisine maledilen bir çok fıkra asılsızdır, iftiradır.
Cevap
16Cevap
Elbette yasadi ama tum o fikralarin ona ait oldugunu sanmiyorum. Yani hepsini yapmamistir adamcagiz. :)
Cogu Turk insaninin bire bin katarak anlatarak bugune gelmesi diye dusunuyorum
evet vardı ben akşehirliyim ,5-10 temmuzda festivaller oluyo gel gez konserler eğlenceleer kazana yoğurt çalıyolar, türbesine git gör
kava-banga da durur mu yapıştırmış hemen cevabı ya ya yaşadıysa :D :D
Evet onlar gerçekten yaşamış. Nasreddin Hoca, Hacivat ve Karagöz... Hepsi insanlara bilgi veriyor, Mevlanalar Yunuslar gibi.
Evet tabikideee ama bir alman bir İngiliz bide nasrettin hoca bir gün meyhade oturuyorlarmış hikayeleri uydurma nasrettin hoca göle maya caliyormuş falan derlerse o tamam o doğru
evet hatta kendisi kadıdır malesef sadece komedi malzemesi olarak kullanılııyor uzun zamamndır
yasamasa heykelı dıkılırmıydı aksehıre konya
Yaşamış diye biliniyor ama gerçeği kimse bilemez
Kapitalizmi getirdi yaşadı.
Evet yaşadı..
@barani35 kesin bilgi yayalım.
yaşadı.
Tabiki yasadi kiz
Ben gormedim valla ;))
Allah hep guldursun seni
Evet
evet..
evet yaşadı bence