Arkadaşlar TTNET ve Superonline kullananlar, müşteri hizmetleri nasıl ilgileniyor? Superonline, TTNET altyapısında ancak hızlı mıdır? Superonline mı TTNET mi hangisini almalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.ttnet mi superonline mı
Evet hızlı süperonline 1000 Mbit bile neti var kampanyalı 300 küsür filandı :D ttnet'ten daha hızlı benim sana tavsiyem sakın ttnet bağlattırma. Süperonline fiber destekliyorsa oturduğun yer fibere geç hızın keyfini çıkart şuan ttnet kullanıyorum ama akıllılık yapıp taahhüt altına girmedim, 2007 yılında yine ttnet kullanırken çok çekmiştim bugün yada yarın süperonline arayıp bir kaç soru soracam sonrada süpere geçmeyi düşünüyorum. Adamlar burda stad yaptırıyorlar hava atıyorlar bizden aldıkları parayla hizmete gelince 0 8Mbit net hızım olması gerekli 1 Mbit'i daha geçtiğini görmedim bile 30 kere aradım hızlandırıyorlar ertesi gün sabahı bakıyorum net hızı yerlerde çok çektim ttnet'ten.
İlk öncelikle tercih yaparken bölgende hangi fiber altyapı olduğuna bakmanı öneririm. Firmadan çok daha önemli olan şey fiber internet olması yani firma ne kadar iyi olsa da fiber altyapısı bölgende yoksa fiber altyapısı olan bir internet firmasından daha az performans verir. İkisinin de internet altyapısı varsa o zaman iyice araştırıp karar vermelisin.
Superonline mı TTNET mi
Superonline
Bence şu an internet olarak tercih edilebilecek ilk firma, tabii yukarıda bahsettiğim gibi eğer fiber altyapısı varsa tercih etmelisin. Uzun senelerdir kullanıyorum ve sıkıntısı yok denecek kadar az. Herhangi bir ping sorunu veya büyük bir sorunla karşılaşmadım. Kesinlikle kampanyalarını incelemeni tavsiye ederim.
TTNET
Bir süre kullandım ve internet kesilmesi gibi sorunlarla karşılaşmıştım fakat şimdi altyapıları çok daha kuvvetli. Eskisi gibi sürekli internet kesilmesi gibi sorunların yaşandığını düşünmüyorum ama yine de güvenemiyorum bir türlü. Kampanyası varsa ve bölgende fiber altyapıya sahipse inceleyebilirsin. Çevrende TTNET kullananlar varsa onlara da mutlaka sor.
"TTNET mi Superonline mı?" soruna bu şekilde cevap verebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Ha bu arada, bu iki firma dışında Turknet'e bakmanı tavsiye ederim. Hızlı interneti oldukça uygun fiyatlara verdiklerini duydum. Genel olarak kullananların yorumları da oldukça iyi.
İnternet & Teknoloji konusunda 998 cevap paylaştı.
Ttnet tekeli oldukça sürünmeye devam. Binlerce kişi ttnet'in uyguladığı adil kotanın 1 megabit olması saçmalığını şikayet etmiştik. Hepimize saçma sapan cevaplar verilmişti. Hindistan'da insanlara artık lüks değil ihtiyaç olduğu için 1 megabitin bedava verildiğini ve bunu da dünyaya yayacağımızı, uluslar arası platformlarda rezil edeceğimizi söyledik. Ne kadar etkili oldu bilemem ama 3 megabit oldu adil kullanım sonrası alt limit.
Yine dünyanın en pahalı ve nispeten kötü internetini kullanıyoruz dedik orada devletin ''one minute'' mevzusuna tosladık. Hani kısaca dediler ki yürüyün yeter başınızdan fazla, koşmanıza gerek yok.
Bu ülkede internet hangi firma olursa olsun rezalet. Nispeten TürkSat'ın kablonet biraz daha iyi ama o da her yerde yok. Dünya klasmanında elbette yine sınıfta kalıyor o ayrı.
Bir de hani deniyor ya yok 8Mbps, yok 20 Mbps internet diye, ulan o zaman Türkiyenin 2011'de ortalama hızı nasıl 1,11 Mbps oluyor diye sormazlar mı adama?
Azerbaycan için ortalama değer 0,85 Mbps. Bulgaristan 4,74, Yunanistan 4,87. Polonya 3, Almanya 5,7, Finlandiya 5,83, İngiltere 4,83, İrlanda 3,8 Mbps.
Burada da fiyat-hız oranları var. Dünyanın en rezil 6. internet hizmetine sahip olup da, en çok parayı ödeyenin biz ve Meksika olmasının verdiği tat paha biçilemez!
Turkcell Superonline Tellcom ile farklı bir altyapı altında hizmet verdiği için daha iyidir. Yaklaşık 6 aydır Turkcell Superonline kullanıcısıyım ve hiçbir sorun yaşamadım. Fiber internette hiçbir sorun yaşamazsın. D Smart Net (Smile ADSL) TTNET'in kölesi konumundadır hemen hemen, çünkü onun altyapısını kullanır. Fiyatları uygundur ama kalite bakımından orta seviyededir. TTNET'i bilmeyen yok zaten, hiç tavsiye etmem :)
Doping Teknik servisinde çalışan biri olarak sunu soyleyebilirim ttnet in devlet altyapısını 150 yıllıgına kiraladıgını ve diğer internet firmalarıda bu alt yapıyı ttnetten kiraladığını söyleyebilirim. Yani butun internet firmaları aynı alt yapıyı kullanıyor. Fiber kablolu sistemler ve kendi alt yapısını kurmaya başlayan firmalar hariç. Sadece verdikleri hizmet ve çözüm olanaklarını göz önüne alman gerekiyor sadece . Fiber teknoloji ile aldıgın internet hizmeti daha kaliteli olacaktır. Teknik açısından ttnet diğer firmalara göre daha hızlı ve yaygın bir çözüm olanagı saglıyor.
İnternet & Teknoloji konusunda 408 cevap paylaştı.
bir telekom çalışanı olarak, ttnet abonesi 7 milyon superonline 400 bin 400 bin kişiye hizmet vermekle 7 milyon kişiye hizmet vermek arasında epey bir fark var, superonline fiber alt yapısı bölgenizde var ise tavsiye ederim fakat yoksa zaten hangi firmadan alırsanız alın internetinizi zaten telekomdan almış olacaksınız. ayrıca bir arızanız olduğu taktirde hangi firmadan internet alıyor olursanız olun arızanızı gidermeye telekom ekipleri gelir, öncelik her zaman ttnet arızalarındadır. yani anlayacağınız en iyi firma yine istatistiklere göre ttnet oluyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
al birini vur ötekine.. ben her ikisini de belirli zamanlarda kullandım.. hizmet kalitesi diye bişey yok onlar sadece paraya bakar müşterisine de çok kolay yalan söylerler işlerine gelmeyen bi konu olduğunda.. mesela sen kafayı yersin internette site açaamazsın ararsın -efendim sistemde bi promlem gözükmüyor yada bölgede bilmem ne var arkadaşlar yopun çalışıyo..
TT Nete kızıp Superonline ye geçmiştim, 1 sene sonra superonlineye kızıp TTNet e geri geçtim.. al birini vur ötekine anlayacağın..
ama bölgende fiberinternet hizmeti veriliyorsa süperonline tercih et.
İstediğin kadar internet sağlayıcısı değiştir bikere santrallerin evine olan uzaklığı her türlü etki ediyor. 2. Si modemin kalitesi etkiliyor :) Wireless kullanıyorsan hızını etkiliyor :) 3. si eğer kablolar eskiyse evinde dahi onlar etkiliyor :) ancak fiber hat işini görecektir her 2 firmada da fiber altyapılar var.. burada sana düşen görev bulunduğun bölgede araştırma yapman nekadar hız alıyolar falan yani bu santral ile alakalı durum birazda. Hangisi daha iyi diye sorarsan mecburen TTnet derim. En büyük altyapılar onlarda var (bana göre yetersiz)...
Ayrıca ++ Türkiyede upload hızları 2 megabiti geçmiyor ve ping değerleri 35 den aşşağıya değil nerdeyse bu nedenle şike şike ttnetliyiz :) istersen superonlineyide dene pek bir fark olmucak bence..
Ama 4b uydusu fırlatılcak uydu interneti herzaman hızlı olur ama onuda bilemiyorum uydu net var birde ama bence türkiye için Uydu internetinin kullanımına daha çok var.
super online al. ben ttnetteyken 1 saatte dolan filmi 15 dakikada doldurup hemen izliyorum netten :) telefonla birlikte alacaksan bizim ki 600 dakika heryöne + sınırsız internet 64 tl mi ne öyle birşeydi :) super online her türlü iyi ve interneti gayet hızlı kullanmana yardımcı oluyor :)
Fiber mi yoksa ADSL mi? ADSL'de ttnet altyapısı kullanıyor tüm servis sağlayıcılar sadece bant genişliği firmaya özel oluyor. Fiber'de ise tamamen kendilerinin oluyor. Bu aralar upload sorunu olsa da ben fiber konusunda açık ara Superonline derim hatta Türkiye'nin ilk fiber internet sağlayıcısı.
superonline dolandırıcı sakın bulaşmayın müşteri hizmetlerini arıyorsunuz sizinle dalga geçer gibi kıcık kıcık müşteri temsilcisinin konuşması, fazla gelen faturada haksız alınan paranın iaedesini talep ediyorum dediğinizde sizin adınıza turkcell cep paket yapılmış daha önce arasaydınız kullanmışsınız demeleri, birincisi turkcell hattım yok olmayan hatta sen nasıl böyle bir şey tanımlarsın, internet hızı çok yavaş, taahhüt bitimi internet iptali talebinde bulunuyorsun modemi geri teslim etmeniz gerekiyor yoksa son faturaya uçuk bir rakamı yansıtıyorlar ve telefondan iptalde ettiremiyorsun siz talepte bulunmuşsunuz ama dilekçe yazmanız kimlik fotokopisi müşteri numaranızı yazmanız gerekiyor, dolandırıcılıkta bir numaralar kesinlikle arkadaşlar bulaşmamanızı tavsiye ediyorum bunlarla işin gücün olmayacak tüketici mahkemesinde zevkine uğraşacan, bunlar kan emen SOLUCANLAR
süperonline blli bir seviye doğrultusunda hizmet vermektedir ve hız olsun data lsun fazla bir secenek hakkı sunmamaktadır. Türk Telekom ise (TTNet) kullanıcılarına çeşitli ayrılacalıklar ve tarıfeler sunmaktadır. Kullanım alanında Facebook ve Tweet var ise dınırlı bır abonelik sana yetecektır aylık 49 TL, ama benim gibi durmadan film, dosya, program indirip arşiv hayalin var ise yüksek hızlı bir üyelik secerek aylık 160 TL yi gözden cıkarmalısın.
hepsi ttnet altyapısını kullanıyo arkadaşım zaten. süper online çukurova grununa ait bi şirket yine tellcom diye aynı bünyedeki bir firmayla fiberoptik internet altyapısı alanında birleşti. ama bu internet altyapısı çok büyük hılzara ulaşmasına rağmen hala büyük iller haricinde yaygın değil. burada dediğim gibi şu normal internetler için alt yapı aynı dikkat edilecek şey gerekli desteği hangisi ii veriyor. hangisinin kampanyaları daha makul bunlara bakmak lazım.
İnternet & Teknoloji konusunda 866 cevap paylaştı.
5 km çeken wireless anteni yaptım evde.az biraz lamerlikte var sınırsız hesapları bulup kullanıyorum.alt yapı olarak ttnet hız olarak süperonline diyebilirim. test sonuçlarına göre.
süperonline yüksek hızda internet veriyor fiberoptik teknolojisi sayesinde .ttnettede aynı teknoloji mevcut ancak her bölgeye veremiyor.bölgenize göre seçim yapmanızı tavsiye ederim.alt yapı müsaitse süperonline değilse ttnet kısaca.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
biz ttnetteydik o kadar çok kopuyorduki işyerinde 4 makinaydık. süreklide ağ gidip duruyordu. ttnet hiç ilgilenmiyordu herzamanki gibi.. sonra super online a geçtik. neredeyse 3 ay olacak bir sorun çıkmadı ttnete görede fiyatlar daha uygun superonline da
Süperonline Fiber tamamen kendi alt yapısını kullanıyor ve gayet hızlı. Modemi kendileri veriyolar. Tahattüt şekline göre hediyeler de cabası. 25 günde internet transferimi yapamayan TTNET'den ayrıldığıma değdi doğrusu. Ayrıca siteye arada bir Süperonline temsilcisi gelip bi şikayetiniz var mı diye de soruyor.
Super online indirme yaparken cok yavas oluyo diye duydum ama internet aktivasyon islemleri sıkintili biaz en gec dun acilmasi geriodu benm ama hala acilmadi ttnet ise yan program kullanildiginda hizli olarak yapiyo indirmeyi ama internet hizina bagli olarak da degisebilio
Superonline hileci sakın üye olmayın. Netten şikayetleri okuyun dolandırıcı onlar. İptal ettiremiyorsunuz bile biz tüketici hakları mahkemesine başvurduk da kurtulduk. Faturayı yükseltiyorlar filan hep yalan. Sakın yetkili biri bile bulamıyorsunuz mağazaları bile yok en azından ttnet ile iletişim kurabilirsiniz.
araştırdım abonelik için hem dilekçe yazıp göndericekmişsin de onu teyit etmek için arayacakmışsında off çok teşekkür ederim az daha superonline a abone oluyordum.
Aynen öyle, katılıyorum arkadaşa. TTNetten şikayetçi herkes, ama bu altyapı ile alakalı bir problem. Arıza kaydı oluşturun, şikayetinizi belirtin. TTNet çözemiyorsa problemi, diğer firmalarda zaten Türk Telekomun alt yapısını kullanarak size internet hizmeti veriyor, onlarda çözemez. 2 sene Türk Telekomda çalıştım. İnternet, telefon arıza ve bağlantıları ile ilgilendim. İnternetinizin yavaşlaması sistemsel veya port kaynaklı olabilir. 444 0 375 numaralı telefona arıza kaydı oluşturun. Bölgenizin altyapısı yüksek hızı destekliyorsa hızınızı bir güncelleme sonrası yükseltirler. Olmazsa hattınızı sağlama alırlar. Türk Telekom bu işi yıllardır yapıyor ve diğer firmalar Türk Telekomun alt yapısını kullanarak size hizmet veriyor. Yani aradaki tek fark internetinizin firma ismi TTNet yerine Superonline veya başka firma oluyor. Tabi yeni yeni SuperOnline kendi alt yapısını kuruyor, orası ayrı. Yinede arıza durumunda ulaşacak insan bulamıyorsunuz.
20 Megabitlik süperonline kullanıyorum. hız konusunda ttnet yanına bile yaklaşamaz. artı süperonline telefon hizmetini de kullananlardan ttnet gibi abone ücreti almıyor ucuz ve kullandığın kadarını ödüyorsun. birde bütün süperonline telefon hizmeti kullananlar aralarındaki telefon görüşmesi ücretsiz.
Bu aralar türk telekom ve superonline arasındaki sürtüşmeden bizde etkilendik. Adamlar fantezilerini bizim üstümüzde deniyorlar. 3 haftadır hergün müşteri hizmetleri aramaktan bıktım. Az sonra btk ya şikayet edeceğim
Olaya bak 14 mbps hız var. Dosya indirirken ne hikmetse bizim hız yerlerde sürünüyor. 1 gb tı akşama kadar indiremedim. Sayfalarda geç açılıyor. Speedtest yaptığımda 14 mbps hız görüküyor. Pc ye format bile atıp denedim temp dosyalarından kaynaklanan bir sıkıntımı var diye. Arıza ekibide diyo bizden yana sorun yok sprun sizin bina içi tesisatta diyo. İşin garip tarafı telekom direğinden gelen kablo direk olarak modeme takılı arada ek falan yok. Bunuda belirtiyorum anlamıyolar. Resmini çekip btk ya göndercem bakalım bulsunlar şu benim evimde göremediğim tesisatı
Turkcell Superonline TTNET'ten ayrı olarak Tellcom altyapısını kullanmaktadır, TTNET'in altyapısını değil. TTNET'in altyapısını D Smart Net (Eski adıyla Smile ADSL) kullanır.
6 senedir superonline kullanıyorum.. geçenlerde modem arıza yaptı superonline ı saat 5-6 civarı aradım arıza bildirimini yaptım 1 saat içinde bana en yakın şube beni aradı yarın sabah müsaitmisiniz dedi ertesi gün 11-12 ye doğru geldiler modemi değiştirip gittiler.. sadece bağlantı hızı değil servis hızıda çok önemli o yüzden superonline..
ttnet ismiyle halkı sömüren özel bir şirket bana göre illegal kazanç sağlıyor uzun zamandır ülkede etik değerler çiğnendiği içinde vatandaşın sırtından haksız kazanç yapmış bir yabancı şirket tabiki superonline
en iyisi olana kadar ttnet Turkiye'de %99 alt yapiya sahip baska firma yok... superonline de kullanmis olsaniz alt yapi ttnet ariza olsa siz superonline ariza kaydi birakirdiniz superonline de ttnet e buda size zaman kaybi :)
Arkadaşım ne içtin de, böyle kafa yaptı sende? TTNET ile SuperOnline'ı niye karşılaştırıyorsun. Biri uçuk ücret ödettirip hizmet vermiyor, diğeri de uygun fiyatlarla en iyi hizmeti veriyor. Sen kararını ver.
Bulunduğun bölgede Süperonline altyapısı varsa Süperonline al aksi taktirde ttnet ile devam et. TTNET kapatıp Vodafone Süper adsl aldım pişman oldum hemen iptal ettirip ttnet geri döndüm.
ttnet son olarak attigi akk kazigi ile bir kez daha atesli bir sekilde optu sozde limitsiz ozde limitli olmak uzere kac defa opuldugumu hatirlamiyorum.aramizda platonik iliski var o parami seviyor ben ise onu sevmiyorum
Superonline kullandım eğer Superonline bulundugunuz yere kendi fiberini kurmadiysa kesinlikle dusunmeyin derim. Türk Telekom da çalışıyorum proaktif saha satışta internet ücreti total 60 TL cekim gücü de bulunduğunuz adrese bağlı olarak değişir. Detaylı bilgi için 05536249229
İnternet & Teknoloji konusunda 2,2b cevap paylaştı.
süperonline kullanıcısı olarak kesinlikle TTNET! Bırakın bu işi de bilenler yapsın, Turkcell'in bu sistemi kendilerindende beter! Allah belalarını versin ya.
Hepsi TTNET den aldigi icin arada ucurum yok ama ttnet den uzaklaştigim icin cok mutluyum. 1 sene olmus adamlar hala "ödenmemiş faturaniz bulunmakyadir" diye beni ariyorlar, paragoz ipneler... Hic bir sekilde ttnet kullanmam daha...
Evimde superonline öğrenci evimde ttnet var ikiside hızlı sınırsız hemen hemen aynılar ama ttneti seç arada superonline arıza veriyo bağlantısı kopuyo bişiler yapıyo kaç saat bağlanmasını bekliyosun ama ttnette böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç
Sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn öyle bişey yapma az çekmedim metronetten şimdi superonline devretmiş. TTNET candırrrrr... Yıllardır kullandm bir kere gitmemişti...
Kesinlikle olmazsın. TTnet ten Superonline geçenlerdenim bende. Yaklaşık 17 ay oldu. daha bir kere bağlantının kesildiğini görmedim. TTnet te 2 günde 1 kesintiler oluyordu__
İnternet & Teknoloji konusunda 971 cevap paylaştı.
Evde dibine kadar geldigim halde disaridan herhangi birinin wifisini goren ama evdeki baglantiyi modemin yaninda olsam bile goremeyen ttnet, Allah belani versin!
TTNTET. Çünkü bahsi geçen tüm operatörler TTNETT'ten alıyor. Alt yapısı yine TTNET o yüzden başkasına gitmeye gerek yok. Kaynağından direk almak en güzeli.
Superonline varya Allah onun bin belasını versin.. düşman başına.. iş yeri için bir abonelik yaptım sonra iptal etmek istedim 6 ay uğraştırdılar beni.. lanet olsun
8 yıldır Ttnet kullanıyorduk 1 yıl önce Super online hızlı diye ona geçtik çok dandik yavaş. Ttnet çok iyi 1 yıl sonra tekrar ttnete geçeceğiz sözleşmenin bitmesini bekliyoruz.
İnternet & Teknoloji konusunda 6,7b cevap paylaştı.
TTnet kullanıyorum. 8mbit güyaa aradabir yanlışlıkla 2 mbit oluyor :D 60 tl bayılıyoruz her ay ha birde hiç olmadık yerde internein 10 dk bir kopması da cabası
Hayır bir cennet onlarda var sanıyorlar 😆 her dinde cennet cehennem geçiyor. En basiti İskandinav inancı yahu cehalet zor zanaat. Onlarda bile Valhalla var 😆
kablonet al. hem daha ucuz olur hem de stabil, 8 mbit diyorsa tam 8 mbit hızı alırsın. ttnet de hız olayı sıkıntı üstelik çok da pahalı ve telefona da para ödeyeceksin, yalın adsl bile alsan 15 lira ek ücreti var.
bulunduğunuz muhitte superonline fiber alt yapı yaptıysa eğer ttnet yanına bıle yaklaşamaz bende eski ttnet kullanıcısıyım ama şu anda superonlıne 1 numara
süperonline de çok az yer 3g çeker. Ankara sıhhiyenin göbeğinde bile 2g hızında veriyor. ttnet gece düşse bile maksimum 2 mbit e düşer. öbüründe saniyede 100 kb a mahkum olursunuz.