Siyasetle pek ilgim yoktur ama ülkücüler icin duyduğum bise vardir onların dinden uzak oldugu söyleniyo bu nekadar dogrudur buna bir itirazi olan var mı ??
Cevabın nedir?
Konuya açıklık getirelim efendim. Ülkücüler ekseriyetle müslüman isanlardır. Ülkü ocaklarında gayet ciddi bir islam dini öğretimi yapılır beraber cumalara teravihlere gidilir. Alparslan Türkeşin 9 Işık eserinde görebileceğiniz üzere bu yönden Ülkücülükte aslolan islamcılık değil Ahlakcılıktır. Ülkücünün müslüman olma zorunluluğu yoktur lakin ülkücüğü kavramış birey kendi ceddinden gereken ahlak terbiyesini almış olmak zorundadır bu kafidir. Bu nedenle ülkücüler içerisinde şahsım gibi dinsiz bireyler de bulunabilirler. Esas olan Ahlaktır. Keza Türkçülüğün kurucularından Nihal Atsız Ziya Gökalp gibi ulu önderler de dine hele hele de islama kati suretle inanmazlar. Bu insanlar 20yy başlarında arabistanda yaşanan olayları Hülagünün Şerif huseyinin (peygamberin torunlarındandır) yaptıklarını İslamın yaşandığı ülkelere getirdiği bilimsel ve sosyal geriliği inceleyerek bu arap dinine hakettiğini düşündüğüm düşük puanı vermiş ve bunu türklük için bir yük olarak görmüştürler. Nitekim Müslüman ülkücü kardeşlerimize de saygımız muhabbetimiz sonsuzdur. Ülkücüler müslümandır değilidir demek fenerbahçeliler uzun boyludur değildir demek gibi saçma bir durumdur. Ülkğcğlğkte aslolan milli değerlerine bağlı milletiyle sevinip milletiyle üzülebilen Türklüğünün seçkin özelliklerinden gurur duyma bilincini taşıyıp eksilerini de görüp çözüm hipotezi oluşturma sorumluluğunu içinde duyabilen kamil insan olma durumudur. Müslüman ya da dinsiz ülkücüler kardeştir başbuğumuz Türkeştir
38 Yorumla- +1 yıl
kardeşim bak bir konuda haklısın Arapların yaptıgı kötü işler ama kusurlu olan müslümanlardır İslam değil ben o kadar koyu bir ülkücü değilim araplarıda pek sevdiğim söylenemez ama lütfen İslam hakkında konuşup karar verirken Tvdeki hocaların yaptıklarından yola çıkarak değil Kuran'da yazanlardan yola çıkarak karar verin lütfen rica ediyorum
- +1 yıl
Kuran'da yazanlardan yola çıksak da sonuç değişmeyecektir kardeşim. Bu kitap dağınık arap kabilelerini bir millet haline getirmek için yazılmış hoş bu konuda da başırılı sayılanilecek bir kitaptır. İçeriğinin yüzde 80i tevrat incil sümer metinleri gibi yerlerden toplama olup bunula birlikte hatalı bir kitaptır. Burada amacım islamiyeti tartışmak değil kusura bakma. Başlığa yapılan yorumları gördüm yok dinsiz ülkücü mü olur yok şaka mı bu felan demişler komiğime gitti. Hatırlayalım ki bu ülkeye türkçülüğü Atsız Gökalp gibi insanlar getirdi.
- +1 yıl
kardeşim geç gördüm kusura bakma , enbiya suresi 31. ayet'de “Yerin insanları sarsmaması için oraya dağlar yerleştirdik. Maksatlarına ermeleri için orada geniş yollar, geçitler yaptık'' diyor burada dagların sarsıntıları önlediği söyleniyor e bu bilimsel açıdanda kanıtlanmış birşey google'dan bakarsan bulabilirsin.
- +1 yıl
Estafirullah da nasıl kanıtlanmış ya bu ayetin tam tersi kanıtlanmıştır. En basitinden Türkiye Cumhuriyeti deprem haritasını aç yanına bir de fiziki harita aç orda tüm fayların bir sıradağ dizisi boyunca ilerlediğini görürsün. Mesela dağ olmayan bir yerde Tektonik deprem olamaz Bir yerde tektonik deprem varsa hemen yanında yer sarsılmasın diye yaratırmış bir dağ vardır dünya tarihindeki tüm tektonik depremleri inceleyebilirsin. Fuji Etna gibi dağlar yer sarsılmasın diye mi yerleştirilmiş yani yapma
En İyi Cevaplar
+1 yılülkücüler milliyetçi olduğu için müslüman olamaz istese de. ama müslümanım diye ortada gezenleri var. islam milliyetçiliği yasaklamış bir dindir ülkücüler sadece türkleri ve türklüğü savunurlar hz muhammedin hadisi var milliyetçilik yolunda savaşan ve ölen bizden değildir diye
224 Yorumla- +1 yıl
@Leonard47 islam değiştirilemez allahın kurallarına türklüğü mü ekliyorlar yani? o da islama göre tağut olur zaten geçerliliği olmaz. şeriat dediğin kurandır bir kelime bile ekleyip çıkaramazsın
- +1 yıl
@Leonard47 türkiye kürde mezar olacak sloganı da hz muhammedin hadisi zaten di mi geçiniz
- +1 yıl
bak kardeşim ben durduk yere Kürt'lere saldıran ülkücü görmedim ona bakarsan çok az olsada ülkücü Kürt'lerde var orada onların mezar olacak dedikleri Kürt'ler pkk yandaşlarıdır eğer biraz araştırırsan gerçekleri görürsün istersen İstanbuldaysan gel bir çayımızı iç ortamıda gör
- +1 yıl
@Leonard47 biliyorum ben sizin ortamları merak etme :) adanada çok gördüm allaha sövüp gezenler de sizin tayfadandı hep nedense
- +1 yıl
@Leonard47 kuran okuyup islamdan bahseden herkes müslüman mı oluyor
- +1 yıl
bak kardeşim Bir insan Kuran okumasın namaz kılmasın ibatdetlerini namaz , oruç vb... hiçbirini yapmasın sadece Kelimeyi Şahadet getirsin şirk koşmadan Allah'a inansın o kişi Müslümandır , Ülkücülerle , sizin Adanadakilerin farkını aşağıda Alpaslan_29 isimli arkadaş şu şekilde söylemiş ;'' Farklı evet biz TÜRKÇÜLER olarak dinle işimiz olmaz yani herkesin dini inancı kendinedir TÜRK İslam birliği Davası yapmayız önemli olan Irk
Herhangi dine mensup olan her TÜRK benim kardeşimdir Ister Ateist olsun fark etmez
Bu bizim dinsiz olduğumuzu göstermez Çok şükür Müslümanım'' bu bizim görüşümüz değildir bizde öncelikle Türk İslam adı altında bütün Müslüman ve Türk olan insanların tek çatı altında birleşmesi amaçlanır ve ocaklarda. - +1 yıl
kurana aç bak diyorum türk kelimesi veya bir ırk adı ovülüyor mu. ondan sonra sağlıklı olur tartışmamız @Leonard47
- +1 yıl
@Leonard47 türk ırkı var olsun tanrı türkü korusun diyenler mi müslüman peki?
Soran+1 yılAynen tanrı türkü korusun demeleri cok sacma
- +1 yıl
@Leonard47 yav bırak ülkücüyüm diyenler de aynı bir kere bozkurt işareti bile türklüğü simgelediği için ülkücüleri de müslüman yaptınız ya başımıza. adam çekmek için islamı kullanıyorlar tabi tüm sağ partilerin yaptığı gibi ama uygulamada islamla alakaları yok
- +1 yıl
hayırdır ne oldu laf bulamayınca sınırlendın bakıyorum ;) istediğini söyle istediğini yap Allah yukarıda görüyor kimin ne yaptıgını ayrıca herkes de biliyor tamam mı bizim gizleyecek hiçbir şeyimiz yok istersen bizim ocagın adresini vereyim gel gör diyorum sana onada yok diyorsun ben sana daha ne yapayım?
- +1 yıl
@Leonard47 ben adanada onların içinde büyüdüm gayet iyi biliyorum merak etme ne olduklarını ;)
- +1 yıl
kardeşim inadına mı yapıyorsun bak burada bizde senin dediğin gibi şeyler yok ben burada senin dediğin gibi şeyler görmedim , duymadım da sizin oradakiler Ülkücüyüm diye geçinenlerdendir bizde herşey sana anlattıgım gibidir istanbul'da değilsin herhalde yolun düşerse gel çayımızı iç , aşımızdan ye ve ortamımızıda gör bizim gizlecek birşeyimiz yok daha da uzatma istersen çünki konuştukça batıyorsun ve kusura bakma ama çok boş konuşuyorsun hem sen hangi partiyi tutuyorsun söyle bakalım?
- +1 yıl
@Leonard47 mafyacılıktan gelen haram parayla yapılan çay yemek dokunur bize sağol
- +1 yıl
neden sorularıma cevap vermıyorsun? söyliyecek lafın kalmadı dimi? hdp'li olduğun belli senin istediğiniz kadar uğraşın bu vatanı bölemeyeceksiniz. Sana bir sorum var adam ol da bu soruya sadece doğruları söyleyerek cevap ver tamam mı? sorum şu ; siz pkklılar madem Müslümansınız peki neden o zaman müslüman katili amerika ve israil ile birliktesiniz? bana bu sorunun cevabını ver !!
- +1 yıl
@Leonard47 abd ve israille beraber değiliz barzani onlarla iyi. pkk de bölücü değil. hz muhammedin medineli yahudilere medine sözleşmesinde verdiği hakları kürtler için istiyor siz de buna karşı çıkarak yine kafirlik yapıyorsunuz
- +1 yıl
@Leonard47 atatürk kuvayi milliyeyi kurduğunda neden gerilla savaşı verdiyse pkk de o yüzden veriyor. silah dönemi bitti artık zaten devlet kürtleri inkar edemiyor artık demokratik siyaset dönemi
- +1 yıl
#Leonard47 katılıyom kardeş burada ülkücüleri karalamaya kalma nasıl müslümanlıkla alakası yok
+1 yılDevrimci bir insan olarak bize de Ateist diyorlar ama namazımı kılıyorum Din iledüşünceler farklıdır.. Ülkücülerin bir lafı vardır hatta Önce Kuran sonra Turan.. böyleydi sanırım... Bu tür şeyleri siyasetle karıştırmak yanlıştır
21 Yorumla
Olmama rağmen diyebilirim ki, katiyyen yalandır. 'Yaşamak ve Bilmek' şiirini okur yahut dinlersen, gayet net anlarsın. :)
06 Yorumla- +1 yıl
Kimse Ozan Arif’i çok hayalci bulmasın
Davayı yaşamayan tek ülkücü kalmasın
Biz o gün iktidarız hiç şüpheniz olmasın
Ülkücü davasını yaşamalı bilmeli
İktidara gelirse Allah için gelmeli.
Okumaktan da dinlemekten de zevk aldığım, hiç sıkılmadığım bir şiir. Ve ne kadar ülkücü tanıdıysam, dinini güzel yaşamayan bir tanesini görmedim. Bu soru daha çok CHP'liler için sorulabilir sanki, sorulacaksa. Atatürkçülük yanlış anlaşılıyor zira. - +1 yıl
O Ozan Ârif'imin elindeki kalem olayım ben, bu destanımız da biraz ezberimde vardı, son beşliğini hatırlayamamıştım, hatırlattığın için çok teşekkür ederim, Allah (c. c.) razı olsun. Bu zihniyet, Hz. Peygamber (s. a. v.)'e (hâşâ) ''büyücü'' diyen zihniyetle aynıdır! Başbuğ Türkeş diyor ki: ''İslâmiyet ruhumuz, Türklük bedenimizdir. Ruhsuz beden olmaz.'' Ama onun bazı sözlerini sanki İslâm düşmanlığı gibi algılamak şerefsizliktir. Yukarıdaki yorumda da belirttiğim gibi; ülkücülerin amel noktasında eksikleri olabilir ama iman noktasında hiç kimse ülkücülere laf edemez. Sokaklarda ''vatan'' diye inlerken Tekbiiir... Allahû Ekber! diye bağıran onun bunun çocuğu değil; ülkücülerdir!
- +1 yıl
Yaşa be abicim. Bulunduğum şehirde de oldukça aktifler, şehit ailelerini ziyaret etmeleri, şiir geceleri, Kur'an-ı Kerim okutmaları, açılan sergiler... Çok affedersiniz ancak, başlarında Bahçeli olmasa, çok daha farklı bir yerde olabilirlerdi. Zira Oktay Vural gibi bir milletvekiline sahip olmak, sahiden müthiş.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
29Cevap
+1 yılUlkuculukle ilgisi yok aslinda. Ulkucu olup dinle kitapla kuranla alakasi olmayanda var solcu olup camiden cikmayanda. İnsanlari siyadi goruslerine gore etiketlememek lazim. Ben bir ulkucuyum ama butun ulkuculer iyidir diyemem.
11 Yorumla
Soran+1 yılBak bu güzeldi
Gündem konusunda 309 cevap paylaştı. aleviler muslaman degıldı , kürtler muslüman değildi, sımdı ülkücülerde mı sıra sacmalık ya ırckcı ınsaların yaptıgı uydurdugu sacmalıklar
13 Yorumla
Soran+1 yılKim demis aleviler ile kurtler musluman degildi ,...
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkücüler müslümandır olmayanlarıda vardır tabi genellemek saçma olur ama ülkücüler sadece din ile devlet işlerini birbirinden ayırırlar Türklüklerini unutmamışlardır ve dinlerini kendilerine yaşarlar bazıları gibi araplaşmamışlardır dini her yere sokup prim yapmazlar. Türklük için ve milletleri için yaşarlar. He bazı akpden mhpye dönüpte ülkücüyüm diye geçinen yobazlar olduğu için artık Türkçülük diyedebiliriz bu saydıklarım için her ülkücüyüm diyen, ülkücü değil çünkü..
00 YorumlaGündem konusunda 611 cevap paylaştı. Müslüman olsa Müslüman olmaz ne yazar? Önce İnsan olun
21 Yorumla
Soran+1 yılNeler yazmaski?
Gündem konusunda 14,3b cevap paylaştı. 00 YorumlaSaçmalama ne alakası var hiç bir ülkü ocagına gittin mi bizim buradaki ocakta her perşembe kuran okutuluyor
03 Yorumla
Soran+1 yılÜlkü acogi diye birsey duymadim
Soran+1 yılYurt dısında
hııı götlerinden alev topu atıp ellerinden yıldırımda saçıyorlar böyle saçma şeyleri araştırmadan sorma çok dalga geçerler...
02 Yorumla
Soran+1 yılArastiriyorum iste burada
Her insan gibi ülkücülerin de amel konusunda noksanları olabilir fakat imanî noktada ülkücülere çamur atmaya kalkanın alnını karışlarım!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAKPlilerin de Müslüman olduğu söyleniyor ben de buna inanmıyorum
41 Yorumla
Soran+1 yılHhahaa niyee
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende yeni nesilin laikliğin ne olduğunu bilmiyor diye düşünüyorum okullarda artık Atatürk'ün İnkılapları anlatılmıyor mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılYurt dısında yasiyorum..
Cevap sahibi+1 yılO zaman bilgilendireyim, Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Siyasi partilerin siyaset gündemlerinde dinleri ile bir bağ kurulmamalı yani bir parti yönetiliş biçimiyle önplandadır hangisinin inançlı olduğunu bilemeyiz ama mhp ülkü ocaklarına gitmiş görmüş biri olarak söyleyebilirim inançları sokakta ki normal bir müslümandan eksik veya fazla değil sadece siyaset din ile yönetilmediğinden ve mhp bu durumu akp ile karıştırmadığundan böyle düşünülüyor malesef akp vs bazı partiler siyaset için dini sömürge yapabiliyor ve laikliği bozmayan partiler dinsiz olarak görülebiliyor bu yanlış
- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılUhaa yok öyle birşey :) Ama içlerinde Hüseyin Nihal gibi ülkücülüğün kitabını yazmış fakat Türk olsun müslüman olmasada olur Türk Müslümandan önce gelir diye saçmalayanlar da var
00 Yorumla Ülkücüyüm müslümanım. Dört halife döneminden sonra arap milliyetçiliği yapan emeviler devletini dinden men eden olmamıştı onu napıcaz solaklar? Bırakın bu işleri hepinizin sonu yakın
00 YorumlaGündem konusunda 10,7b cevap paylaştı. Yani Öz Türk ülkücü öyle Ya Allah Bismillah Arapça demez İlla inançlıysa Türkçesini eda eder. Bu ülke de ülkücülükte herşey de olduğu gibi yozlaştı.
10 YorumlaBende ülkücüyüm allah kabul ederse namazımıda kılıyom vakit buldukça hatta benden bile koyu ülkücü arkadaşlarım alnını secdeden kaldırmıyor bu tabirin yanlış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGercekte ulkuculuk islamdan ayri dusunulemez ama suanda ulku ocaklarina git bak islama dair ne var. sadece birkac sloganda Islam in adi gecer onun disinda birsey gormuyorum
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTurk Islam devleti
- +1 yıl
Sacamlama bence sizin gibi ayrımcılardan gına geldi ben dinsizim arkadaşlarım dan Hristiyan vs müslüman birçok dinden insan var islam devleti demek bizlere hakarettir laik ülke ne zaman islam devleti oldu
+1 yılbunu kım söyledıyse nerede yaşıyormuş merak ettım doğrusu.
01 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışı , o yüzden dedim ya bir bilgim yok
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. senı yanlıs bılgılendırmısler oyle bır olay yok derneklerde ders bıle verılır dın uzerıne
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah bilir nasi veriliyo o ders
Kim soylediyse yalan soylemis. Soyleyenin turk olmadigi kesin
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece turklermi musluman oluyomus
E be cahil sana onu soyleyen kişi alparslan türkeş in `türklük bedenimiz ıslamiyet ruhumuz ne ruhsuz beden ne bedensiz Ruh olmaz ` dedigi sozu soylemedi mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk - İslam ülküsünü savunanlar gerçekten dindarlar. Ama atsız ülkücüleri dinsiz onlara da ülkücü denilemez zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
türk-islam diye birşey olamaz islamda ırk ismi olmaz
Cevap sahibi+1 yılTürk - İslam demek Sadece Türk ve Müslüman olan devletlerin birleşmesi demek. Irkçılık la alakası yok.
Gündem konusunda 918 cevap paylaştı. Türküm diyen insan zaten ne müslümanlıkla ne hristiyanlıkla işi olur
00 Yorumla
+1 yılYanlış bilıyorsun
Onlar TÜRKÇÜLER
Bunun bir siyasetle de alakası yok04 Yorumla- +1 yıl
Turkculukle muslumanlik farkli
- +1 yıl
Farklı evet biz TÜRKÇÜLER olarak dinle işimiz olmaz yani herkesin dini inancı kendinedir TÜRK İslam birliği Davası yapmayız önemli olan Irk
Herhangi dine mensup olan her TÜRK benim kardeşimdir Ister Ateist olsun fark etmez
Bu bizim dinsiz olduğumuzu göstermez Çok şükür Müslümanım @Oyuncaq_qiz - +1 yıl
Degilsin demedim sadece duzeltme yaptim.!
- +1 yıl
Çok doğru söylemişsin türk İslam Devleti diyen... lar olmuş laik devleti islam ulkesi ne ara yaptılarsa bize saygısızlık yapıyorlar
+1 yılArkadas ortalığı karıştırmak icin küçücük akli ile saka yapıyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılValla yorumunu silerim
- +1 yıl
Yaaaaaa korktum ama simdi senden
+1 yılHer pazar burada sokakta tekbir getiriyorlar yok öyle bişey
00 Yorumla
+1 yılgavur Kurt mu :D saçmalık :>)
02 Yorumla
Soran+1 yılSendemi ülkücüsün?
- +1 yıl
ben kendi zihniyetim de ülkücüyüm. ocaklara gidip başkan diye seçtikleri adama yalakalık yapmam ben. alpaslan türkeşin o adam haindir diye mektup bıraktığı bahçeliye başkanım demem ben. ben kendi zihniyetim de ülkücüyüm kurdum. istiklal marşım okunduğunda parmaklarımı kurt yapar dikerim havaya , geçerim saygı duruşuna. iyi akşamlar
Tamamen sacmalik yok oyle bir sey
00 Yorumlasen nerde yaşıyosun yaşın kaç bu ne saçma soru
05 Yorumla
Soran+1 yılYaa ama kırıyosunuz. Yasim 18 yurt disinda yasiyorum
Soran+1 yılHizmetin cemaati var onların faaliyetlerine sıkça katılırım.
Soran+1 yılBen sana demedimki bunu o cemaat söyluyo tamamen yandis anladın onlardan cikmadi bu laf
Saçmalık :D İlk kez duydum :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır yok öyle bir şey
00 YorumlaTürkiyedeki en hakiki müslüman onlar
00 Yorumla
+1 yılSonuna kadar ulkucuyum ve cok sukur muslumanim
00 Yorumla
+1 yılBenim tanıdığım tüm ülkücüler dindar?
00 Yorumla
+1 yılDuymadim hic haber et
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır yanlış duymussun Muslumanlar
00 Yorumla
+1 yılSaçmalamayın
00 YorumlaBence bu bir şaka
01 Yorumla
Soran+1 yılHee yaa heee isim yoktu
+1 yılsaçma
01 Yorumla
Soran+1 yılÜlkücüsün galiba