araba kullanmayı az çok biliyorum kursa gittim fakat ilk sınavda başarısız oldum diğer sınava 2 günlük kursum olucak sadece onlara direksiyon seti ve oyunlarla destek versem bana yararı olur mu ???
Cevabın nedir?
muhakkak aydası olur ama denildigi gibi kaliteli olması lazım. para verip ders alsan ehliyeti alıp araban varsa sürdükce ögrenirsin. ama araban yoksa ehliyeti alsan da pratik yapmadıkca surekli hep geri kalırsın. ayrıca bir işe yaramaz diyen arkadaslar kafadan sallamıslar. cok merak ediyorum hic setleri olmus da mı konusuyorlar.
02 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet bunu yapabilirsiniz ama gerçek araba düzeyinde olan profesyonel Setler var onunla ayağınız gaza alışabilir ama öyle profesyonel bir set en az 700 tl filan
04 Yorumla
- +1 yıl
hayır trafiğe çıkman lazım
03 Yorumla- +1 yıl
bol bol dur kalk alıştırması yapman lazım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
- +1 yıl
sürücü kursundan extra ders talep et artık tek seferde geri vitesle dubalara çarpmadan park edemeyeneleri de bırakıyorlar... geçen gün haberlerde okudum
03 Yorumla- +1 yıl
öyle abim sınav görevlisi kursa giren 10 kişiden 8 i kalıyor. stop ettirmek sinyal vermemek kırmızıda geçmek... hayırlısı. şimdi yardım etseler ilerde trafiğe çıktığında yardım eden olmaz..
Merhaba;
Ne yazık ki öğrenemezsiniz. Arabayı düzgün kullanabilmek için önce debriyaj ve vites geçişlerini iyice öğrenmelisiniz -ki bol bol direksiyon pratiği yapabilesiniz.00 YorumlaAdam gibi set bin lira değmez manuel mi otomatik mi kullanacaksin
05 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Porsche gamesetlerinden filan alman gerek rahat anlaman için. Onlarıda 2000-3000 tl den aşağıya alamazsın. O kadarpara vereceğine git kursuna bana birebir ders verin de 300-400 tl ye çık işin içinden.
01 Yorumla Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı. tanıdık birinden gerçek bir araba ayarla. bu iş setle metle olmaz
00 Yorumlaoyunlar bir fayda olmaz, bol bol pratik yapmalısın..
00 Yorumla- +1 yıl
yok mu tanıdık birinde araba kurs versin iki günde haledersin
03 Yorumla- +1 yıl
O zaman özel kurs veren yerle baş vuracaksın
- +1 yıl
Otomatik kullanacaksan 600 liraya falan bir şeyler var. Ama manuel kullanacaksan 1000-3000 TL civarı oluyor genelde.
00 Yorumla - +1 yıl
Kurslarda simülatör oluyor bildiğim kadarıyla onlarda pratik yaparsan daha çok verim alabilirsin.
00 Yorumla - +1 yıl
Arasında dağlar var. O şekilde öğrenemezsin
08 Yorumla- +1 yıl
İşte senin dediğim debriyaj gaz ayarını direksiyon setinde yapamazsın. extra çözüm olarak bazı kurslarda simulasyon var. Gerçeğe çok yakın şekilde orda kavrama olayını felan öğrenebilirsin. Çoğu yeni sürücüde tek sorun depriyaj-gaz sıkıntısı oluyor. Kafa oraya gidince direksiyon unutuluyor felan. Senin bir araç ve birisi ile birlikte boş arazide çalışman lazım. Trafiğe daha sonra çıkıcan. Önce alıştırman lazım kendini :)
- +1 yıl
Onlara alıştığında sana komik gelecek debriyaj ayarı vites direksyon :) Uzun süre araba kullanmasını bildiğim halde kalabalık trafiğe çıkmamıştım İstanbul'da ilk deneyimimi bile Renault master servis aracı ile yapmıştım :D Alışırsın yani dert etme :))
- +1 yıl
ilk öğrenmelerde yokuşu katmamaya çalış çünkü o insanda paniği arttırır ilk zamanlar. Daha çok düzlükte.. ilk olarak sadece gazı unut debriyaj ile kavrama ayarına bak. bir ayak debriyaj diğeri frende olsun tamam mı sonra yavaşça çek arabadaki titremeyi hisset o ayar arabanın alt kavraması az daha kaldırınca üst kavrama zaten sonrasında istop eder :D
kavramadan sonrada gaz ile ilişkilendirme olacak bak babam derdi gaza basmaktan korkma araba aniden uçamaz he tabi bas dediysemde kökleme derdi :D işte sen frenden çekip gaza bastığında devir biraz yükselyor ya o sırada debriyajı kavramaya getirip beklediğin anca araba ilerler duruma göre gazı arttırırsın.
He şimdi önemli bişey daha var. 1. vites ger zaman kalkıştır asla ama asla 1. viteste iken debriraj tamamen bırakılmaz. 2. vitese attıktan sonra biraz daha seri şekilde çekilip bırakılır belki bunları biliyorsundur ama aklıma gelmişken söyliyim dedim :D - +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
Hayır hayır hissetmen lazım
03 Yorumla- +1 yıl
@delihekim yolu ve arabayı kullanabildiğini vs
aynen trafik çok ayrı bişey
00 Yorumla- +1 yıl
emin ol birbirlerinin yanından bile geçmiyorlar
00 Yorumla Çok saçma
06 Yorumla- +1 yıl
değil canım
00 Yorumla