Ne olur yardım edin yalvarırım, kız kardeşim?

Arkadaşlar benim 13 yaşında teog sınavına (lise sınavı) yani 8. Sınıfa giden bir kız kardeşim var. Aramızda 5 yaş var. Nasıl anlatsam bilemiyorum ama kardeşimin bir tane sevgilisi var 49 gündür devam ediyor ve her geçen gün daha da bağlanıyor hatta geçen gün sevgilisi buna küstü diye o kadar çok ağladı sevgilisi ise afedersiniz gıçını koydu uyudu tinlamadi, kardesim ise o kadar çırpındı ki içim parçalandı o uyuyunca ben de çok ağladım o daha küçücük ya.
Ben erkeklerle çok yakın olan ilişkilere karşıyım kardeşime de hep bunu anlattım yanlış şeyler yapmasın diye hep onunla da konuştum tabi normal erkek arkadaşları olabilir ona birsey demiyorum. Herşeyin zamanında olması gerekir.
Hergün 7/24 onunla konuşuyor whatsapta, çocuk baska semtte oturuyor. Kardeşim derslerine az çalışiyor 1 ay sonra sınavı var. Gece normal de 11-12 de uyurken simdi 2-3 gibi uyuyor.
Bu yil ergenliginin verdi şeylerle çok değişti kardeşim aslında geçen sene de değişimler vardi gerçekten güzel bir kız bu ilk defa böyle şeyler yapmaya başladı 4 kişiyle çıktı birçok kişi çıkma teklifi etti, okulda kendine çevre yaptı, çok kavgacı belalı arkadaşlar yaptı kendine ben hep onun yanında oldum iyi davrandim anlayışlı olmaya çalıştım yanlislarini ona anlattim ama o hep ters tepti.Bana yalanlar söyledi. Ben gizlice mesajlarını okuyorum, telefonuna bakıyorum.
Benim sizden istediğim ben bunu sevgilisinden nasıl ayırırım, derslerine nasıl çalışmasını sağlayabilirim?
Lütfen yardım edin kafayı yiyeceğim ne olur yardım edin
Güncellemeler
+1 yıl
Kardeşimin bir kere sevgilisi olduğunu ailem öğrendi. Abim ve babam bir kere tokat attı , abim telefonu aldı yasak koydu. Söz vermişti kardeşim bir daha olmayacak diye ama yine sevgili yaptı.
Ben herseyi anneme anlatıyorum ama elinden birsey gelmiyor.
Ne olur yardım edin yalvarırım, kız kardeşim?