Ben herseyi anneme anlatıyorum ama elinden birsey gelmiyor.
Ne olur yardım edin yalvarırım, kız kardeşim?
Ben herseyi anneme anlatıyorum ama elinden birsey gelmiyor.
Kardeşini anlıyorum. Erhebliğin en koyu olduğu zamanlar. Bu yaşlarda öğreciler 2ye ayrılır;
1-Popülerlik
2- Çalışkanlık
Senin kardeşin anlşılan 1. seçeneği seçmiş ne yazıkki kardeşin ergenlik hormanlarına dayanaraktan bir hata yapmış. tanınmak , popüler olmak istemiş okul içerisinde. Tanınmak için kavgacı gürültücü çevre edindi doğal olarak ee sevgili yapması da normal. Bu tarz şeylere devam ettiği sürece ya popü. olacak ya da çalışkan. Malum öğrenciler bu dönemde çalışmayı da pek sevmedikleri için kardeşin doğal olarak hatalar yapıyor ama bu hataların sonucunun ne olacağının farkında değil. Sonra çok pişman olacak. ve sen ona tavsiye verdikçe yumuşak yumuşak uyardıkça o daha da şımarır ve aynı hataları yapmaya devam eder. Sen kız kardeşinin telefonunu telefoncuya falan götür telefonu bozmuş gibi yapıp bişeyler yapsın. ya da telefonu etkisiz hale getirmek için bişeyler bul. Yeni telefon falan istersede ders çalışıp iyi bir lise tutturursa yenisini alacağını ya da telefonunu yaptıracağını söyleyebilirsin. ya da kardeşini bu tür konularda hırslandır. ne bileyim işte çalışkan bir kuzeniniz varsa onu ballandıra ballandıra övebilirsin. Ama büyük hatalar yapıyor haberin olsun
Ne yazık ki hepimizin bir gün yaşayacağı gibi ileride herşeyi anlayacak. Umarım çok gecikmemesini sağlayabilirsiniz bu anlama eyleminin. Bir insan bir şeyin farkına varmadıkça yapmaya devam eder. Kardeşinizi karşınıza aldığınız bir gün ona yapmak istediklerini sorun. Örnekler verin. bir insandan ya da ilgisini çeken bir durumdan onu vazgeçirmek inanılmaz zor olcak çünkü arkadaş çevresi de kötü sayılır. Arkadaşlarında gördükçe size kızacaktir belkide. Kısacası kendinizde farklı bir bakış açısı oluşturmadan, ona farkina varmasini saglamaya calisin. Ne çok yumuşak ne de çok sert davranin. Ya da çocukla tartıştığı başka bir gün olursa ona çocuğu sınamasını söyleyin gerekirse çocuğun tavirlarindan bizzat kendisi soğusun. kimsenin vazgeçilmez olmadığını anlasın hele ki sınav döneminde.
ayırmaya çalıştığını anlarsa senden herşeyi saklar arkadaş gibi davran herşeyini izle yanlış bişey yapmamasın diye kontrol et cocuk zaten 13 yaşında arkadaşıda cocuk bir süre sonra ayrılırlar bu yaşta onlariçin oyun gibi bişey aşk
Ama derslerini çok boşluyor 1 ay sonra sınavı var böyle giderse iyi bir liseye gidemeyecek
Evet tabi ki öyle de ama farkında değil ileride çok üzülecek en azından derslerine bari çalışsa
Neyse teşekkürler
Yaşı daha çok küçük ablası olarak gerekeni yap cek karsına otur konuş
Konuştum hep beni tersliyor
Inanin o kadar çok konuştum ki. Abla ben onu çok seviyorum ondan ayrıl deme diyor
Hayır hiç düşünmedim
Mesela ne konusuyum ne diyeyim
Olgun biri degil malesef. Abime anlatmayi düşünüyorum
Evet sinirli biri ama başka yapacağım birsey yok ki belki sakin sakin anlatirsam düzgün bir şekilde davranir.
Anneme anlattım elinden birsey gelmiyor ki
Teşekkür ederim sağolasın
Cevap
4Cevap
Bak Kardeşini gerçekten düşünüyorsan ki düşünüyorsun belli babana gidip bunları anlatman gerekir yoksa akıllanmaz baban zaten bir kere Kızmış ona tokat atmaması gerekirdi o ayrı bir şey ikinciye kızarsa kardeşin akıllanabilir ve o telefonu onun elinden alın lise çok Önemlidir heleki günümüzde zaten liseleri karıştırdılar iyi bir gelecek iyi bir meslek sahibi olmak istiyorsa iyi bir lise kazanmalı sınava çok az kalmış biram önce babana söyle ona derslerine çalışması için bağırsın gerçi en önemliside şudur okumak kardeşinin içinde yoksa ne yapsan okumayı ona aşılayamazsın
Teog nasıl geçti soruyu soralı baya olmuş umarım iyi almıştır
durumun çok zor ya :/ Allah kolaylık versin.
Amin ya
ergenlik herkes bu donemden gecti
Sen ne dersen de bildiğinden şaşmayacak o
Evet. Ama benim yapabileceğim birsey yok mu
korkuyorum o kötü kızlardan olacak diye
Yine abine babana söyle en azından onlar erkek. Biraz daha korkabilir onların tavırlarından. Sen söyleyince pek dikkate almıyo anladığım kadarıyla
Abime söylersem anlayışla karşılayacagini sanmıyorum dövebilir. Babam da epilempsi üzücü ya da sinirlenmeye gelemiyor
Abine söyle o zaman.. Ama başta abine güzel bir şekilde anlat kötü davranırsa daha çok aileden uzaklaşıp o çocuğa bağlanabilir.
Haklısın abime anlatmayı düşünüyorum zaten.
Senin böyle bir kardeşin olsa ne yapardin
bırak kendi hatalarından kendi ders alsın,
Okumadim cok uzun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar