Çarpma veya şiddet sonucunda oluşan morlukların geçmesi bir hayli uzun sürebiliyor. Cilt üzerindeki travma izlerini daha hızlı şekilde iyileştirmek için mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Çarpmanın derecesiyle orantılı olarak morarma bölgesi de daha geniş bölümlere yayılabiliyor. Bunun için evde de yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyor.
Kavgada Moraran Göze Ne İyi Gelir?
1- Soğuk kompres uygulaması
Kavgada Moraran Göze Ne İyi Gelir?
Moraran bölgeye aralıklarla soğuk kompres uygulamak damarların daralmasına, dolayısıyla da izlerin belirginliğinin azalmasına yardımcı olacaktır. Doğrudan buz uygulamak yerine bir beze ya da peçeteye sarabilirsiniz. Buzun direkt ciltle teması tahrişe sebebiyet verebilir.
2- Çay poşeti uygulaması
Gözüme yumruk yedim morardı nasıl geçer?
Soğumuş ve kullanışmış çay poşeti morlukların daha hızlı giderilmesine destek olmaktadır. Kullandığınız sallama çay soğuduktan sonra poşetini gözlerinize yerleştirip, 15-20 dakika bekletin. Bunu 2 saat aralıklarla tekrarlayarak morlukların iyileşmesine destek olabilirsiniz.
3- Süt uygulaması
Moraran göze ne iyi gelir?
2 Tane makyaj temizleme pamuğunu üst üste getirip süte batırın ve 15-20 dakika boyunca gözlerinizde bekletin. 1 tanesi ince gelebilir bu yüzden her göze 2 tane pamuk kullanmanızı öneririm. Bu uygulama da morlukların daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.
Moraran gözü kapatmak için de iyi bir kapatıcıya ihtiyaç vardır. Ancak gözünüzde morlukla birlikte ağrı da varsa kozmetik ürünlere bir süre ara verin derim. Kapatıcı olarak benim önerim Maybelline New York Marvel Collection Kapatıcı. Gerçekten yoğunluğu çok iyi ama yine de üzerine pudra uygularsanız daha kalıcı bir sonuç elde etmiş olursunuz.
Keşke bende biriyle kavga edip gözüm morarsaydı ama bunu anne yapınca vuramıyosun da başka biri olsa elimden geldiğince öldürmek için vururdum ama annem işte yarın dışarı çıkmak zorundayım bende ne yapıcağımı bilmiyorum buz da işe yaramıyo 😒
Bir tencerede suyu kaynatın taki buhar çıkana kadar. Buhara yüzünüzü yaklaştırın ve buhar banyosu yaptırın cildiniz sıkılaşacak ve göz altı morlukların geçecektir.(10 dakika boyunca yapmalısın) ''
ya ben komple gozunde sandim k. b :) ben kavga etmistim goz kapagim morardi 2 haftada gecti gozun altindaki 4-5 gune gecer ama siddeti az ise mesela fondaten mi ne onla kapanabiliyorsa 1-3 gun arasinda gecer kapanmiyosa 1 hafta falan surer
dostum kavgayi dun etmissin zaten morarmis ora etin darbe alip sikismasi sonucunda morardi az bir fizik bilgin varsa sunu dusun isinan madde genlesir. sicak su uygulayip oranin yumusamasini sagla deri altindaki damarlar acilmasina ve morlugun gecmesine daha kolaylik saglar. buz sismemesi icin uygulanan bir seydir. ve mudahale sirasinda olur. su durumda buz koyarsan eger morartinin daha gec gitmesine sebeb olursun. bu bilgiyi herkes bilmez. fiziken dusun herkesin dedigini yapma :)
Benimde morarmıştı bir kere 7-8 günde geçmişti morarma çok uzun sürmez benm bildğim ama kimle kavga ettin ya bir erkekle felan mı nasıl vurmuşta morarmış öyle
benim yaşımda kaç tane oğlun var :) kavga ettim diye yazmışsın.. ama yalan söylüyorsun kız kavgasınd aböyle bir durum olmaz seni resmen dövmüş biri sende sap gibi durmuşsun..
En İyi Cevaplar