neden ortalık bu kadar dagılıyor?
siz nası yapıyorsunuz?
dalga geçiyor olmalısınız:) gecenin bu saatinde böyle bir itiraf olsa olsa dalga geçmek olur zannımca...işin şakasını bir tarafa bırakalımda dağınıklık kişilikle ve yaptığınız iş ile doğru orantılıdır diye bilyorum,behsettiğini sorunun çözümünü sadece siz bulablirsiniz bir başkasını ntavsiyesi ile değil,nasıl yapıldığını öğrenmek ayrı birşey onu bir şekilde zaten öğrenirsiniz ama dağınıklık meselesinin çözümü sdece size aittir.iyi yemek yaparım yemesinide severim:) yemeği klasik ifade ile severek yaparsanız gerçekten karşınıza harika yemekler çıkar:) biraz istekli yemek yaptığınızda bunu göreeceksizni.çok kolay tarifler var internetede nasıl yağıldığnı gösteren videolar var iyi izleyin malzemelerinizi hazırlayın ne yapmanız gerektiğine karar verin ve sıralamanızı ona göre yapın,düzgün bir iş akışı yapmazsanız malzemeleri toparlayamadığınız gibi doğal olarak mutfak da dağınık olur iyi bir iş akışı ile yemeği yapın sizde neler yapabildiğinizi göreceksizni:))) hazır yeri gelmişken şunuda eklemek istiyorum bir çok bayan ev işlerinden anlayan bir erkeğin kendileri için avantaj oladuğunu düşünürler ama ev işlerini becerebilen bir erkek onlar için dezavantajdır:) nitekim evli olduğnuzu düşündüğümüzde bahsettiğiniz sorun karşısında eşiniz bu konularda becerikli ise sizi muhtemelen tenkit ediyordur ki buda can sıkıcı bir durumdur:9 aksi olsaydı adam zaten alamadığı için siz eleştiremezdi:))))
neden dalga geceyım? fikirlerinizi rica etmiştim
bunda şaşırıcak ne var? herkes aynı hünerde olsa ,neden bazıları picasso iken bazıları resim öğretmeni ahmet oluyor?
bozulacak bişey söylemdimki..yorumun geri kalan kızmını okuduğunuzda sorununuzu nekadr ciddi olarak ele aldığımı göreceksiniz.dalga geçmenin aksine itirafınız hoşuma bile gitti en azından kendini tanıyan ve kendisi ile barışık birisi olduğunuzu düşünüyorum:)
Yemek yapmak insanın doğasında vardır kendini kasmana gerek yok herkez yemek yapmasını öğrenebilir.İlk önce kendin tadını beğendiğin yemekleri yapmaya çalış temel malzemeleri ve yapılış şeklinden çıkma ki tadı yenilebilir olsun eğer kendin beğendiğin bir yemek yaparsan arkadasıda gelecektir hiç kuşkun olmasın.
olmuyor olmuyor olmuyor
ya çok pişiririm ya az
ya yakarım-(genel akıbet)
ya bişeyi eksik koyarım valla bıktım artık ya
Pişirdiğin malzemenin göz kararıncada pişmiş olduğuna emin olmalısın veya ev yemeği yaparken çatal batırarark kontrol etmelisin yada kaşıkla alıp tatmalısın dediğim gibi kendi yiyebileceğin bir yemek yaptıktan sonra seçenekler artacaktır pişirme tekniklerinde değişikilikler oynamalar yapabileceksin olmayacak şeyler değil bunlar.
kullandigin esyalari akabinde sudan gecirip makinaya koysan dagitmazsin.
bir de hardcore yemek yapmaya kasma hic. al snitzeli, soslu tavugu, kasaptan kofteyi, biftegi izgarada kizart. yanina salata. bir iki corba ogren. en kolayi. bir de zeytinyaglilar. sogani kavur otu bocugu at domatesi tepesine dilimle iki seker azcik tuz. oldu bitti. hem saglikli beslenirsin iste.
bol tereyaga, pogcaya, borege luzum yok.
benden rezil yemek yapiyor olamazsin :D. bir de elimde ben var yani.
haha yalnız olmadıgımı bılmek guzelmıs
kat karıstır diyorsun yani?
ama çok pişiriyorum boyle bulamac gibi oluyor ya, bi tututramadım gitti
zeytinyaglı ezmesi denebilir o derece yanı hangı sebzeler var bellı bıle olmuyor
ezma resmen
boooşşşveerrrr bende beceriksizim ama sevimliyim ordan yırtıyorum :)) yemek yapmaya çok özenirdim ablamlar gibi becerikli olmak ister çok çabalardım baktım olmuyor saldım , at pirinci dök suyu yaptım baktım güzel oluyor artık öyle özenmiyorum artık çoğu zaman uydurmasyon yapıyorum beğeniyorlar valla :)) bir de böyle dene
ahaha vay kankam benim
ben de sevimliyim, güzel bir kadınım sanırım bu bırcok noktada işe yarıyor
aslında bizim becerıksız olmamız da anlayısla karsılanıyor ama durup düşünüyorum
neden benimki güzel olmuyor yani
çok özeniyoruz ya ondan.. özenirken olacakmı olmayacakmı korkusu negatif liği getiriyor oda tadını bozuyor , valla bak sal gitsin nasılsa kötü bi şey kaybetmezsin rahat ol pozitif duyguların olsun yani içine sevgi kat
dip not : sal ma kısmını abartıp yakarsan ya da öncekilerden daha kötü olursa seni tanımam sakın beni suçlama :))))
Cevap
11Cevap
Yemek yapmak bir sanattır. Herhangi bir formülü yoktur. Sadece yaptığın şeyi hisset. Yemeği ateşe vermeden içine su koymanın nedeni orada yazması olmasın nedenini bil. Ne istediğini bilirsen zamanla istediğine daha kolay ve daha hızlı ulaşırsın :)
işte, tarif önümde yazıyor misal defterde
malzeme belli oran belli
ama ben yapınca güzel olmuyor bunu demek istiyorum
segilin varmı varsa emin ol ypacagın yoksa ble yaparsın ona bişyler yedirmek elinle falan istersn ;) o zmn düzelir yada evlen evliysende sorun vrsa onu blemicem:D
sevdiğim biri var
zaten en cok da onu dusunuyorum
adamcagızı acından öldürürüm herhalde
ya zehirlenicek garibim ya aç kalıcam
böyle bi kadın nası olabiliyor bu yaşa geldim bi halt öğrenemedim
beceriksiz!
ya geliyor ama batırıyorum
bi pandispanya nedir yapamam hep kütük gibi bişi cıkıyor ortaya
bu nası iş anlayamıyorum
hayır baktım nette, video paylasanlar filan
mutfakları benımkı gıbı savas alanına dönmüyor evleri derli toplu
ben yer yanı bulasık halıne getiriyorum
yemek yapma konusunda level atladim panpa, evde leblebi yapabiliyorum <3 aslinda amac nohut yemegi yapmakti ama leblebi yapmak daha zor bence.
bize gelin kizlar <3
ya ciddi misin? yanı herseyı ogrendın ustune leblebiye mi gectin?
hele şu evde sirke, tursu filan yapanlar yok mu?asıl onlara sinir oluyorum ben burda bi yemegi düzgün yapamazken bunlar evde tursu ıvır zıvır, tarhana, yok erişte.. yok macaron..
macaronculara ayrı bir kin besliyorum!
bilincli yapmadim.
Kendine güven, planlı hareket et ve aceleci olma. Programları izle ve aynısını yapmaya çalış. Belirli bir süre sonra ister istemez pratik kazanır ve iyi işler çıkarırsın..
Once bir kafa yapini degistir, kendini beceriksiz olarak gormekten vaz gec, buyuk bir ihtimalle daha birseye baslamadan ben bunu yapamam diye basliyorsun.
Yeri gelir bir işi 5dk da halletmek için 20 yıl çalışma gerekir.
Üstüne düşersen olur. Hatada inatlaşma, eksiklerini gör ve düzelt.
oww 9 kusurlu harekettdo biri:) hiç bilenle bilmeyen bir olur mu bayılırım güzel yemek yapan kadınlara.d
iyi sen git onlara bayıl ,bana da bayılanlar çok
Bende beceriksiz biriyim elimden hiç bir iş gelmez bazen ağlarım neden böyle biriyim diye bir şeyi 2 3
Kere denedikten sonra olmuyosa bırakıyorum hemen pes ediyorum ama hayatı akısına bırakmak lazım boş ver
Ayne ben:( Geçenlerde bir makarna yapayım dedim suyu kaynatmayı unutmuşum.
kız bizi alan yaşadı desene
Neden yapamayasın bıraz zorla kendını yaparsın abartma=)
evlenmeye kalkma bari.. milletin oğlunu da yakma:)
ay yakarım, ne yani yalnızlıkla kendimi mi yakıcam ahaha
Senin pilavında lapadır piiii
he he, onu de başka bişi deme
hah aynen
amann ne diye pirinçleri ziyan edicem
ortaya cıkıcak sonucu bildigim için artık pilav yapıcam diye kasmıyorum ki
bi kez annem yalovaya gitti, dolma yapim dedim
kardesimle babam pirincleri süzerek yediler
suyu mu cok koymusum ne oldu anlamadım bi tuhaf oldu böyle lapa gibi ve sulu bisi
babamın yüz ifadesi geldi şimdi aklıma
ahaha
ay neden hatırlatıyorsunuz ahaha
Annen sana sürekli seni alan yandı diyor değil mi?
hı hı evet
sanki kendi çok becerikli , milletin anaları bloglar açıyor yemekler pastalar
benimki de 3 çeşit yemekle bizi bu güne getirdi ahaha ciddiyim bak
bugun soyledim kendisine
anne bak boyle olmuyor, 3 çeşit yemekle bu yaşa getirdin dedim
aa nerdenmiş diyor bir de
evet aynen öyle ne yemek biliyorsun bi say bakim dedim
kuru fasulye, pilav, zeytinyaglı fasulyeden baska bisi bilmiyorsun yaz boyunca zeytinyaglı fasulyeyi dayamadın mı dedim
hayır ya, ben içli köfte, su böregi, sulu köfte de yapıyorum demez mi?
ee toplam 6 çeşit oluyor dedim, milletin analarına bak bloglar acıyorlar macaronlar, yemekler, kurabiyeler, pastalar :(
Sadece biraz üstüne düş özen göster hallolur
bi de çeğirdek yazmısım, ahaha cekirdek olucaktı
bi üste yazıcaktım pardon
bir tarif verenim bile yok acınacak haldeyim..
Evde kaldığın gerçeğini yüzüne vuram mı ? Hıııı ?
hayır güzel ve egitimim çok iyi oldugu için isteyenim çok
acaba kimin evini yıksam?
zavallılar bundan habersiz!
once kurbanı bulmalıyım!
Yemek okuluna git, en kestirme çözüm ;)
Teşekkür ederim
gittim ya, ne oldu sanki?
kursa git beceriksizz :):)
olgunlasma enstitüsüne bir süre gittim ,meğer kollektif çalışma sonucunu kendime mal ediyormusum
evde anladım kı benden bisi olmaz
ah onlarda da kötüyüm
bi dantel masa örtüsünü örmem aylar aldı
örgü yaptıgımda da o kadar sıkı örüyorum ki, taş gibi oluyor
yani giyilecek bişi ortaya cıkaramam ahaha
aa ama masaörtüm var?6 ayda ördüm
ne yani bosuna mıydı hepsi?
hatta fiskos masa örtüsüydü ,inanmıcan ama çapı 2 metre oldu hihihi
yani istersem perde bile yaparım, o kadar büyük
aa nerden bulim o küfşenmiş örtüyü
inan var ve aynen dediğim gibi oldu
fiskos örüyordum güya büyük kocaman bişi oldu