Dinimizde (herhangi bir ahlaksızlık yapmadığın sürece) flört etmek, bakışmak, el ele tutuşmak ve sarılmak haram mıdır?
Cevabın nedir?
+1 yılBir erkeğin başına demir bir şişin batması, namahrem bir kadına dokunmasindan daha hafif kalır. - hadis i Şerif
Kur'an-ı kerimde mealen, (Fuhşun açığına da, gizlisine de yaklaşmayın) buyuruluyor. (Enam 151)
Buradaki yaklaşmayın demek, zinaya götürecek sebeplerden, hareket ve işlerden sakının, yabancı kadınları düşünmeyin, onlarla konuşmayın, onların seslerini dinlemeyin, onlara bakmayın demektir. Yabancı kadınlara bakmak gözü zayıflatır, kalbi karartır. Peygamber efendimiz de, "göz zinası" hakkında buyuruyor ki:
(Yabancı kadına şehvetle bakmak göz zinasıdır, onu tutmak el zinasıdır, ona gitmek ise ayakların zinasıdır.)41 Yorumla
Soran+1 yılenam 151'i yazıyorum...
De ki: Gelin Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana-babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin -sizin de onların da rızkını biz veririz-; kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın ve Allah'ın yasakladığı cana haksız yere kıymayın! İşte bunlar Allah'ın size emrettikleridir. Umulur ki düşünüp anlarsınız. Enam/151
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlara baktım cogu kişi guzel açıklamış fakat sen tefe hep inlemek istediğin yerden vurmuşsun.. boş lugat yapmışşın.. zinayı cinsellik olarak düşünmüş tek yatak anlamış sın. Helal olmayan biriyle bunlari yapmak zina.. eevlenmek icin konusyo gorusuyosan yaninda birinin bulunmasi şartıyla konusursun. Masum sarilmak bakmak ellemek öpmek duye bisey yok uydurma yapma.. evlenmiceksin gitceksin baska bir kizla yine ayni seyi yapcan ama haram degil niye cok masumca çünkü
38 Yorumla
Soran+1 yılellemek ve öpmek diye bir şey demedim ben ekleme yapma... zinaya yaklaşmak da haramdır biliyorum. ben de diyorum ki bir kızla konuşmanın, onu sevmenin zinaya yaklaşmakla ne alakası var?
Cevap sahibi+1 yılorda sarilmak bakismak el ele tutusmak bunlarin nesi masum ileriye gitmedikce yazmışsin bunlarda zinaya zemindir. masumlugu yoktur. carptirirsan carptirim konuyu senin yaptiginin aynisi diger yorumlarda yaptığın gibi. tezatligada dusme asaguda yorumlarda cok farkli konusmussun sorduğun sorunun hakliligini kendine pay cikartmak icin ayetleri kendine göre yorumlayip anlamak istedigin gibi anlamissin.. ortadan bir ayet kopyalayip yapış tirmak seni hakli cikarmaz. Sevmekte haktandir.. Efendimiz S. A. V de esini sevmistir.. dikkatini cekerim esini.. sevmek adabinda yaninda biri olmak sartiyla konuşmak niye gunah olsun! Seviyosan hemen evleneceksin durumun yoksa hemen evlenmek icin nefsine sahip cikmak oruc tutmayı ogutlemistir yine Efendimiz S. A. V.
Soran+1 yılpeygamberden bizzat işittin sanırım bunları. eğer böyle birşey söylememişse peygambere iftira attığının farkında değil misin? Ayrıca bunların zinaya zemin olduğu fikri tamamen sizin abaza ve yobaz çıkarımlarınızdır. konuşurken kendi adınıza konuşun ve genelleme yapmayın. herkesi de kendiniz gibi ABAZA sanmayın...
Cevap sahibi+1 yılEdepli edebinden susar edepsizde ben susturdum sanar.. tabi git beynin bunu algilarsa. sen git sevdicegini masum masum sev elle saril. ok kib bay
Soran+1 yılanlama kapasiten gelişmemiş senin suçun değil tabi...
Cevap sahibi+1 yılAllah a hamd olsun senin gibilerini gordukce Şükrü m dahada artiyor gun gectikce... ve sabri öğreniyorum yine senin gibileri gördükçe şükür şükür akijjj tuuuuuhu tuuuuu :-D iyi guldum ha sana Allah akil gikir versin insallahh..
Soran+1 yılaynen ben de aynısını düşünüyorum. ALLAH yolundan ayrılıp hurafeleridin yapanlara peygamber din gününde şöyle diyecek:
Ve resûl: “Ey Rabbim! Muhakkak ki benim kavmim, bu Kur’ân’dan ayrıldı (Kur’ân’ı terketti).” dedi. Furkan/30
ALLLAH'a ortak koşanlar da şöyle diyecek:
Onların tek savunması şu olacak: 'Rabbimiz ALLAH'a andolsun ki biz ortak koşmadık. Enam/23
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece “İman ettik” demeleriyle bırakılacaklarını mı sanıyorlar? Ankebut/2
;)
Kardeşim Dinimizde Flört ya da arkadaşlığın vs. yeri yoktur.. Aralarında Kan Bağı ya da Nikah yoksa kadın erkeğe haramdır erkekte göz zinası yapar.. Günümüzde herşey saçma sapan hal aldı kim kimle belli değil hepimiz müslümanız şükür diyoruz ama yasakları çiğniyoruz harama yöneliyoruz Allah affetsin.. eskiden Müslümanlar Nefsini terbiye etmek engellemek için uğraşırdı şimdi ise nefsimiz ne diyorsa onu yapıyoruz resmen nefsimizle kanka olmuşuz yeterki o istesin olmaz diye birşey yok..
27 Yorumla
Soran+1 yılEy insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır. Hucurat/13
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
Soran+1 yıltefsir yorumdur kardeş bu bir. Hucurat/13'ü yazdım yukarıya bir daha bak bu iki. Öpüşür koklaşırı sen şimdi uydurdun ben öyle bişey demedim bu üç. KURAN'da haramlar bellidir gerisi helaldir bu dört.
- +1 yıl
bak kardeşim ;
"(Ey Peygamber!) Mü’min kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) esirgesinler ve ırzlarını (Allah’ın haram kıldığı şeylerden) korusunlar. Görünen kısmı müstesnâ olmak üzere, zînetlerini (yabancı erkeklere) göstermesinler. Başörtülerini, (başlarından) göğüslerinin üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi (mü’min) kadınları, ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden âilenin kadınına şehvet duymayan (başkalarının yardımına muhtaç olan saf kimseler gibi) tâbi kimseler veya henüz kadınların kadınlık hallerinin farkında olmayan (henüz şehvet duymayan) çocuklardan başkasına (gizli) zînetlerini göstermesinler. (Yolda yürürken) gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. (Nur Sûresi: 31).
Soran+1 yılee bununla flört etmenin ne alakası var? Zorlaya zorlaya bir hal oldunuz :) haşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor? İki cümlede anlatamaz mıydı olayı da böyle dolambaçlı, geniş ifadeler kullanacak?
Soran+1 yılaynen... anlayana ;)
Onların tek savunması şu olacak: 'Rabbimiz ALLAH'a andolsun ki biz ortak koşmadık. Enam/23
+1 yıl7 DEFA GÖRÜŞMEK DİNİ KURAL DEĞİLDİR. BUNUNLA İLGİLİ OLARAK İLMİHALE BAKILMASI İYİ OLUR.
Peygamberimiz (s. a. v.) evleneceğini söyleyenlere, kızı görüp görmediklerini sormuş ve görmelerini tavsiye ederek: «bu anlaşıp mutlu olmanız için daha uygundur.» (Nesâi, K. en-Nikâh, 17; Tirmizi; K. en-Nikâh, 5.) buyurmuştur. Bu konudaki diğer hadisleri de göz önüne alan fıkıh bilginleri, bakmanın caiz olduğunda ittifak etmişlerdir. Ancak bakmanın şekli ve sınırı üzerinde görüş ayrılığı vardır.05 Yorumla- +1 yıl
Hz. Rasûl'u Ekrem (S. A. V.) efendimiz şöyle buyuruyor:
"Her hangi bir kimse, yabancı bir kadının eline dokunmaya (Ebelik, ameliyat doktorluk, kırık sarma gibi zarurî) bir yol olmadığı halde dokundurursa o kimsenin eline kıyamet gününde ateş koru konur." (Fethulkadir Kitabul Kerahiye Bahsi)
Soran+1 yılpeygamberden bizzat işittin sanırım
- +1 yıl
Sen buraya kendini aklamaya gelmişsin ve bu uğurda hadis ya da Allah dostu bir çok kişinin yorumunu yok sayıyarsun. Sana göre hiç bir hadis gerçek değil çünkü hiç birini direk duymadık. Ayet tevsirlerinin bir çoğu yanlış. ayetlerde zina çeşitleri yazmadığına göre. Peygamberden hadisleri bizzat duymadığımıza göre. İlişkiye girmek sadece zinadır diyerlerinin hepsi helaldir sonucu cıkıyor senin fikirlerine göre. Tövbe Haşa..
Soran+1 yılherkese ALLAH dostu deme. ALLAH dostu olmak öyle kolay bir iş değil. ALLAH'a iftira edersin yoksa... Kuran'da zina etmeyin ve zinaya yaklaşmayın buyrulur. Ben ne zina ediyorum ne de zinaya yaklaşıyorum kardeş...
- +1 yıl
Ufak tefek Allahın lütfettiği kadar keramet gösterenlere şahitlik ettim. Tabi ki herkes değil. Sen zinayı sadece cinsel ilişkiye girmek olarak düşünüyorsan evet zina yapmıyorsun ama Günümüze kadar gelmiş hadislerin büyük çoğunluğunun geliş sisilesi belli sen onlarada olmaz diyorsan yapacak bişi yok sadece kendini kandırırsın benim gözümde. Yapılan tevsirler eğer birbirinden çok farklı anlamlarda ise evet o zaman tevsirlerde hata bulabilirsin ama büyük ölçüde sadece anlam aynı kelime farklılığı buluyorsan o zaman bunuda yok saymak ahmaklık olur.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
15Cevap
Hocam herseyı yabtıkta sevgılı haram mı kaldı :)
ama sana kısa bır nasıhat;
Dınınızı ıyı ögrenın yoksa yasadıgınızı Dın zannedersınız ( Hz ömer )06 Yorumla
Soran+1 yılevet bencede. Dinde kuralları kim belirler kardeş?
- +1 yıl
Dınde Kural Allah ve rasulune aıttır.
Rasule yetkıyı veren ıse Allahtır zira;
Muhammed sıze neyı yasakladıysa ondan kacın ayetı. Muhammed s. as ın dınde kural koyucu oldugunun delılıdır.
o heva sından konusmaz ayetı ıse Muhammed sas ın dınde yasak ettıgı seyı aslen Allahın ona soylettıgının ndelılıdır
Soran+1 yıl:) Sen önce Kuran'da neden RESUL kelimesi geçiyor ona bir bak istersen... Örneğin bana Tevbe/1 'i yorumlar mısın?
Soran+1 yılniye sen beyinsiz misin?
+1 yılFlörtlük Haram bilader Şİmdi sen O KIZLA ya da erkekle istedigini demiyelim öpüştün ya da seviştin evlenecegin insanada hakkın geçti Flört ettigin kisinin kocasınada geçti Hakkın yani Öyle Düşün :D :D
06 Yorumla
Soran+1 yılkardeş ben soruda parantez içine ne yazdım bak bakalım?
- +1 yıl
EL ELE Tutmak bile haram
Soran+1 yılDillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
- +1 yıl
sen bildigini yap kardeşim o zaman benim düşüncem haram kişiden kişiye degişir herkez inanmak istedigine inanır
Soran+1 yılALLAH'ın kuralları kişiden kişiye değişmemeli... Birşey ya helaldir ya haramdır ortası olmaz. KURAN'da haramlar bellidir gerisi helaldir.
- +1 yıl
tamm şöyle söyleyeyim sana ben evlenecegin kişinin elini herkez tutup gezdirdiyse o kıza ne olacak senin için helalmi harammı
Diğer konusunda 986 cevap paylaştı. haram kardeşim baş başa bir odada kalsanız bile hemde biriniz bir köşede diğeriniz başka köşede yine günah şimdi bir kaç kendini dinini bilmez çıkar öyle şey mi olur der :D çünkü onlar hayatlarını dine göre değil dini hayatlarına göre yaşatanlardan söylediğime ister kulak ver ister verme
013 Yorumla
Soran+1 yılEy insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır. Hucurat/13
- +1 yıl
siz kendinize yol çizmişsiniz kafanıza göre yorumluyorsunuz ki onu yorumlayacak seviyede bilginiz olamadığını görüyorum buyrun birde burdan bakın www.fikih.info/.../...ma-surecindeki-sinirlar.html
Soran+1 yılkafanıza göre yorumlayan sizsiniz ben değilim. ayet gayet açık eğer sen edepsizlik yapmazsan biriyle tanışabilirsin ve onu sevebilirsin.
Soran+1 yılpeygamberden bizzat işittin sanırım...
Şirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık ve hiçbir şeyi haram etmezdik.” Onlardan öncekiler de azabımızı tadıncaya kadar işte böyle yalanladılar. De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”Enam/148
De ki, "Baksanıza, Allah sizin için nice rızıklar indirdi, siz onlardan bir kısmını haram, bir kısmını helâl yaptınız". De ki, "Size Allah mı izin verdi, yoksa siz Allah'a iftira mı ediyorsunuz?" Yunus/59
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
Soran+1 yıl“Allah’ın bunu haram kıldığına şahitlik eden şahitlerinizi getirin.” de. Artık şâyet onlar şahitlik ederlerse, onlarla beraber sen şahitlik etme. Ahirete inanmayan ve âyetlerimizi yalanlayan kimselerin heveslerine tâbî olma. Ve onlar, Rab’lerine eş tutuyorlar (ortak koşuyorlar). Enam/150
Soran+1 yılkendinden bu kadar emin olma kardeş... ahirette kimin ötüp ötemeyeceği belli olmaz... alimlere vs. de fazla güvenme... peygambere efendi diyorsun ve ona iftira atıyorsun...
Soran+1 yılaynen... peygamber din gününde ne diyecek bakalım:
Ve resûl: “Ey Rabbim! Muhakkak ki benim kavmim, bu Kur’ân’dan ayrıldı (Kur’ân’ı terketti).” dedi.
dikkat et! hadis rivayetlerinden ayrıldı demiyor!
Soran+1 yılALLAH'ın ayetleri ile falanca filancanın rivayetlerini aynı kefeye koyduğun için ALLAH seni ıslah etsin...
Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız. Hicr/9
Ben hadislerde böyle bir koruma sözü göremiyorum nedense...
Soran+1 yıl120.000 kişinin dinlediği rivayet edilen veda hutbesinin hangi versiyonu doğrudur?
1. Birinci versiyon,"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın kitabını ve Ehli Beytimi" bırakıyorum.
(Müslim 44/4, no:2408; İbni Hanbel 4/366; Darimi23/1, no:3319)
2 İkinci versiyon,"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın kitabını ve sünnetimi" bırakıyorum.
(Muvatta 46/3)
3. Üçüncü versiyon:"Ben size, eğer sarılırsanız asla doğru yoldan sapmayacağınız,"ALLAH'ın Kitabını " bırakıyorum." Müslim 15/19, no:1218 ; İbni Mace,25/84, Ebu Davud,11/56
Soran+1 yılAndolsun biz Kur'an'ı, anlaşılıp öğüt alınması için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alan yok mu? Kamer/32
+1 yılnamahrem sayildigi icin haram oluyor
insan birini sevebilir tabiki hemen onu helali yapar018 Yorumla
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116- +1 yıl
ben sana bir ayet soylerim birak sevgilinle elele tutusmayi bakamazsin bile sevgiline
Soran+1 yılbekliyorum...
- +1 yıl
kusura bakma bekliyor muyun
- +1 yıl
(resulum) Mumin erkeklere soyle gozlerini (harama) dikmemelerini, irzlarini da korumalarini soyle (an nur)30 ayet kisa yazdim
Soran+1 yılee bununla flört etmenin ne alakası var? Zorlaya zorlaya bir hal oldunuz :) haşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor? İki cümlede anlatamaz mıydı olayı da böyle dolambaçlı, geniş ifadeler kullanacak?
- +1 yıl
sevgilinde namahrem degil mi oglum
yok hasa hasa allah seniyle sevgilinide katsaydi kurana
ne b*k yersen ye gunahini kendin cekeresin
Soran+1 yılFlört etmek haramdır derdi ve olay biterdi... Ama Kuran hucurat/13'te tersini diyor... Yahu namahrem ancak cinsellikle ilgili olaylarda olur. Konuşmakla cinselliğin ne alakası var? Kendiniz yorum katıyorsunuz...
- +1 yıl
isin dustugunde bir erkekle 1 saatte konusabilirsin
seninkisi ask tir seni seviyorum felanlardir
Soran+1 yılE sevmek yasak mı? Sevmeden mi evlenelim sence? Bunu zinaya yaklaşmakla ilişkilendiren sizsiniz
- +1 yıl
asik olabilirsin tabikide hatta beygamberimiz zamaninda bazi sahabelerde asik olmuslardir fakat onlar senin dedigin gibi elele melele gezmemisler evlenmisler
Soran+1 yılgeleneklerin dinselleştirilmesi ;)
- +1 yıl
kes sesini cahil cahil konusma o zamanda islamiyet ne deseydi onun gibi yaparlardi simdiki senin gibi kafasiz degillerdi
Soran+1 yılkimin cahil olduğu belli :) ALLAH bilir sen sakal bırakmayı da sünnet zannediyorsundur.
- +1 yıl
sen musluman degilsin baska dindensin sanirim
Soran+1 yılben müslümanım merak etme. Sakalın dini bir şey olmadığını bilecek kadar akıllı bir müslüman...
- +1 yıl
siteden kim oldugunu tahmin edebiliyorum
Soran+1 yılkimmişim :)
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Kurana bakabilirsin orda ölçütler yazar Zinaya yaklaşmak haramdır
010 Yorumla
Soran+1 yılölçütlerden birkaç tanesini yazabilir misin?
Soran+1 yıldinde kuralları hacılar hocalar mı belirler yoksa ALLAH mı? Haşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor?
Soran+1 yılALLAH yazamaz mıydı flört haramdır diye? Konuşmak haramdır diye?
- +1 yıl
Zinaya yaklaşmayın ayeti az çok belli ediyor Zina nelerden olur kadın ve erkeğin birbirne Şehvet duyguları içerisinde bakmasında Olur Ve kişinin ne kadar ilişkilerde ciddi olduğuna bakar Yani mesala Evlilik düşündüğün bir insanla ( Bu ciddiyet olması yeterli ) Sarılman elini tutman sorun değildir Ama ne zaman ki şehvet başlar o zaman zinaya davetiye başlar Bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor
Soran+1 yıleğer soruma bakarsan parantez içine bişey yazdım ben...
Soran+1 yılben biliyorum da insanların düşüncelerini merak ettim onun için sordum bu soruyu
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaramdır fakat dini konularla iligili konuşabilirsin sakınca yok ve evlenmek niyetiyle yanında bir kişi bulundurma şartı ile görüşebilirsin tek başna oluncada kapıyı açık bırakcaksın duyck ver görcekler sizi
017 Yorumla
Soran+1 yılDillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
Cevap sahibi+1 yılDillerimiz neyi uydurmuş?
Soran+1 yıleğer buna haram diyorsan kanıtlamak zorundasın...
Cevap sahibi+1 yılAteistmisin?
Soran+1 yılhayır müslümanım.
Cevap sahibi+1 yılEee sen o zaman çıkar şimdi başka şeyler içinde ispat istersin bence senin gidişat pek iyi değil ayrıca müslümanım da denmez Elhamdülillah müslümanım denir sayın müslüman
Soran+1 yılkimin gidişatının iyi olmadığı ortada... Ben KURAN'da yer alan her şeye iman ederim ve bana KURAN'dan kanıt ver
Cevap sahibi+1 yılBu kanıtlarını kuranı hatim etmiş hocalardan fetva alarak uyguluyoruz işinize geldiğini gibi kuranı anlamayın zinaya yaklaşmak kötü iştir haramdır yazılmıştır zinayı bırak yaklaşmak bile günahtır ayrıca eski zamanlarda peygamber efendimizin hikayeleri vardır onun yapmış olduklarınada örnek almamız gerekiyor
Soran+1 yılsorduğum soruda parantez içine ne yazmışım bak bakalım...
Cevap sahibi+1 yılYapmazsa diye bişey yok zina cinsel ilişki demektir ve ona yaklaşmakta günahtır sen bişey yapmam dersin ama kendini tehlikeye atarsın
Soran+1 yılya kızla konuşmanın, elinden tutmanın zinaya yaklaşmakla ne alakası var? hasta mısınız abaza mısınız? Size kalsa attığın her adım günah zaten... Yürürken yere bakarak mı yürüyorsun sen?
Cevap sahibi+1 yılBak canım bugün konuşursun yarın elini tutar sonra öpüşür sonrada... bu böyle
Soran+1 yılya o zaman kendi adına konuş... sanki başkalarını tanıyormuşsun gibi konuşma. ben kız arkadaşımla bir kere bile olsun cinsellik düşünmedim evlenmeden de asla yapmam. Yaklaşmam da... Siz abazaysanız bana ne ya? Herkesin sizin gibi aklı cinsellikte değil...
Cevap sahibi+1 yıltamam kardeş hesabını verirsin ne diyim
Soran+1 yılkim hesap verecek acaba ;)
Ve resûl: “Ey Rabbim! Muhakkak ki benim kavmim, bu Kur’ân’dan ayrıldı (Kur’ân’ı terketti).” dedi. Furkan/30
İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece “İman ettik” demeleriyle bırakılacaklarını mı sanıyorlar? Ankebut/2
Cevap sahibi+1 yılbu sinir ne böyle ok tamam keyfine bak
Soran+1 yılyoo gayet rahatım ben sinirli olan sizsiniz ;)
Hersey haram mesela bir kere bakıyorsun göz göze geliyorsun birsey olmuyor ama 2. Baktığında bile haram
05 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yıldinde kuralları hacılar hocalar mı belirler yoksa ALLAH mı?
Soran+1 yılo zaman haşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor?
İslam'da zina yapmak şöyle dursun zinaya yaklaştırıcı bütün fiiller yasaklanmıştır.
00 Yorumla
+1 yılTabii ki dalga mı geçiyorsun. Dinimizde sadece evlenmek helal.
09 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116- +1 yıl
Tamam ben sana helal ya da haram demeyeceğim. Sen diyeceksin.
Helalin olmayan kadına dokunmak helal mi?
Cevabın helalse sorun yok.
Cevabın haramsa, şunu da bil ki dokunmadan flört de olmaz.
O zaman şunu sor dokunmadan flört edebilir misin?
Soran+1 yılneresine dokunduğuna bağlı kardeş... tabiki öyle heryerine dokunamazsın. ama bu hiç bir yerine dokunamayacağın anlamına da gelmez.
- +1 yıl
Şimdi tenine desem suistimale açık olacak. Koluna dokundum. Üstünde mont vardı. Ya da ne bileyim belini tuttum. Üstünde giysisi vardı. Ya bence bu durumda samimi olmak çok önemli. Ben flörtüm olmamasına rağmen birçok kadına dokunuyorum. Tabii ki de mahrem yerleri hariç. Bunu yaparken de günah olduğunu kabul ediyorum. Allah da beni ıslah etsin. Yani olay bahane yaratmamakta. Bahane ile istersen zinayı bile helal kabul ettirebilirsin kendine.
Soran+1 yılZinanın haram olduğu bellidir zaten bunun bahanesi olmaz bu bir. Eğer kıza dokunurken aklından cinsellik geçmiyorsa niye haram olsun? Sen bir kızın yanlışlıkla memesine dokunduğunda bu günah olur mu? Olmaz çünkü farkında değildin dolayısıyla da aklından cinsellik geçmiyordu
- +1 yıl
Bence yanlışlıkla olan bir şeyin zaten hükmü yoktur. Adı üstünde yanlışlıkla; ama sen flörtüne bilerek dokunuyorsun.
Soran+1 yılya ben de diyorum ki bunu cinsellik anlamında yapmıyorum. dur şu kızı bir elleyeyim diye yapmıyorum. onu sevdiğim için yapıyorum ve asla da onunla evlenmeden cinsellik düşünmedim edepsizçe şeyler de yapmadım. yapmam da. sadece masum bir şekilde SE-Vİ-YO-RUM hepsi bu.
- +1 yıl
O zaman evlen o kızla. Bugün düşünmezsin yarın düşünürsün. Olmadı başka zaman düşünürsün. İlla ki bir gün şeytan aklına sokar. Yaşadım oradan biliyorum.
Soran+1 yılokulu bitirince evlenicem zaten merak etme
Kuranı okumadım ama böyle verilen cevapları çok okudum haram
23 Yorumla
Soran+1 yılbelli okumadığın
TABİ Kİ haram el ele tuutşmak mış sarılmakmış kardeşinle mi yapıyon bu işleri uyanık
03 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yılmesela?
Gizli Üye(30-35)+1 yılne kadar çok cahillik var yahu pes yani buraya yazacağına google amca elinin altında bak aç okuu :S
02 Yorumla
Soran+1 yılsizden öğrenmek istedim. Lütfen aydınlatın beni...
"Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." İSRÂ-32
013 Yorumla
Soran+1 yılben zinaya yaklaşmıyorum kardeş beni benden daha iyi bilemezsin sanırım :) benim niyetimde zinaya yaklaştıracak hiçbir amel olmaz
- +1 yıl
Zina yapmayın denmiyor zinaya yaklaşmayın deniyor. Zinaya yaklaşmak el ele tutuşmakla da olur flört etmekle de olur. Evlenme zamanın gelince ailelere bildirerek ve arada görüşerek ileriye gitmeden nişanlı olarak o süreyi nikaha kadar geçirebilirsiniz. Ama öyle boş kalacağını tek başınıza kalacağınız yerler hariç tabiki.
Soran+1 yılbir kızla flört etmenin zinaya yaklaşmakla ne alakası var kardeş :) eğer sen şerefsiz değilsen, edepsizlik, terbiyesizlik yapmazsan kızın yanında, cinsel konulardan konuşmazsan sadece masumca birbirinizle bir şeyler paylaşsan zinaya yaklaşmış mı oluyorsun? nasıl bir abazasınız anlamadım ki :)
- +1 yıl
Öncelikle bunu ben demiyorum edebinle konuş sen bana abaza diyemezsin terbiyesiz herif. Bir kız ve bir erkek birbirini arzular, öpüşmek ister, dokunmak ister. Zamanla sürekli farklı farklı şeyler ister. Eğer ciddi düşündüğünüz biri varsa söyleyin ailelerinize nişanlanın sonra o masum dediğiniz davranışları aşırıya kaçmadan yapın ve zamanı gelince evlenin.
Öyle zevk için daha evlenip evlenmediğini bilmedeğimiz günümüz ilişkilerine döndürmeyin işi.
Soran+1 yılterbiyesiz olan sensin. aklı cinsellikten başka bir şeye çalışmayan, abazalar sizi...
Soran+1 yılzevkine değil oğlum anlaman kıt mı? sevdiğim için flört ediyorum okul bitince de evlenmeyi düşünüyorum. ben onu evlenmeden önce cinsel olarak arzulamıyorum
Soran+1 yıl@Modric köpek eti, eşek eti, katır eti haram mıdır?
Soran+1 yılsözlüyüz
Gizli Üye(30-35)+1 yıl018 Yorumla
Soran+1 yılokuma yazma biliyorsan parantez içine yazdığım şeyi de görmen lazım...
Cevap sahibi+1 yılsen de milleti azarlıyo musun soru mu soruyosun belli değil. o da haram Allahım ya mesru mu görmeye calısıyosun sen Allahın haram kıldıgını? ahlaksızlık olmuycakmış da.
Peygamber efendimiz, (Kadınlarla beraber olmaktan, onlarla yalnız kalmaktan sakının) buyurunca, oradakiler, bir kadının, kayınbirader, enişte gibi akrabalarla yalnız kalmasının hükmünü sorunca, Resulullah efendimiz, (Kayınbirader daha tehlikelidir, ölüm gibidir) buyurdu. (Buhari)
Soran+1 yılsanki peygamberden bizzat işitmiş gibi yazmışsın... Buhari denen adam peygamberden 200 yıl sonra yaşamıştır. Dile kolay 200 yıl... Eğer haram diyorsan bana ALLAH'ın ayetleriyle kanıtlayacaksın...
Cevap sahibi+1 yılZinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur. İsra suresi 17. ayet
Soran+1 yılsiz hasta mısınız? konuşmakla, el ele tutuşmakla zinaya yaklaşmanın ne alakası var? Cinsellikten başka bir şey bilmez misiniz siz? Aşk sevgi ne demek bilmez misiniz siz? Bu kadar mı abazasınız?
Cevap sahibi+1 yılzinaya yaklastırıyo ama hep masum mu olacağını sanıyosun sen? ayrıca zina derken sadece yatmak değil, ona götürecek faaliyetler. sen günahına kılıf arıyosun belli amacın
Soran+1 yılyahu o zaman kendi adına konuş... eğer sen bir erkekle konuştuğun zaman aklına cinsellik geliyorsa o senin problemin ya da abazalığın... ALLAH'ın emir ve yasakları genele hitap eder. Ben abaza değilim kısacası.
Cevap sahibi+1 yılgelmiyo benim aklıma cinsellik :d
Soran+1 yılE tamam o zaman eğer gelmiyorsa bunun zinaya yaklaşmakla ne alakası var? Sonuçta kız arkadaşım da insan ve ben onunca insanca birşeyler konuşuyorum, paylaşıyorum. Edepsizlik yapmıyorum ki...
Cevap sahibi+1 yılyine de sen helal dairesinde yasa kimseyi alma hayatına
Soran+1 yılya anlatamıyorum vallaha kafayı yiyecem :) almazsam nasıl evlenicez ya :) ben edepsizlik yapmıyorum tekrar söylüyorum :) sinirden gülüyorum :)
Cevap sahibi+1 yılben sana edepsizlik hakkında bişey söylemedim
Soran+1 yılzinaya yaklaşmak edepsizlik midir?
Cevap sahibi+1 yılbence evet Allah haram diyo
Soran+1 yılhah işte ben de diyorum ki ben edepsizlik yapmıyorum. zinaya yaklaşmıyorum. sadece konuşuyorum ve seviyorum hepsi bu.
Cevap sahibi+1 yılnaparsam yap ya
Soran+1 yılŞirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık ve hiçbir şeyi haram etmezdik.” Onlardan öncekiler de azabımızı tadıncaya kadar işte böyle yalanladılar. De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.”Enam/148
De ki, "Baksanıza, Allah sizin için nice rızıklar indirdi, siz onlardan bir kısmını haram, bir kısmını helâl yaptınız". De ki, "Size Allah mı izin verdi, yoksa siz Allah'a iftira mı ediyorsunuz?" Yunus/59
Soran+1 yıl“Allah’ın bunu haram kıldığına şahitlik eden şahitlerinizi getirin.” de. Artık şâyet onlar şahitlik ederlerse, onlarla beraber sen şahitlik etme. Ahirete inanmayan ve âyetlerimizi yalanlayan kimselerin heveslerine tâbî olma. Ve onlar, Rab’lerine eş tutuyorlar (ortak koşuyorlar). Enam/150
Diğer konusunda 507 cevap paylaştı. derin konular bunlar derin. haram deyim ya da helal deyip işin içinden çıkmak gibi değil
06 Yorumla
Soran+1 yılHaşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor? Sarılmak haram, el ele tutuşmak haram, bakışmak haram deyip geçemez miydi?
Soran+1 yılbana KURAN bilimcileri lazım...
Soran+1 yıl@eren 556
Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın. Eğer Kur'an indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. (Açıklanmadığına göre) Allah onları affetmiştir. (Siz sorup da başınıza iş çıkarmayın). Allah çok bağışlayıcıdır, aceleci değildir. Maide/101
Diğer konusunda 417 cevap paylaştı. El ele tutuşunca onun teninin sıcaklığını hissedersin.
Sarılınca bedenini hissedersin. Dolayısıyla bunlar bizleri hep zinaya yönlendirir. Yani zinanın kapısını aralar. O yüzden kardeş haramdır.140 Yorumla
Soran+1 yılDinde kuralları kim belirler?
Soran+1 yılo zaman ayetlerle bunu kanıtlaman lazım...
- +1 yıl
. Yabancı erkek ve kadının aynı ortamda bulunması, erkeğin kadınla başbaşa kalmasına yol açabilir. Bu ise haramdır.
Nitekim Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:
(( لَا يَـخْلُوَنَّ رَجُلٌ بِامْرَأَةٍ إِلَّا كَانَ ثَالِثَهُمَـا الشَّيْطَانُ.)) [ رواه الترمذي وصححه الأباني في صحيح الجامع ]
"Bir erkekle (yabancı) bir kadın başbaşa kalmasın ki onların üçüncüsü şeytan olmasın."(Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de "Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 2165'de hadis sahihtir, demiştir.)
Soran+1 yılben sana ayet dedim sen kanıt olarak Tirmizi'yi gösterdin...
- +1 yıl
Mantıklı düşün kardeş. Sen kız arkadaşının elini tutup gezdiğinde bir şeyler hissetmiyor musun? Hissediyorsun. Hissettiğin için de şeytan sana daha ilerisi için vesvese verir. İşte bu da zinaya yönlendirir. Allah ayetinde zina yapmayın demiyor. Zinaya yaklaşmayın diyor. Çünkü zinaya yaklaştın mı zina yapmaman imkansız olur.
Soran+1 yılherkes ABAZA değil kardeş... Kendi adına konuş o zaman. Ben evlenmeden cinsellik falan düşünmüyorum asla yapmam. Onu sevdiğim için böyle yapıyorum
Soran+1 yılkardeş ben soruda parantez içine ne yazdım? Her el ele tutuşan, her sarılan, her konuşan zinaya yaklaşır mı? Nasıl bir abazasınız oğlum siz?
Soran+1 yılElini tuttuğumda sadece onu sevdiğimi hissediyorum kardeş. Aklımdan zina falan geçmiyor. Eğer senin aklından geçiyorsa o senin edepsizliğin ve abazalığın...
- +1 yıl
Aklından zina geçmez zaten. Zinaya yönlendirir.
Allah zinaya yaklaşmayın derken ne demek istemiştir diye hiç düşündün mü? Sırf kızın elini tutmak için, tutmamak nefsine zor geldiği için yaptığına doğru demek dinimize göre haramdır. Çünkü sen haramı helal kabul ediyorsun. Bu seni imanından eder. Ama yanlış yaptığını kabullenip Allah'a affı için tövbe edersen bu da seni hayıra yönlendirir.
Soran+1 yılZinaya yaklaşmayın demek zinaya niyetlenmeyin aklınızdan zinayla ilgili birşey geçmesin ya da zina yapılabilecek bir ortamda bulunmayın demektir. Asıl sen ALLAH'ın haram etmediği bir şeye haram dersen bu seni imanından eder. Bir şeye haram demek öyle basit bir iş değil. Hucurat/13'ü bir daha oku. Ameller niyetleri göredir kardeş benim içim rahat ;)
Soran+1 yılbaşka bir yerini tutmuyorum kardeş sadece onu korumak için elini tutuyorum ;) Ayrıca sana bir soru sormak istiyorum beni aydınlatırsan sevinirim: Köpek eti, eşek eti, katır eti, kedi eti haram mıdır?
Soran+1 yılbağlantısı olsun ya da olmasın :) kıvırmadan cevap verirsen sevinirim :) helaldir ya da haramdır diyeceksin zor bir iş değil kardeş :)
Soran+1 yılsenin fikrin yok mu? bu kadar konuştuğuna göre dini bilgisi yüksek bir insan olmalısın :) baksana zinaya yaklaşmayın ayetini ne de güzel yorumladın ve beni aydınlattın :) bence bu konuda da beni güzel fikirlerinle aydınlatabilirsin...
Soran+1 yılhmm korktun sanırım :) neyse soru hakkım olunca bu soruyu soracağım senin de nickini kaydedeyim bir yere de soruma davet ederim böylece :) inşallah cevaplarsın :) sana da iyi günler
Soran+1 yılinternetten araştır zaten kardeş boşver KURAN'ı... KURAN'ı anlamak kim biz kim değil mi? :) Hacılar, hocalar, şıhlar, evliyalar anlar bu kitabı...
Soran+1 yıleğer kılıyorsam attığın iftirada boğulursun kardeş ;)
Soran+1 yılnamaz kılan edepsizlik yapmayacağını bilir :) sevmek sevilmek edepsizlik değildir eğer sen edepsiz değilsen ;)
Soran+1 yılkendine göre haramı helali belirleyen sensin :) zinaya yaklaşmak bir edepsizliktir ve edepsiz insanların işidir bu yüzden de yasaktır. Eğer sen kızın orasını burasını elleme niyetiyle flört ediyorsan bu zaten haramdır orda hemfikiriz zaten :) amellerin niyetlere göre olduğunu da söylemiştim zaten :) ALLAH'ın bunu haram kıldığına dair şahitlerini getir kardeş :)
- +1 yıl
Arkadaşım sen günahkar bir kulsun. Günaha meyillisin. Şeytan var, nefs var. Sen nasıl kendine güvenip de orasını burasını elleme niyetiyle diye bahsediyorsun. Elini tutmak onun sıcaklığını hissetmektir. Hangi alim bir kızın elini tutmayı helal sayıyor bana onun için bir bilgi gönder?
Soran+1 yılalimlerden (!) banane kardeş :) haşa ALLAH kelime sıkıntısı mı çekiyor? Doğru dürüst ifade edemiyor mu ki milletin şahsi yorumlarına bırakacak bu işi? Zinaya yaklaşmayın lafını bu kadar sündürüyorsunuz :) size kalsa bir kıza bakmak da haram çünkü yine şeytan, nefis falan :) alimlere (!) kalırsa attığın adım haram zaten :) ayrıca kime göre alim? neye göre alim? emevi zihniyetinin alimleri...
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim'i yutmuş insanlarla kendini kıyaslamıyorsundur inşallah. Allah bile anlamamız için Peygamberler göndermiştir. Bir aracıya ihtiyacımız var. Çünkü cahil insanlarız. Bilmediğimiz çok şeyimiz var. Kendi kafana göre okuduğun ayetleri yorumlarsan olmaz bu iş. Sen sürekli dininle mi zamanını geçiriyorsun? Hayır. O halde alimleri, araştıranları, ilim sahibi olanları es geçmemek lazım.
Evet bir kıza bir defa bakmak normalken 2. defa bakmak nefsine yenik düşmektir. Orada bir helal bir durum aramak akıl işi olmaz.
Soran+1 yılKURAN'ı hatim etmekle ANLAMAK çok farklı şeylerdir :) KURAN'ı güya yalayıp yutmuş insanlar miraca inanıyor, kurtarma anlamındaki şefaate inanıyor, peygamberin hala bizi duyduğuna inanıyor, yetiş ya gavs diyor, KURAN mübin değil mücmeldir diyor, dinini değiştireni öldürün diyor, ALLAH'ın haram kılmadığı şeylere haram diyor, peygambere efendimiz yani RAB diyor vs. ALLAH hepimize beyin ve akıl vermiş. Hristiyanlarda kendine göre alim ya da yahudiler de kendine göre alim zaten :)
Soran+1 yılcevap veremeyince hakaret etmek zavallıların işidir ;) cevabın varsa ver yoksa sus da adam sansınlar :)
Soran+1 yılhakarete hakaretle karşılık veririm ;) KURAN'da kısasa kısas vardır. Biz hristiyan değiliz ki bir yanağımıza tokat vurulunca diğerini çevirelim ;)
Soran+1 yılseni en son sorduğum soruya bekliyorum kardeş ;)
Soran+1 yıl
+1 yılİnanıyorsan haram
Inanmayan keyfine baksın.115 Yorumla
Soran+1 yılinanıyorum. Kanıt?
- +1 yıl
İnternet elinin altında
Kanıt dersen dolu var
Zina yaz arat bak.
Soran+1 yıldinde kuralları hacılar hocalar mı belirler yoksa ALLAH mı?
- +1 yıl
Güzel kardeşim kuran-ı Kerim nedir
Allah kelamıdir
Kimin belirledigi ortada
Bu işin ehli olanlarda yorumlayarak
Olaylara binaen bize açıklama yaparlar.
Soran+1 yılkendilerine göre yorumlayarak açıklama yaparlar tabi :)
- +1 yıl
Zaten büyük imamlar var
Belirli tefsirler var
Bilen bunlar üstünden konuşuyor
Ama dogrudur ülkemizde şarlatan çok
Milleti kafir yapacaklar yakinda
Soran+1 yılHristiyanların da büyük alimleri var. Yahudilerin de büyük alimleri var. Kime göre büyük? Neye göre büyük?
- +1 yıl
Hak olan 4 din vardır
Bunlardan bozulmadan kalan
Tek din islamdır
Hal böyle olunca
Cevabını alırsın.
Soran+1 yılyaptığım en basit ironiyi bile anlayamıyorsun :) Ayrıca bozulmayan şey KURAN'dır. Alimler, hacılar, hocalar, şıhlar, gavslar değil...
- +1 yıl
Anlayamadıgim için değil bilerek yazdım
Esas sen beni anlamadın. Zaten hacı hoca büyüktür demedim ben.
Soran+1 yıl'Zaten büyük imamlar var'
- +1 yıl
Bu günümüz için geçerli değil yalnız
Sayet dini bilgin varsa kim olduklarını bilirsin.
Soran+1 yılhaa evet peygamberden 200-300 yıl sonra yaşayıp da birkaç kişinin kendi şahsi fikirlerine göre 'peygamber bunu söylemiştir' dediği kişileri mi diyorsun? Hani şu 100.000 kişinin dinlediği veda hutbesinin en önemli cümlesini dahi 3 farklı şekilde aktaran kişiler...
- +1 yıl
Ya sen flört et
Dokun öp
Takılma böyle şeylere
Beni de yorma
kardeşim
Soran+1 yıldokun öp sözlerini sen ekledin ben öyle birşey demedim... E herhalde öyle heryerini öpemem ya da heryerine dokunamam. Lütfen soruma kafanıza göre eklemeler yapmayın...
evet haram kanıt Kuran.
16 Yorumla
Soran+1 yılörnek?
- +1 yıl
Başka bir rivâyette şöyle buyurmuştur:
(( مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَلا يَـخْلُوَنَّ بِامْرَأَةٍ لَيْسَ مَعَهَا ذُو مَـحْرَمٍ مِنْهَا، فَإِنَّ ثَالِثَهُمَـا الشَّيْطَانُ. )) [رواه أحمد وصححه الحاكم ووافقه الذهبي وصححه الألباني في غاية المرام ]
"Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, yanında mahremi olmayan (yabancı) bir kadınla başbaşa kalmasın. Zira onların üçüncüsü şeytan olur." (Ahmed rivâyet etmiş, Hâkim hadisin sahih olduğunu söylemiş, Zehebî ona muvafakat etmiştir. Elbânî de Ğâyetu'l-Merâm; s: 180'de hadisin sahih olduğunu söylemiştir.)
Soran+1 yıldinde kuralları Hakim mi belirler yoksa ALLAH mı?
Soran+1 yılkelime oyunu yapmak yerine cevap versen :)
+1 yılEvet.
010 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
Araştır bak işte kanıtlarıyla mı uğraşacağım şimdi.
Soran+1 yılEğer haram diyorsan uğraşmak zorundasın kardeş... Büyük bir vebalin altına girdin şu anda...
- +1 yıl
İsra Suresi 32. ayette ''Sakın zinaya yaklaşmayın'' deniyor. Bak zina yapmayın değil zinaya yaklaşmayın deniyor. Bir kıza sarılmak, öpmek bunlar hep zinaya yaklaştırır. Hatta baş başa kalmak bile insanın aklına kötü şeyler getirebiliyor. Sende bilirsin. Ayrıca bu hadislerde de geçmektedir. İslamda flört kesin ve net olarak haramdır.
Soran+1 yılben eğer ABAZA değilsem ve bunları yaptığımda aklıma cinsellik gelmiyorsa haram mıdır?
- +1 yıl
O kadarını bilemem. Bende sevdiğim kızla el ele tutuşup ona sarılmak isterim. Ki bunu yaparım ama bundan daha ileriye gitmem mesela.
- +1 yıl
@eren556 Ben sadece soruya cevap verdim. Evet gerçekten sevdiğim bir kızla el ele tutuşup sarılmaktan ileriye gitmem şahsen haram olduğunu her ne kadar bilsem de bunu yaparım.
Soran+1 yılo zaman GENEL bir kural koymak doğru mudur? Zira ALLAH'ın emir ve yasakları genele hitap eder...
Evet.
07 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yılhakaret etmek yerine belgelerle konuşsan?
Soran+1 yıltefsir dediğin şey yorumdur kardeş... Herkes kendi ABAZA düşüncesine göre yorumlayabilir. Sorduğum soru çok açık. AYrıca ben parantez içine de bişey yazdım inşallah dikkat etmişsindir...
Soran+1 yılkardeş ben de diyorum ki eğer abaza değilsen sarıldığın zaman zinaya yaklaşmazsın. Zinayı düşünmezsin. Ben mesela sarılıyorum ama sadece onu sevdiğimden onu yapıyorum. Hiçbir şekilde evlenmeden önce zina yapmam yaklaşmam da... Zaten soruda parantez içinde de belirttim bunu. Ha tabi sen tutup da kızın memelerini ellersen bu tabi günahtır.
+1 yılHarammış.
02 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
bilmiyorum o yüzden mış dedim.
+1 yılharam...
05 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
(Ey Peygamber!) Mü’min kadınlara söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) esirgesinler ve ırzlarını (Allah’ın haram kıldığı şeylerden) korusunlar. Görünen kısmı müstesnâ olmak üzere, zînetlerini (yabancı erkeklere) göstermesinler. Başörtülerini, (başlarından) göğüslerinin üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi (mü’min) kadınları, ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden âilenin kadınına şehvet duymayan (başkalarının yardımına muhtaç olan saf kimseler gibi) tâbi kimseler veya henüz kadınların kadınlık hallerinin farkında olmayan (henüz şehvet duymayan) çocuklardan başkasına (gizli) zînetlerini göstermesinler. (Yolda yürürken) gizlemekte oldukları zînetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler! (Size emretmiş olduğu bu güzel sıfatlara ve övülen hasletlere) toptan Allah'a (itaat etmek sûretiyle) dönün (ve câhiliye toplumunun üzerinde bulunduğu kötü ahlâk ve sıfatları terkedin) ki (dünya ve âhirette) kurtuluşa eresiniz." (Nur Sûresi: 31).
Soran+1 yılbu ayette bana flört etmenin haram olduğunu kanıtlar mısın kardeş?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYav ne Saçma sorular
20 Yorumlayok helal
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltakılmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılHay dininize.
34 Yorumla- +1 yıl
kes
- +1 yıl
Yabancı erkek ve kadının aynı ortamda bulunması, erkek ile kadının birbirlerine dokunmalarına yol açabilir. Elle tokalaşmak da bu dokunmadan sayılır.
Nitekim Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur:
(( لَأَنْ يُطْعَنَ فيِ رَأْسِ أَحَدِكُمْ بِمِخْيَطٍ مِنْ حَدِيدٍ خَيْرٌ لَهُ مِنْ أَنْ يَمَسَّ امْرَأَةً لاَ تَـحِلُّ لَهُ.)) [ رواه الطبراني والبيهقي وصححه الألباني في صحيح الجامع]
"Sizden birinizin başına demirden bir iğne batırılması, kendisine helal olmayan (yabancı) bir kadına dokunmasından daha hayırlıdır." (Taberânî ve Beyhakî, Ma'kal b. Yesar'dan rivâyet etmiş, Elbânî de 'Sahîhu'l-Câmi'; hadis no: 5045'de hadis sahihtir, demiştir.)
Soran+1 yıldinde kanıt Elbani midir?
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem