İslam'da kedi eti, köpek eti, eşek eti, katır eti haram mıdır? (özellikle Ruthles nickli şahsı bekliyorum bu soruma ;) )
Cevabın nedir?
+1 yılöncelikle kızlar soruyorda yöneticilik yapanlar çıplak resim haram lütfen profil resmi değiştirin bu ben değilim
evet köpek eti helaldir. çünkü RABBİMİZ size okunanlar DIŞINDA KALAN HAYVANLAR SİZE HELAL KILINDI DİYOR (hacc maide) köpek okunan hasımlarıdan olmadığı için helalhemde çok güzel tadı var kendim QUR AN da dört haram yiyecekten başka haram olmadığını ogrendigimde vede RABBİMİZİN size helal ettiğim temizrızıqlardan YİYİN onları YASAKLAMAYIN (en * 145 maide 87 88) AYETLERİYLE tanıştıktan sonra hem kedimin hemde köpeğimin üzerine onları YARATAN ve bize HELAL kılan ELLAHIN İSMİNİ ANARAK kestim ve afiyetle yedim gerçektende hem temiz hemde güzeldi10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEti yenmeyen kara hayvanları:
Domuz, kurt, ayı, aslan, kaplan, pars, leopar, panda, panter, çita, jaguar, puma, sincap, samur, sansar, kokarca, goril, maymun türleri [şempanze, babun, gibon, orangutan], sırtlan, fil, köpek, kedi, kunduz, porsuk, vaşak, çakal, tilki, gelincik gibi, avını köpek dişiyle yakalayan yırtıcı hayvanlar yenmez. [Şafii’de tilki, sırtlan, samur, sincap ve gelincik yenir.]
(Köpek dişi olan yırtıcı hayvanlar ve pençesiyle avlanan kuşlar yenmez.) [Müslim]13 Yorumla
Soran+1 yıldinde kuralları kim belirler?
- +1 yıl
bunun cevabını bilmiyormusun?
Soran+1 yılne yazık ki bilmiyorum :( öğretirsen sevinirim :(
+1 yılKuran da yaziyor pençe olan kopekdisi olan yirticilar yenmez diye biliyorum internetten bakarsan ayetleride bulursun ama haram diyemem haram olan domuzdur digerleri yenmemeli 1si tadi guzel degil zararli ama acliktn olcksn yersin 2. si de yirtici hayvanlari yersen doganin dengesi bozulur otcullar asiri artar bu da bitki ortusne zarar verir bocekleri tuketir o da tohumlanma zamani kuraklk kitlga nedn olr vs... ben sna sunu sorcm birisi öldü veya katil biri yeni kesti adami insan eti yemek haram yazio mu kuranda? Yazmiyor acik acik ama yorumlarsak genel itibariyla bunun haram olcgni kavrarz bu da boyle bsy
01 Yorumla
Soran+1 yılgenel olarak LEŞ haramdır zaten. Yırtıcılar yenmez diye bir ayet yoktur.
+1 yılHaramını bilmemde tutup köpek kesip yiyorsan hastalıktır...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
10Cevap
Senin dinine bağlı kardeşim haram olup olmaması. Eğer müslümansan etini geç köpeğin değdiği yerde namaz bile kılamazssın.
14 Yorumla
Soran+1 yıldinde kuralları kim belirler?
Soran+1 yılALLAH belirlediği kurallarda bakalım ne diyor :)
Onlara âyetlerimiz açık açık okunduğu zaman (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler: Ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir! dediler. De ki: Onu kendiliğimden değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben, bana vahyolunandan başkasına uymam. Çünkü Rabbime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım. Yunus/15
De ki: Bana vahyolunanda, leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti -ki pisliğin kendisidir- ya da günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka, yiyecek kimseye haram kılınmış birşey bulamıyorum. Başkasına zarar vermemek ve sınırı aşmamak üzere kim (bunlardan) yemek zorunda kalırsa bilsin ki Rabbin bağışlayan ve esirgeyendir. Enam/145
Soran+1 yılŞirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık ve hiçbir şeyi haram etmezdik.” Onlardan öncekiler de azabımızı tadıncaya kadar işte böyle yalanladılar. De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.” Enam/148
“Allah’ın bunu haram kıldığına şahitlik eden şahitlerinizi getirin.” de. Artık şâyet onlar şahitlik ederlerse, onlarla beraber sen şahitlik etme. Ahirete inanmayan ve âyetlerimizi yalanlayan kimselerin heveslerine tâbî olma. Ve onlar, Rab’lerine eş tutuyorlar (ortak koşuyorlar). Enam/150
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
+1 yılharam olmasa yiyecek misin etleri yok ki doğru düzgün hayvanı kestiğine değmez
026 Yorumla
Soran+1 yılyiyip yememem bana kalmış bir şey... ben işin dini boyutunu soruyorum
- +1 yıl
islam dini açıdan haram olduğunu bilmeyen yoktur diye düşünüyorum
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
hadisler :D kuranda yazmadığını düşünüyorum aynı namaz oruç kadınların kapanması yazmadığı gibi o da yazmıyordur
Soran+1 yılKURAN'da namazla ve oruçla ilgili yeterince bilgi verilmiştir :) Muhammed peygamber KURAN'a uymak zorundadır :)
- +1 yıl
hangi ayette veriliyor o bilgiler söyler misin
Soran+1 yılOruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız, size helâl kılındı. Onlar, sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız. Allah, nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlara yaklaşın ve Allah'ın sizler için yazdığını isteyin. Ta fecrin beyaz ipliği siyah iplikden size seçilinceye kadar yiyin, için. Sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde îtikaf halinde iken onlara yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, sakın onlara yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara böyle açıklıyor ki sakınıp korunsunlar. Bakara/187
Soran+1 yılmeal.ihya.org/.../...namaz-ile-ilgili-ayetler.html
burada da namazla alakalı bilgiler var- +1 yıl
namazla ilgili 86 ayet var ama nasıl kılınacağı detayları yok onları da hadislerden okuyacağın gibi bu hayvanların da yenmemesi gerektiğini okuyabilirsin
şimdiye kadar bu namaz oruç mevzusunu birçok kişiye söyledim herkes durdu kaldı haklısın dediler ama sen haksız olduğumu biliyordun bu kadar dini bütün birisi bu kadar basit birşeyin de cevabını biliyordur öyle değil mi
Soran+1 yılKURAN'da kıyam, kıraat, rüku, secde vardır ve bunları yaparken ALLAH'ı hamd ile tesbih etmemiz istenmiştir. Ayrıca ALLAH Kuran'dan kolayınıza geleni okuyun buyurmuştur. Namazın olmazsa olmazları bunlardır. Gerisi kişinin tercihine bırakılmıştır.
- +1 yıl
farz olan kısımlar nasıl tercih oluyor
Soran+1 yılfarz olan kısımlar derken?
- +1 yıl
namazın hem farzı hem de sünneti vardır ya rekat olarak
Soran+1 yılKURAN'da rekat sayısı diye bir zorunluluk yoktur. Rekat diye de bir ifade yoktur. Önemli olan namazın hakkını verebilmektir.
- +1 yıl
peki teşekkürler
Soran+1 yıleğer ikna olmadıysan biraz daha açıklayabilirim
- +1 yıl
yok ya bana ne kadar açıklarsan açıkla ikna olmam ben kalbimden çıkmış bir kere o sevgi bir daha gelmez
Soran+1 yılne sevgisi?
- +1 yıl
allah sevgisi :)
Soran+1 yıleğer ALLAH'ı seviyorsan onun farz demediği bir şeyi farzlaştırmazsın zaten
- +1 yıl
ben farzlaştırmıyorum namazda niyet ederken mesela öğle namazının ilk farzına ya da son sünnetine denilir ondan bahsettim neyse bnimle boşa zamanınızı kaybetmeyin iyi günler :)
Soran+1 yılya işte o gelenek diyorum ben de. ALLAH'ın emrinde rekat sayısı diye bir zorunluluk yok.
- +1 yıl
nerden çıktı peki onlar yalan mıydı
Soran+1 yılNerden çıktıysa çıktı bilemem onu... 1400 yıllık bir süreç sonuçta... ALLAH istese Kuran'da belirtemez miydi böyle bir şeyi? Tek ayetlik bir mesele zaten... ALLAH hiçbir şeyi unutmaz. Ayrıca sana bir soru: ikindi namazını 3 rekat kılan bir insanla hiç kılmayan bir insanın ALLAH katındaki değeri aynı mı olur?
- +1 yıl
tabiki de aynı olmaz allaha yönelip onun için bişey yapıyorsun namaz kılan allah için daha çok sevilen kişidir
ama aynı mantıkla düşününce hayatı boyunca allah için bişey yapmamış ama hiç kimseye de kötülük yapmamış bir insan neden aynı olmuyor
Soran+1 yılhah işte ben de bunu diyorum. Namazda önemli olan namazın faziletidir. Yani namazda ALLAH'ı ne kadar çok anmışsın, Namazda tamamen ALLAH'a yönelmiş misin bu önemlidir. Ben istesem 4 rekatı 10 dakikada kılarım ya da tek rekatı 30 dakikada kılarım mesela... verdiğin örnek alakasız çünkü kötülük kavramı geniş bir kavramdır.
Vallah acliktan olmedikce yememeni tavsiye ediyorum..
020 Yorumla
Soran+1 yılorası benim tercihim sen haram mı helal mi onu söyle?
Soran+1 yılsanmıyorum ne demek :) ya helaldir ya haramdır :) dinde kurallar bellidir :)
Soran+1 yılben senin fikrini sordum sadece :)
Soran+1 yılOnlara âyetlerimiz açık açık okunduğu zaman (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler: Ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir! dediler. De ki: Onu kendiliğimden değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben, bana vahyolunandan başkasına uymam. Çünkü Rabbime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım. Yunus/15
De ki: Bana vahyolunanda, leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti -ki pisliğin kendisidir- ya da günah işlenerek Allah'tan başkası adına kesilmiş bir hayvandan başka, yiyecek kimseye haram kılınmış birşey bulamıyorum. Başkasına zarar vermemek ve sınırı aşmamak üzere kim (bunlardan) yemek zorunda kalırsa bilsin ki Rabbin bağışlayan ve esirgeyendir. Enam/145
Soran+1 yılŞirk koşanlar şöyle söyleyecekler: “Şâyet Allah dileseydi, biz ve babalarımız şirk koşmazdık ve hiçbir şeyi haram etmezdik.” Onlardan öncekiler de azabımızı tadıncaya kadar işte böyle yalanladılar. De ki: “Sizin yanınızda ilimden bir şey var mı? Öyleyse (varsa) onu bize çıkarın. Siz ancak zanna tâbî oluyorsunuz. Ve siz sadece yalan söylüyorsunuz.” Enam/148
“Allah’ın bunu haram kıldığına şahitlik eden şahitlerinizi getirin.” de. Artık şâyet onlar şahitlik ederlerse, onlarla beraber sen şahitlik etme. Ahirete inanmayan ve âyetlerimizi yalanlayan kimselerin heveslerine tâbî olma. Ve onlar, Rab’lerine eş tutuyorlar (ortak koşuyorlar). Enam/150
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116
Soran+1 yılhelali haramı yalnızca ALLAH belirler ve bu EVRENSELDİR.
Soran+1 yıldomuz eti haramdır zaten ben sorumda yazılanları sordum
Soran+1 yılayetleri anlamadıysan yapabileceğim bir şey yok... ALLAH kulaklarındaki ağırlığı kaldırır inşallah...
Soran+1 yılküçümsemiyorum sadece dua ediyorum
Soran+1 yıldin işi şakaya gelmez ama :)
- +1 yıl
Makyaj ve sacim acik diye bilgi siz degilim. Fransada yasadigim icin annem babam cok bilgilendiriyo cok sukur. Yatili kuran kursuna gitmis insanim bana bu konularla gelme. Haci hoca degilim bilmiyorum dedim zorladin. Bisey ogretmis oldun ama biraz yanlis bir sekilde ogrettigin icin kizdim
Soran+1 yılne halin varsa gör
Helaldir ye sen 😄 at falan ye kedinin kuyruk yağında köpek sote falan yap 😄
01 Yorumla
Soran+1 yılALLAH'ın kurallarıyla dalga geçilmez bildiğim kadarıyla :(
+1 yılsana helal dostum ye yiyebildiin kadar :D
01 Yorumla
Soran+1 yılbu işin sanası banası yok kardeş. Dinde kuralları ALLAH belirler. Sen ister yersin ister yemezsin ama haram diyemezsin...
Sorduğun soruya bak tabi haram
03 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
Cenâb-ı Hak, şöyle buyurur: "Ey Muhammed, de ki: Bana vahyolunanlar arasında, yiyen kimseye haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Yalnız murdar ölmüş hayvan eti veya akmış kan yahut domuz eti ki, bu, şüphesiz pistir; yahut Allah 'dan başkası adına bir fısk olarak boğazlanan hayvan müstesnadır. Ancak kim darda kalırsa, aşırı gitmemek ve zarûret miktarını aşmamak şartıyla yiyebilir." (En'âm, 6/145).
"O peygamber onlara temiz şeylerin helâl, pis şeyleri de haram kılar. " (A'râf, 7/157) ayet-i kerimesi Hz. Peygamber (s. a. s.) e "pis şeyleri haram kılma" yetkisi vermektedir.
Soran+1 yılmi acaba :)
Onlara âyetlerimiz açık açık okunduğu zaman (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler: Ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir! dediler. De ki: Onu kendiliğimden değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben, bana vahyolunandan başkasına uymam. Çünkü Rabbime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım. Yunus/15
O ayette Peygamber ifadesi değil RESUL ifadesi geçer. Resul elçi demektir. Elçi ALLAH'ın belirlediği kuralların hükmünü koymak zorundadır.
+1 yılgüzelim inek koyun dururken ne alaka yaa at eşşek
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 621 cevap paylaştı. Sence?
023 Yorumla
Soran+1 yılsoruyu soran benim ;)
Soran+1 yıldinde kuralları kim belirler kardeş?
Soran+1 yılhmm ALLAH'ın kurallarının yer aldığı KURAN'da 4 şey dışında haram kılınmış bir şey göremedim ben kardeş :( gözümden kaçmış sanırım :(
Soran+1 yılleş, akıtılmış kan, domuz eti ve ALLAH'tan başkası adına kesilmiş hayvanlar diyo :(
Soran+1 yılkurallar ALLAH tarafından belirlenmişse ve resul de ALLAH'ın kurallarına uymak zorundaysa yani resulün sünneti KURAN'ı uygulaması ise resul KURAN'a uymuştur :( enteresan :(
Soran+1 yılhmm haşr suresi 7. ayet ganimet paylaşımıyla ilgili diye biliyordum :(
Soran+1 yılayetler ortada kardeş anlamadıysan bir daha oku...
Soran+1 yılyorumluk bir durum yok ki kardeş ayetler apaık ortada :) KURAN mübindir ve mufassaldır :)
- +1 yıl
Kuranı en güzel anlatan Hz. Muhammed'dir. Allah Kur-anı neden ayet ayet, ve Peygamberin anlatarak yaşamasını istedi? Biz buna sünnet diyoruz işte. Allah Kur-anı hazır bir şekilde Kabenin üzerine indirirdi. tebliğ edici ve açıklayıcı bir peygambere ihtiyaç duymazdı. Aynı zamanda, günümüzde neden Alimler var? Tamam açık bir kitaptır. Ama Arapça bir kitaptır. Çeviri olarak, tam anlamıyla her cahilin anlayacağı bir kitap değildir. Ondan bahsediyorum ben.
Soran+1 yılsen kendi yorumunu kattın ben ise ayetlerle konuşacağım :)
(Bu), âyetleri muhkem kılınmış (sağlamlaştırılmış), sonra Hakîm (hüküm sahibi, hikmet sahibi) ve Habîr (herşeyden haberdar) Olan’ın katından fasıl, fasıl açıklanmış bir Kitap’tır. Hud/1
O halde, biz onu okuduğumuz zaman, sen onun okunuşunu takip et. Sonra şüphen olmasın ki, onu açıklamak da bize aittir. Kıyamet/19
Soran+1 yılmüşrik olmak zor zanaat :)
Soran+1 yılALLAH'tan başka hüküm koyusu aramak müşriklerin yaptığı bir iştir. Ben genel konuştum...
Soran+1 yılALLAH ve peygamberin arasını ayırmamak gerekir kardeş. Peygamber zaten KURAN'a uydu. KURAN'a uyan peygambere itaat etmek KURAN'a itaat etmektir. Yani ALLAH'a itaat etmektir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsan tiksinir ya haram olmasada
01 Yorumla
Soran+1 yılorası ayrı mesele ben DİNİ bıyutunu soruyorum. Mesela ben de kuzu etinden tiksiniyorum..
+1 yılGeviş getirmiyen hayvan eti yeniyo derim)
00 YorumlaHaramdır
020 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yılniye KURAN demedin ki :( enteresan :(
Soran+1 yılALLAH'ın sözleri sonuçta :(
Soran+1 yılhaşa ALLAH unuttu mu bunu demeyi? Bu nasıl bir mantık?
Soran+1 yıldomuz etine haram diyen ALLAH köpek etine niye dememiş?
Soran+1 yılALLAH haram yiyecekler olarak peygambere ne bildirdiğini söylüyor zaten:
Soran+1 yılişte bunlardan başka birşey bildirilmemiş haramlar bunlar diyorum :)
Soran+1 yıltabiki yiyip yememek bizim tercihimiz. ama ALLAH'ın haram demediği bir şeye de haram dememek lazım. sonuçta ben de köpek eti yemiyorum ya da kedi kesip yemiyorum :)
Soran+1 yılALLAH'ın haram demediği bir şeye tamamen zanni düşüncelerle haram demek çok yanlış :) sen deme lütfen olur mu?
Soran+1 yılya peygamber yalnızca kendisine vahyolunana uyuyor zaten. Vahyolunanlar belli. KURAN çelişmez ki...
Alışveriş & Hediyeler konusunda 3,5b cevap paylaştı. Haramdır arkadaşım
07 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yılkötü bir şey mi dedim? ben bilmiyorum kardeşim bilmemek suç değil öğrenmemek suç... öğretin bana
Soran+1 yılhmm anladım :)
Soran+1 yılOnlara âyetlerimiz açık açık okunduğu zaman (öldükten sonra) bize kavuşmayı beklemeyenler: Ya bundan başka bir Kur’an getir veya bunu değiştir! dediler. De ki: Onu kendiliğimden değiştirmem benim için olacak şey değildir. Ben, bana vahyolunandan başkasına uymam. Çünkü Rabbime isyan edersem elbette büyük günün azabından korkarım. Yunus/15
+1 yılTabiki HARAM
028 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
- +1 yıl
(Köpek dişi olan yırtıcı hayvanlar ve pençesiyle avlanan kuşlar yenmez.) [Müslim]
Soran+1 yılhmm dinde kuralları kim belirler kardeş?
- +1 yıl
Dinin Kaynağı Olarak Hayatımızı Nasıl Sürdürmemizi Bizlere Anlatan Kurallar Bütünü KURANI KERİM'dir
Soran+1 yılhmm ben KURAN'da bunların haram olduğunu bulamadım da :( bir el atsan sevinirim mesela ayet numarası söylesen bana olur mu :(
- +1 yıl
"Ey Muhammed, de ki: Bana vahyolunanlar arasında, yiyen kimseye haram kılınmış bir şey bulamıyorum. Yalnız murdar ölmüş hayvan eti veya akmış kan yahut domuz eti ki, bu, şüphesiz pistir; yahut Allah 'dan başkası adına bir fısk olarak boğazlanan hayvan müstesnadır. Ancak kim darda kalırsa, aşırı gitmemek ve zarûret miktarını aşmamak şartıyla yiyebilir." (En'âm, 6/145)
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116- +1 yıl
Aynen
Soran+1 yılsen bunlara haram demiştin :(
- +1 yıl
Anlamadım?
Soran+1 yılkedi eti, köpek eti, eşek eti, katır eti haram demiştin :(
- +1 yıl
Hadislerle Sabittir
Soran+1 yılhadis İDDİALARIYLA desen daha doğru olur :)
- +1 yıl
Sahih HADİSLERİN yanlış olma ihtimali yok!
Soran+1 yılmi acaba? :) sahih hadislere göre dinden çıkan öldürülür. sahih hadislere göre peygamber aişe'yle 6 yaşında evlenmiştir. sahih hadislere göre peygamber işkencecidir. sahih hadislere göre ömer halife recm ayetini Kuran'a ekletmek istemiş ama halkın söylentilerinden çekinmiş
- +1 yıl
MÜSLÜMANMISIN değilmisin ona göre cevap vereceğim
Soran+1 yılmüslümanım ve benim tek dini kaynağım KURAN'dır. Bana ALLAH yeter.
- +1 yıl
PEYGAMBER ve AİŞE demişsin babanın oğlumu o MÜBAREKLER EFENDİMİZ ve AİŞE annemiz demen gerekirdi ben sende bir düşmanlık seziyorum kendine dikkat et farklı görüşlerim var havasıyla öyle bir noktaya gelirsinki geri dönüş çok zor olur İMANSIZ gidersin
Soran+1 yılefendinin arapçası RAB'dır. Benim tek RABbim yani efendim ALLAH'tır. Muhammed peygamber de bizim gibi bir insandır.
- +1 yıl
EFENDİMİZ ben kureyş kabilesinden kuru ekmek yiyen bir insanım der fakat ALEMLERE RAHMETTİR NURANİ bir varlık görsen halini çok merak ediyorum EFENDİMİZ 4 BÜYÜK MELEKTENDE ÜSTÜNDÜR
Soran+1 yılpeygambere ve meleklere iftira atma. çok pişman olursun kardeş...
- +1 yıl
iftira?
Soran+1 yıl1) Peygambere nurani bir varlık dedin
2) 4 büyük melekten üstün olduğunu iddia ettin
Kanıtların neler?- +1 yıl
sen çok yanlış gelmişsin
Soran+1 yılkanıt dedim? belgelerle konuş...
- +1 yıl
NURANİ bir varlık görsen halini merak ediyorum dedim EFENDİMİZ NURANİ VARLIKLARDANDA üstündür diyorum senin anlayışına bak
Soran+1 yılkanıtın ne oğlum? peygambere iftira attığının farkında değil misin?
+1 yılHaram tabi
02 Yorumla
evet
012 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Soran+1 yılhmm ben KURAN'da bunların haram olduğunu bulamadım da :( bir el atsan sevinirim mesela ayet numarası söylesen bana olur mu :(
- +1 yıl
Güzel Kurani kerimimizde geçen domuz ile ilgili ayetler. Kuranda geçen domuz ile ilgili ayetler tarafmizca seçilip otomatik listelenmekte.
Kuranda domuz ile alakali tahmini 5 ayet geçiyor
2:173 - O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah'tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.
Soran+1 yılkedi eti, köpek eti, eşek eti, katır eti nerde :( :(
Soran+1 yılhmm bakalım:
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak «Bu helâldir, şu da haramdır» demeyin, çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş oluyorsunuz. Kuşkusuz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler. Nahl/116- +1 yıl
kardeş sen anlamadın galiba hani kuranda diyorki hırsızlık haramdır ama tek tek belirtmiyor yumurta tavuk ayakkabı çalmak haram demiyor hırsızlık diyor genel olarak byda öyle guruplandırarak yapıyor mesela domuz diyor buna benzer ne olur at olur aslan olur yırtıcı hayvanlar kedi köpek gibi..
Soran+1 yılverdiğin örnekle bunun alakası yok. ALLAH hırsızlık haramdır demişse zaten bu bütün hırsızlık çeşitlerini kapsar. Ama domuz eti hırsızlık gibi genel bir durum değildir. Bir hayvanın etinin haram olmasıdır. Dinde kuralları sadece ALLAH belirler. İnsanlar kafasına göre çıkarımlarda bulunamaz...
Soran+1 yılsenin için ya da benim için diye bir şey yoktur. İslam'da bir şey ya helaldir ya haramdır. Ortası yoktur. Ben ister yerim ister yemem ama yemediğim şeylere haram diyemem kardeş. Mesela ben kuzu etinden nefret ederim ama buna haram diyemem tabiki... Peygamber yalnızca kendisine vahyolunana uymuştur. Kafasına göre haram helal belirleyemez. Bu dinin sahibi ALLAH'tır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet!!!
01 Yorumla
Soran+1 yılkanıt?
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri