ha bu arada yeğenimi tanıştırayım: kayra roland cook, 55 cm boyunda dört kilonun üzerinde bir toraman oğlancık:))
tekrar çok teşekkürler hepinize...
Önce hayırlı sonra geçmiş olsun. Bizimki de 1 ay önce sezaryenle doğdu ve solunun değeri sınırda olduğu için kısa bir süre takip altına aldılar, değer düşerse yoğun bakım olabilir diye ama birşey olmadı. Su yutmadan dolayı olabiliyormuş ama sanırım sizinkinde durum biraz daha ciddiymiş tek başına nefes alamıyormuş. Derecesi doğuma ve bebeğe göre değişir tabi, başka bir sorun da olabilir. Sonuçta problem yok, zaten haftalık ve aylık bakımlarda sürekli kontrol ederler, siz de sıkıntı görürseniz götürürsünüz, olur biter.
Sarılık da olabilir o da yaygın, duyunca panikleme diye diyorum :))
hahah sarılık fikrine kuzenlerin bebeklerinden alışkınım, ama sanırım çocuk hastalıkları ile ilgili bir şeyler okumam lazım, bünyemi hazırlamak adına:))
bu arada size de mutluluklar, bereketini ömrünce ayağında taşır bebeciğiniz inşallah:))
inşallah güzel haberlerini verebilirim, çok sağol ilgilendiğin için...
eşimde sezaryanla doğum yapmıştı, fakat sezaryan 38 haftada doğumdan en az 2 hafta önce yapılan bir işlemdir, ayrıca solunum yetmezliğinin sezeryanla alakası yoktur benim çocuğumda öyle bir sıkıntı yaşanmadı bence kalıtsal bi rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum metanetli ol sıkıntı yapıcak birşey yok bir bebeğin bünyesi bir yetişkininkinden daha güçlü olduğunu unutma... ayrıca yanlışın var 55cm hiç bir bebek doğamaz eğer mutant değilse en uzunu 52cm dir... benimki 50cm doğmuştu... sabrınız bol ALLAH yardımcınız olsun...
:) doğum raporuna göre 55 santim ve 4 küsur kilo. zaten bebek irisi olduğu için normal doğum yapamadı ablam, sezaryenin nedeni oğlanın toramanlığı yani. ailede kalıtsal bir nefes problemi yok ki, en azından bildiğimiz akrabalarda... bakalım, bekliyoruz işte. çok teşekkür ederim güzel dileklerin için...
4 kilo 200gr doğmuştu benim çocuğumda irilikten doğurulşamaz diye birşey yok eşimin kuyruk sokumu karda düştüğü için çıkmıştı doktoru normal doğum için izin vermedi yine çıkabilir felç'e yol açabilir diye riske atmadık... her hafta kontrolden geçerek sürekli kontrol altında tutuldu ve sorunsuz bir doğum olmuştu, ayrıca doğumdan sonra çocuk kilo kaybedecek 2 gün sonra tartıcaklar en az 500gr düşücek şuan yeni doğduğu için şiş o bıcırık :)) yoksa kilolu oluşun sezaryanla alakası yok ;)
yok biz kilolu oluşun annenin hamilelik boyunca iyi beslemiş olmasından olduğunu düşünüyoruz zaten, yolda görenler ikizlere hamile sanıyordu ablamı:) doktoru aslında sezaryenden hoşlanmıyor ablamın, fakat bebeğin ablamın çatısına göre çok iri olduğunu ve normal doğum yapamayacağını söylemiş. ablam 1.58'lik ufak diyebileceğimiz bir kadın, ama bebecik kanadalı akrabalarına çekince böyle oldu işte:) bakalım, düzelecek inşallah, haber bekliyorum öyle...
doğum zamanlarım aklıma geldi :)) ALLAH sabır versin koridorları ezberledin mi? yerdeki fayans baklalarını, doğuma gelen çiçek sayısını baştan sona sondan başa defalarca saymayı vs... :)) ALLAHım nasıl bir duygu :))) teyzoşşşşş :P
maalesef ablam ankara'da ben istanbul'dayım ama yanında olabilsem hastanenin bina envanterini çıkarabilecek hale gelirdim muhtemelen:)
önüne altından dağlarda yığsalar içlerindeki yakut zümrüt ve pırlantaların ışığı gözleri alacak şekilde parlasada şuan o meleğin güzelliği yanında fark edilesi gibi durmaz... keşke şuan yanında olabilseydin yeğeninin ... ama eminim geçerli bi mazeretin vardır böyle bir durumda kimse uzakta kalmayı başaramaz çünkü...
aynen , maalesef şimdilik gidemiyorum yanına. böylesi daha da zor zaten, belki onları görebilsem biraz moral bulabileceğim, burada tek başıma haber bekliyorum sürekli...
pekala tamam en azından derdini paylaşabileceğin arkadaşların var bizle kal ve bekle sende :)
haklısın, çok teşekkürler:)
teşekküre değecek birşey yaptığımız yok burda, ne hayat kurtardık nede ölüyü dirilttik sadece mutlu etmeye çalışıyoruz burda birbirimizi nekadar başarabiliyosak oda ... :)
Hayırlı olsun allah analı babalı huzurlu büyütsün inşallah :)
Can sıkıcı bir durumla karşılaşmışsınız ben böyle bir durumla karşılaşmadım yeterli bilgim yok. Kötü bir şey çıkacağını sanmıyorum süresini doldurduğuna göre ciğerleri gelişmiştir küvez de bir kaç gün toparlar sonra çıkarırlar. inşallah bir an önce iyi haberler gelir
sağol canım, inşallah...
Bazen geçici birşey olabiliyor, yenidoğanın geçici taki*nesi diye araştırabilirsin, zamanında doğan yenidoğanlarda gözükebiliyor.. inşallah daha ciddi birşeyi olmaz; doğumda oksijensiz kalma gibi bir durum sözkonusuysa o zaman kötü; onun dışında zaten gerekeni yapacaklardır; geçmiş olsun..
ben panik içindeyken görememişim bile mesajını. çok teşekkür ederim güzel dileklerin için:)
Cevap
31Cevap
Gzöunuz aydın arkadaşım.. meraklanmayın.. solunum yetmezlıgınden dolayı bu tedavı uyguluyorlar ve sanırm 3 4 gune kadar kayra bebek inşallah iyileşilir..
Yalnız bebegın sevkını umarım tam teşekkulu bır hastaneye yapmışlardır...
en kısa zamanda ıyıleşmesını dılerım ...
benım yıgenım 6 aylık dogdu ve 4.5 ay kuvözde yaşadı.. Şimdi 5 yaşında bır tosuncuk.. (maşşallah)
Allah umarım sızınde yuzunuzu guldurur. dualarım sızınle..
en kısa zamanda saglıgına kavusucak ınanıyorum...
İyimserlige bak yarabbi antonyo cok sanlsi (bizim turk antonyoyu kastettim) :))
sağol canım güzel dileklerin için. evet bebek ankara tıp'tan hacettepe tıbba sevk edildi. umarım atlatacak benim güzelim bu süreci de. gereken ilaçtan ankara'da bulamadılar, buradan topladığım stoklarla ankara'ya gidiyorum bu gece.
:'( gerçekten sabırlar dılerım ... Tum aılenıze... Metanet dılerım arkadaşım:..
Gözün aydın.. Allah analı babalı büyütsün. %90 ihtimalle şu birkaç gün içinde sarılıkta olacaktır, endişe etmeyin.
İsim çok garip.. Kesin bir bayandan(ablanızdan) çıkmadır. Çünkü bayanların garip vermesinde üstlerine yok kesinlikle. Bence isim verme olayı babalara bırakılmalı. :P
Sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okuyun(1 hafta içinde yapılması gerek), yabancı isim vermişsiniz ama kilisede kutsal suyla vaftiz ettirmeyeceksiniz herhalde. ;)
eniştem buldu:) öztürkçe tanrıdan gelen lütuf anlamında bir kelime. bir de ingilizce konuşan ülkelerde keira ismi ile telaffuzu aynı olduğundan, ailenin kanadalı tarafı zorlanmasın diye seçtiler. zaten roland sadece orta ismi, ömrü boyunca ilk ismini kullanacak, baba tarafındaki tüm erkeklerle isimdaş zati kayra harici bölümde:)) dini ritüelle ilgili bir şey yapacaklarını sanmıyorum, her iki taraf açısından da. belki annem yapar bir şeyler çaktırmadan ama ablam tarafsız kalacaktır bu konuda.
ya o ismi hiçbiri kullanmıyor eniştenin ailesinde. kanada'ya ilk gelen büyük büyük dedenin ismi bu, bu yüzden aile gelenekleri olarak sürüyor ancak herkes ilk ismini kullanıyor. yani bizim tosun sağlığına kavuşursa inşallah dünyanın her yerinde kayra olacak:)
kesinlikle moralin bozulmasın.
bunda yanlış olan hiçbir şey yok. yeni doğan bir bebek ister prematüre olsun isterse de zamanında doğsun herhangi bir sıkıntıyla karşılaşırsa kuvöze alınarak oksijen takviyesi yapılır.
ciğerleri beklenen gelişmeyi göstermemiş olabilir ama vücudu gelişimini sürdürüyor şu anda.
20-25 gülük bir program mı önerildi, doktorunun tam olarak teşhisi nediri latincesini yazarsanız (biliyorsanız şayet) değerlendirelim.
bu konuda annelerimiz sakin olsun lütfen...
anneler sakin aslında, dağılan benim:) annem de ablam da soğukkanlılar ama ben gerçekten çok fena oldum. henüz teşhisi bilmiyoruz ancak öğrenince aktarmaya çalışırım buradan. çok teşekkür ediyorum ilginiz için...
Gözünüz aydın, Allah analı babali büyütsün inşallah.
Önemli bir sorun olmadığını ümit ediyorum. Benim bir arkadaşımın oğlu da aynı şekilde Doğumdan hemen sonra solunum desteği almak üzere yenidoğan yoğun bakım servisine alınmıştı ve üç gün orada kalmıştı. Bu süre sonu da hiçbir sorunu olmadı.
çok sağol hakan, umarım biz de atlatırız bu süreci. bayram tatiline gelmesi kötü oldu bir de, konuşacak adam bulamamışlar hala koca hastanede.
Bence kendinizi çok strese sokmayın. Yeni doğan bebekler büyüklerden çok daha güçlü oluyor ve hemen toparlanıyor böyle durumlarda. Ama bebeğinin göremeden yoğun bakıma alınması yeni annenin moralini çok bozmuştur, ablana moral desteği verilmeli. Refakatçiler sık sık bebek hakkında iyi bilgiler aktarmalı ablana. Allah bebeğe acil şifa, başta ablan olmak üzere hepinize sabır versin.
çok sağol. ablam daha yeni anestezinin etkisinden çıkıyormuş, haberi yok yani olan bitenden. niye genel anesteziye soktuklarını da anlamadım ya gerçi... umarım bunu da atlatacağız, çok teşekkürler.
Hay maşallah. Adıyla yaşasın inşallah. :))
Çok sevindim.
inşallah, çok teşekkür ederim. adını bilmem, toramanım o benim:D
:))
pekkomik teyze, 14 saattir uyumuşum, kusuruma bakma. genç çiftimizi, seni ve pekkomik ailesinin diğer fertlerini tebrik ederim.
ancak bilge insan olarak, bu konuda bilgisiz olmana ve panik yaparak soru sormana azıcık şaşırdım. tek blmediğin yeni doğan bebeğin akciğerinin dünyaya adaptasyonu idi, bunu da öğrenmiş oldun:)
ayrıca cook jr. gibi ismim olsa şu ekonomik krize çözüm bulup roubini'den bile meşhur olurum. yani isim aşırı hoşuma gitti.
bebeğin ölüm riski olduğu söylense sen panik olmaz mıydın...
umarım bir sorun çıkmaz ama bir problemin olmayacağını ve sadece ilk yaramazlığını yapacağını tahmin ediyorum. konu hakkında fazla bir bilgim yok ama umarım herşey güzel olur.
inşallah, çok sağol. doktorlar yapacakları işlemin son umut olduklarını söylemişler ya, işe yaramazsa nasıl dayanacağız biz buna
pediatrik yoğun bakım ünitelerinde genel olarak nitrik azot yüksek yüzdeli başarıya sahip bir yöntem olduğu söylendi. (tıpçı arkadaşların yalancısıyım). şu an için olumlu düşünmekten başka bir çaremiz yok.
teşekkür ederim, umarım. akşam sekizde solunum cihazından çıkaracaklar, kendi başına nefes almayı başarabilir umarım çünkü yapay yollarla daha fazla solunum sağlayamıyorlarmış. neden bilmiyorum...
teşekkürler, gece rüyamda ablama nazarlık takıp duruyordum zaten:DD
canım aradım seni şimdi ama meşgul birazdan tekrar arıcam. o süreye kadar buraya yazayım bari. panik yapma lütfen, eminim orada herşey kontrol altındadır, çok sıkı gözlemleniyordur. bu şekilde doğan bir sürü bebek var aslında. sen aklına kötü şeyler getirme sakın, düzelecektir hemen.
gözümün nuru, zırıl zırıl ağlayanı sakinleştirmede bir numaralı insan, canımsın:)
başarabildiysem ne mutlu bana valla.:) genelde söylenecek sözler sınırlı oluyor kriz anlarında. ama pozitif hissetme konusunda gerçekten samimiydim. harbi hissettim o an. böyle tüylerim bir kabardı. genelde çok güldük ağlayacaz derler ya ben tersine inanlardanım. ağladıysan, önündeki zaman diliminde şen kahkahaların olacaktır:) bu hiç şaşmadı valla
kocaman öpücükler sana, en bir şen şakrak olanlarından:))
eyvallah bacım:)))
Bu durum noral değil. Muhmemelen ileriki yaşamında solunum problemleri yaşayan biri olacak. Belki doğum sırasında ve sonrasında yeri kadar oksijen alamadığı için kalıcı bir beyin hasarıda oluşmuş olabilir.
Ama ilerde ciddi nefes ve fazla kilo problemleri olan biri olacak sanırım...
yok artık yuh. doktor musun ya. bir sürü bebek böyle sorunlarla doğuyor gayet sağlıklı yaşamına devam ediyor. doktor olmayan böyle yorumlar yapıp saçmalamasın bence
sen doktor musun ki bu durumu yorumladın hemen?
soruma cevap vermek yerine soru sorduğuna göre, mantıklı bir yanıtın yok. bilmediğin konularda ortalıkta boşa panik yaratma. biliyorsan da kaynak göster mantıklı gerekçe koy.
Sende benim gibi bir yorum yazmışsın. Eger benim yazdıklarımın hata olduğunu düşünüyor isen sen de hata yapmışsın degilmi? sağlık konusunu ciddiye alınmalı .böyle gevşek davranılırsa ilerde daha büyük sorunlara sebeb olabilir.
heeeyt dağılın ulen, şurada keyfim yerine gelmiş hazır... başka soruda alırsınız hıncınızı, hadi dağılın bakem:)
:(((rabbim verdi rabbim aldı ne yorumlanabliir nede başka biley yapılablir...
ne mutluki o anne babaya onları cennet kapısında bekleyen bir evlatları var yeterki tefekkür içinde olsunlar gözleri aydın olsun.
İsim çok fena olmuş baba zenci sanırım :) Neyse doktor da demiş ama genelde sezaryen dogumlarda kaciğerlerde yaşanan bazı sıkıntılar neticesinde küvoz kullanılır allah sağlıklı bi ömür versin roland'a...
kanadalı:) çok teşekkür ederim, toramanım sağlığını annesinden alır inşallah...
doktoru konuştıktan sonra bana bir şey söylemek düşmez aslında ama büyük ihtimalle yenidoğanın geçici taşi*nesidir. TTN şeklinde google'dan aratırsan güzel yazılar bulabilirsin konu hakkında
evet okudum teşekkür ederim. kelimenin ortasındaki p harfinin sansüre uğramasından, yapay zekaya eklenen bir sansürlü kelimemizi daha öğrenmiş oldum böylece:) ya bir de ben kuvöze konduğunu falan ilk duyduğumdan solunum sorunlarıyla ilgili bir şeyler okuyayım dedim; yenidoğanlarda en sık ölüm sebebidir... falan diye bir cümleye denk gelince araştırmanın beni daha da panikletmekten başka işe yaramayacağına karar verip vazgeçtim.
annesi ve babasıyla mutlu ömürler dilerim. teyze olarak sizede kolay gelsin, şimdiden telaşı sizide sarmış.
teşekkür ederim. pimpirikli bir teyze olacağımı ispatladım sanırım değil mi:))
hayır ilgili bir teyze olacağınızı çıkardık bu durumdan. :))
:) Hayırlı olsun. Maşallah diyelim de nazar deymeye.
Kuvöz dedin de... SSK dan para çarpmak için kuvöze koyduklarını duymuştum bira ara.
ssk'da değil tıp fakültesindeydi ama türkiye burası her şey olabilir. teşekkür ederim:)
Yok yanlış anladınız sanırım. Anne/Baba nın sgk sigorta kurumundan yeni doğan parası almak için yatırıyorlar ihtiyaç olmasa bile demek istemiştim. Geçen aylarda bu konu medyada epey işlenmişti. Otu var botu var diye küvözde bekletiyorlar sapasağlam bebekleri bile sırf para kazanmak için.
ya o kafayla yanlaş anladığımı ben de sonradan anladım zaten erdem kardeş de geri dönemedim sonradan lafımdan, kusura bakma:))
yeni doğan bebeklerde genelde olur tatlım ,sarılık en sık görülen diğer hastalıklarda oluyor düşünsene dünyaya geldi tabiki hemen adapte olamıycak üzülme,dua edicem size.
sağol güzelim, umarım geçici bir sorundur. sarılığı biliyorum ama topaç gibi bir bebek apar topar yoğun bakıma götürülünce panik olmamak çok kolay değil.
sağol canım benim:)
Başınız sağolsun. Onun açısından iyi oldu. Şu pis dünyaya gelip de ıstırabını çekmedi... Demekki Allah'ın sevdiği ruhlardanmış gelen demek istiyorum.
Başınız sağolsun çok üzüldüm ALLAH annesi ve babasına sabır versin
sağol canım benim...
Ayyy çok üzüldüm arkadaşım. Başınız sağolsun. Allah hepinize sabır versin. :((((
sağol hakan, verdi bile galiba bir şekilde. ömrünü kardeşlerine bağışlamıştır inşallah kayramız...
?min.
Enee gözünüz aydın.Allah analı babalı büyütsün.ömrü uzun olsun.bende dayı oldum çok tatlı oluyorlar çok:)
amiin, hepimizin bebeğini inşallah:)) ben dah görmeden, hatta o doğmadan aşık olmuştum bile zaten, tanıştıktan sonra halim ne olacak hiç bilemiyorum:)
çook sevindim :)) hoşgeldin kayra roland allah nazardan korusun :) ne zaman görmeye gidiyorsun
sağol canım benim, amin:) annemin dönüşünü bekleyeceğim ne yazık ki, malum kediler ve iş... bir süre sadece fotoğraflardan sevebileceğim toramanımı:(
tamam o zamana kadar hediyemizi yetiştiririrz :))
:))
Allah analı babalı büyütsün.
link
teşekkürler, hırka için model gönderdiğin iyi oldu sözüm vardı ablama:))
Allah acil şifalar versin.Anasına babasına bağışlasın inşallah
amin inşallah. birkaç saat sonra belli olacak yaşamayı seçip seçmeyeceği...
way ismide çılgınmış hea. film artisti mübarek. hadi gözünüz aydın. allah analı babalı büyütsün : )
heheh teşekkürler. orta ismi baba tarafının tüm erkeklerinin kullandığı isim, kanada'ya ilk giden büyük büyük... dedenin ismi imiş. ama daha ablamların evlendiği gün adının bu olacağını bildiğim halde, bana da çok havalı geldi yazınca, ne yalan söyleyeyim:D
normal tabiki. gözlerine dikkat edildiğine emin ol tekrar ve tekrar.
ablamlar ankara'da, ben istanbul'dayım. bebeği göstermeden götürmüşler yoğun bakıma
annem kendisiyle ilgilenecek bir yetkili arıyor. eniştem kanadalı, doğru düzgün türkçe bilmiyor. ya gerçekten çok korkuyorum bir şey olursa ben bunu nasıl kaldıracağım
üzgünüm başın sağolsun demekten başka elden birşey gelmiyor...kayra duyuyorsan teyzen seni hep sevicek ..meleğim
babamın mezarına defnedeceğiz meleği. biz kucağımıza alamadık ama her zaman dedesinin koynunda uyuyor olacak en azından...
allah sabır versin.büyükbabanında küçük adamında toprağı bol olsun ..ablana sabırlar.saygılar
... Sen galiba teyze oluyorsun.(Bir türlü akraba terimlerine alışamadım) Hoşgeldin kayra bebek.İçini rahat tut.Olumlu düşün.Toraman bunu atlatacaktır.
sağolasın canım,
çok üzüldüm. başınız sağolsun. allah ailesine ve sizlere sabır versin.
Başınız sağ olsun.Allah rahmet eylesin.O anne babaya Allah sabırlar versin :((
amin, teşekkür ederim canım...
Başınız sağolsun pekkomik :( Allah sabırını eksik etmesin sizden :(
sağol canım, çökmek için cenazeyi bekliyorum sanırım, iyiyim şimdilik...
Allah analı babalı büyütsün. Endişelenme. Sezaryenle alınan bebeklerde kendi kendine ciğerden su atımında mı ne zorlanıyor. Normal benim bildiğim kadarıyla bir süre kuvözde olması.
sağol canım güzel dileklerin için:)
neden yeni nesilin isimleri bu kadar saçma sapan. Sanırım ablanın eşi yabancı olduğu için roland isminide eklemişsiniz. Peki bu kayra nedir. çok saçma bir isim
Allah ananalı babalı büyütsün diyorum
teşekkürler. kayra öztürkçe'de tanrıdan gelen lütuf demek. ingilizce'de de sesteş bir isim olduğundan kanadalı akrabalarının rahat telaffuz edebileceği bir isim seçtiler.
Çok üzüldüm.. Hepinize sabırlar diliyorum.
sağolasın, çok teşekkür ediyorum sana samimi alakan için...
Çok üzüldüm.. Başın sağolsun.. :(((((
sağolasın
allah analı babalı büyütsün inşallah:)
inşallah, çok teşekkür ederim:)
Allah rahmet etsin Annesine sabırlar versin
sağolasın...
çok üzüldüm gerçekten, başınız sağolsun.
Basiniz sagolsun zor durum gercekten
üzüldüm.. başınız sağolsun.. sabırlar dilerim...
sağol şeker, bir şekilde sabır gösterebiliyoruz galiba...
üzgünüm.. başınız sağolsun..
sağolasın.
gözünüz aydın
haber sevindirici :)
teşekkür ederim:)
Başın sağolsun
Başınız sağolsun:(
sağol canım benim...
basiniz sagolsun
sağolasın şeker...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar