Bebek bakımı ile ilgili bildiklerimizden başka bilmediklerimiz neler var evett KS, can anneleri tecrübeleriniz nelerdir?

Bebek bakımı ile ilgili bildiklerimizden başka bilmediklerimiz neler var evett KS, can anneleri tecrübeleriniz nelerdir?

Merhaba. ☺️
Oğluma doğumdan itibaren tamamen kendim baktım arada bir annemin desteği olsa bile genellikle ben uğraştım.
Yenidoğan bebek bakımı zor ve bir o kadar da özen istiyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.☺️
Belki biraz abarttim ben ama hamileyken kurutma makinesi aldım tozla tüyle temas etmesin diye :)
Kıyafetleri her zaman ütülenmeli
Cildine uygun deterjan kullanılmalı ve dogal içerikli olmalı
Sabun asla kullanılmamalı
Üşür mantiğiyla kat kat giydirilip terletip üşütüp hasta etmemeli
Ev ısısı en fazla 22 derece en az 19 derece olmalı
Göbeği düşmeden banyo yaptırdım doktorumuz önermişti bu doktora göre değişiyor iyi kurulanip temizlendiği zaman sorun olmuyor
Yastık kullanılmamalı
Reflü yatağı veya benzeri şeyler kullanılmalı ki kustuğu zaman boğulma riskini azaltmalı
2 saatte bir beslenmeli
Uzun uzadıya bez tutulmamalı
Pişik önleyici kren kullanılmalı
Islak mendil değilde pamuk tercih edilmeli
Emzik ve biberon kullanılıyorsa hijyenine dikkat edilmeli
Mama kullanılıyorsa takibi iyi yapılmalı ve kabız gaz gibi şeyler oluşturuyorsa değiştirilmeli
Yaz ise her gün banyo yaptırılmalı
Anne sütü alıyorsa göğüs hijyenine dikkat edilmeli
Anne ile bol ten teması sağlanmalı
En önemlisi anneyi strese sokacak kim varsa evden uzaklaştırılmalı :)
Anne değilim sağlıkçıyım. Yeni doğanda bakım;
-İlk 6 ay sadece anne sütü olmalı
- Yan yatırılmalı hep (bebek anne karnında amniyon sıvısını yutuyor o sebeple doğumdan sonra kusuyor aspire olmasın boğulmasın diye)
- Göbek bağı kuru ve temiz tutulmalı. Düşüne kadar banyo yapılmamalı. Onun yerine ıslak pamukla silme banyosu yapılabilie. Göbek bağına değdirmeden.
-Emzirirken meme ucundan emzirmiyoruz. Eğer meme ucundan emerse yanlış emer hava kaçırır içine buda gazsancısı olarak döner bebeğimize. C tekniği ile meme ucunun etrafınıda alabileceği şekilde emzirtin. Emzirirken karıncalanma hissi olucaktır göğsünüzde. Etkin emzirdiğini nasıl anlayabilirim diyorsanız. Bebeğinizin çenesi kulağı hareket ediyorsa arada dinlenip emiyorsa ve rahimde kasılmalar oluyorsa etkin emziriyorsunuzdur. Bebeğinizi 2 saatte bir emzirin. Gece de öyle uyandırıp emzirin.
Merhaba,
Çok çocuk büyüttüm ama hepsi çocuktu! Hiç bebek büyümedim! Üstüne titremeli her daim, dikkat etmeli!
Anana sor, o daha iyi bilir! 😅
Cevap
1Cevap
Anneleriniz sağsa en tecrubeli onlar, onlardan yardim alın.
eni doğmuş bir bebeğin gelişi yepyeni endişeler ve mutluluk getirir. Neyin normal olduğunu ve neyin endişeye neden olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz. Alıntı: www. gebelikicin. com/.../
Anne değilim ama çok baktım :))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?