Babamı taşınmak konusunda nasıl ikna edebilirim?

Arkadaşlar biz İstanbul'un Avrupa yakasında sahile görüntüsü olan, sokakları sessiz, huzurlu bir semtte yaşıyorduk. Orada tepede deniz manzaralı geniş bahçeli bir gecekonduda yaşıyorduk ta ki 2010 yılına kadar.. 2010 yılının Şubat ayı oradan İstanbul'un Anadolu yakasına hiç denize kıyısı olmayan Anadolu yakasının en orta yerinde, betonu bol yeşilliği az olan, gürültülü bir semte, bir apartmana taşındık(Hiç alışık değilimdir). İsim vermeyeyim. Şubat 2015 yılındayız, tam 5 senedir bu semtteyiz.. bu semtin içindede başka bir eve taşındık. Ancak ne yapsam babam buradan soğumuyor :D Bana bu semtin caddeleri yabancı gelir, insanlarınıda pek sevemedim. Genel konuşmayayım ama sevemedim. Avrupa yakasındaki semtimizin caddelerine gitsem hiç yabancılık çekmem. Erinmem, sonuçta büyüdüğüm ve defalarca gittiğim yer oralar. Birde taşındıktan sonra baya bir asosyalleştim. Bence yabancılık çekmenin bir etkisi. Yoksa sahile yakın olan semtimizde internet olsa bile hergün bisikletimle gezerdim. Var mı bir fikri olan, baba mı büyüdüğüm yere geri taşınmamız hakkında nasıl ikna edebilirim?
Babamı taşınmak konusunda nasıl ikna edebilirim?