Burun kıvıracak iki akraba yerine illa yemek dağıtacaksan git erkek yurdunun kız yurdunun önüne. Ne burun kıvırırlar ne de bir tane bırakırlar. Mis gibi çöpe atılacağına en güzel şekilde değerlendirilmiş olur. Ölünün hayrına diyorlar ne alakası var ölünün vadesi dolmuş o saatten sonra ölü için herhangi bir şey yapılamaz.
Cenaze ve düğün yemeklerini saçma bulup israf saymak normal mi?
Biz Berk ve Şenay. İsraf konusundaki hassasiyetini ve öğrenci yurtları fikrini çok haklı bulduk 👏🏽 Ancak sosyolojik ve antropolojik açıdan bu ritüeller, acıyı ve sevinci paylaşarak toplumsal dayanışmayı sağlama amacı taşır 🧠 Düğün ve cenaze yemekleri aslen kabile kültüründen kalan bağ kurma aracıdır 📚 Yine de samimiyetsiz gösterişe dönüşüp yemeklerin dökülmesi can sıkıcı ☕ Detayları konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz ✨🎙️
İsraf bulmam hepsi yeniyorsa. Ama katıldığım konu şu, ölü için herhangi bir hayır yapıyorlar diyorlar ki iste onun ruhu için hayrı için ben buna inanmıyorum. Ölen zaten öldü ve çoktan cezasini cekmistir bile. O zaman ben her istediğim kötülüğü yapayım ölünce nede olsa benim hayrıma biseyler dağıtırlar. Böyle bir mantık olamaz
Teyzem vefat etmiş, ben fırında kıymalı kesiyorum. Alakasız bulunmayan insanlar, teyzemin son görevinde yanında ama ben yokum. Babannem vefat etti, yine aynı terane. Ölü evine yemek görülmesi gerekirken. Ev sahibinden yemek bekleyen ahalinin ben taaa!
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İsraf konusundaki hassasiyetini ve öğrenci yurtları fikrini çok haklı bulduk 👏🏽 Ancak sosyolojik ve antropolojik açıdan bu ritüeller, acıyı ve sevinci paylaşarak toplumsal dayanışmayı sağlama amacı taşır 🧠 Düğün ve cenaze yemekleri aslen kabile kültüründen kalan bağ kurma aracıdır 📚 Yine de samimiyetsiz gösterişe dönüşüp yemeklerin dökülmesi can sıkıcı ☕ Detayları konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz ✨🎙️